Įkraunama...
Įkraunama...

LR pilietybės suteikimas

Kažkaip aprimo tema...

Noriu pasigirti, mes jau pasinaudojom Pilietybės Įstatymo pakeitimu ir mano dukrytė jau yra Lietuvos pilietė thumbup.gif Gavom pilietybės patvirtinimą, šiuo metu Lietuvoje darom pasą.

ie_va
, nežinau kaip tiksliai buvo iki liepos 15 d., bet dabar pateikiant dokumentus vaiko pasui užteko vien tik mano ir vaiko dalyvavimo. MB dalyvauti nereikėjo, užteko tik to, kad atsinešiau jo pasą (beje MB ne LR pilietis) su vertimu į LT kalbą.
Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2008 10 10, 13:50)
Kažkaip aprimo tema...

Noriu pasigirti, mes jau pasinaudojom Pilietybės Įstatymo pakeitimu ir mano dukrytė jau  yra  Lietuvos pilietė  thumbup.gif Gavom pilietybės patvirtinimą, šiuo metu Lietuvoje darom pasą.

Ko taip tylu sitoj temoj? unsure.gif

Negi daugiau niekas nepasinaudojo Pilietybes istatymo pakeitimu ir nepadare savo vaikuciams dvieju pilietybiu? g.gif g.gif

Nors Svajune man labai issamiai atsake i mano klausimus, bet aisku butu idomi ir kitu patirtis ax.gif

Atsakyti
as dar nepadaviau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 07 12, 22:58)
1. Apostilė dedama ant sertifikuotos gimimo liudijimo kopijos (t.y. ne ant fotokopijos, o ant institucijos, kuri išduoda gimimo liudijimus, išduoto liudijimo dublikato).
2. Lietuvoje darantis liudijimą reikia pateikti originalaus gimimo liudijimo su apostilę notaro patvirtintą vertimą. Bent jau tą mums paėmė, o originalą, jei gerai prisimenu, grąžino.  g.gif Gal įstatymai pasikeitė... Jei netikit - patys pasiskaitykit ir reikalaukit grąžint. wink.gif
3. Gimimo liudijimas tėra gimimo fakto paliudijimas. Pats gimimo faktas yra užregistruotas atitinkamoj institucijoj ir ji bet kada gali išduoti liudijimo dublikatą.
4. Visada tvarkantis dokumentus pasirūpinkite kopijomis iš anksto ir, jei galima, duokite ją, o ne originalą.  4u.gif

Ode, tai kai siusiu $20 kad gaut gimimo liudijimo kopija, tai pasiimt daugiau nei viena g.gif ?

Kaip su LT paso padarymu JAV? Pastu negalima, tai su vaiku reiks skrist i Cikaga?
Ar butina pasidaryt ir JAV pasa? Kokiamm laikui isduoda amerikoniska pasa vaikui? Lietuviska vaikams tai max 5metams, o kudikiams gal net trumpiau?

Atsakyti
QUOTE(Rockwa @ 2008 11 07, 18:00)
Ode, tai kai siusiu $20 kad gaut gimimo liudijimo kopija, tai pasiimt daugiau nei viena  g.gif ?

Kaip su LT paso padarymu JAV? Pastu negalima, tai su vaiku reiks skrist i Cikaga?
Ar butina pasidaryt ir JAV pasa? Kokiamm laikui isduoda amerikoniska pasa vaikui? Lietuviska vaikams tai max 5metams, o kudikiams gal net trumpiau?

rockwa amerikietiska isduoda kudikiam jau 5 metam, o va lt tik 2 metam mirksiukas.gif 4u.gif maniskio jau baiginejasi reik daryt nauja doh.gif berisybe, bet sakiau nuskrisiu i lt ir padarysiu nauja tingiu pastu jau daryt... o i cikaga tau nereiks skrist viska gali pastu daryt, tik va atsiimti pasa jau konsulate privalai pati, bet siuo atveju gali kazkuriai is panu padaryt igaliojima ir jos paiims tau fedexu persius, as taip vienai panelej padejau i florida nusiunciau uz ja paeemiau net 3 berods pasus is konsulato NY, jei nori daryk per NY as tau paiimsiu ir persiusiu kad tau neskraidyt.... 4u.gif tik man igaliojima turesi pas advokata parasyt ir psio 4u.gif tau reiks tik mano driver license kopijos siam reikalui 4u.gif jei ka susikambinsim delto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2008 10 10, 13:50)
Kažkaip aprimo tema...

Noriu pasigirti, mes jau pasinaudojom Pilietybės Įstatymo pakeitimu ir mano dukrytė jau  yra  Lietuvos pilietė  thumbup.gif Gavom pilietybės patvirtinimą, šiuo metu Lietuvoje darom pasą.

ie_va
, nežinau kaip tiksliai buvo iki liepos 15 d., bet dabar pateikiant dokumentus vaiko pasui užteko vien tik mano ir vaiko dalyvavimo. MB dalyvauti nereikėjo, užteko tik to, kad atsinešiau jo pasą (beje MB ne LR pilietis) su vertimu į LT kalbą.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O mes vis dar laukiame. Tuoj bus keturi metai, kaip laukiame g.gif Istatymus du kartus per ta laika pakeite... doh.gif Nedirba Lietuva, oi nedirba!

Matyt labai grazus mano vaikuciai, niekaip negali atsiziureti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2008 11 08, 11:20)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

O mes vis dar laukiame. Tuoj bus keturi metai, kaip laukiame  g.gif Istatymus du kartus per ta laika pakeite...  doh.gif  Nedirba Lietuva, oi nedirba!

Matyt labai grazus mano vaikuciai, niekaip negali atsiziureti  biggrin.gif

doh.gif tai gal jiems primint reikia....
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 08, 14:20)
doh.gif tai gal jiems primint reikia....

Priminti nepamirstu! schmoll.gif Ir pati ir per advokata biggrin.gif Gerai kad neskubu. biggrin.gif

Viena beda, kitais metais baigiasi mano pasas ir tikrai nerimauju vien pagalvojus, kad reikes jiems patiketi savo svarbiausia dokumenta! O jei ir mano pasa keturis metus analizuos! lotuliukas.gif

Atsakyti
Labas mamos cia neiznau ar tikraj tokios temos cia nebus jau bet perskaityti visu beveik neimanoma. doh.gif As turiu lietuvos pilietybe o draugas yra britas,vaikelis turetu gimti kovo pradzioje o birzelio 1 jau planuojiu veztis i lietuva 3sav.atostogu,gal kas zinot kiek uztruktu padaryti vaikuciuj UK pasa,kokiu tevu dokumentu reikes nes as lietuve o jis britas,kur kreiptis ar butinai reikia paso lialiukuj norint isivezti ji ar uztektu kokio laikino keliones dokumento ar pan.Zodziu laaabai reikalinga butu visa galima informacija situo klausimu. mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iewuzhele @ 2008 11 21, 17:22)
Labas mamos cia neiznau ar tikraj tokios temos cia nebus jau bet perskaityti visu beveik neimanoma. doh.gif  As turiu lietuvos pilietybe o draugas yra britas,vaikelis turetu gimti kovo pradzioje o birzelio 1 jau planuojiu veztis i lietuva 3sav.atostogu,gal kas zinot kiek uztruktu padaryti vaikuciuj UK pasa,kokiu tevu dokumentu reikes nes as lietuve o jis britas,kur kreiptis ar butinai reikia paso lialiukuj norint isivezti ji ar uztektu kokio laikino keliones dokumento ar pan.Zodziu laaabai reikalinga butu visa galima informacija situo klausimu. mirksiukas.gif  smile.gif

Yra pora panasiu temu unsure.gif

Jei norit UK paso, gausit, nezinau tiksliai kiek uztruks, bet tikrai gausit, pasiskaityk cia http://www.ips.gov.uk/ viskas parasyta, o jei norit LT paso, tai is LT ambasados duos pazymejima su kuriuo grisit i LT, o ten pasa pasidarysit. kitoj temoj, bei ambasados psl viskas parasyta.
Sekmes
Atsakyti
as dariau vaikui uk pasa, nes esu lietuve o tevas britas. ir uztruko 2 sav. jokiu klausimu nieko, tik pasas pastu atejo ir niekam aciu. biggrin.gif aciu dievui ne lietuviska pasa darem...sakiau kai sueis 18 metu vaikui gales pats pasidaryti je inores ta lt pasa.
Atsakyti
as turiu klausimeli del leliuko paso, jei abu tevai yra lietuvos pilieciai gyvenantys UK, kaip tuomet? reikia kreiptis i LT ambasada ir gaut keliones pazymejima tada vykt i Lietuva ir daryt pasa? skaiciau ta nuoroda kur auksciau parasayta tai ar gerai supratau as, kad jei vaiko tevai ne britai, o abu lietuviai tai vaikas anglisko paso negaus? ar gerai as cia supratau?
Atsakyti