Įkraunama...
Įkraunama...

LR pilietybės suteikimas

QUOTE(ridzis @ 2008 07 06, 11:38)
Kaip jau rasiau issipletem per daug ne i tema, tai nebenoriu apie tai cia daugiau rasyt.

MichGirl nesupratau kam savo komentare isryskinai zodzius  blink.gif

turejau omeny, kad tas "sukimasis kaip kas moka" nera saziningas...
Atsakyti
QUOTE(Piople @ 2008 03 13, 20:49)
Mamytes gelbekit 4u.gif ,nezinau ar cia rasau ar nelabai.Temos net dvi -labai daug skaityti. doh.gif Todel jei pasikartosiu atsiprasau. ax.gif
Beda didele istiko ne mane,o drauge doh.gif .Bet va siuo metu neturi kompiuterio,ir negali gauti informacijos.O as nezinau kur tos info ieskoti.
Na zodziu situacija yra tokia.Drauge turiu menesio laiko vaikiuka thumbup.gif .Vasara isvaziuoja i Lietuva 2menesiams.Cia pasidare gimimo liudijimus du.Vienas grynai vaiko,o kitam irasyti abu tevai.Va beda ta kad tevelis kaip pasiplove  doh.gif (svelniai tariant).O ta mamyte norejo grizus i Lietuva darytis maziukui pasa.Nes ji Lietuvoje registruota.Vaikiukas turi jos pavarde.Abu teveliai lietuviai.Va ka jai daryti?Bukit geros patarkit?Ji sake reikia postile siusti kazkur,bet ji nezino kur g.gif ?Kas jos Lietuvoje laukia,ar imanoma kazkaip pasidaryti pasa be tevelio dalyvavimo. g.gif
Gal kas susidure su panacia beda,padekit!!!!!!!Labai prasau!!!!!!!Vargse jau  nebezino ka daryti.O as negaliu ka patarti,nes nesusiduriau su tuo.Abu mano vaikai gime Lietuvoje.
Gelbekit mamos,prasau!!!!!!!!!!!!! 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(sandra76 @ 2008 07 06, 21:37)

labas as norejau siek tiek papasakoti kaip man nutiko gal kuo nors padesiu savo istorija susiruosiau i Lietuva kaip mano mazyliai buvo 4 men.nuvaziavom i ambasada to laikino dokumento viska susitvarkem ir kai jau gavom popieriu grysti galvoju paklausiu ar reikia tevelio prasymo ambasadoj sako ko iskart nieko nesakiai gaus atvaziuot tevelis parasyt prasymo o as vaziavau viena i Lietuva paklause kiek laiko busim Lietuvoj sakau 1,5 men.sako tai tegul atvaziuoja po savaites isiusit ta prasyma laisku sulaukiau to laisko nuejau paso daryti ten isviso sako o kas jum sake kad reikia to prasymo sakau Lietuvos ambasadoj liepe verysad.gif labai pasibaisejau Lietuvoj kai dariau pasa is vis isityciojo sako kodel nedaret paso ambasadoj,mes nedarysim jums paso vaziuokit i vilniu ten emigrantams daro jus meluojat savo deklaravimo vieta,sako jei ne emigrantai tai is vis tuscias kolidorius butu.Cia taip elgesi Kaune silainiu pasu poskyr.nezinau gal jie su visais taip.darbe kas daresi tokiu problemu nebuvo su pasu tai va vadinasi nereikia abieju tevu kai darai pasa uztenka vieno
Atsakyti
Tai Adamkus nelabai sutinka del dvigubos pilietybes....
http://www.delfi.lt/...php?id=17680914
Atsakyti
Na ką gi... V. Adamkus vetavo pilietybės įstatymą verysad.gif doh.gif belieka toliau laukti ir tikėtis.. Tiesa, gal kas žinot, kokia tolesnė eiga būna po įstatymo vetavimo? g.gif

V.Adamkus – už dvigubą pilietybę, bet Pilietybės įstatymą vetavo
Atsakyti
QUOTE(sandra76 @ 2008 07 06, 22:01)
labas as norejau siek tiek papasakoti kaip man nutiko gal kuo nors padesiu savo istorija susiruosiau i Lietuva kaip mano mazyliai buvo 4 men.nuvaziavom i ambasada to laikino dokumento viska susitvarkem ir kai jau gavom popieriu grysti galvoju paklausiu ar reikia tevelio prasymo ambasadoj sako ko iskart nieko nesakiai gaus atvaziuot tevelis parasyt prasymo o as vaziavau viena i Lietuva paklause kiek laiko busim Lietuvoj sakau 1,5 men.sako tai tegul atvaziuoja po savaites isiusit ta prasyma laisku sulaukiau to laisko nuejau paso daryti ten isviso sako o kas jum sake kad reikia to prasymo sakau Lietuvos ambasadoj liepe verysad.gif labai pasibaisejau Lietuvoj kai dariau pasa is vis isityciojo sako kodel nedaret paso ambasadoj,mes nedarysim jums paso vaziuokit i vilniu ten emigrantams daro jus meluojat savo deklaravimo vieta,sako jei ne emigrantai tai is vis tuscias kolidorius butu.Cia taip elgesi Kaune silainiu pasu poskyr.nezinau gal jie su visais taip.darbe  kas daresi tokiu problemu nebuvo su pasu tai va vadinasi nereikia abieju tevu kai darai pasa uztenka vieno

Labai pazistama situacija lotuliukas.gif Rekomenduociau issimti angliska pasa - paprasta ir patogu; o tada laukti kol baigs taisyti dvigubos pilietybes istatyma. Man sirdi skauda, kad MANO vaikai su angliskai pasais gyvena - bet LR pasas mums kainavo begales nervu, pinigu ir laiko (3.5 metu) ir dar reikalai niekur nepaisstumejo.
Meile Tevynei lieka meile Tevynei ir ji niekur nedingo, bet be paso gyventi negalime. Lietuviskai kalbeti ir saltibarscius valgyti galime ir be LR pilietybes. ax.gif

Atsakyti
Gal kam buvo tokia situacija: grizau i Lietuva priregistruoti vaikuti ir metrikacijos skyrius pasiime angliska gim.liudijima ir isdave lietuviska. Sako tokia tvarka kad isduotu LT gim liudijima turi pasiimti angliskaji (tas kur su apostile ir tevu vardais) man tai absurdas kazkoks niekur neima kiek zinau o be to ir mano pirmajam sunui kai dare atidave abu. Pradejo sklaidyti istatymus, reikalavimus ir visokius kitokius popierius cituoti ir irodineti savo tiesa, teko palikti taip kaip ji sako. O dabar nervuojuos kad ir patiems grizus i Anglija prireikti gali g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Githa: 12 liepos 2008 - 16:19
QUOTE(Githa @ 2008 07 12, 17:17)
Gal kam buvo tokia situacija: grizau i Lietuva priregistruoti vaikuti ir metrikacijos skyrius pasiime angliska gim.liudijima ir isdave lietuviska. Sako tokia tvarka kad isduotu LT gim liudijima turi pasiimti angliskaji (tas kur su apostile ir tevu vardais) man tai absurdas kazkoks niekur neima kiek zinau o be to ir mano pirmajam sunui kai dare atidave abu. Pradejo sklaidyti istatymus, reikalavimus ir visokius kitokius popierius cituoti ir irodineti savo tiesa, teko palikti taip kaip ji sako. O dabar nervuojuos kad ir patiems grizus i Anglija prireikti gali  g.gif

1. Apostilė dedama ant sertifikuotos gimimo liudijimo kopijos (t.y. ne ant fotokopijos, o ant institucijos, kuri išduoda gimimo liudijimus, išduoto liudijimo dublikato).
2. Lietuvoje darantis liudijimą reikia pateikti originalaus gimimo liudijimo su apostilę notaro patvirtintą vertimą. Bent jau tą mums paėmė, o originalą, jei gerai prisimenu, grąžino. g.gif Gal įstatymai pasikeitė... Jei netikit - patys pasiskaitykit ir reikalaukit grąžint. wink.gif
3. Gimimo liudijimas tėra gimimo fakto paliudijimas. Pats gimimo faktas yra užregistruotas atitinkamoj institucijoj ir ji bet kada gali išduoti liudijimo dublikatą.
4. Visada tvarkantis dokumentus pasirūpinkite kopijomis iš anksto ir, jei galima, duokite ją, o ne originalą. 4u.gif
Atsakyti

4. Visada tvarkantis dokumentus pasirūpinkite kopijomis iš anksto ir, jei galima, duokite ją, o ne originalą. 4u.gif
[/quote]

Tik kad visi reikalauja originalo, dar niekur neteko susidurti kad kur nors kopija praslystu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2008 07 12, 15:17)
Labai pazistama situacija  lotuliukas.gif  Rekomenduociau issimti angliska pasa - paprasta ir patogu; o tada laukti kol baigs taisyti dvigubos pilietybes istatyma. Man sirdi skauda, kad MANO vaikai su angliskai pasais gyvena - bet  LR pasas mums kainavo begales nervu, pinigu ir laiko (3.5 metu) ir dar reikalai niekur nepaisstumejo.
Meile Tevynei lieka meile Tevynei ir ji niekur nedingo, bet be paso gyventi negalime. Lietuviskai kalbeti ir saltibarscius valgyti galime ir be LR pilietybes.  ax.gif

Manau,kad anglisku pasu i kaire ir i desne nedalina,kiekvienam uzsinorejus ji gauti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Aurute_: 13 liepos 2008 - 12:33
[quote=Githa,2008 07 13, 12:41]
[/quote]

Tik kad visi reikalauja originalo, dar niekur neteko susidurti kad kur nors kopija praslystu biggrin.gif
[/quote]
Čia šiaip, bendrai šnekant. Visada verta turėti, pvz. savo paso (paskutinio lapo), kopiją. ax.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

gal yra mamyciu kurios dare pasus po liepos 15 d.?
man siandien ambasadoj pasake,kad nuo liepos 15d pasikeite tvarka ir uztenka vieno is tevu ir kito tevo paso g.gif nereik jokiu tevystes pripazinimu ir pan g.gif
su vaiko tevu nesame susituoke,ar priims dokumentus bunan tik man vienai g.gif
Atsakyti