Įkraunama...
Įkraunama...

LR pilietybės suteikimas

QUOTE(Ode @ 2008 07 03, 22:39)
JAV gimimo liudijimą išduoda ne TAM, kad įrodyti, kad jam suteikta pilietybė, o tam, kad paliudyti, jog užregistruotas vaiko gimimas. T.y. jo funkcija lygiai tokia pati, kaip LT gimimo liudijimo. Ir jo išsiiminėti tikrai neprivaloma, ypač jei vaikas gimęs, gyvena kitoj šalį ir nieko bendro su Lietuva neturi. smile.gif

Bet kaip tada su kitom salim, gal netycia paskaitys mamytes gyvenancios kitose salyse ir papasakos ar gauna jos gimimo liudijimus vaikuciams ar ne. Mano puske gyvena Vokietijoj tai ji neturi tikrai vokisko gimimo liudijimo...
QUOTE(Ode @ 2008 07 03, 22:40)
Atleiskit, bet ir aš nesusilaikiau...  doh.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2008 07 03, 23:40)
kas priklause mano vaikui as paeemiau, tam pilietybes man nereikejo...

o ir ja darau tikrai ne del pasalpu o tam kad issaugociau lietuvybes saknis.... esu lietuve motina ir tikrai man svarbu kad mano vaikai butu ir lietuvos pilieciai.....

O dėl ko JAV gimusiam ir gyvenančiam vaikui priklauso LT pašalpa? unsure.gif

Mano akimis, tautinį identitetą parodo kalbos, kultūros išlaikymas, domėjimąsis savo tautos bei valstybės praeitimi, dabartimi ir ateitimi. Pilietybė yra priklausomybė valstybei, į kurią įeina tiek teisės, tiek pareigos bei atsakomybės, susijusios su ta valstybe bei jos pilietine visuomene.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 07 03, 16:07)
1. O dėl ko JAV gimusiam ir gyvenančiam vaikui priklauso LT pašalpa?  unsure.gif

2. Mano akimis, tautinį identitetą parodo kalbos, kultūros išlaikymas, domėjimąsis savo tautos bei valstybės praeitimi, dabartimi ir ateitimi. Pilietybė yra priklausomybė valstybei, į kurią įeina tiek teisės, tiek pareigos bei atsakomybės, susijusios su ta valstybe bei jos pilietine visuomene.

1. ode as gyvenau lietuvoje 8 menesius su juo todel viska ir dariau wink.gif
2. Taip sutinku as jau apie tai nei nesneku tai sama saboj, tik ateityje jei jos nebus as dabar noriu kad turetu jis ir dokumenta, taip kaip sutvarkiau abiem vyrukam pirmiau, mus labai daug dalyku sieja su lietuva dokumentaliai aplamai tas liecia dar ir mano vaikus ( per daug delto nenoreciau isiplesti ) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 07 03, 15:40)
Atleiskit, bet ir aš nesusilaikiau...  doh.gif

tai jau tikrai drinks_cheers.gif stengiames paremt ta nustekenta Lietuvele , siunciame ir labdara ir shiaip visaip stengiames padet mamytem ,gyvenanciom LT 4u.gif bet paskaicius tai koktu pasidare blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ridzis @ 2008 07 04, 00:41)

Nelabai supratau, kas mano nebaigtoj minty buvo taip "super" (smailikas toks... blush2.gif ).

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2008 07 04, 03:28)
1. ode as gyvenau lietuvoje 8 menesius su juo todel viska ir dariau wink.gif
2. Taip sutinku as jau apie tai nei nesneku tai sama saboj, tik ateityje jei jos nebus as dabar noriu kad turetu jis ir dokumenta, taip kaip sutvarkiau abiem vyrukam pirmiau, mus labai daug dalyku sieja su lietuva dokumentaliai aplamai tas liecia dar ir mano vaikus ( per daug delto nenoreciau isiplesti ) 4u.gif

1. Ai, nu tai aišku, kad tuos 8 mėn. jums priklausė pašalpa. drinks_cheers.gif smile.gif
2. Aš nesakau, kad pilietybės nereikia daryti. Nu nebet žmonės 100% žino, kad į tą š....tą Lietuvą gyvenime negrįš ir vaikams tai nuo gimimo įdiegia. biggrin.gif Kitais atvejais - ką gali žinoti, ar ne? Tiesiog užkliuvau už terminų ir pasamprotavau apie juos, kad visgi pilietybės darymas ne su tautiškumu susijęs. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ridzis @ 2008 07 03, 23:41)
Bet kaip tada su kitom salim, gal netycia paskaitys mamytes gyvenancios kitose salyse ir papasakos ar gauna jos gimimo liudijimus vaikuciams ar ne. Mano puske gyvena Vokietijoj tai ji neturi tikrai vokisko gimimo liudijimo...

Mes gaunam gimimo liudijima gimus vaikeliui, veiksmas Airijoje...airiskas pasas gaunamas, kai vienas is tevu isgyvenes 3-4metus ir tai gali deklaruoti oficialiai (dirbo oficialiai, turi P60forma apie moketus mokescius o kitu atveju gali prasyti lietuvisko paso, reikia deklaruot gyvenamaja vieta Lietuvoje, issimti lietuviska gimimo liudijima ir viskas berods.

Del pasalpu, kadangi vaikui gyveanciam ES priklauso tik viena pasalpa is vienos ES salies, tai gali pasirinkti ar ja gautu Lietuvoje ar Airijoje. jei butum pagautas kad gauni ir ten ir ten, tektu grazinti tai ka gavai neteisetai. tokiu atveju jau buve. taigi....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kate: 04 liepos 2008 - 10:15
QUOTE(ridzis @ 2008 07 02, 15:07)
Kazkokia kvaila ta sistema su gimimo liudijimais, Amerikoj vaikui gimstant ir isduoda gimimo liudijima, kad jam suteikia Amerikos pilietybe, LT vadinasi isduoda gimimo liudijima siaip sau, tik tam kad parodyt kur vaikas gimes, bet tas vaikas ir taip jau aisku kur gimes. Kodel Anglija, Vokietija ar dar kokia salis neduoda vaikui gimimo liudijimo tik "siaip sau", kad parodyt kur vaikutis gime???

Na, UK duoda vaikui, gimusiam cia gimimo liudijima, tik tam, kad paliudytu gimimo fakta, o pasu siaip sau niekas nedalina wink.gif

O cia toks moralinis klausimas kyla- kaip gali imti ta kapeikine pasalpa is LT, kai net negyveni LT, kiek seimu tikrai skurdziai gyvena, jau geriau jiem padidintu (nors tai nelabai tiketina), tai ta jusu vardu gauta pasalpele atgal LT paaukokit vaikam, kurie nuskriausti wink.gif

Su ES jau sake,kad tik vienoj saly gali gauti pasalpa, o ne abiejose. Ziurekit, kad ir jusu neparistu biggrin.gif teks paskui JAV gyventi su LT pasalpa, bus smagu thumbup.gif
Atsakyti
Atejau pasidziaugt galimu dvigubos pilietybes isakymu, o diskusijos unsure.gif

Pasalpos ES salyse priklauso ne nuo pilietybes o nuo vaiko gyv.vietos, kaip cia buvo mineta. Mano vaikai LR pilietybes neturi, bet pasalpa ir soc.draudima gauna. Bet jei isvyktume i JAV, negautu, tarkim jei keiciu pasa ir deklaruoju savo gyv.vieta ne LT (automatiskai isregistruoja).

Man asmeniskai kvaila kai duoda pilietybe pagal gyv.vieta, o ne kraujo rysi. Bet buciau be proto laiminga, man paprasciausiai butu garbe suteikti tai kas priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 07 04, 06:52)
Nelabai supratau, kas mano nebaigtoj minty buvo taip "super" (smailikas toks...  blush2.gif ).

Ode nesigylink per daug "smailikas" tik siaip sau.

Ir is viso mamytes nesinervuokit labai del tu pasalpu, klausimus iskeli diskusijoms, o pasirodo taip , kad atrodytum zmogu uzmusei, nereikia teisti kitu, pas visus individualios situacijos....

Vis delto ne viena neisaiskinot GIMIMO LIUDIJIMO tikros paskirties, gerai kad drauge atvaziavo is LT pagyvenus ten metus ir viska man durnai isaiskino doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ridzis @ 2008 07 06, 06:09)
Vis delto ne viena neisaiskinot GIMIMO LIUDIJIMO tikros paskirties, gerai kad drauge atvaziavo is LT pagyvenus ten metus ir viska man durnai isaiskino  doh.gif

Tai pasidalink - manau, daug kam pravers. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ridzis @ 2008 07 03, 16:06)
Puiki mamyte aciu uz atsakyma  4u.gif
As tikrai nejauciu jokios sazines grauzaties del tu pasalpu, koks skirtumas nenori neimi, nori imi...O paskaicius, kas ir anglijos mamyciu tai sugeba imti pasalpas net is abieju saliu, neskaitant ES, sukasi zmones kaip tik moka. Bet kadangi tema tikrai ne apie tai, tai daugiau nebesiplesiu.

kitaip tariant vagia.... man tai ziauriai smirda tokie reikalai. Nesaziningi tie pinigai ir jie jusu vaikams tikrai nepriklauso, nes negyvenat LT... isvedziokit kaip tik norit, bet juos kas gauna tas daro ta nesaziningai... tai turbut tie patys zmones, kurie ir cia atvaziave apsimetineja, kad yra zemiau minimaliu pajamu, kad tik numelzti ir cia kazkur kazka... negi rimtai jau taip blogai yra, kad ten 50 litu per menesi uz vaika (daugiau ir negausit, nes nedirbat Lietuvoj) yra pinigai verti apgavysciu? Pritariu Mamiai cia 100%
Papildyta:
QUOTE(ridzis @ 2008 07 05, 23:09)
pas visus individualios situacijos....

prikalk mane prie sienos bet tikrai nepatikesiu, kad kazkam gyvenanciam ir dirbanciam JAV taip mirtinai reikia tu 50 litu (20 dol) per menesi is Lietuvos pasivogt ... NETIKIU!!!!
Atsakyti
Kaip jau rasiau issipletem per daug ne i tema, tai nebenoriu apie tai cia daugiau rasyt.

MichGirl nesupratau kam savo komentare isryskinai zodzius blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ridzis: 06 liepos 2008 - 17:40