QUOTE(Titia @ 2008 07 03, 12:35)
Grisiu dar karta prie tos pasalpu /ismoku temos
Jei nemaisau, tai LT pasalpos/ ismokas galima gauti tik tuo atveju jei gyveni LT; bet jei tavo gyvenama vieta deklaruota tarkime JAV jos jau nepriklauso. Ar as klystu
Tikrai taip
turi buti deklaruota gyvenamoji vieta lietuvoje , neva ten jis gyvena lietuvoje, bet velgi isvaziuojant is lt nieks oficialiai nepraso jo isdeklaruot is ten.... jis isvyko bet kompe stovi kad jis gyvena ten... na zodziu bet is esmes tai jei deklaruota kad isvykes jau pasalpos jam nepriklauso.... bet jav ir europa skiriasi, eurpoj jei vienoj saly gauni pasalpa lt nieks neduos antros, o jav pakolkas to neziuri, neturi galimybiu lietuva to patikrint.... as lt buvau Matt ejo i darza pasalpas gavau jam priklausancius istatymiskai pinigus, tai ant pamperiu uzteko, o jei rimtai tu pinigu nei nepalieciau gryzes i lt nores nusipirks sau zaisliuka tai jo pinigai o ne mano, ir jei jam tai priklauso kodel as ju tureciau nepaiimt, nesijauciu visai nagla, o imu tai kas jam oficialiai priklauso o cia jav valstybes nemelziu turim visk oficialiai kas priklauso, neturetume priklausytu valstybes parama ir pan... nieko nenuskriaudziu nei vienu nei kitu atveju
zinau kad gyvenanciujav daug daugiau kas neaoficialiai valstybe isnaudoja ir pan... deja ne mes, bet kalbu konkreciai uz savo seima....
ridzi del to laisko va guli pries akis ziuriu ....jis yra is Migracijos Departamento Prie Lietuvos Respublikos Vidaus Reiklau Ministerijos Pilietybes Reiklau Skyriaus....
Sprendimas Del (saiuo atveju mano vaiko pavarde vardas)Lietuvos Respublikos Pilietybes....
Toks ir toks gime tada ir tada JAV gyvena su tevais tokiais ir tokiais.....
Motina-..........
Tevas-..............
Tevai pateike prasymus del sunaus LR pilietybes............
Vadovaudamasi LR pilietybes istatymu tokiu ir tokiu tokiu punktu tokia dalimi..........NUSPRENDZIU:
1. Pripazinti (mano vaikas) gim tada ir tada Jungtinese amerikos valstijose Niujorko m., Lietuvos Respublikos pilieciu kaip asmens, turejusio iki 1940m birzelio 15d. Lietuvos pilietybe, vaikaiti.
2. Apie sprendima pranesti tevams
Antspaudai vedeja kokia tai ... be sio laisko man butu nespausdine paso, ji turejau butinai parodyt su visais prasymais nes mato kad gimes uzsienyje net ir lietuviskajam gimimo liudijimeraso gimimo vieta JAV, todel reikalauja pilietybes nuosprendzio siuo atveju sito laisko.