QUOTE(Aylin @ 2013 05 03, 11:00)
Darantis pasa UK gimusiam vaikui Lietuvoje, is kur gauti ta pazymejima, kad vaikui nebuvo suteikta GB pilietybe?
Papildyta:
man iskilo va tas pats klausimas.
gal jau issprendet sia problema?
Papildyta:
gal galit papasakot, ko reikejo APG issiemimui?
pries tai reikejo registruoti vaiko gimima Lietuvoje?
nes juk uzsakant bilietus tikriausiai reikejo irasyti vaiko asmens numeri?
Tiek klausimu turiu, nezinau dabar nuo ko pradeti.
Visus dokumentus turiu, apostiles, vertimus, bet nusprendziau nesidaryt paso UK, o isimti LT. Bijau, kad LT ko man nepritruktu.
Papildyta:
man iskilo va tas pats klausimas.
gal jau issprendet sia problema?
Papildyta:
gal galit papasakot, ko reikejo APG issiemimui?
pries tai reikejo registruoti vaiko gimima Lietuvoje?
nes juk uzsakant bilietus tikriausiai reikejo irasyti vaiko asmens numeri?
Tiek klausimu turiu, nezinau dabar nuo ko pradeti.
Visus dokumentus turiu, apostiles, vertimus, bet nusprendziau nesidaryt paso UK, o isimti LT. Bijau, kad LT ko man nepritruktu.
Aylin, paskaiciau, kad sarysit pasa UK, tai nebegrizau i tema
Gal per velai atsakymai, bet kur cituotas mano klausimas, tu dalyku nereikejo.
Check in irasiau AGP numeri, kuris yra lapo apacioje. Praleido, ne neklause, kas cia per lapas. Tik keista, kad toks atvejis, kaip asmens grizimas su vienkartiniu pazymejimu neirasytas ryanair taisyklese, o ir personalas nezino, vieni sako galima, kiti- negalima skristi.
apg gauti reikia:
AGP JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE GIMUSIAM VAIKUI
Tvarkingai ir tiksliai lietuviškais rašmenimis užpildytas prašymas (gali būti užpildytas ir ambasadoje). Prašymą turi pasirašyti vienas iš vaiko tėvų Lietuvos Respublikos pilietis.
1 paso dydžio nuotrauka, atitinkanti vaiko amžių. Kitoje nuotraukos pusėje reikia užrašyti vaiko vardą ir pavardę.
Vaiko tėvų pasai arba asmens tapatybės kortelės.
Lietuvos Respublikos institucijų išduotas vaiko gimimo liudijimas arba, jeigu vaiko gimimas dar neapskaitytas Lietuvoje, Jungtinės Karalystės gimimo liudijimas, kuriame nurodyti vaiko tėvai (Certified Copy of an Entry of Birth), ir kuris turi būti legalizuotas pažyma Apostille Jungtinės Karalystės užsienio ir sandraugos reikalų ministerijos Legalizavimo tarnyboje (Legalisation Office, Foreign & Commonwealth Office, PO Box 6255, Milton Keynes MK10 1XX, tel. 03700 00 22 44, el. paštas LegalisationEnquiries@fco.gov.uk). Tam, kad gauti AGP, Jungtinės Karalystės gimimo liudijimo versti į lietuvių kalbą nereikia.
Informacinis pranešimas, pasirašytas vieno iš vaiko tėvų ar globėjų (gali būti užpildytas ir ambasadoje).
Pareiškimas dėl AGP siuntimo paštu (gali būti užpildytas ir ambasadoje) kartu su sau adresuotu ir apmokėtu voku (Special Delivery), jeigu AGP pageidausite gauti paštu.
5 GBP konsulinis mokestis, mokamas ambasadoje grynaisiais pinigais arba mokėjimo kortele (išskyrus American Express).
Merginos, gal neitema, nepykit, (neradau dvigubos pilietybes temos) bet kas daret dviguba pilietybe, ar jas butinai iki metu laiko susitvarkyti, ar galima ir veliau?
Mes jau turime Lietuvos pilietybe, bet norime ir MB pilietybe duot. MB sunku gaut atostogas, biski praziopsojom, nes neuzsifiksavo galvoje, kad iki metu reikia ir antra pilietybe susitvarkyti, bet mama, sake, kad atsimena (buvo su mumis darantis dokumentus LT). Tai kaip is tikruju yra?