Įkraunama...
Įkraunama...

LR pilietybės suteikimas

QUOTE(Geriuke @ 2012 12 11, 05:04)
O gimimo liudijimo anglisko ar jau lietuvisko?Nes mes per velai sugalvojom,kad reiketu mums lietuvisko paso ir greit biletai nupirkti buvo i lt.sventem....tai mes apostiles neuzsideje esam doh.gif Bet jei turim angliska pasa,tai gal nereikes anglisko gimimo liudijimo g.gif

http://uk.mfa.lt/index.php?4077027998 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
kur galima uzsidet ta apostile? ar galoima tiesiogiaia nulekt ir greit ja gaut? Ar tik siust? Man snd LT prasideda vaiko prieziura ir tik pries pora dienu man sodra pasake kad cia toks reikalas su tais liudijimais, tai db reik suktis kazkaip .... g.gif
Atsakyti
http://www.anglija.c...ts.asp?TID=2932 cia dar info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2012 12 11, 12:04)
O gimimo liudijimo anglisko ar jau lietuvisko?Nes mes per velai sugalvojom,kad reiketu mums lietuvisko paso ir greit biletai nupirkti buvo i lt.sventem....tai mes apostiles neuzsideje esam doh.gif Bet jei turim angliska pasa,tai gal nereikes anglisko gimimo liudijimo g.gif

man ir tai aktualu. raso, kad nereikia g.liudijimo, o tik kitos salies pasa, jei toks yra...bet as lt noriu daryti jai pasa, tai tikiuosi irgi tokia pati tvarka.. gal gali parasyti,kaip tau sekes ir ar isejo tik su uk pasu pasidaryt lt pasa...? aciu lb 4u.gif
Atsakyti
Prasau, reikia greito atsakymo, gal kas zinot... 4u.gif
Jeigu noriu savo vaikui duoti dviguba pilietybe tecio, (eu sajungos piliecio) ir Lietuvos, kuria pirmiau reikia tvarkytis, Lietuvos ar ta kita? Ar nesvarbu, kuria eiles tvarka kokios prasysim, galim gauti Lietuvos pilietybe? 4u.gif g.gif
Noreciau pirma lietuviska pasa mazui padaryti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulkaa @ 2012 07 24, 22:49)
Sweikos mamytes:) na nezinau ar i ta tema pataikiau, bet pabandysiu..
Gyvenu UK, daromes laikina keliones dokumenta skristi i lietuva, ir dabar problema iskilo kai reik registruoti internete skridimo bilieta vaikui, ten praso paso numerio, galiojimo datos, ar galima savo paso duomenis rasyt? nes pasa darysime Lietuvoje.

Kaip issisprende si problema? ax.gif
Atsakyti
Tema mirusi doh.gif doh.gif
Gal kas gali pasakyti, ar reikia tevo sutikimo, kad vaikas taptu lt pilieciu (tetis ne lietuvis), norint gauti agp ambasadoje ar norint pasidaryti pasa Lietuvoje?
Ambasados puslapyje apie joki prasyma neuzsimenama... schmoll.gif
https://uk.mfa.lt/index.php?301828161
Dar mama klause Lietuvoje, ko reikia pasui padaryti, tai sake, kad reikia ir leidimo gyventi ir dirbti Anglijoje. Is kur man ji gauti? Kiek zinau, lietuviams nebereikia jokiu leidimu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(gatinha2 @ 2013 02 08, 21:00)

Dar mama klause Lietuvoje, ko reikia pasui padaryti, tai sake, kad reikia ir leidimo gyventi ir dirbti Anglijoje. Is kur man ji gauti? Kiek zinau, lietuviams nebereikia jokiu leidimu... g.gif

Kad LT pasidaryti lietuviska pasa mums reikejo: lietuvisko gimimo liudijimo, abieju tevu pasu, nuotraukos, sumoketos imokos kvito. Lyg tai viskas
Atsakyti
Aciu, Dolyte, kad atsiliepet 4u.gif 4u.gif
Idomu, is kur tada istrauke pasu poskyrio darbuotojos, kad reikia leidimo... g.gif
Gal pasenusios zinios pas jas. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gatinha2 @ 2013 02 08, 21:23)
Aciu, Dolyte, kad atsiliepet 4u.gif  4u.gif
Idomu, is kur tada istrauke pasu poskyrio darbuotojos, kad reikia leidimo... g.gif
Gal pasenusios zinios pas jas. doh.gif

Pirma karta girdziu toki dalyka g.gif Musu niekas neklause kur mes gyvenam. Buvom vaikuti priregistrave pas senelius.
Atsakyti
Labuka dar karteli visoms/-iems.
Dar iskilo klausimu... blush2.gif
Mes Anglijoje. Noriu gauti apg is ambasados, kad sugrizti i Lietuva padaryti maziui pasa. Mes nesusituoke, vaiko tevas nelietuvis (ES sajungos pilietis), vaikas turi jo pavarde.

Ambasados puslapyje raso, kad reikia:
AGP Jungtinėje Karalystėje gimusiam vaikui
Tvarkingai ir tiksliai lietuviškais rašmenimis užpildytas prašymas (gali būti užpildytas ir ambasadoje). Prašymą turi pasirašyti vienas iš vaiko tėvų – Lietuvos Respublikos pilietis.

1 paso dydžio nuotrauka, atitinkanti vaiko amžių. Kitoje nuotraukos pusėje reikia užrašyti vaiko vardą ir pavardę.

Vaiko tėvų pasai arba asmens tapatybės kortelės.

Lietuvos Respublikos institucijų išduotas vaiko gimimo liudijimas arba, jeigu vaiko gimimas dar neapskaitytas Lietuvoje, Jungtinės Karalystės gimimo liudijimas, kuriame nurodyti vaiko tėvai („Certified Copy of an Entry of Birth“), ir kuris turi būti legalizuotas pažyma Apostille Jungtinės Karalystės užsienio ir sandraugos reikalų ministerijos Legalizavimo tarnyboje (Legalisation Office, Foreign & Commonwealth Office, PO Box 6255, Milton Keynes MK10 1XX, tel. 03700 00 22 44, el. paštas LegalisationEnquiries@fco.gov.uk). Tam, kad gauti AGP, Jungtinės Karalystės gimimo liudijimo versti į lietuvių kalbą nereikia.

Informacinis pranešimas, pasirašytas vieno iš vaiko tėvų ar globėjų (gali būti užpildytas ir ambasadoje).

Pareiškimas dėl AGP siuntimo paštu (gali būti užpildytas ir ambasadoje) kartu su sau adresuotu ir apmokėtu voku (Special Delivery), jeigu AGP pageidausite gauti paštu.

5 GBP konsulinis mokestis, mokamas ambasadoje grynaisiais pinigais arba mokėjimo kortele (išskyrus American Express).

Ar tikrai daugiau nieko nereikia? Nes ankstesnese diskusijose ir kituose forumuose kalbama buvo, kad reikia tevu susitarimo, kad vaikas igytu LT pilietybe, versta i lt ir apostiliuota.
Tevystes pripazinimas pas notara, versta ir apostiliuota.
Pazyma is tevo ambasados, kad vaikas neigyjes kitos pilietybes .Dar bala zina, ko doh.gif Bet ta info yra is 2008-2009 metu.
Kazi ar vis dar tebereikia tiek popieriu ? blink.gif Ir ko tiksliai reikia? I ambasada neina prisiskambinti.. Bijau, kad per 3 savaites iki keliones nesusitvarkysim tiek popieriu, nes tetis dirba ir bet kada negali pas notarus ir po ambasadas lakstyt... doh.gif

help.gif
Papildyta:
QUOTE(Dolyte @ 2013 02 09, 00:10)
Kad LT pasidaryti lietuviska pasa mums reikejo: lietuvisko gimimo liudijimo, abieju tevu pasu, nuotraukos, sumoketos imokos kvito. Lyg tai viskas

O Jusu sitaucija tokia pati kaip mano? Nesusituoke, vaikas turi tevo pavarde ir tevas ne lietuvis?
Nes gal mano atveju daugiau dokumentu reikia... g.gif
4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gatinha2 @ 2013 02 10, 17:23)
Labuka dar karteli visoms/-iems.

Papildyta:

O Jusu sitaucija tokia pati kaip mano? Nesusituoke, vaikas turi tevo pavarde ir tevas ne lietuvis?
Nes gal mano atveju daugiau dokumentu reikia... g.gif
4u.gif  4u.gif

Musu tetis lietuvis, todel tiek dokumentu nereikejo...
O reikejo tik tiek kiek parasyta ambasados puslapyje.

Atsakyti