Įkraunama...
Įkraunama...

LR pilietybės suteikimas

QUOTE(julik19 @ 2012 08 21, 15:10)
Musu ambasados puslapy raso tik jeigu tevai susituoke,klausiu nes vistiek daug merginu gyvena uzsienyje ir turi vaikus nuo uzsienieciu

na pasiskaitinejau pagal tavo cituacija tai parasyta jog gali but itrauktas ir gaut lietuviska pilietybe jai vienas is tevu yra lietuvis ir turi deklaracija.turi uzdet apostile ant gimimo liudijimo siverst i lietuviu kalba ir su savo vaiko tevo pasais kreiptis.ten turesi sumoket simbolini mokesti.lygtais apie 30 lt.jai neesi deklaruota tai gali prisideklaruoti prie savivaldybes.ir santuokos dokumenta pasiimk del visa ko.svarbiausia kad jis butu EU sajungos pilietis vyras tavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anjase: 21 rugpjūčio 2012 - 16:36
QUOTE(anjase @ 2012 08 21, 17:35)
na pasiskaitinejau pagal tavo cituacija tai parasyta jog gali but itrauktas ir gaut lietuviska pilietybe jai vienas is tevu yra lietuvis ir turi deklaracija.turi uzdet apostile ant gimimo liudijimo siverst i lietuviu kalba ir su savo vaiko tevo pasais kreiptis.ten turesi sumoket simbolini mokesti.lygtais apie 30 lt.jai neesi deklaruota tai gali prisideklaruoti prie savivaldybes.ir santuokos dokumenta pasiimk del visa ko.svarbiausia kad jis butu EU sajungos pilietis vyras tavo.

Mano vyras egiptietis,dukra irgi kol kas.ir musu santuoka nera itraukta i apskaita LT,as galiu ja isversti,bet ji be musu ambasados apostiles netures juridines galios,o laiko nera,nes greit isvaziuosim.Dukros egiptietiskas gimimo liudijimas pilnai sutvarkytas:pastatyti visi reikiami stampai ir musu ambasados apostile.O as galiu kreiptis su vyro asmens tapatybes kortele kopija?nes jis negali man duoti nei paso nei id card originalo,nes jis pats dirba kitoje arabu saly
Atsakyti
QUOTE(julik19 @ 2012 08 21, 15:45)
Mano vyras egiptietis,dukra irgi kol kas.ir musu santuoka nera itraukta i apskaita LT,as galiu ja isversti,bet ji be musu ambasados apostiles netures juridines galios,o laiko nera,nes greit isvaziuosim.Dukros egiptietiskas gimimo liudijimas pilnai sutvarkytas:pastatyti visi reikiami stampai ir musu ambasados apostile.O as galiu kreiptis su vyro asmens tapatybes kortele kopija?nes jis negali man duoti nei paso nei id card originalo,nes jis pats dirba kitoje arabu saly

na jai jis patvirtintas notaro galima.
Papildyta:
na mes dokumentus verciames ne ambasadoj o nuvaziuojam i vertimu biura,o be to tu gali juk lietuvoj isiverst greiciau bus ir pigiau.
Atsakyti
QUOTE(anjase @ 2012 08 21, 18:04)
na jai jis patvirtintas notaro galima.
Papildyta:
na mes dokumentus verciames ne ambasadoj o nuvaziuojam i vertimu biura,o be to tu gali juk lietuvoj isiverst greiciau bus ir pigiau.

taip,versiu lt,nes musu ambasada neteikia vertimo paslaugu:)))
Atsakyti
QUOTE(julik19 @ 2012 08 21, 17:32)
taip,versiu lt,nes musu ambasada neteikia vertimo paslaugu:)))

Ambasada bent jau Airijoje pateikia jiems žinomų vertėjų sąrašą (jų parašai yra tvirtinami ambasadoje).
Esu viena iš jų, galite bet kada kreiptis dėl dokumentų vertimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Tikriausiai panašūs klausimai buvo daug kartų gvildenti, bet rizikuosiu pasikartoti, nes noris išdėstyti konkrečius savo situacijos faktus ir išgirsti komentarus tą dvigubos pilietybės gavimo vaikams kelią praėjusių smile.gif

Vnž:
- Aš (mama) LT pilietė
- Vyras (tėtis) kitos šalies (ne ES) pilietis
- Turim du vaikus (2 ir 4 metukų), kurie yra tėčio šalies piliečiai
- Gyvenam vyro tėvynėj
- Vaikai ten ir gimę, turi tos šalies gimimo liudijimus ir pasus
- Norėčiau vaikams gauti ir LT (dvigubą) pilietybę.

Skaičiau info ir URM, ir ambasadų tinklapiuose apie pilietybės vaikams procedūras, neaiškumų man daug:

1 )Del dokumentų. Kaip suprantu, reikia laisvos formos prašymo, abiejų tėvų ir vaikų pasų, vaikų gimimo liudijimo ir santuokos liudijimo. Ar čia viskas, ar bus netikėtumų, kad gali dar ko nors paprašyt?

2) Dėl dokumentų vertimų. Visi mūsų dokumentai yra anglų kalba. Ar bet kas gali išversti (pvz gi ir pati aš galėčiau), ar turi būt kažkoks sertifikuotas vertėjas? Kaip patvirtinamas vertimas, kas jį gali oficialiai patvirtinti? Kaip supratau, pasų nereikia versti, bet kitus dokumentus reikia išversti?

3) Dėl pačios procedūros. Ar reikia atvykti į migracijos tarnybą asmeniškai ir visiems? Ar galiu aš pvz viena nueiti ir sutvarkyti - ar reikia vaikus atsivesti ir tėtį? Ar reikia atsinešti visus dokumentų originalus, ar užtenka notaro patvirtintų kopijų (įtariu, kad reikia originalų)? Atsinešus originalus, ar jie grąžinami tą pačią dieną ar reikia juos palikti kuriam laikui? Kiek laiko užtrunka nuo prašymo pateikimo iki pilietybės suteikimo? Ar, vėlgi, reikia asmeniškai atvykti pasiimti naujuosius vaikų pasus?
O gal galima tiesiog nusiųsti dokumentus į ambasadą, nėra būtina asmeniškai atvykti? Tokiu atveju kaip ten su dokumentų originalais - aš per didelė triznė, kad paštu ar per kurjerį visus svarbiausius dokumentus siųsčiau - o jei pasimes? g.gif

Būčiau dėkinga visoms pasidalinusioms savo asmenine patirtimi visam šitam procese 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 07 02, 07:43)
Gimimo liudijimas visai ne prie ko - jis tik patvirtina gimimo faktą.
Pilietybę žmogus įgauną gimdamas: vieni pagal saulės principą (jei gimsta šalyje; pvz. JAV), kiti - pagal kraujo (jei gimsta vienam iš tą pilietybę turinčių tėvų; pvz. Lietuva). Pasas yra tik jos įrodymas. Asmens dokumentas, kuriuo parodoma pilietybė, kiti asmeniniai duomenys, kuris naudojamas keliaujant.
Tikrai nebūtina daryti paso. Jei kada gyvenime prisireiks pasinaudot Lietuvos pilietybe, galima bus tada ir pasidaryti tą įrodymą. Bet kadangi Lietuvos šulai gali kada nors persigalvoti, tai yra šansas, kad turėdamas patvirtinimą (pasą), kad turi pilietybę, jos neprarasi. Neturėsi - reikalui pribrendus gali jos (pielietybės) tiesiog negauti.

Puiki_mamyte, žinok, nieko nežinau apie naujojo įstatymo vykdymą. Vakar atrodo, dar nauja redakcija buvo nepaskelbta, tad kažin ar atitinkamos institucijos jau tuo užsiima...  g.gif
Kažkokio džiaugsmo irgi nepastebėjau - ne tiek čia daug Lietuvoj tų grįžusių, kuriems tas klausimas aktualus (bent jau mūsų rate).

Sveikos mamytes. Noreciau pasitikskinti, ar taip imanoma gauti Lietuvos pilietybe mazyliui? Turiu omeny pagal saule ar kraujo tyrima? Neesu to girdejusi, o visada del to labai nerimauju, vaikutis gims Uk bet ateity norim grizt i Lt, bet kaip su pilietybe? Ar galima pasirinkti Lt pilietybe mazyliui nors jis ir Anglijoj gims? Abu teveliai lietuviai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SonAil7 @ 2012 10 17, 14:01)
Sveikos mamytes. Noreciau pasitikskinti, ar taip imanoma gauti Lietuvos pilietybe mazyliui? Turiu omeny pagal saule ar kraujo tyrima? Neesu to girdejusi, o visada del to labai nerimauju, vaikutis gims Uk bet ateity norim grizt i Lt, bet kaip su pilietybe? Ar galima pasirinkti Lt pilietybe mazyliui nors jis ir Anglijoj gims? Abu teveliai lietuviai.  4u.gif

Nemanau, kad verta Jums, SonAil5, sielotis, nes abu esat lietuviai. man dazniau tenka girdet is UK gyvenanciu lietuviu, kad labai norintys, kai abu tevai LR pilieciai, negauna GB pilietybes.
Musu atvejas siek tiek kitoks, vaiko tevas - GB pilietis, tai vaikas turi abi pilietybes, bet kuriuo atveju, reik GB pirma tvarkytis, nes pirma LT pasidarius, GB nebegausit. sekmes
Atsakyti
QUOTE(londonas @ 2008 03 06, 20:00)
na nezinau kaip su nelegalu vyru,bet darant pasa leliukui uk Lietuvos ambasodoje ,uztrunka apie 6men. kadangi visus duomenis siuncia i Lietuva ir ada is ten ateina visi dokumentai. siaip mes darem pasa Lietuvoje tai visa tai uztruko 3dienas . visu pirma reikia deklaruoti leliuko gyvenama vieta,me Lietuvoj negyvenam todel ji priregistravom pas mano tevus. veliau reikia uzregistruoti ir gauti gimimo liudijima metrikacijos skyriuje,jei leliukas gimes londone,tik tada su gimimo liudijimu,deklaracijos lapu reikia kreiptis i pasu poskyri,mes darem skubu paa tai uztruko 3dienas. smile.gif 

mano mazyle gime Londone. tai kur reiktu man deklaruoti jos gyvenama vieta? kurioje istaigoje? beje, ar leliui nuo gimimo reikalingas pasas? nes vasara zadame vaziuoti I LT, tai tureciau jau imtis tvarkyti popierius..
Beje , ar imanoma, kad vaikas gautu ne LT pasa jau dabar? man vyras uzsienietis su viza.. aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aylin: 07 lapkričio 2012 - 14:28
Sveikutes.
Noriu skubaus atsakymo,nes treciadieni isvaziuojam i lt. blush2.gif
Mano maziuke gime uk ir turi gb pilietybe.Ar gali gaut dar ir lietuvos?Jei taip,tai kokius dokus reikia pristatyti?Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2012 12 09, 04:01)
Sveikutes.
Noriu skubaus atsakymo,nes treciadieni isvaziuojam i lt. blush2.gif
Mano maziuke gime uk ir turi gb pilietybe.Ar gali gaut dar ir lietuvos?Jei taip,tai kokius dokus reikia pristatyti?Aciu 4u.gif

gali 4u.gif mums reikejo gimimo liudijimu, musu pasu, santuokos liudijimo.... lyg ir viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2012 12 11, 06:09)
gali  4u.gif mums reikejo gimimo liudijimu, musu pasu, santuokos liudijimo.... lyg ir viskas  g.gif

O gimimo liudijimo anglisko ar jau lietuvisko?Nes mes per velai sugalvojom,kad reiketu mums lietuvisko paso ir greit biletai nupirkti buvo i lt.sventem....tai mes apostiles neuzsideje esam doh.gif Bet jei turim angliska pasa,tai gal nereikes anglisko gimimo liudijimo g.gif
Atsakyti