Įkraunama...
Įkraunama...

LR pilietybės suteikimas

pilietybe gal turejot omeny
Atsakyti
as visad maniau kad tevai nusprendzia kokia pilietybe vaikui irasyt i dokumentus.

o jei norite kad uk pilietybe turetu manau reikes pakalbet su tais,kas isduos gim liudijima, jie manau paaiskins kada galima prasyt. kazkaip nesidomejau tuo.
Atsakyti
sveiki 4u.gif

ash bandziau visk skaityti bet vajej kiek lapu! Tad gal kas zino kaip su leliuko pasu viskas vyks, nes mes prashom lietuvos paso nors mano vyras nelietuvis. Kazin ar ambasada duos vaikiui lietuvos pilietybe?

kazin kiek laiko uztruktu? g.gif

Buciau labai dekinga uz patarimus wub.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 03 19, 20:05)
Nesu tikra ar kas nepasikeite, bet kiek supratau is mamu, kad jei gimes Airijoj, automatiskai gauna Airijos pilietybe  g.gif o paskui gali susitvarkyti anta- Lietuvos- pilietybe. O gal antra ir Amerikos galima?  g.gif

labuka,automatiskai airijoj ar bet kurioj kitoj saly pilietybes niekas neduoda,airijoj turi vienas is tevu iki vaiko gimimo pragyventi 3 metus ir tai turi yrodyti,statmentais ar bilais tinka ir p60,o paskui be problemu gales pasiimti LR pilietybe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AurelijaR @ 2009 03 18, 20:54)
as esu lietuve,tevas afroamerikietis ir mes gyvename airijoj.mano sunus gime airijoj.mes esam nevede.noriu grysti atostogu i lietuva bet niekai negaliu nuspresti katros salies pasa vaikuj daryti.vaiko tevas nori daryti airijos pasa as noreciau lietuvos.klausimas man kyla jei mes padarysim airiska pasa ar as galesiu i lietuva gryzusi padaryti lietuvos pasa.nes kiek zinau vaiko pilietybe bus ta katros salies pasa jis tures.

Jeigu tik jums iseina, mano nuomone, geriau butu padaryti airiska pasa. Taip bus greiciau. O kelioneje reikia tureti gimimo liudijima.
Papildyta:
QUOTE(asandra @ 2009 03 19, 11:50)
Norejau paklausti, merginos, ar prasant Lietuvos pilietybes reikalingas dokumentas patvirtinantis jog vaikas neturi kitos salies pilietybes, ar jau nebe? g.gif

Nereikia dokumentu, bet reikia pasirasyti, kad nera igijes kitos pilietybes (bent jau is musu sito prase kai spalio men. pildeme dokumentus del vaiko pilietybes).
Atsakyti
QUOTE(asandra @ 2009 03 19, 22:50)
Norejau paklausti, merginos, ar prasant Lietuvos pilietybes reikalingas dokumentas patvirtinantis jog vaikas neturi kitos salies pilietybes, ar jau nebe? g.gif

nereikia,nes kaip mes daremes LT pasa jau turejom IE pasa,taigi jie mate kad vaikas turi IE pasa,ir be jokiu problemu dar dave LT pasiuka mirksiukas.gif dabar galima tureti ir kelias pilietybes thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, mano situacija dar keistesne, siuo metu laukiuosi leliuko, su savo buvusiu vyru nesu issiskyrusi, leliukas kito tecio, jis nori, kad butu irasytas gimimo liudijime, tik ar neturesiu as problemu registruojant leliuka lt, jei jis bus gimes uk, kadangi po skirybu nebus praeje 300 dienu (kaip tik dabar vyksta skirybu procesas), neprasys mano buvusio vyro pavarde registruoti?
Atsakyti
na nejau niekas man nieko negali patarti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(aukstauge @ 2010 03 22, 13:40)
na nejau niekas man nieko negali patarti? verysad.gif

Siaip nuejus registruoti niekas neprase irodymu kokia kieno pavarde- uzrasem ir tiek ax.gif

Gal cia ka naudingo rasi, o jei ne, tai susirask savo vietinio register office numeri ir paskambink, paklausk mirksiukas.gif

http://www.direct.go...ecord/DG_175608

http://www.direct.go...ecord/DG_175620
Atsakyti
visai pasimeciau tarp tu istatymu... lotuliukas.gif noriu vaikui prasyti ir LT pilietybes ir IE pilietybes. kaip suprantu is pradziu reikia gauti IE o tik tada galiu prasyti LT.taciau sia vasara ketiname gristi i lt atostogauti ,todel man iskilo klausimas ar galesiu LT pasidaryt tik gimimo liudijima ir su juo gristi i airija? kazkur skaiciau kad bet kokiu atveju privalau pasidaryt lietuviska gimimo liuydijima,tikiuosi supratote ko norejau paklaust(nes as jau pati nieko nebesuprantu lotuliukas.gif biggrin.gif doh.gif )
Atsakyti
mano situacija tokia pati,tetis taip pat nelegaliai atvykes i uk. lietuvoje nekils jokiu problemu leliukui priregistruoti,jei nera tevelis yrasytas gimimo liudijime. o tada reikia kreiptis i teisma ir paprasyti priteisti tevyste. nesvarbu jei gyvenate kartu. be teismo jus nieko nepadarysite. lietuvoje kiek zinau yra pigiau negu uk ar airijoje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wanilla23 @ 2010 04 20, 17:20)
visai pasimeciau tarp tu istatymu... lotuliukas.gif noriu vaikui prasyti ir LT pilietybes ir IE pilietybes. kaip suprantu is pradziu reikia gauti IE o tik tada galiu prasyti LT.taciau sia vasara ketiname gristi i lt atostogauti ,todel man iskilo klausimas ar galesiu LT pasidaryt tik gimimo liudijima ir su juo gristi i airija? kazkur skaiciau kad bet kokiu atveju privalau pasidaryt lietuviska gimimo liuydijima,tikiuosi supratote ko norejau paklaust(nes as jau pati nieko nebesuprantu lotuliukas.gif  biggrin.gif  doh.gif )

Taip, pradzioje turite gauti IE pilietyba, nes lietuvos istatymai nedraudzia tureti kitos salies pilietybes, gaunant lietuvos pilietybe. Bet Lietuvos pilietybe prarandama igyjus kitos salies pilietybe. stai tokia makalyne. Mums irgi teko susidurti su tokia situacija. IE nedraudziama turet su pasus?
Atsakyti