Įkraunama...
Įkraunama...

LR pilietybės suteikimas

QUOTE(dianike1980 @ 2009 06 19, 18:05)
sveikos mamytes smile.gif  esu visai pasimetusi del dokumentu siuntimo i apostile. gal padesit? kiek suprantu ten reikia siusti tik ta lapa kur tevai surasysi ir uz ji teks moket 28 svarus plius 6 jei noresi kad pristatytu su special deliveriu. ar teisingai as supratau?
aciu uz pagalba smile.gif

t6aip jus teisi.
Atsakyti
Sveikos mamytes

Vel prasau Jusu pagalbos priregistravau mazyle gavau gimimo liudijima ir tik daba kai reikia siusti i apostile pastebjau kad apie mane informacija blogai parasyta. Mano mergautine pavarde parase ne prie maiden name o prie( surname at marriage if different from maiden surname). man atrodo kad cia nieko tokio bet velgi bijau siusti nes pinigelius reikia moet o paskui jei pasakys kad yra klaidu bus ismesti pinigai i bala. nebezinau ka dabar daryti? blush2.gif patarkit jei kas galit unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dianike1980 @ 2009 06 21, 11:08)
Sveikos mamytes

Vel prasau Jusu pagalbos priregistravau mazyle gavau gimimo liudijima ir tik daba kai reikia siusti i apostile pastebjau kad apie mane informacija blogai parasyta. Mano mergautine pavarde parase ne prie maiden name o prie( surname at marriage if different from maiden surname). man atrodo kad cia nieko tokio bet velgi bijau siusti nes pinigelius reikia moet o paskui jei pasakys kad yra klaidu bus ismesti pinigai i bala. nebezinau ka dabar daryti? blush2.gif  patarkit jei kas galit unsure.gif

Duoda patikrint pries spausdinant g.gif ir mum kazkaip aiskino, kad taisymmai paskui neleidziami ar sudetingi, nepamenu blush2.gif g.gif bet gali nueiti ten pat kur registrvot ir paklausti ax.gif
Atsakyti
laba vakara, mus domina per kiek laiko reik gristi i LT, kat ilegistruoti vaikeli LT? Man gimdyti gruodzio 18d. +-, bet nezinom su vyru per kiek laiko reik grist i LT. Gyvenam Islandijoje, LT ambasados Islandijoje nera tik Danijoje. Tai ir nezinom ka daryti ar siust dokumentus reiks i Danija LT ambasada ar gristi i pacia LT. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina.lyte @ 2009 06 25, 17:52)
laba vakara, mus domina per kiek laiko reik gristi i LT, kat ilegistruoti vaikeli LT? Man gimdyti gruodzio 18d. +-, bet nezinom su vyru per kiek laiko reik grist i LT. Gyvenam Islandijoje, LT ambasados Islandijoje nera tik Danijoje. Tai ir nezinom ka daryti ar siust dokumentus reiks i Danija LT ambasada ar gristi i pacia LT. g.gif

Grizti nebutina, kad iregistruoti vaika LT, per ambasada susitvarkyti galite. Issiimsite vietini gimimo liudijima, padarysite vertima ir issiusite su visais dokumentais ambasadai del lietuvisko gimimo liudijimo. Paskui gave lietuviska gimimo liudijima galesite pateikti dokumentus vaiko pilietybei. Pilietybe vaikui svarstoma iki puses metu. Sprendima del LT suteikimo vaikui pilietybe gausite per ambasada. Ir tada prideje prie visu dokumentu sprendima siusite vel ambasadon del paso vaikui. Aisku galite grizti LT bet greiciau nebus, bunant LT dar galesite atsiimti vienkartine pasalpa.
Atsakyti
jau buvau issigandus doh.gif paskaitinejau,kad gryztant is uk i lt daryt leliui paso reik abieju tevu g.gif .issigandau ,nes vyras nevaziuoja-jam dyrbt.tai prisigalvojau kaip gryzim atgal....bet skambinausi i savo rajono PK poskyri ir sake tereik tevo orginalaus paso arba paso kopijos,bet ji turi but patvirtinta LR ambasadoj drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
As irgi noriu pasigirti, kad mano kleckas jau turi dviguba pilietybe thumbup.gif
Atsakyti
Musu situacija tokia : as esu LT piliete, o vyras Baltarusijos. Gimus vaikui papraseme lietuvos pilietybes, padareme maziui lietuviska pasa. Neseniai paaiskejo, kad vaikas gimdamas gavo ir Baltarusijos pilietybe, pasirodo ji suteikiama automatiskai, nes vienas tevu yra tos valstybes pilietis.Mums tai buvo staigmena. Baltarusiai siulo daryti vaikui baltarusiska pasa. Bet migracijos tarnyboje mums pasake kad igijus kitos valstybes pilietybe prarandame lietuvos. O siaip pagal istatyma vaikai turintys kitos salies pilietybe turi teise gauti ir lietuvos pilietybe (t.y. dviguba) dar yra punktas, kad pilietybe LT pilietybe issaugoma, jei kitos salies pilietybe mums buvo suteikta mums neprasant.
Tai va, turbut nelabai risliai viska papasakojau, bet gal kas nors susidure su panasia situacija ir gali pakomentuoti ka mums daryti, kad vaikas turetu du pasus.
Atsakyti
QUOTE(lenny @ 2009 07 02, 19:18)
Tai va, turbut nelabai risliai viska papasakojau, bet gal kas nors susidure su panasia situacija ir gali pakomentuoti ka mums daryti, kad vaikas turetu du pasus.

Vaikas iki 16 metu gali tureti dviguba pilietybe. Jei LT istatymai nepasikeis reikia nuo 16 metu pasirinkti tik viena pilietybe.
Atsakyti
QUOTE(Sonya @ 2009 07 02, 19:05)
Vaikas iki 16 metu gali tureti dviguba pilietybe. Jei LT istatymai nepasikeis reikia nuo 16 metu pasirinkti tik viena pilietybe.

Tai problema tame kad norint gauti baltarusiska pasa, mes prarasim LT pilietybe. Ka daryt tokiu atveju? prarast LT po to vel prasyti kad ja suteiktu? Darlyg tai yra toks variantas : jeigu mes gauname pazyma kad baltarusijos pilietybe buvo suteikta anksciau uz lietuvos, tada daro dokumentuose atiaisyma, reikia rasyti prasyma kad paliktu abi pilietybes, ir po to migracijoj svarsto kaip cia daryti. Ar teko apie tai girdeti?
Atsakyti
Sweikutes..man iskilo klausimelis..
mano draugas uzsenietis is jiordanijios..abu gyvename uk apie 5 metus..
as laukiuosi...
kokios tautybes bus musu vaikelis?
gal kasnors susidurete su tuo?
Atsakyti
atrodo susimaiset uzduodant klausima:) tautybe nepriklauso nuo to kurioje salyje esat siuo metu:)
Atsakyti