Įkraunama...
Įkraunama...

LR pilietybės suteikimas

Sveikos mergaites 4u.gif

Turiu klausimuka: gal kuri nors daret savo leliukui LT pasa per Lietuvos Ambasada Londone? Per kiek laiko padare? Visai susipainiojau, mat paciame ju internetiniame puslapyje raso, kad uztrunka pasa padaryt 3-4 menesiai, o gali ir ilgiau, kazkaip irgi anksciau kai skaiciausi, perskaiciau, kad net iki 7 uztrunka.. Nuo ko tai priklauso? Kodel taip ilgai? O gal dabar pasikeitusi tvarka? Matot, as jau nusipirkau bilietus i LT, kad ta pasiuka padaryti migracijos departamente, o siandien mama snekejo su drauge, kurios drauge dare leliukui pasa per ambasada ir padare jiem per 3 sav., tai gavau velniu, kad neissiaiskins iki galo nusipirkau tuos bilietus verysad.gif ... Kaip ten is tikruju yra? g.gif

Dekoju uz atsakymus is anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Merkinga @ 2009 04 22, 01:41)
galbut ne cia papuoliau, bet gal galite atsakyti, ar butina vaika, gimusi UK, kuris vos triju menesiu, veztis i ambasada paduodant dokumentus del asm grizimo pazymejimo, ar uztenka vieno is tevu?

QUOTE(katkuta @ 2009 04 22, 09:35)
uztenka vieno is tevu 4u.gif

as tai galvojau,kad klausimas yra,ar reikia veztis vaika? g.gif kiek zinau,reikia butinai ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Arvilyte @ 2009 06 02, 14:55)
Sveikos mergaites  4u.gif 

Turiu klausimuka: gal kuri nors daret savo leliukui LT pasa per Lietuvos Ambasada Londone? Per kiek laiko padare? Visai susipainiojau, mat paciame ju internetiniame puslapyje raso, kad uztrunka pasa padaryt 3-4 menesiai, o gali ir ilgiau, kazkaip irgi anksciau kai skaiciausi, perskaiciau, kad net iki 7 uztrunka.. Nuo ko tai priklauso? Kodel taip ilgai? O gal dabar pasikeitusi tvarka? Matot, as jau nusipirkau bilietus i LT, kad ta pasiuka padaryti migracijos departamente, o siandien mama snekejo su drauge, kurios drauge dare leliukui pasa per ambasada ir padare jiem per 3 sav., tai gavau velniu, kad neissiaiskins iki galo nusipirkau tuos bilietus  verysad.gif  ... Kaip ten is tikruju yra?  g.gif 

Dekoju uz atsakymus is anksto  4u.gif

kiek zinau ilgai uztrunka ne tik pasas,bet dar ir eilej del doku priemimo teks pastovet.As internetu uzsirasiau i ta eile,tai paskyre laika tik po 2men.Taip kad jei turi bilietus,vaziuok i ambasada ir pasidaryk vaikui keliones dokumenta (galioja 10-15d), pasa susitvarkysi LT (galima ir per viena diena,kaina-150lt) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(romuciukas @ 2009 06 02, 13:24)
as tai galvojau,kad klausimas yra,ar reikia veztis vaika? g.gif  kiek zinau,reikia butinai ax.gif

[

klausimus moku skaityti ir vaiko veztis iki metu i ambasada nereikia, uztenka vieno is tevu ax.gif pati dariausi gruodzio men, buvau be vaiko ir viska dave 4u.gif nzn, kokiu metu senumo jusu zinios, nebent kazkas pasikeite per 6 menesius g.gif
cituoju is ambasados puslapio:

II. Jeigu norite grįžti į Lietuvą su JK gimusiu vaiku, kurio abu arba vienas iš tėvų yra Lietuvos Respublikos pilietis ir vaikas neturi užsienio valstybės pilietybės

Konsuliniam pareigūnui Jūs turite pateikti šiuos dokumentus:

Nustatytos formos prašymą (prašymą galėsite užpildyti ir ambasadoje, jame būtinai turi būti vieno iš vaiko tėvų, turinčio Lietuvos Respublikos pilietybę, parašas); Dvi 35X45 mm dydžio nuotraukos, atitinkančios vaiko amžių (kitoje pusėje užrašykite vaiko vardą ir pavardę);
Pilnas vaiko gimimo liudijimas (kuriame nurodyti vaiko tėvai) legalizuotas pažyma “Apostille” JK Užsienio reikalų ministerijos Legalizavimo skyriuje (Foreign and Commonwealth Office, Legalisation Office, adresas: Norfolk House (West) 437 Silbury Boulevard, Milton Keynes MK9 2AH, telefonas: 01908 295 111, interneto svetainės adresas: www.fco.gov.uk/legalisation);
Informacinis pranešimas (pranešimą galėsite užpildyti ir ambasadoje), pasirašytas vieno iš vaiko tėvų (turinčio Lietuvos Respublikos pilietybę);
Vaiko tėvų pasai arba asmens tapatybės kortelės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katkuta: 02 birželio 2009 - 14:50
QUOTE(katkuta @ 2009 06 02, 15:48)
klausimus moku skaityti ir vaiko veztis iki metu i ambasada nereikia, uztenka vieno is tevu ax.gif pati dariausi gruodzio men, buvau be vaiko ir viska dave 4u.gif nzn, kokiu metu senumo jusu zinios, nebent kazkas pasikeite per 6 menesius g.gif

ot tos moteros, is karto pykt.Labai aciu uz info,maniske buvo neteisinga,mat nesidomejau vaikais iki metu 4u.gif
Atsakyti
Jeigu vaikas, keliones metu gimtu USA, ar jam butu suteikta USA pilietybe?
Atsakyti
QUOTE(Archideja @ 2009 06 03, 20:40)
Jeigu vaikas, keliones  metu gimtu USA, ar jam butu suteikta USA pilietybe?

manau, kad taip.. kazkur lyg girdejau tokia teorija rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Archideja @ 2009 06 03, 13:40)
Jeigu vaikas, keliones  metu gimtu USA, ar jam butu suteikta USA pilietybe?

Ilgai kelaiuti zadi rolleyes.gif ,kad jau vaikus kelioneje gimdyt ruoisiesi cool.gif

Bet atsakant i tavo klausima,taip vaikas pataptu amerikieciu,nes piletybe jav suteikiama pagal saule,o ne pagal karauja 4u.gif Tik nelabai suprantu kokia nauda tau butu is to,nes vien del to,kad vaikas amerikietis legalizavimosi sioje salyje procesas tikrai nepalengveja 4u.gif

*PM* zinau,kad tu jau si reikala senai susitvarkius,todel ir klausima adresuoju tau biggrin.gif kai priduodi dokumentus del vaiku apskaitymo LTR ir prasyma ,kad vaikams butu suteikta LTR pilietybe,kiek praeina laiko,tiksliau kaip vyksta pats procesas? Jie man paskambins ar parasys,kada ju nuortaukas pasams atnesti ar kaip?
Is anksto ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*NYC* @ 2009 06 12, 06:31)

*PM* zinau,kad tu jau si reikala senai susitvarkius,todel ir klausima adresuoju tau biggrin.gif  kai priduodi dokumentus del vaiku apskaitymo LTR ir prasyma ,kad vaikams butu suteikta LTR pilietybe,kiek praeina laiko,tiksliau kaip vyksta pats procesas? Jie man paskambins ar parasys,kada ju nuortaukas pasams atnesti ar kaip?
Is anksto ACIU 4u.gif

NYC man rodos kad tu gali vis apaketa jau dabar priduoti kaip ir prasyma del paso su foto 4u.gif pasidomek konsulate man rodos kad tikrai galima issiust viska kartu: santuokos registravimas, vaiku gim liudijimus isemimas, pilietybes suteikimas ir tada jau paso isdavimas seka, nes is esmes butu viskas taip gaunama pilietybe arne, tada tau konsulatas pastu pranesa dazniausiai, bet as pati jiem skambinau vis ir klausiau ar dar negavot jokiu ziniu, ir kazkaip viena ir ta pacia diena uztaikiau, sako tik voka paeemiau matau jusu yra, prie manes kalbant ir atplese, sako kaip nori pastu atsiust ar atvziuosi pati pasiimt, tai man pastu atsiunte. Nes as pasa isemiau lietuvoje bunat(man su ta w raide ten sustabde reikala tai vietoj su jais koliojausi ir isdave tada per nakti), bet tikrai nebuk kvaila pasuk ir paklausk kam tau tas vazinejimas is naujo ir naujas laukimas, jei visas veiksmas sekmingai gali testis lietuvoje. kita sdalykas ar matei sita pastaba nauja! blink.gif

Pasai!

SVARBU!

NUO 2009 M. BIRŽELIO 28 D., PRIIMANT DOKUMENTUS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS PASO IŠDAVIMO, BUS IMAMI PIRŠTŲ ANTSPAUDAI. DĖL LAIKO TARPO, KURIS SUSIDARO NUO DOKUMENTŲ PRIDAVIMO GENERALINIAME KONSULATE IKI KUOMET DOKUMENTAI PASIEKIA MIGRACIJOS DEPARTAMENTĄ, NUO BIRŽELIO 1 D. IKI BIRŽELIO 11 D. PRIIMSIME DOKUMENTUS PASO KEITIMUI TIK TADA KAI JIE PATEIKIAMI BE CIVILINĖS BŪKLĖS AKTŲ APSKAITYMŲ (NEBUVO SUDARYTA SANTUOKA, NEGIMĖ VAIKAS). VISAIS KITAIS ATVEJAIS, PRAŠOME DOKUMENTUS DĖL CIVILINĖS BŪKLĖS AKTŲ APSKAITYMO IR JAV GIMUSIŲ VAIKŲ PILIETYBĖS SIŲSTI PAŠTU, O DOKUMENTUS DĖL PASO PRIDUOTI PO BIRŽELIO 28 D.

jau ir antspaudu reiks doh.gif man kaip tik baigesi vyresnelio lietuviskas pasas as vaziuosiu si menesi ( jau su anyta)pakeist ir mazajam issimt nauja nes ,maniau kad i lt skrendu nedariau paso, galvoju ten greiciau skubos tvarka padarysiu, svarbu pilietybes dokumentai rankose.
Papildyta:
QUOTE(*NYC* @ 2009 06 12, 06:31)

Bet atsakant i tavo klausima,taip vaikas pataptu amerikieciu,nes piletybe jav suteikiama pagal saule,o ne pagal karauja 4u.gif Tik nelabai suprantu kokia nauda tau butu is to,nes vien del to,kad vaikas amerikietis legalizavimosi sioje salyje procesas tikrai nepalengveja 4u.gif

Cia tik pasunkeja poto lietuviskos pilietybes vaikui gavimo klausimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *PM*: 12 birželio 2009 - 16:24
QUOTE(*PM* @ 2009 06 12, 09:25)
NYC man rodos kad tu gali vis apaketa jau dabar priduoti kaip ir prasyma del paso su foto  4u.gif  pasidomek konsulate man rodos kad tikrai galima issiust viska kartu: santuokos registravimas, vaiku gim liudijimus isemimas, pilietybes suteikimas ir tada jau paso isdavimas seka, nes is esmes butu viskas taip gaunama pilietybe arne, tada tau konsulatas pastu pranesa dazniausiai, bet as pati jiem skambinau vis ir klausiau ar dar negavot jokiu ziniu, ir kazkaip viena ir ta pacia diena uztaikiau, sako tik voka paeemiau matau jusu yra, prie manes kalbant ir atplese, sako kaip nori pastu atsiust ar atvziuosi pati pasiimt, tai man pastu atsiunte. Nes as pasa isemiau lietuvoje bunat(man su ta w raide ten sustabde reikala tai vietoj su jais koliojausi ir isdave tada per nakti), bet tikrai nebuk kvaila pasuk ir paklausk kam tau tas vazinejimas is naujo ir naujas laukimas, jei visas veiksmas sekmingai gali testis lietuvoje. kita sdalykas ar matei sita pastaba nauja!  blink.gif

Pasai!

SVARBU!

NUO 2009 M. BIRŽELIO 28 D., PRIIMANT DOKUMENTUS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS PASO IŠDAVIMO,  BUS IMAMI PIRŠTŲ ANTSPAUDAI. DĖL LAIKO TARPO, KURIS SUSIDARO NUO DOKUMENTŲ PRIDAVIMO GENERALINIAME KONSULATE IKI KUOMET DOKUMENTAI PASIEKIA MIGRACIJOS DEPARTAMENTĄ, NUO BIRŽELIO 1 D. IKI BIRŽELIO 11 D. PRIIMSIME DOKUMENTUS PASO KEITIMUI TIK TADA KAI JIE PATEIKIAMI BE CIVILINĖS BŪKLĖS AKTŲ APSKAITYMŲ (NEBUVO SUDARYTA SANTUOKA, NEGIMĖ VAIKAS). VISAIS KITAIS ATVEJAIS, PRAŠOME DOKUMENTUS DĖL CIVILINĖS BŪKLĖS AKTŲ APSKAITYMO IR JAV GIMUSIŲ VAIKŲ PILIETYBĖS SIŲSTI PAŠTU, O DOKUMENTUS DĖL PASO PRIDUOTI PO BIRŽELIO 28 D.

jau ir antspaudu reiks  doh.gif  man kaip tik baigesi vyresnelio lietuviskas pasas as vaziuosiu si menesi ( jau su anyta)pakeist ir mazajam issimt nauja nes ,maniau kad i lt skrendu nedariau paso, galvoju ten greiciau skubos tvarka padarysiu, svarbu pilietybes dokumentai rankose.
Papildyta:

Cia tik pasunkeja poto lietuviskos pilietybes vaikui gavimo klausimas  biggrin.gif

as vakar viska pridaviau tai man sake kai jau patvirtins mano prasyma tada atseit bus pranesta, kad ateit su nuotraukom,tik maniau, kad tu cia tvarkeisi ir zinai kas ir kaip smile.gif As savo paso pasikeisti irgi esiu po 28 dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *NYC*: 12 birželio 2009 - 16:32
QUOTE(*NYC* @ 2009 06 12, 08:30)
as vakar viska pridaviau tai man sake kai jau patvirtins mano prasyma tada atseit bus pranesta, kad ateit su nuotraukom,tik maniau, kad tu cia tvarkeisi ir zinai kas ir kaip smile.gif As savo paso pasikeisti irgi esiu po 28 dienos 4u.gif

ai nu jei pridavei tai pridavei, svarbiausia kad turesi popieri kad pilietybe turi,o pasa bet kada padarysi cia jau dzin kai sako, svarbu tas popiergalys, nes be jo nei is vietos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aysun @ 2009 04 21, 13:40)
Merginos, kurios daret vaikuciams dvigubas pilietybes, sakykit, priduodant dokumentus, ar reikejo vaikucio ir vyro uzsienio valstybiu pasus versti i lietuviu kalba? g.gif   

Mums abu kartus reikėjo pasų kopijų patvirtintų notariškai ir vertimų į lietuvių kalbą.

QUOTE(katkuta @ 2009 06 02, 15:48)
klausimus moku skaityti ir vaiko veztis iki metu i ambasada nereikia, uztenka vieno is tevu

Man tik įdomu kodėl tokie skirtingi reikalavimai skirtingose šalyse LT ambasadose.. doh.gif Pvz, Maskvoje kad ir 1 dienos lialiuką reikia vežtis kartu, nebent gyvenama 500 km iki Maskvos, tada pakanka 1 iš tėvų.
Atsakyti
sveikos mamytes smile.gif esu visai pasimetusi del dokumentu siuntimo i apostile. gal padesit? kiek suprantu ten reikia siusti tik ta lapa kur tevai surasysi ir uz ji teks moket 28 svarus plius 6 jei noresi kad pristatytu su special deliveriu. ar teisingai as supratau?
aciu uz pagalba smile.gif
Atsakyti