as esu lietuve,tevas afroamerikietis ir mes gyvename airijoj.mano sunus gime airijoj.mes esam nevede.noriu grysti atostogu i lietuva bet niekai negaliu nuspresti katros salies pasa vaikuj daryti.vaiko tevas nori daryti airijos pasa as noreciau lietuvos.klausimas man kyla jei mes padarysim airiska pasa ar as galesiu i lietuva gryzusi padaryti lietuvos pasa.nes kiek zinau vaiko pilietybe bus ta katros salies pasa jis tures.
QUOTE(AurelijaR @ 2009 03 18, 14:54)
as esu lietuve,tevas afroamerikietis ir mes gyvename airijoj.mano sunus gime airijoj.mes esam nevede.noriu grysti atostogu i lietuva bet niekai negaliu nuspresti katros salies pasa vaikuj daryti.vaiko tevas nori daryti airijos pasa as noreciau lietuvos.klausimas man kyla jei mes padarysim airiska pasa ar as galesiu i lietuva gryzusi padaryti lietuvos pasa.nes kiek zinau vaiko pilietybe bus ta katros salies pasa jis tures.
taigi dabar jau yra istatymo pataisa,kad vaikui gimus uzsienyje yra suteikiama dviguba pilietybe,jei vienas is tevu yra LT pilietis Tuo paciu noriu paklasuti,o kodel taviskis nenori savo vaikui amerikietiskos pilietybes sutvarkyti?
QUOTE(*NYC* @ 2009 03 18, 21:26)
taigi dabar jau yra istatymo pataisa,kad vaikui gimus uzsienyje yra suteikiama dviguba pilietybe,jei vienas is tevu yra LT pilietis Tuo paciu noriu paklasuti,o kodel taviskis nenori savo vaikui amerikietiskos pilietybes sutvarkyti?
jis nori airisko paso nes vaikas gime airijoj ir kad mes cia gyvenam.odel amerikos pilietybes jis mano kad jei nores gales padaryti veliau,beje vaikas turi tevo pavarde ar neturesiu problemu oro uoste,gal man reikia tevo sutikimo
QUOTE(AurelijaR @ 2009 03 18, 15:35)
jis nori airisko paso nes vaikas gime airijoj ir kad mes cia gyvenam.odel amerikos pilietybes jis mano kad jei nores gales padaryti veliau,beje vaikas turi tevo pavarde ar neturesiu problemu oro uoste,gal man reikia tevo sutikimo
mano visi 3 su tevo pavarde,nors ir as ja turiu,bet ant doku niekur nera nes mano lietuviska ziauriai ilga tai vyro niekur netelpa niekada niekas neprisikabino,bet as cia kalbu apie keliones su vaiku is JAV,kaip ten Europoj neturiu zalio supratimo,bet man regis, kad jau ir ten sutikmo tevo nebereik
QUOTE(AurelijaR @ 2009 03 19, 00:35)
Nereikia
Nesu tikra ar kas nepasikeite, bet kiek supratau is mamu, kad jei gimes Airijoj, automatiskai gauna Airijos pilietybe o paskui gali susitvarkyti anta- Lietuvos- pilietybe. O gal antra ir Amerikos galima?
Norejau paklausti, merginos, ar prasant Lietuvos pilietybes reikalingas dokumentas patvirtinantis jog vaikas neturi kitos salies pilietybes, ar jau nebe?
QUOTE(*NYC* @ 2009 03 18, 23:26)
Gal galima siek tiek daugiau apie ta pataisa nes visada galvojau, kad dviguba pilietybe mums negalima. Ar cia tik vaikas galetu tureti 2 pasus? Gime UK ir tevai abu lietuviai
QUOTE(Elba @ 2009 03 19, 11:09)
Gal galima siek tiek daugiau apie ta pataisa nes visada galvojau, kad dviguba pilietybe mums negalima. Ar cia tik vaikas galetu tureti 2 pasus? Gime UK ir tevai abu lietuviai
tik vaikui galima dviguba pilietybe jei jis jau turi kitos salies pilietybe (beje vien gimimas kitoj saly dar nesuteikia tos salies pilietybes statuso-isskyrus airija,kur automatiskai duodama)
QUOTE(AurelijaR @ 2009 03 18, 20:35)
QUOTE(fillipa @ 2009 03 18, 20:49)
Nereikia
Sutikimo nereikia, bet kadangi jūs nevedę, tai reikės vaiko gimimo liūdijimo. Mūsų taip kartą vos nepaliko LT (oro uoste) Gerai, kad buvau nedamiegojus ir šiaip nervuota, tai pakėliau vėją ir sutikrino jie ten kažkaip tuos mūsų su dukra giminystės ryšius..
sveiki, gal galit paaiskint man viena dalyka, kurio nesuprantu.
as gimdysiu graikijoj, tai vaikas gaus automatiskai gr pilietybe. o ka man duos vaiko registravimas ambasadoj? jei pilietybe, tai kokia yra privalumai dvigubos pilietybes? kur galima apie tai susizinot? ambasada man su savo atsakymais jau seniai nepatinka, todel rasau jums... aciu uz atsakyma
as gimdysiu graikijoj, tai vaikas gaus automatiskai gr pilietybe. o ka man duos vaiko registravimas ambasadoj? jei pilietybe, tai kokia yra privalumai dvigubos pilietybes? kur galima apie tai susizinot? ambasada man su savo atsakymais jau seniai nepatinka, todel rasau jums... aciu uz atsakyma