Įkraunama...
Įkraunama...

LR pilietybės suteikimas

QUOTE(jurg1ta22 @ 2008 12 16, 17:38)
Sveikos,pas mane gime sunelis pries desimt dienu.penktadieni vaziuosim maziuka reigistruoti ir daryt gimimo liudijima.vasara planuojam vaziuoti atostogu i lietuva.kaip cia su tuo laikinu pasu?londone ambasadoj daryt?kiek laiko daro?kada pradet daryt?ir pan g.gif

Sveikinu 4u.gif

Pasiskambink i Ambasada, pasakys kaip kas, nes pastaruoju metu kelis kartus kazkas keitesi, reiks i ambasada nuvaziuoti pries kelione kelias dienas, duos grizimo pazymejima (ne joki pasa), su kuriuo ir parvyksit i LT, o siaip galit ir cia pasa darytis, iki vasaros bus mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas, noreciau paklaust kokiu dokumentu reikia norint gaut lietuviska pasa.Mano dukra turi italiska pasa, noretume ir lietuviska tureti.

Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif

Perskaiciau visa temele (ankstesniu dvieju nepykit, neskaiciau.. labai jau daug blush2.gif ), mano klausimas butu toks: kadangi busimo vaikiuko tevas spruko i krumus, tai gimimo liudijime bus bruksnys, o cia skaiciau ambasados puslapy, kad reikia "Pilnas vaiko gimimo liudijimas (kuriame nurodyti vaiko tėvai)..." . Dar parasiau laiskeli i ambasada, tikiuosi sulauksiu atsakymo. Bet vis tiek kiek supratau jie nelinke isduot paso jei liudijime tik as. O kaip yra jei Lietuvoj daryt? Ar jiem taip pat reikia "nebruksnio"? Bet ir vel.. Juk liudijimas tai angliskas bus, ar Lietuvoj pasu poskyriui nera skirtumo? Visai pasimetus as verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvilyte @ 2009 01 05, 20:57)
Sveikos mamytes  4u.gif

Perskaiciau visa temele (ankstesniu dvieju nepykit, neskaiciau.. labai jau daug  blush2.gif ), mano klausimas butu toks: kadangi busimo vaikiuko tevas spruko i krumus, tai gimimo liudijime bus bruksnys, o cia skaiciau ambasados puslapy, kad reikia "Pilnas vaiko gimimo liudijimas (kuriame nurodyti vaiko tėvai)..." . Dar parasiau laiskeli i ambasada, tikiuosi sulauksiu atsakymo. Bet vis tiek kiek supratau jie nelinke isduot paso jei liudijime tik as. O kaip yra jei Lietuvoj daryt? Ar jiem taip pat reikia "nebruksnio"? Bet ir vel.. Juk liudijimas tai angliskas bus, ar Lietuvoj pasu poskyriui nera skirtumo? Visai pasimetus as  verysad.gif

Vaikui bus suteikta tavo pavarde ir isduos mirksiukas.gif
tik i UK gimimo liudijima nezinau tiksliai kaip rasys... bet jei nera tevo, tai nera... isduos mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Paskaitinėjau temą...bet atsakymo neradau, gal kuri esate susidūrusi su situacija,kai gyvenate kitoje šalyje, o vaiko tėvas yra iš 3 šalies ir ne iš ES...kaip tada su vaiko pilietybe? tiksliau esu lietuvė, draugas meksikietis, o gyvename Danijoje..
Atsakyti
Na va ir antras vaikas jau turi dviguba pilietybe, gavau dokumentus kad suteikta ir lietuvos pilietybe lithuania.gif kaip greitai sutvarke thumbup.gif
Atsakyti
as irgi padaviau dokumentus, uz 2 sav. turiu paskambinti paklausti sprendimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aysun @ 2008 11 06, 16:27)

Negi daugiau niekas nepasinaudojo Pilietybes istatymo pakeitimu ir nepadare savo vaikuciams dvieju pilietybiu? g.gif  g.gif

as vis dar svarstau ar mum to reik g.gif turiu appointmenta kovo pabaigai,bet abejoju kad nuvyksiu g.gif

QUOTE(BlueFire @ 2008 12 11, 12:57)
Skambinausi siandien i LT ambasada Londone del dvigubos pilietybes suteikimo leliukui pagal nauja istatyma - pasirodo galima jei vaikas JAU yra kitos valstybes pilietis, t.y. jau turi pirma pasa - jam isduodamas ir antras lietuviskas pasas. Bet jei vaikas JAU turi lietuviska pasa, jam kitos salies pilietybe negali buti suteikta, turi atsisakyti lietuvisko  doh.gif  nu kaip visada tie lietuviski istatymai. Dokumentus nusprendem tvarkyti vasara LT, tikiuosi maziau eiliu reiks atstoveti. Taip kad mamytes norincios savo vaikams dvigubos pilietybes nepulkit pirmiausia lietuvisko paso daryti

taip tikra tiesa
QUOTE(Rico @ 2008 12 12, 13:13)
prasysiu UK paso (kaip suprantu pagal mano situacija galiu prasyti)

jei kas neaisku su uk pasu gavimu-rasyk man i az,patarsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas,as noreciau paklasti o nuo ko reikia pradeti tvarkyti maziukui popierius del LT pilietybes,nes jis gims geguses men ir gaus JAV pilietybe ,o tai ka man tolau reikes daryti?
Atsakyti
QUOTE(sypseneleee @ 2009 03 03, 10:58)
Labukas,as noreciau paklasti o nuo ko reikia pradeti tvarkyti maziukui popierius del LT pilietybes,nes jis gims geguses men ir gaus JAV pilietybe ,o tai ka man tolau reikes daryti?

palauk kol gims lelius biggrin.gif poto kol gaus jav pilietybe, t.y. kol gaus jav pasa, o tik tada kreipsies LR pilietybes su prasymu, gimimo iregistravimu lietuvoje ir pan. skambinsi i artimiausia konsulata, o ten jau tau pasakys kas ir kaip.jei santuoka neregistruota lt, tai dar ir ja reiks registruot... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*PM* @ 2009 03 04, 21:12)
palauk kol gims lelius  biggrin.gif  poto kol gaus jav pilietybe, t.y. kol gaus jav pasa, o tik tada kreipsies LR pilietybes su prasymu, gimimo iregistravimu lietuvoje ir pan. skambinsi i artimiausia konsulata, o ten jau tau pasakys kas ir kaip.jei santuoka neregistruota lt, tai dar ir ja reiks registruot... 4u.gif

Aciu gerai taip ir darysiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2008 07 12, 17:17)
Labai pazistama situacija  lotuliukas.gif  Rekomenduociau issimti angliska pasa - paprasta ir patogu; o tada laukti kol baigs taisyti dvigubos pilietybes istatyma. Man sirdi skauda, kad MANO vaikai su angliskai pasais gyvena - bet  LR pasas mums kainavo begales nervu, pinigu ir laiko (3.5 metu) ir dar reikalai niekur nepaisstumejo.
Meile Tevynei lieka meile Tevynei ir ji niekur nedingo, bet be paso gyventi negalime. Lietuviskai kalbeti ir saltibarscius valgyti galime ir be LR pilietybes.  ax.gif

O juk ne sitaip turetu buti... doh.gif

Sandros76 istorija... doh.gif , su tokiu poziuriu istaigose, Lietuvos nebeliks. doh.gif
Atsakyti