

Taigi- mums nuolat iškyla problemų su uogienių pelijimu- nors ir šaldytuve visas laikome, ir kaitiname stiklainius bei dangtelius, ir stengiamės laikytis sterilumo- ir cukraus dedame kilą ant kilo, ir verdame ilgai, dauguma uogienių neįpusėjus nė metams, dažniausiai pasidengia storu, žaliai pilku pelėsių sluoksniu



Tiesa, mes uogienių mažai valgome- todėl kartais joms tenka pastovėti daugiau nei metelius, kartais net virš dviejų.
Labiausiai užknisantis dalykas- yra tomis uogienėmis užgriozdintas visas šaldytuvas- užima lb daug vietos, o dar kai supelija visos

Sąlygų laikyti šaltai- mes neturime- tik butas ir balkonas- rūsys šiltas, ir kasmet plėšiamas, tai nieko ten nelaikome.
Taigi, kviečiu pasidalinti gudrybėmis, ką daryti, kad uogienė nepelytų ir nerūgtų.
Sodo kaimynė- bobulytė tokia, kažką minėjo, kad jos vaikai, kai suka dangtelius ant uogienių ir obuolienių, prieš užsukdami juos, stiklainį uždengia kažkokia ūkinėse prekėse perkama plėvele, ją, lygtais pritvirtina gumele, ar virvele, ir tik tada ant viršaus suka dangtelį- na kažkas panašaus. Dabar man lyg iš atminties kyla, jog tai buvo agroplėvelė - tačiau tiksliai neprisimenu, nes tada dar apskritai nežinojau kas tai, ir nebuvau jos mačiusi, o dabar man lyg vaidenasi, jog ji minėjo agroplėvelę, bet nesu tikra. Su ja nelabai yra galimybė dabar pakalbėti.
Ta kaimynė minėjo, kad taip užvekuotą uogienę, kol stiklainis nepraimtas, galima be problemų laikyti virtuvinėje spintelėje ar kambary labai ilgą laiką

Taigi, ar nėra tarp jūsų žinančių ką nors detalesnio apie šį būdą, ar apie kitus apsaugojimo nuo pelėsio būdus?
Manau, ne aš viena susiduriu su panašiomis problemomis, tai gal žinote kokių gudrybių?