Įkraunama...
Įkraunama...

Antano Mockaus vaikų ugdymo centras

QUOTE(aneliute777 @ 2010 06 14, 04:53)
esame laimingi, kad vedame vaika cia ir kad tokie sviesus nuostabus tevai ir vaikai cia susirenka.
retai kur sutiksi vienoje vietoje tiek sviesiu zmoniu, jaucianciu vienas kita - tai tikras bendravimas.

atsizvelgiama i kiekvieno vaiko ir tevu poreikius.
visi zmoniu pergyvenimai ar itampos yra ju paciu atspindys. Jeigu zmogus Jums pasakoja apie tai, kas jam maziausiai gyvenime patinka, tai tik jo paties minciu ir gyvenimo atspindys - dazniausiai tai visai retai kada reiskia, kad tikrai taip yra. kiekvienas gyvena savo realybeje. taigi su bambekliais maziau bendraukite - jie mazai Jums gales gyvenime padeti buti laimingiems - jie tik uzters Jus ir Jusu gyvenima purvais.



Aneliute 777= Kristinai Mockutei?!

Teveliai patys objektyviai ivertins visa jusu teikiama servisiuka. Cia ne komentarai lemia, o lemia realiai pati atmosfera ir buitis! Dauguma tevu yra sveiko proto ir moka ivertint viska savaip! Nereikia del to pykti ir svaidytis beletrizmais. Sekmes darbuose!
Atsakyti
o paskaicius siandienos delfi, verslo naujienas apie sia asociacija, tai minciu visokiu kyla g.gif
Atsakyti
QUOTE(Koper @ 2010 06 18, 11:34)
o paskaicius siandienos delfi, verslo naujienas apie sia asociacija, tai minciu visokiu kyla  g.gif


Ziema buvome apsilanke siame "ugdymo" centre Dauksos gatveje. Buvo prisnigta, taciau sunkiai uzlipome slidziais, nuo sniego nenuvalytais ir smeliu nepabarstytais staciais(!!) laiptais!! Idomu, kaip jais lipa i kiema vedami mazyliai...
Visa skurdi "centro" aplinka sukele soka.. ji, manau, neatitinka jokiu saugumo(!) ir higienos reikalvimu.

Savininke Kristina sukele labai keista jausma. Telefonu (po to ir per susitikima) stengesi daryti dideli spaudima, ilgai ir daug kalbejo, bet pagrindine mintis buvo ta, kad "jei nespesit laiku, kuo anksciau, leisti savo vaiko i ju unikalu ugdymo centra, tai neisvengiamai tas jusu vaikas visam gyvenimui liks daug labiau atsilikes, nevykes ir t.t.t.t. , nei tie, kurie nuo maziausiu dienu lanke ju centra. Sake jie unikaliu butu islaisvina milziniska protini ir visoki kitoki vaiko potenciala ir be jokios abeojones(!) visi ju centra lanke vaikai jau pirmoje klaseje is kitu issiskirs kaip genijai. Bet butina pradeti lakyti pas juos kuo anksciau, geriau nuo kudikystes.
Ir sake vargas tiems vaikuciams, kuriuos augina namuose mamytes, nes jos juk neprofesionales-ugdytojos, kokie yra sio centro savininkai, jos neismano, kaip atskleisti vaiko gabumus ir yra uzsiemusios kitais namu reikalais, pavargusios, todel vaikas, augdamas su mama, degraduoja.

Jei taip p.Kristinai rupi vaiku gerove, tai gal galetu tuo paciu pamineti, kad pagal kai kuriu (ir jai gerai zinomu) autoritetingu specialistu nuomone (pvz. R.Narushevich ir kiti), vaikui iki 5 metu nieko nera svarbiau, kaip buti su mama ar kitu artimuoju, saugioj, mylincioj aplinkoj, jei tik bent ta leidzia galimybes...












Atsakyti


P.S.
Vargani zaislai (PVZ. kartonine kiausiniu deze, katinas is naturalaus triusio kailiuko (koka higiena!), seni plastikiniai buteliai, su kazkuo ibertu viduje), seni baldai, vienas su kitu sustumti maniezai, kuriuose migdomi vaikai, vargani lovu pledai, "ilgaplaukis" kilimelis prie lovos (kur visas pavirsius ilgom virvelem (higiena!) ir t.t.t.t.t.t.

Prie viso to- ITIN AUKSTA KAINA!
Ir daug daug demagogijos.

Aneliute777, ne nuo to galo stengiates pakelti savo "centro" kartele...
Nuosirdziai linkiu jums rasti savo tikraji kelia ir buti jame laiminga, o toki atsakinga vaiku ugdymo darba palikti labiau tam tinkantiems zmonems..
Atsakyti
nu man jau beskaitant irgi neatlaike nervai. as lygiai taip pat pasimoviau kaip daugelis mamu. o buvo viskas paprastai. mes su vyru isvaziavom kazkur savaitgaliui, griztam namo, pries duris ir pasto dezelej pilna genialiojo centro reklamos. paskaiciau, susidomejau. tada i tinklapi ilindau, prisiskaiciau ten visko ir ivyko 'proto nusvitimas'. net minciu blogu nekilo. pasiskambinau, pasirodo jie atsikele i musu nama (darzelis irengtas bute). aukletojai pasirode mazu maziausiai keisti. bet paaniau, porai trejetui valandu per diena, labai patogu, juolab kad salia butas. o tada ir prasidejo idomumas. visa tai ka raso kitos mamos, apie vaiku nepamaitinima, ir tt. mano sunus klykdavo kai ji palikdavau, negana to aukletojai man neleisdavo nuraminti vaiko, tiesiog griebdavo ji ir uzdarydavo duris pries pat nosi!!! neva ,taip jis greiciau integruosis i grupe ir uzmirs mane, o taip as jam tik reikalus gadinu.

as buvau gana ikyri mama, kaip supratau, nes kas karta atejus pasiimti vaiko as klausdavau: ka jis veike, kaip elgesi, ka valge, kiek valge, ka gere ir pns. zodziu jie man turedavo viska ispasakoti. kol viena diena, man buvo pasakyta, kad as negaliu ateiti kada panorejusi ir likti pas juos kiek panorejusi, nes as jiems trukdau. dave suprasti: pasiimk vaika ir eik is cia, ko cia dar lendi i akis su savo klausimais.


veliau isigudrino Kristute ateiti pas mane 'pasitikrinti el pasto'. Leidau, negaila juk. Taciau tai eme erzinti, nes ji be jokio ispejimo be nieko tiesiog izuliai pradejo landzioti i namus po 10 kartu per diena.

taciau tai nebaisiausia. Musu su vyru kantrybe galutinai truko, kai palikom savo vaika jiems 4 dienosm (jie teikia tokia paslauga, jei turi kur nors isvykti). Grizom, nubegau pasiimti maziuko o jis buvo su 40 temperatura!!! Ji net neatsiprase, kai atejo kita diena neva pasitikrinti pasto, vyras pasake kad vaikas su baisia temperatura, kad jam plauciu uzdegimas, ji tik pasijuoke!!! mano vyras tada ne juokais pasiuto. jokios atsakomybes!

tuo bendravimas ir baigesi. likom jiems dar uz ta "savaitgali" skolongi pinigu. Kristina dar kelis kartus prase tu pinigeliu, bet cia jau principinis reikalas, pasakiau kad tikrai nesiruosiu moketi nei cento po viso to. Kaip galima persaldyti svetima vaika vos metu sulaukusi ir taip dar elgtis.

buvo dar visokiu smulkiu niuansu per ta laikotarpi taciau, jau nebenoriu ju mineti, nes prisiminus pasiutimas ima. Ateina zmones prie musu namo, kartais klausia kur cia tas centras stebuklingas, tai vos susilaikau nepasakius, kokie stebuklai is tiesu jame vyksta.

Nenoriu aisku nieko pries nieka nuteikineti, taciau jei sugalvosite isbandysti sio centro 'privalumus', tai butinai nuvaziuokit apsiziureti ir susidaryti ispudi savomis akimis. BUTINAI!!!!
Atsakyti
man ten uzkliuvo vienas dalykas, kad darzelyje dar plius ir mini parduotuve:) na bent ja man siule isigyti knygu i kt.ekologisku prekiu....taip ir nesupratau ar jie ten vaikus ugdo ar prekyba uzsiimineja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spalvota: 10 kovo 2011 - 14:42
Skaitau ir negaliu patiketi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(waite @ 2011 03 01, 15:18)
tuo bendravimas ir baigesi. likom jiems dar uz ta "savaitgali" skolongi pinigu. Kristina dar kelis kartus prase tu pinigeliu, bet cia jau principinis reikalas, pasakiau kad tikrai nesiruosiu moketi nei cento po viso to. Kaip galima persaldyti svetima vaika vos metu sulaukusi ir taip dar elgtis.



O tau nebuvo gaila savo vos metų sulaukusio vaiko palikti kažkokioje šik..os skylėj, keturioms paroms? Tai gi žinojai, kur palieki. Skundai gal ir pagrįsti, bet kur pačios atsakomybė??? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 04 01, 10:23)
O tau nebuvo gaila savo vos metų sulaukusio vaiko palikti kažkokioje šik..os skylėj, keturioms paroms? Tai gi žinojai, kur palieki. Skundai gal ir pagrįsti, bet kur pačios atsakomybė??? blink.gif

Vat ir aš nelabai įsivaizduoju kaip galima tokį mažą vaiką numesti bet kur. O ką tas vaikas gali trukdyti, tuo labiau, kad važiuoji su vyru, o vaikas yra tavo ir jo blink.gif
Atsakyti
Nu nieko sau ugdymo centras... Gerai, kai yra kur atsiliepimus perskaityt...
Atsakyti
Nu nieko nesuprantu, o tai kur ta vaika deti, kai jis staiga suserga, o jie isvaziave keturioms dienoms (nes vaikas jau galejo ir kita diena susirgti, o gal net patys tevai ji susargdino)?
O siaip mes situo centriuku tikrai esam patenkinti. Ir vaikas tikrai pavalges ir priziuretas, ir i lauka daznai vedamas. Na o jei ryte jam dar nesinori namie valgyti, tai gi nesunku perspeti aukletoja, kad jis nevalges blink.gif
O siaip vaikas labai patenkitas, nenori iseiti, rodo kokius jogos pratimelius ismoko daryti smile.gif Ir kuo labai pati esu patenkinta, kad jie tikrai labai daug laiko praleidzia lauke.
Todel patariu pradziai nueiti ir patiems viska apziureti be isankstines nuomones, o tada ir apsispresti.
Atsakyti
Teko susidurti su siuo ugdymo centriuku, kai su dukryte lankem baseina. Centriukas su priziurimais vaikais irgi atvaziuodavo pasimaudyt. Na is to ka maciau galiu tik pareiksti uzuojauta vaikuciams kurie ten eina, bei ju teveliams... Centriuko savininke atvaziavusi uzsiimdavo tik savo mazaja dukryte, plukdydavo ja arba zindydavo, jos vyras pirtindavosi su kuriuo nors is vyresniu vaiku, o savininkes tetis uzsiimdavo su kuriuo nors vaiku baseine. Visi kiti lakstydavo aplink baseina, arba verkdavo prie savininkes koju arba prie pirties duru. Savininke kartais teikdavosi pasodinti kuri nors verkianti vaika i supama kedute ir bezindydama su koja pasupti, taciau ne visada tai vaika nuramindavo. Nors gal cia tokia sios ugdymo istaigos politika - rekiancius vaikus palikti be prieziuros, kad savarankiskesni taptu, ar susigalvotu veiklos patys unsure.gif Neistverusios mamos kurios ateidavo su savo mazyliais, kalbindavo ir bandydavo uzimti verkiancius vaikus, nes tikrai ne vienai suspausdavo sirdi verysad.gif Bet is savininkes reakcijos reikejo suprasti, kad geriau nesikisti, ir tokia centriuko auklejimo politika.
Atsakyti