Įkraunama...
Įkraunama...

Antano Mockaus vaikų ugdymo centras

Sveikos mamytes,

norejau pasiteiraut Jusu nuomones apie Antano Mockaus vaiku ugdymo centra, isikurusi Fabijoniskiu g. ė), arba Uzupyje?

Ar kas leidot cia savo vaikucius? Kokie Jusu ispudziai ir pastabos

Butu idomu pasidalinti
Atsakyti
Ir man būtų įdomu bigsmile.gif Negi niekas nieko nežino apie šį centrą? g.gif
Atsakyti
mes pradejome lankyti sita centriuka - esame labai patenkinti - tokio atidaus poziurio i vaika niekur dar nemateme, yra profesionalus instrumentai, vaikuciu vienu metu maksimum 7 - dazniausiai 4-5.

teveliai gali formuoti savo vaiko maitinimosi raciona,

mazyliai laimingi, musu dziaugsmelis greit adaptavosi ir dargi vakare nenori eiti namo smile.gifsmile.gif

yra gyvuneliu - papuga, zuvyciu smile.gif

vaikai ismoksta graziai rupintis vienas kitu.

na mes labai dziaugiames.

visi, kurie kuom nors labai jau nepatenkinti ir negraziai atsiliepia tai turbut yra patys labai negatyvus zmones.

rekomenduoju su pliusu.


http://www.mockus.eu..._...=1&Itemid=1
arba
www.mockus.eu

cia ju svetaine - siuo metu atnaujinama - tai tik trumpa ten info dabar, bet visada galima pasiskambinti ar ateiti pas centriuko vadove ir ji viska, kiek noresite issamiai papasakos, parodys ir netgi leis pabuti akrtu ugdymo aplinkoje.




Atsakyti
Labai ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif
Bandysim valandai-dviems savo mažių palikinėti šiam centre, žiūrėsim, kaip žmogui patiks kolektyvas ir nauja aplinka g.gif
Atsakyti
Labas, mamytės,
Nusprendžiau viešai parašyti savo įspūdžius apie šį centrą, kadangi keletas mamyčių man parašė asmenines žinutes ir teiravosi, kaip mums ten patiko.
Iš karto atsiprašau, jei ką nors šokiruosiu savo atvirumu, bet, manau, kad kažkas turi pradėti kalbėti tiesą apie tą "europinio lygio" įstaigą.
Mes taip ir nepradėjom lankyti šio centro, užteko nuvažiuoti ir apsižiūrėti.
Buvom pas juos vasaros pabaigoj, kai jie kėlėsi į patalpas Daukšos g. Žinokit, mus su vyru tiesiog apstulbino visiškai antisanitarinės sąlygos, nešvara, sudžiūvusiais šuns kakučiais nusėtas kiemas, nesaugi aplinka (statūs, apgriuvę laiptai, kuriais lipti buvo visai nejauku, kažkokia klibanti konstrukcija, kurios mano judrus mažius vos neužsivertė ant savęs). Mus pasitiko "auklytė" - vyriškis purvinom rankom, juodom panagėm, su kažkokiu nudriskusiu dėmėtu žiurstu, apie kurio prigimtinę spalvą galima tik spėlioti. Tiesa, bendravo jis mandagiai, maloniai, kvietė "nuo pirmadienio", kai jau viskas bus sutvarkyta, atvežti savo vaiką... Bet kažkodėl nepatikėjom, kad per savaitgalį ten įmanoma susitvarkyti, tuo labiau su prižiūrėti paliktu berniuku, kuris.... nepatikėsit, mamos! Miegojo mašinoje uždarytais langais!!! blink.gif Man protu nesuvokiama, kad kas nors galėtų sugalvoti vidurvasary saulės atokaitoj pastatyti mašiną ir autokėdutėje pietų miego užmigdyti vaiką. Ir dar visą raudoną, perkaitusį ir sušutusį užkloti purvinu vyrišku vilnoniu švarku blink.gif
Žodžiu, mes su vyru tikrąja to žodžio prasme buvom šokiruoti ir net nebesvarstėm galimybės ten palikti savo vaiką schmoll.gif
Jei kam nors kiltų klausimas, kodėl taip ilgai tylėjau, tai galiu atsakyti - tikėjausi, kad jie ten jau suitvarkė, sukūrė normalias sąlygas vaikučiams, todėl nenorėjau žmonėms kaišioti pagalių į ratus. Bet vakar susirašėm su viena mamyte, kuri pas juos lankėsi, ir paaiškėjo, kad situacija ten iki šiol apverktina, sąlygos antisanitarinės, o ponia, kuri apsiima prižiūrėti vaikus, arogantiška ir "paplaukusi" blogąja to žodžio prasme. Apie kainas jau net nekalbu... jei kas domėjosi jų įkainiais, žino, ką turiu omeny blink.gif
Atsakyti
fantazija yra tokie negatyvūs pasisakymai.

Tai labai šaunūs žmonės ir sąlygos, geri specialistai. Jiems siunčia net Vilniaus logopedai vaikus, su kuriais nepasiekia rezultatų ir jie išmoko tuos vaikučius kalbėti ir kitokias problemas išsprendžia. Nežinau Vilniuje daugiau tokių gerų savo srities žinovų.

Mūsų džiaugsmeliui labai gera ten.

O kam nepatinka geriau rinktis kitur, eiti į valstybinį ar kitokį darželį ir nešmeižti kitų. (čia gal kokie konkurentai taip šneka:))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneliute777: 09 rugpjūčio 2009 - 09:56
Sveikos mamytes 4u.gif Katik grizome is pirmo susitikimo. Aciudie, buvome be vaiku.
QUOTE(Švelni @ 2009 01 22, 09:52)
Labas, mamytės,
Nusprendžiau viešai parašyti savo įspūdžius apie šį centrą,


Na, as po pat pirmo apsilankymo (tiksliau jam tik prasidejus) jau zinojau, kad savo vaiko cia nepaliksiu.
Tikrai nenoriu gadinti "biznio", bet parasysiu savo objektyvius pastebejimus.

I akis krito:
-nesvarios grindys
-basi aukletojai (man kazkaip nehigieniskai pasirode)
-neypatingai erdvi patalpa, interjeras nykus, suvezti seni rakandai ir kampuoti (!!!!!) vaiku baldai. Kai pagalvoji apie besimokinancius vaikscioti mazylius-nukrato siurpas.
-ant grindu patiestos senos demetos vatines kaldros. Nejau nepakanka lesu normaliam kilimui?
-jokiu normaliu zaislu nepamaciau. Pusantru berniukas nesiojosi sulauzyta normalu telefono aparata. Nei kaladeliu, nei kamuoliuku, nei jokiu delioniu as, deja, nepamaciau sad.gif Tik kazkokia suvenyrine rastamaniska karve, dainuojanti apsvaigusiu balsu.
-paprasius parodyti kasdienio gyvenimo filmuotos medziagos ar nuotrauku, is manes buvo pasijuokta, neva 'nieks tokiu dalyku ju dar neprase', 'pas juos ateina ir iskart viskas patinka'. Gal paprasiau kazko nelegalaus?! Juolab deklaravo, kad vaikai filmuojami, fotografuojami (profesionaliu fotoaparatu). Sugebejo rasti nuotrauku is baseino unsure.gif Hm, keistoka...ypac prie siu dienu pedofiliniu skandalu Beje, nuotraukose istrigo, kad vaikai valgo is vienkartiniu leksciu. I klausima kodel buvo atsakyta 'juk indai duzta' . Bet siais laikais tookia vaikisku indu pasiula.... O ir lekstes siais laikais neduztancios yra biggrin.gif
-vaikai atseit migdomi antrame aukste. Bet i ji nepakviete uzlipti. Matyt todel, kad ten paciu 'aukletoju'miegamasis.


Per visa valanda buvimo nebuvo pakalbinti vaikai. Didziaja dali jie praverke. Minejo, kad sirguliuojanciu vaiku nepriima, bet berniukas pravaiksciojo iki keliu nutysusiu snargliu. Ir taip norejosi jam pataisyti apsmukusias pedkelnes doh.gif
Snekama buvo daug ir impresyviai, taciau nieko konkretaus apie ugdymo metodus as, deja, neisgirdau...
Parasiau subjektyvia savo nuomone, tiesiog kaip mama.

Siai istaigai nuosirdziai linkiu ne tik deklaruoti gerus norus, bet ir juos vykdyti, o ne tik imti zveriskus pinigus uz vaiku 'pabuvima'. Na, man po apsilankymo labai pagailo ten paliekamu vaiku...O visa vakara kamavo labai nemalonus jausmas sad.gif

Na, bet gal is tiesu yra mamu, kurioms si istaiga ir viskas yra labai super cool.gif

QUOTE(aneliute777 @ 2009 08 09, 10:55)
fantazija yra tokie negatyvūs pasisakymai.

Tai labai šaunūs žmonės ir sąlygos, geri specialistai. Jiems siunčia net Vilniaus logopedai vaikus, su kuriais nepasiekia rezultatų ir jie išmoko tuos vaikučius kalbėti ir kitokias problemas išsprendžia. Nežinau Vilniuje daugiau tokių gerų savo srities žinovų.

Mūsų džiaugsmeliui labai gera ten.

O kam nepatinka geriau rinktis kitur, eiti į valstybinį ar kitokį darželį ir nešmeižti kitų. (čia gal kokie konkurentai taip šneka:))


Cia ne smeiziama, o dalinamasi nuomone ir pastebejimais.
Beje, labai matosi, kada zinutes raso patys 'aukletojai'. Taip pat, kaip ir atsiliepimus savo www. Kas suniui pakels uodega, jei ne jis pats?
Butu juokinga, jei nebutu graudu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamucis: 13 lapkričio 2009 - 00:28
Kažkada ir aš buvau užsukusi, galvojau leisti ten savo vaiką (Daukšos g.). Nuėjau kartą ir užteko biggrin.gif - nežinau, jei atsiranda tokių tėvelių, kurie sutinka mokėti tokią kosminę kainą (Vilniuj turbūt be konurencijos) už tas paslaugas - na, kiekvieno teisė rinktis. Kadangi su savo abiem vaikais mačiau nemažai namudinio tipo darželių ir mamų-auklių, galiu drąsiai teigti, kad šis variantas man pasirodė pats baisiausias. Tiek, trumpai.
Atsakyti
Dar nebuvau.. Pirmas "susipažinimas" internetu - svetainėje nieko konkretaus. Kaina g.gif , kad apie tiek ir sukasi privačiuose darželiuose. Ta prasme, legaliuose.. Dėl kitko, parašysiu, kai apsilankysiu rolleyes.gif Beje, kas domėjosi, gal žino - kaip čia su Antanu Mockumi susiję ???
Atsakyti
Nu geras, skaitau, ir savo akim netikiu... as kaip prisiskaiciau ju www puslapyje, tai labai susidomejau, dar ilindau i specialisto patarimu skyriu, ten is viso susizavejau ju poziuriu i vaika. Jau net pasiryzau pirmadieni vezti savo vaika pameginti, net ir tu pinigeliu nebegaila pasidare. Nors iki siol maniau kad nera reikalo svaistyti pinigu privatiems darzelias, puikiausiai vaikas lavinamas ir valstybiniame.
O dabar cia visiskai priesingai viskas pateikiama... nu nesupratau. Reiks matyt paciai nuvaziuoti ir pasiziureti savomis akimis. Nu negali buti, kad legalus vaiku prieziuros centras veiktu tokiomis salygomis. Vien tik higienos tarnyba ar kazkokia kita institucija to neturetu leisti...
Atsakyti
Na, ir aš savo patyrimus papasakosiu. Pirmiausia susižavėjau Kristinos (auklėtojos, ugdymo centro prezidentės) patarimais iš specialistų patarimų skyriaus, kur pateikė per savo tinklalapio nuorodą į mama.lt rubriką.
Ir gyvai kai kalbėjaus, labai patiko - požiūris į vaiką pasirodė išties ypatingas, profesionalus, teisingas. Davė vertingų patarimų. Auklėtojai kalbėjo nuoširdžiai ir įkvėpė pasitikėjimo.
Tad ėmiau leist savo mažylį. Bet nebeleidžiu ir tebemanau, kad ilgiau nei kelioms valandoms palikt jiems dar nekalbantį mažylį - idėja iš "nelabai kokių".
Aš neprieš, kad vaikas būt maitinamas vegetariškai, bet- prieš badmiriavimą. Jei pvz. nepusryčiavusį vaiką lig pietų miegelio užmiršta pavalgydint, tai koks čia dar lavinimasis jam gali rūpėt...
žodžiu, su valgydinimu ten nekas. o augančiam vaiko organizmui, jo nuotaikai, jo jėgoms, visgi susiduriant su stresu, jog kiti žmonės, nėr mamos, žodž, valgis, mano galva, gan svarbus. Bet, rodos, anot auklėtojų, vaikas turi pats išmokt gaut, ko nori. Mano galva, čia vardan to principo lazda perlenkama.
gali būti, kad kai kurie mažyliai pas juos tampa ypač savarankiški ir patenkinti gyvenimu. Bet, kaip ir pats Antanas Mockus, šios asociacijos prezidentės senelis kažkada savo knygoje rašė apie kitus darželius, tą norėčiau pritaikyt ir šiam - jautresniems vaikams darželis gali būti visai netinkamas.
Atsakyti
esame laimingi, kad vedame vaika cia ir kad tokie sviesus nuostabus tevai ir vaikai cia susirenka.


retai kur sutiksi vienoje vietoje tiek sviesiu zmoniu, jaucianciu vienas kita - tai tikras bendravimas.

atsizvelgiama i kiekvieno vaiko ir tevu poreikius.


visi zmoniu pergyvenimai ar itampos yra ju paciu atspindys. Jeigu zmogus Jums pasakoja apie tai, kas jam maziausiai gyvenime patinka, tai tik jo paties minciu ir gyvenimo atspindys - dazniausiai tai visai retai kada reiskia, kad tikrai taip yra. kiekvienas gyvena savo realybeje. taigi su bambekliais maziau bendraukite - jie mazai Jums gales gyvenime padeti buti laimingiems - jie tik uzters Jus ir Jusu gyvenima purvais.

Atsakyti