Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 2

Aciu visoms uz palaikyma biggrin.gif Mums dar tik gydymosi pradzia... todel dziaugiuosi , kad kas gydotes jau pabaiga arteja 4u.gif Gal sios ligos ir pagydomos siais laikais, bet kad begales pastangu - fiziniu ir pschologiniu - pareikalauja tai tikrai. As tai zinau atveju, kai zmones tokio spaudimo neistveria ir kilpa ant kaklo uzsiveria, todel ir baugu cry.gif
Atsakyti
Svarbiausia nieko nebijoti, cia va gavau kilausima:
- turbut geriau uz kitas moteris zinote kaip iveikti liga, gal galite
pasakyti savo "recepta" kaip nesupanikuoti, neprarasti tikejimo?

o cia mano atsakymas, manau jis tinka visoms ir aisku anekdotuks pabaigai:
Kaip iveikti liga? Svarbiausia yra patiketi savimi, tiketi Sekme, kaip malda sau kartoti - As tikiu Sekme, itikinsi save, itikinsi ir kitus. Gydantis viena gydytoja istare auksine fraze - Nuo gydytojo ir vaistu priklauso tik 50 proc. sekmes, visa kita - zmogaus rankose. Dar esu tas ligonis - kuris apie savo liga zino viska, rinkau informacija, skaiciau ir skaiciau, priesa galima iveikti tik gerai ji pazinus, susigyvenus su juo, nereikia kaltinti saves ar kitu, kvailiausias klausimas - kodel man? O kodel ir ne? Apsidairykime, nei vienas nesame isiimtis - visi esame tik zmones, o pastovus saves gailejimas - prazutingas.

Ir dar svarbiausia moketi pasijuokti, net ir is saves - tai puikiai veikia. Tokia anekdotine situacija: Pirma chemija jau suleista, nusiuncia manes daryt toki tyrima, kur guli sau "lovy", o virs taves deze vazineja, atstumas nuo kuno iki jos keli centimetrai, guliu. Tas procesas vyksta puse valandos, pradeda nuo pilvo, vaziuoja link galvos. As jau ir pavargau, tad uzmerkiu akis, po minuteles praveriu, o ta deze virs nosies, net jauciu jos karsti, psio galvoju: Negana to, kad plaukai nuslinks, tai dar ir kakta nutarkuos smile.gif - puikus bus vaizdelis.

Va mergaites Jums mano receptas.

O Catinai, psio baig su tuo skaitymu ir as skaiciau kaip isprotejus, bet dabar viskas baigta, nes tikrai kuo toliau i miska tuo daugiau medziu, ir patikek dazniausiai kabiniesi ne uz pozityviu o uz blogai pasibaigusiu istoriju, o reiktu atvirksciai daryti ax.gif Ir tiesa ta, kad niekas nezino, kas ir kaip, kiekvienas atvejis unikalus, kiekvienas organizmas savitas, cia negalioja statistikos desniai, jos suformuoja jau po ivykiu. As tikiu, kad tau viskas baigsis sekmingai, kaip ir del kitu esu tikra - pasveiksite mergaites ir berniukai, niekas sito nors jau godziai noreti mums negali uzdrausti.
Laikykites Juk liko tiek nedaug - Catina tik viena chemija, Lepune - tik puse, nuejus toki kelia jau kelio atgal nera. Lauke vis daugiau saules ir sviesos, pripildykime jos ir savo sirdis, ir mintis.

Myliu Jus visas, nenuilstancias kovotojas uz tai, kad gyventume smile.gif
Atsakyti
Sviesele, isivaizduoju, kaip jums nelengva. As kai apie savo atveja pagalvoju, tai man savo vyro tikrai gaila pasidaro. Slegia ji ta situacija labai. Va as sergu, tikiuosi geriausio, o jei ne - iseisiu ir tiek. O jam slaugymas, vaiko prieziura, finansai. Visi rupesciai jam, visa atsakomybe ant jo. Nezmoniskos stiprybes ir kantrybes tam reikia. Laikykites, sviesele. Svarbiausia, kad padetis nera beviltiska...
Atsakyti
Jo, rasyte, teis esi! biggrin.gif Baigiam depresuoti, gyvenimas tesiasi! biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas visoms...
Noriu jūsų patarimo.Pasistengsiu trumpai.
Siunčia mane į Onkologinį dėl gimdos kaklelio pakitusių ląstelių.Sako,tai ikivėžinė stadija("displazija" ,berods,vadinasi).Nors abejonės ginekologams kyla įvairios...
Noriu patekti pas GERĄ gydytoją.Nesinori savęs atiduoti į pradedančiojo ar šiaip nepatyrusio rankas...
Taigi,didelis prašymas: Manau,kurios lankosi tam skyriuje,pasikalbate tarpusavy ir žinote apie daktarus,jų kvalifikaciją,patirtį, jų požiūrį į pacientes. Tad,prašau,patarkite,pas kokį gydytoją rekomenduotumėt registruotis,pas kokį-ne.Nenoriu aš savo kol kas dar galutinai neaiškios diagnozės skelbti artimiesiems.Tiesiog nenoriu jų kol kas gąsdinti.O gal,nepasitvirtins...
Ačiū.
Atsakyti
Tiesa nematau kur vaziuoja tikrintis Kaune ar Vilniuje, kita tiesa ta, kad jaunesni gydytojai onkologijoje yra labaiu nuovokus ir mano asmenine nuomone jie jautresni ir suprantamiau su tavimi bendrauja, as tikrai nebijociau eiti pas jauna gydytoja, nes pasakyti tik paziurejus i tave nieks diagnozes negali, tam atliekamas citologinis tyrimas, kuris ir apsprendzia nuosprendi.

Tu teisi nesakydama namiskiam, nereik ju be reikalo gasdinti, priesvezine stadija pagydoma ir tai dar ne vezys, ko labaiusiai ir linkiu. Zinau moteri kuriai rado veziniu lasteliu gimdoje, taciau ja pasalino, niekur daugiau nebuvo jokiu zidiniu, tad net jokio kito gydymo, apart chirurginio ir netaike, nes vezines lasteles nebuvo pereje per gimdos sienele.

As negaliu rekomenduoti gydytojo, nes nei vieno nepazystu, man teko garbe tik su hematologais ir radiologais bendrauti 4u.gif
Atsakyti
nu iš pradžių buvau aš onkologiniame, bet mane siunte pas kaklo- galvos gydytoją.. tai tau netinka.. moteriškų ligų yra kiti gydytojai, ten tave pirmiausiai poliklinikoje tikrins.. o jei prisieis iki chirurgų- tai vieną žinau: jaunas, perspektyvus, jau žinomas Citvaras.. deja man tek pas jį darytis biopsiją, bet chirurginio gydymo kraujo ligoms netaiko, tai dabar draugauju su hematologais..

laikykis Ritaa.. tikrai nebijok, svarbu kad anksti nustatyta, dar geriau ištirs.. ir pamatysi, viskas bus čiki.
turiu rasytei klausima: kai tau buvo leidžiama chemija, kiek dienų po to pykindavo? jau nebežinau ką ir daryt, daug to zofrano geriu, bet vistiek nieko į skrandį negaliu dėt.. išeina greit jis.. labai tai sekina. pasakyk kad ir tau taip buvo..
Atsakyti
Lepune man taip nebuvo tongue.gif Manes visiskai nepykindavo, nors mano ir chemija stipresne buvo, bet skrandis tikriausiai didvyri vaidino ir viska graziai suziaumodavo, na tikrai nepykino, aisku bloguma jausdavau, bet niekad nevemiau, neskaitant po pirmos chemijos, kai su palatos sasiedka cepaku prikirtau, tada tai viskas lauk isvaziavo. Zofrana as leisdavausi i vena pries chemija sulasindavo viena ampule ir baigiant kita, namuose turedavau atsarga bet ir leidziamas, nes pati moku pasibadyti jei reikia. Idomu kodel tau geriamas tabletkes israso? Net nezinau ka patart, valgyk po mazai, pradek nuo dziuvesiu, jei labai silpna esu pati macius, gydytojai duoda misinuko vaikisko, ten juk daug vitaminu, o kodel nepabandzius, kokiu vaikisku tyreliu ar kosysiu, gal tikrai geriau priims skrandelis. Laikykis tai juk jau paskutinis kartas kai taip pykina, viskas praeina ir sitai praeis, tikiuosi, kad ta puse kur liko jau nekels tokiu rupesciu.
Atsakyti
nu tai aš jau nebesuprantu, kieno chemija stipresnė,, gal tiesiog veikimas kitoks? man 2 kursai praėjo be didesnių blogumų, bet dabar tai po chemijos tris dienas vemiu.. bet valgau, kad būtų ką vemt.. nes kitaip vien tulžimi varau.. nėr jau visai jėgų.. tiesa, aš neguliu, o einu į dienos stacionarą.. pasėdžiu 4 valandikės ir lekiu namučio miegot, kad taip nepykintų.. nes tik miegant pailsiu.. taip po chemijos stabiliai- 16h miego kaip nieko.. prašysiuos jaučiu iš darbo jau.. nebegaliu.. anksčiau tai savaitgaliais kažkaip gaudavosi.. o dabar tai ragas, dar tik ketvirtadienis. bet nors man visi plaukai neišslinko, bet šviečia pakaušis iš tų likusiųjų.. tai tu teisi Rasyte- kiprsiu, bet jau kai neslinks tomis saujomis.. nes kirpėja išvarytų turbūt, nejuokas, kai sauja plaukų lieka rankoj..
nieko, liko paskutinis kartas, ir labai tikiuosi, kad gyvenime nebesikartos..
Atsakyti

Ačiū už informaciją.
Na ir išsiblaškius aš.Mane domina VILNIAUS onkologinis.
Dar noriu paklausti, ar onk.poliklinikos daktarai daro biopsijas (o gal konizacijas,),ar jau kiti-ligoninės.Mano vienai pažįstamai galvoje guzelį operavo poliklinikoj ir iškart-namo.O kaip su gimdos kaklelio biopsija (ar konizacija,nežinau kaip tiksliau pavadinti)?Gal kam darė? Kas tai per operacija?
Vienu žodžiu renku žinias apie savo ateitį ir man BŪTINA viską kuo smulkiau žinoti.Labiausiai mane gąsdina nežinia.
Atsakyti
Ritaa man atliktos net dvi kaklelio konizacijos. Pradžia buvo tokia: gimdos kaklelio žaizdelėje rado vėžinių lastelių. Aš gydžiausi KIauno onkologijos ligoninėje. Iš ties pati konizacija nesudėtinga, bet mano atvejis buvo kitoks. Labai užkraujavau, gydytojai teko skubiai operuoti, todėl prasipjovė pilvą, kad prieitų prie gimdos ir sustabdytų kraujavimą. atsibudau renimacijoje, pasičiupinėjus pilvą apėmė siaubas, pagalvojau, kad tikrai mano popieriai prasti.
Atsigavau greitai sužinojau, kad ne taip ir blogai, žinoma vėžinių lastelių yra, žinoma diagnozė vėžys, bet tik pati pradžia, išpjauta su sveikais audiniais. Tik išėmus iš pilvo siūlus po savaitės išsiprašiau namo. Bet per daug įsijaučiau į kasdieninį gyvenimą ir šįkart užkraujavau iš kaklelio, lėkėme, kad pridegintų ir sukabintų. Po mėnesio išėjau į darbą. Mėnesį padirbau ir vėl atliko pakartotiną koonizaciją, profilaktiškai, apsidraudimui. Šį kartą viskas vyko labai sklandžiai, rytojaus dieną važiavau namo, po 10 dienų išėjau į darbą. Žinojau kaip elgtis, ko galima ir ko ne.
Metus laiko kas trys mėnesiai darė biopsijas, nieko blogo nerado.
Išsityriau viską, dabar nustojau gerti kontraceptikus, ir jei dievas duos pastosiu ir gimdysiu.
Žinau mano diagnozė visam gyvenimui, bet ji man gyvent netrukdo. Jau su viskuo susitaikiau.
Ir visoms linkiu begalinės stiprybės.
Atsakyti
Laba diena,

Na,pagaliau aš vėl turiu "kompą" biggrin.gif
Joo,per tą mėnesį,kai čia nesilankiau,padaugėjo lankytojų sad.gif.Tikrai,geriau būtų,kaip ,rodos, Cikadelė sakė-baigtųsi šios ligos ir galėtumėmė atidaryt skyrelį "Postonkologinis" ar pan. smile.gif Ech, taip būtų gerai...

O dabar apie mane..
Buvau Vilniuje ,Centro poliklinikoj,pasidariau echoskopiją, ir ten daktarė nusprendė,kad reikia mamogramos,taigi pasidariau ir tą.Na, ir ką jūs pasakysit,pripažino man mastopatiją,rado dar vieną mikrocistą(dabar jau 3 bus) ,prigrasė tikrintis kas pusę metų ir..gyvą paleido namo thumbup.gif
Mamą šiandien irgi tikrino echoskopu(8 mėn. po operacijos) ir irgi viskas OK! drinks_cheers.gif
Taigi, mano fronte kol kas viskas liuks,tikėkimės,kad taip ir toliau bus..
Nežinau,gal kam reikalinga informacija,bet galiu pasakyt,jei kas norėtumėt pasitikrint krūtis,tai Centro poliklinikoj(Vilniuje),tai galima padaryt greičiau,nei Sntariškėse.Reikia paskambint ir užsiregistruot.Su siuntimu kainuotų 20lt, be siuntimo-40lt.Siuntimą,man rodos, gali išrašyt bet koks bendros praktikos gyd.ar pan.Taip kad, kas sau galit leist,prašom profilaktiškai pasitikrint 4u.gif Tiesa,girdėjau,kad jie ruošia akciją tikrint nemokamai,bet reiktų pasiskambint ir susižinot,jei kam įdomu, štai telefonas(5) 257-40-40
Ačiū visoms palaikiusioms,jūsų parama man labai padėjo galutinai nesupnikuot,kai pasakė,kad kažkas ten neaišku, ir reiks mamogramos.

CIKADELE,taip, aš- vilnietė,bet šiuo metu gyvenu užsieny,tik namo neretai trumpam parlekiu 4u.gif

RITAA,mano mamai,kai darė krūties biopsiją,darė ją Vilniaus onkologinėje poliklinikoj Santariškėse..

Merginos,labai visas užjaučiu ir taip norėčiau padėt,o galiu tik iš visos širdies palinkėt,kad su pavasariu viskas jums pašviesėtų wub.gif
ps.net kažkaip nepatogu,kad man viskas gerai.tphu,tphu,tphu...
Dar klausimėlis:gal kas iš jūsų smulkiau žinot,kas per žvėris ta mastopatija.Aš tik bendrais bruožais žinau..Ir dar..gal žinot,kaip gelbėtis,kai krūtis skauda ilgai ir stipriai,gal kas ką naudojat?Man tik vitaminų prirašė,o skausmas po 10dienų kartais taip nuvargina,kad vien nuo prisilietimo kartais kaukt norisi, nekalbant jau apie smileysex.gif ax.gif

Sėkmės.. wub.gif
Atsakyti