Oi mergynos, sita tema, kas kodel, uz ka galima butu diskutuoti be perstojo, tik ar tai ka keicia
Jei butu zinomos tikslios vezio atsiradimo priezastys, jis jau senai butu pagydomas, geriau pasidziaugti, kad mokslas eina i prieki, kad atrandama vis nauju vaistu, kuriamos vakcinos, tiesiog pasidziaugti kad kazkam pavyko ji iveikti - juk tai taip teikia vilties
Išmintingi Rasytės žodžiai.
Su vienu profesorium bandėm išsiaiškinti limfomos priežastis. taigi, galima daryti tokią prielaidą, kad to priežastis buvo vyro patirta trauma, kurios metu visas kūnas buvo nusėtas mėlynėmis. Tipo kaulų čiulpai nesuprato, kas darosi, jiems buvo stresinė situacija ir tai paskatino susidaryti vėžines lasteles. Jos tūnojo kaip uždelsto veikimo bomba, gavus organizmui didelę dozę streso ir nervų , jos pradėjo pašėlusiai daugintis, ko pasekoje- tai, ką turime- limfoma. Bet vėlgi, juk daugelis patyrusių tokias traumas vėžiu nesuserga .
Tik mane labai nuramino profesoriaus žodžiai, kad kraujo vėžys nėra paveldimas, nes jį dažn. sukelia mechaninis poveikis . Tuo aš tikiu, nes labai noriu tuo tikėti- auginam du berniukus.
Tai va, tokie mano pamastymai ta tema.
Tik mane labai nuramino profesoriaus žodžiai, kad kraujo vėžys nėra paveldimas, nes jį dažn. sukelia mechaninis poveikis . Tuo aš tikiu, nes labai noriu tuo tikėti- auginam du berniukus.
Tai va, tokie mano pamastymai ta tema.
vėžio atsiradimo priežastys:
1. paveldimumas (man netinka, aš tokia pirmoji)
2. kenksmingi įpročiai (tabakas, riebus maistas (žarnynui, krūtinei)
3. stresas (be darbo buvau pusę mętų, nežinai kaip nesigraužt, kai nori dirbt, o neduoda . veliau tą pačią savaitę gavau ir ligą ir darbą )
PAGRINDINIS:
4. imuniteto silpnumas- tikiu šita hipoteze, nors gal tai tinka tik limfomoms.. bet.. visi mes turime vėžinių ląstelių, bet stiprus imunitetas gali su tuo kovoti, nenormalias ląsteles praryja T limfocitai ir t.t. visos ligos, visi blogi įpročiai, stresai, genai pasireiškia- kai nusilpsta imuninė svaikata viskas išties paprasta po vaikų.. po nedarbo.. po eilinio peršalimo.. po hormonų pusiausvyros pasikeitimo (išderina imuninę sistemą)
tik kaip su tais vaikiukais? (pasyvus rūkymas gal?) dabartiniai vaikiukai tikrai silpnesni, alergiškesni
linkiu visiems nesirgti galiu pasakyti recepta kaip nesusirgti grynas oras, pilnavertė mityba, aktyvus gyvenimo budas... bet visa tai daryti reikia nežmoniškai daug stengtis, ir daug laiko.. bet vistiek linkiu nesirgti
1. paveldimumas (man netinka, aš tokia pirmoji)
2. kenksmingi įpročiai (tabakas, riebus maistas (žarnynui, krūtinei)
3. stresas (be darbo buvau pusę mętų, nežinai kaip nesigraužt, kai nori dirbt, o neduoda . veliau tą pačią savaitę gavau ir ligą ir darbą )
PAGRINDINIS:
4. imuniteto silpnumas- tikiu šita hipoteze, nors gal tai tinka tik limfomoms.. bet.. visi mes turime vėžinių ląstelių, bet stiprus imunitetas gali su tuo kovoti, nenormalias ląsteles praryja T limfocitai ir t.t. visos ligos, visi blogi įpročiai, stresai, genai pasireiškia- kai nusilpsta imuninė svaikata viskas išties paprasta po vaikų.. po nedarbo.. po eilinio peršalimo.. po hormonų pusiausvyros pasikeitimo (išderina imuninę sistemą)
tik kaip su tais vaikiukais? (pasyvus rūkymas gal?) dabartiniai vaikiukai tikrai silpnesni, alergiškesni
linkiu visiems nesirgti galiu pasakyti recepta kaip nesusirgti grynas oras, pilnavertė mityba, aktyvus gyvenimo budas... bet visa tai daryti reikia nežmoniškai daug stengtis, ir daug laiko.. bet vistiek linkiu nesirgti
Na ir vel as su savo trigrasiu
Kazkur gal rasiau pasikartosiu: as taip pat kaip ir lepune pirma seimoje su vezio diagnoze, tad gal tikrai kraujo vezys nera paveldimas, kuo labai dziaugiuosi, nes ir auginu dukra.
Kaip perziuriu savo meniu nuo gimimo - tai ka tu ka tu, tureciau but sveikut sveikutele, nepiknaudziauju saldumynais, niekad nevalgiau riebios mesos, auginta esu ant kefyro, nes nepernesiau pieno ir lyg siol jo nemegstu. Labai megstu pomidorus, paprikas ir panasias darzoves, kurios yra antioksidantiskos.
Dar viena idomi detali - iki diagnozes, nesu sirgus jokiomis ligomis apart persalimo ir tuo labai retai, imunitetas reiskias gana stiprus buvo ir se, kad nori - limfoma islindo
Kazkur gal rasiau pasikartosiu: as taip pat kaip ir lepune pirma seimoje su vezio diagnoze, tad gal tikrai kraujo vezys nera paveldimas, kuo labai dziaugiuosi, nes ir auginu dukra.
Kaip perziuriu savo meniu nuo gimimo - tai ka tu ka tu, tureciau but sveikut sveikutele, nepiknaudziauju saldumynais, niekad nevalgiau riebios mesos, auginta esu ant kefyro, nes nepernesiau pieno ir lyg siol jo nemegstu. Labai megstu pomidorus, paprikas ir panasias darzoves, kurios yra antioksidantiskos.
Dar viena idomi detali - iki diagnozes, nesu sirgus jokiomis ligomis apart persalimo ir tuo labai retai, imunitetas reiskias gana stiprus buvo ir se, kad nori - limfoma islindo
Su vienu profesorium bandėm išsiaiškinti limfomos priežastis. taigi, galima daryti tokią prielaidą, kad to priežastis buvo vyro patirta trauma, kurios metu visas kūnas buvo nusėtas mėlynėmis. Tipo kaulų čiulpai nesuprato, kas darosi, jiems buvo stresinė situacija ir tai paskatino susidaryti vėžines lasteles. Jos tūnojo kaip uždelsto veikimo bomba, gavus organizmui didelę dozę streso ir nervų , jos pradėjo pašėlusiai daugintis, ko pasekoje- tai, ką turime- limfoma. Bet vėlgi, juk daugelis patyrusių tokias traumas vėžiu nesuserga .
Kažkokia keista teorija. Maniškis tikrai mėlynėm nusėtas niekad nebuvo. Vyras iš stuomens, stiprus ir sveikas, tai imunitetas tikrai irgi ne prie ko. O vat nervavosi paskutinius dešimt metų tai tikrai daug.
Džiaugiuosi, kad nors gydymas dabar pažengęs, nes merginos kai paklausau kaip dabar ligos "mutuoja", tai net baisu.
Giminėj pirmoji, kuriai vėžys, visi serga aterosklerozėm ir miršta nuo insultų. Taigi jokio viršsvorio, svoris 53 kg, aktyvus gyvenimo būdas, iki ligos lankiau pastoviai apie 10 metų aerobiką, vėliau treniruoklius. Ligos nustatymo dieną į Šiaulių onkologinį atskubėjau iš sporto salės, vaikai dideli ir nebe tiek rūpesčių, ligos netokios baisios, darbas ramus ir be stresų, maistas neriebus, nemėgau tik daržovių, tačiau vaisius labai. Mėgėja kavos ir saldumynų. Nerūkau ir išgeriu tik po truputį.
Tiesa, esu panikuotoja ir bailė, bet koks mano ar vaikų susirgimas atrodydavo vos nemirtinas. Dabar, kai sergu, net pati savimi stebiuosi, baimė paliko, kartais sugrįžta, bet tik akimirkai. Kabinuosi kiek galiu ir džiaugiuosi gyvenimu.
Ką čia besuksi galvą... Net nežinau ką kitiems patarti, kad nesusirgti. Turbūt kiekvieno atvejis unikalus kaip ir pats žmogus.
Tiesa, esu panikuotoja ir bailė, bet koks mano ar vaikų susirgimas atrodydavo vos nemirtinas. Dabar, kai sergu, net pati savimi stebiuosi, baimė paliko, kartais sugrįžta, bet tik akimirkai. Kabinuosi kiek galiu ir džiaugiuosi gyvenimu.
Ką čia besuksi galvą... Net nežinau ką kitiems patarti, kad nesusirgti. Turbūt kiekvieno atvejis unikalus kaip ir pats žmogus.
GAl suradau priežastį: mažai vartojau SKYSČIŲ, nemėgstu sriubų, vandens beveik negėriau, kitų skysčių (sulčių, kompotų) taip pat, kava, kava ir kava.
As pritariu toms, kurios mano, kad vezi gali issaukti stresas, nepasitenkinimas gyvenimu, nervukai.
tai turbūt nugalėjo stresas.. Rasyte, o tu turėjai streso?
O kaip kitos?
O kaip kitos?
As tai patyriau dideli stresa ,mano suneliui buvo atliekama sudetinga operacija ir kol jis nepradejo atsipeiketi as nieko neemiau ne i burna,vienu momentu kai jam buvo labai blogai,as tiesiogine to zodzio prasme pajutau kaip ant galvos pasistojo plaukai ....po dvieju metu medikai man diagnozavo kruties vezi jis panasiai pries tiek laiko ir atsirado
Nemanau, jog verta narstyti po kaulelį savo gyvenimą ir ieškoti priežasčių dėl ko atsirado liga . Vis dėlto ( žinoma statistikos niekas neatliko, o ir kam?), bet aš pažįstu puikių nuoširdžių, linksmų ir pačių fainiausių žmonių, kurie susirgo..... . Žinau menkystų, tikrų tikriausių niekšų- sveikuolių, sveikut sveikutėlių Kodėl man vaidenasi, jog tai- tendencija?