Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 2

Be išsamių tyrimų sunku nustatyti vėžį , juk gali būti kitas susirgimas . Geriausia išeitis - pasirodyt daktarams .
Atsakyti
Žinau, kad ši tema labiau skirta sergantiems vėžiu ar jų artimiesiems. Bet čia labiau diskutuojama apie patį gydymą, nei ligos priežastis...Būtų labai įdomu padiskutuoti ir apie vėžio priežastis. Kaip sergantiems taip ir nesusidūrusiems su šia liga.Suprantama, kad tos priežastys nėra aiškios, kitaip jau galbūt žmonija atsikratytų šios ligos, bet vis dėlto kažkokios versijos (galbūt ir realios) gali būti. (Pvz, mano vienas pažįstamas susirgęs kraujo vėžiu , darėsi kažkokius tyrimus, kurie nustatė, kad jisai buvo tokiais metais ir tokią dieną paveiktas kenksmingos radiacijos, tas ir galėjo būti vėžio priežastimi....)

Norėčiau visų lankančių šia temą paprašyti parašyti kokios yra jų manymu (arba jų gydytojų manymu) susirgimo vežiu priežastys...

Aš tikiu, kad tai galėtų nors minimaliai padėti sveikiems žmonėms nors kiek apsisaugoti, o sergantiems galbūt greičiau pasveikti ir užsitikrinti remisiją visam gyvenimui...
Atsakyti
Oi,tu priezasciu galima visokiu prirasyt...Kiekviena vezio atmaina turi savu niuansu...
tarkim ,daugelis turipaveldimumo rizika..To neisvengsi,jei nesveikai (fiziskai,psichologiskai) gyvensi...Fizinei sveikatai kenkia ne tik rukymas,bet ir virssvoris..Zodziu,piezasciu grandine ilga....
Svarbiausia,dziaugtis gyvenimu...Koks jis bebutu...
Atsakyti
kažkur skaičiau, kad pagrindinė priežastis - pagieža ir apmaudas, nepaleidimas, neatleidimas... gal ir taip... tai tiesiog turbūt tapo mano šeimos liga... sūnėnui įtaria kraujo vėžį... jam išoperuotas smegenų auglys, oo dabar va,,, bet reikia tikėtis kad ne... tai tik vienas iš galimų spėjimų.. dar - kraujagyslių susilpnėjimas, paauglystė..
Atsakyti
Man irgi atrodo, kad vėžio atsiradimo priežastys gali būti labai įvairios. Bandydama atsakyti į klausimą kodėl vėžys pasibeldė į mūsų duris, padariau išvadą, kad viskas prasideda nuo genų. Vyro giminėj tikrai nemažai žmonių mirę nuo įvairaus vėžio, todėl rizika apsirgti tikriausiai ir buvo didelė, nors niekada apie tai negalvoji. Nes jei norėtum profilaktiškai nuo vėžio saugotis, tai ir normaliai gyvenimu džiaugtis ir negalėtum: kenkia ir saulė, ir įvairus maistas, ir radiacija irt.t. Kaip iš anksto apsisaugoti nuo pvz., kraujo vėžio net nenumanau g.gif

sūnėnui įtaria kraujo vėžį...

Gal dar ne visaks taip blogai. Man vaikystėk irgi tokie įtarimai buvo, kai buvo labai blogi kraujo parodymai ir žaizdos ant kojų tiesiog negydavo, bet per pora metų išgijau ir net nežinau, nuo ko man visa tai buvo. Vieninteėl galima priežastis - išgyventos tėvų skyrybos. Taigi, viskas prasideda nuo nervų. Nesinervuokim ir gyvensim ilgiau smile.gif
Atsakyti
Nežinau kodėl, bet norėčiau paprieštarauti. Gal todėl, kad šias mintis girdžiu nepirmą kartą. Sutinku, kad psichologinė būsena yra svarbi, tačiau daugybė piktų, pagiežingų žmonių neserga vėžiu. daugumą tų, kuriuos sutinku klinikose galėčiau pavadinti labai maloniais žmonėmis. Tiesa, aš jų nepažįstu.Ir dar iš kur pas vaikus, kurie serga vėžiu, pagieža, neatleidimas. Arba, kad ir tėvas Stanislovas, kuris mirė nuo to paties vėžio, juk nebuvo panašus į piktą ir pagiežingą žmogų. Anaiptol spindėjo begaline meile žmonėms. Gal tai labai jautrių žmonių liga, kurie nemoka priimti gyvenimo toks koks yra.
Atsakyti
gali būti kad žmogus išoriškai malonus, o savigraužos ir pagiežos vistiek slypi giliai širdyje...

Šviesele - aš irgi taip tikiuosi.... dabar staigiai daro visus tyrimus.... ir kraujo ir kraujagyslių ir augimo hormonų, jis gi paaugliukas - 14 metelių. kai operavo auglį sakė, kad paauglystė bus sunkus laikas..
Atsakyti
As tai galvoju ,kad labai daug prie tos ligos atsiradimo prisideda nervai ,stresai g.gif ,bent jau kiek girdejau kad pagreitina eiga,o del tu genu tai dabar ko gero nerasi ne vienos seimos kurioje nebutu sirgusiu veziu cry.gif ....kaip musu gyditoja sako,nieks nezino nuo ko susergama taip kaip ir nuo ko tiksliai isgyjama unsure.gif ...dar apie serganciuosius veziu idomiai parasyta S.Lazerevo knygoje "KARMOS DIAGNOSTIKA",vieni ja peikia ,kiti dievina,asmeniskai man tuo sunkiu periodu ji labai padejo ...paskaitykit,gal kam patiks wub.gif
Atsakyti
Pirmiausiai, vėžys yra "genų liga". Jis prasideda nuo vienos pakitusios ląstelės. O kodėl ji pakinta ir išvengia sunaikinimo yra visa eilė priežasčių. Kraujo vėžys yra vienas iš klasikinių karcenogenezės pavyzdžių. Galėčiau pagal vadovėlį išvardinti, bet vargu ar tai gelbsti realiai susidūrus su liga akis į akį.
Jokių metafizinių veiksnių aš tame neįžvelgiu ir labai pikta, kai pradedama tuo spekuliuoti. Čia būtų panašiai, kaip "susirgai - vadinasi pats kaltas"
Atsakyti
Bet aš pvz neįsivaizduoju, kaip gali būti vėžys nyuo stresų, jei serga 3 metukų vaikučiai sad.gif Tai jau turbūt tikrai nulemta labiau genų.Net ne kažkokių išorinių veiksnių, kokia ten gali būti veiksniai per 3 gyvenimo metus, jei vaikas auga normaliom sąlygom ir normalioj šeimoj g.gif

Ir šeip, daugelis žmonių nuo streso įsivaro širdies ligas, aukštą spaudimą, arba skrandžio opą, bet gi ne visi iš jų suserga vėžiu...Be to, o kas nestresuoja? g.gif

Tada išeina, kad vis dėlto labiausiai čia kalti genai (aš apie tai ir skaičiau kažkur), bet gi yra daug atveju, kai žmogus suserga vėžiu, nors jo šeimoj nėra niekas sirgęs g.gif Tikrai tas vėžys-tai mistiškas dalykas... sad.gif

Ir dar kažkur skaičiau, kad vėžys tai 90 procentų senatvinė liga...Bet tai vėl gi, kodėl tada juo serga ir daug jaunų žmonių cry.gif
Atsakyti
tačiau daugybė piktų, pagiežingų žmonių neserga vėžiu.

Būtent jie ir neserga , nes kitiems gadina nervus .
Bet aš pvz neįsivaizduoju, kaip gali būti vėžys nyuo stresų, jei serga 3 metukų vaikučiai

Arba, kad ir tėvas Stanislovas, kuris mirė nuo to paties vėžio, juk nebuvo panašus į piktą ir pagiežingą žmogų.

Kur pas juos savigrauža ir pagieža ???
Priežastys neaiškios , galima tik spėlioti g.gif aš susirgau iškart po gimdymo (3 vaiko) ir pasak daktarų , organizmas nusilpęs pasidavė . Keista , gyvenu šiltnamio sąlygose , o kaip tie kam trūksta duonos ir gimdo kasmet ? Medicina negali paaiškint , tad mums nėra šansų atrast priežastį . Plaučių vėžiu turėtų sirgt rūkantys , bet aš niekada nerūkiau ir nežadu to daryt . Kur priežastys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Čiauškutė @ 2005 09 28, 02:22)
Būtent jie ir neserga , nes kitiems gadina nervus .
Kur pas juos savigrauža ir pagieža ???
Priežastys neaiškios , galima tik spėlioti  g.gif aš susirgau iškart po gimdymo (3 vaiko) ir  pasak daktarų , organizmas nusilpęs pasidavė  . Keista , gyvenu šiltnamio sąlygose , o kaip tie kam trūksta duonos ir gimdo kasmet ? Medicina negali paaiškint , tad mums nėra šansų atrast priežastį . Plaučių vėžiu turėtų sirgt rūkantys , bet aš niekada nerūkiau ir nežadu to daryt . Kur priežastys  g.gif

sad.gif
Atsakyti