Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 2

QUOTE(lepune @ 2005 09 16, 23:38)

gal todel man visi plaukai ir nenuslinko?  negaliu dabar uzmigt doh.gif:

Plaukai čia ne prie ko, Lepune. Mano vyrui irgi jie nenuslinko visiškai, tik išretėjo, ir vyro draugui taip pat. Taip kad, neėsk savo nervų be reikalo. O geriausia tai būtų savo gydytojai pasisikambinti ir viską išsiaiškinti.
Sėkmės tau.
Atsakyti
o man kaip tik visi nuslinko blink.gif ,nors gyditoja buvo uztikrinus kad nenukris ne vienas plaukelis,bet kai pradejo kuokstais birti as ir nebelaukiau,sedau i kede ir nusivariau su masinele plikai unsure.gif ,ziurejau i veidrodi juokiausi ir kartu norejosi verkti cry.gif ...skaudziausia buvo septynmecio sunaus reakcija,apsikabino ir tyledamas negalejo paleisti verysad.gif ...bet mergaites uztat kokie dabar plaukai biggrin.gif ,per visa savo gyvenimeli tokiu neturejau thumbup.gif ...isvada,bet kokiame blogyje galima rasti kazko gero mirksiukas.gif
Atsakyti
Lepūne,
po pirmosios chemijos man nukrito svoris 2 kg. Sesutei pasakiau, kad mažiau sveriu ir reikėtų patikslinti vaistų kiekį. Tai užtikrino, kad iki 5 kg paklaida galima ir leidžiama ta pati vaistų dozė. Tavo atveju reikėtų pasikausti gydytojos, būtų ramiau, jei ką. Gal paskirtų dar viena papildomą chemiją g.gif ?
Atsakyti
Sveikutės,
norėjau jūsų paklausti, gal kas tvarkėtės neseniai invalidumą? Vyras gavo 3 grupę (naujai - 50proc. netekta nedarbingumo), bet mes buvom įsitikinę, kad su tokia liga gauna 2 grupę. Taip ir likom nesupratę. Gal reikėjo pinigėlių duoti ? Gal kas susidūrę su tuo, patarkite,nes mes tai visai žali toje srityje.
Atsakyti
as tvarkiausi grupe.. bet buvo sena tvarka- tai siaip ne taip gavau 2gr, arba kaip dabar rašo- mažiau nei 50 proc darbingumo.. bet tikrai retai kas gauna.. kažkaip visi gydytojai mano kad žino kaip jautiesi gerai:D Laikykis CeRu.. visgi trecia grupe irgi neblogai.. ir dirbt gali..

nežinau naujos tvarkos, sėkmės!

o del to svorio- bijau dar chemijos.. bet reiks išsiaiškinti. Ryt varau darytis KT ax.gif
Atsakyti
Šiandien kaip tik gavau invalidumą. Paskyrė 30% darbingumo, t. y. galiu dirbti tik 2-3 valandas. Pirma man tęsdavo nedarbingumo lapelį, kai išnaudojau 122 dienas, net neklausę ar noriu nusiuntė į NDNT (nedarbingumo nustatymo komisiją). Ten yra lentelės ir formulės pagal, kurias skaičiuoja nedarbingumo lygį. Gana sunku gauti II grupę atitinkantį nedarbingumo lygį, kas yra mano atžvilgiu. Ten žiūri palankias, vidutiniškai palankias ir nepalankias aplinkybes, o po to skaičiuoja. Kuo daugiau palankių aplinkybių, tuo mažesnis šansas gauti II grupę atitinkantį nedarbingumo lygį. Palankios aplinkybės yra amžius iki 45 m., aukštasis mokslas ir aukšta kvalifikacija. Man pritaikė, kad esu praradusi darbo įgūdžius, tai yra dirbu ne pagal diplome įrašytą specialybę, ir esu žemos kvalifikacijos, ko nelabai norėjau pripažinti. unsure.gif Tik tokiu būdu gavau 30% atitinkantį darbingumą. Liga ir ligos sunkumas yra svarbus, bet nelemiamas požymis, įvertinant Jūsų gebėjimą dirbti. Vienu žodžiu, paaiškinau kiek supratau ir sugebėjau. Gal kas žinos daugiau.
Atsakyti
Dėkui Adis už komentarą,
Kažkoks marazmas: palankios, nepalankios aplinkybės. O kad mano vyras praktiškai negali dirbti savo senojo darbo, tai niekam neįdomu. Jis dirba fizinį darbą, tai žinoma prisitampo ir prisikilnoja per dieną tiek ir tiek. vakare baisu net žiūrėti į jį - matyt nuo chemijos jau venos parėję ir skauda žiauriai. O kaip dar reikės laisvos dienos išsiprašyti chemijai? darbdavys toks nagas. Aišku, ta grupė suteikiama metams, gal po visų chemijų ir viskas bus gerai, bet kaip dabar suktis? g.gif
Atsakyti
Taip Sviesele ir man labai dziugu, kad pagaliau ir Lietuvoje minima limfomos diena, ta proga su Lepune aplankeme Kauno hematologijos klinika, isdalinome kraujo laselius - vilties simbolius, lankstinukus apie kaulu ciulpu dnoryste bei knygeles apie limfoma, pasveikinome cia dirbancius gydytojus, sesutes, ligoniams palinkejimo sveikatos. Visa tai ivyko onkohematologiniu ligoniu bendrijos iniciatyva, o mes su lepune padejome sia diena pamineti ir Kaune.

Ačiū Raselei ir Ležūnei už jų atjautą ir dėmesį kitiems

Maniškis tai nei į koncertą, nei kitur nėjo. nenori niekur iš namų lįsti ir šiaip nuotaikos nekokios. Dabar išėjo iš darbo ir ilsisi. Gal po poros savaičių į naują darbą eis. Darėm KT ur echoskopijos tyrimus, tai kadangi nedalyvavau, tai gydytojas jam tepasakė "neblogai", "limfmazgio dydžiai" nepakitę????, padidėję šiek tiek kepenys. Turėtų po kelių savaičių siųst pas radiologus spindulinei. Aš čia vis jam papildomų tyrimų gydytojo prašyt maldauju, o ji nuo ligoninės ir kvapų iškart vemt pradeda. Tai dabar tyliu ir laukiu, kada greičiau vėl gyvenimas be ligoninių prasidės.

Juokingiausia, kad dabar maniškis iš veido toks "katinėlis" su mažai plaukų. Apsikirpo čia pas tokią gražią ilgakoję trumpu sijonėliu (čia vyro versija, kad nematė, kad be plaukų liko), tai dabar nei šukuot nereikia biggrin.gif
Atsakyti
Oi Sviesele, vyrai yra vyrai ir nieko cia nepakeisi, suprantu, kad nuo ligonines ji jau pykina, kad jam visai neidomu kokio dydzio tie velnio limfmazgiai, jei sako neblogai - tai neblogai. Kepenys gali buti padidejusios nuo vaistu doziu, jei baigete gydyma - tai susitvarkys, neblogai butu kokiu zoleliu pagert - kepenis valanciu.
Ir dar labai lengva sakyt, prasyk daktaro, kad ta padarytu ana, mano mama ir mane taip papjauna kartais smile.gif Tai as jai sakau komandiruokis i klinikas ir prasinek, o as ir ilekiu i kabineta pasiziuriu i gydytoja ir islekiu per kelias minutes, net uz duru laukiantys nustemba, kad as taip greitai, nes ir mane nuo ju jau pykina smile.gif Taigi solidorizuojuos su taviskiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(CeRu @ 2005 09 21, 12:12)
Dėkui Adis už komentarą,
Kažkoks marazmas: palankios, nepalankios aplinkybės. O kad mano vyras praktiškai negali dirbti savo senojo darbo, tai niekam neįdomu. Jis dirba fizinį darbą, tai žinoma prisitampo ir prisikilnoja per dieną tiek ir tiek. vakare baisu net žiūrėti į jį - matyt nuo chemijos jau venos parėję ir skauda žiauriai. O kaip dar reikės laisvos dienos išsiprašyti chemijai? darbdavys toks nagas. Aišku, ta grupė suteikiama metams, gal po visų chemijų ir viskas bus gerai, bet kaip dabar suktis? g.gif

nuo venu skausmo reikia pagerti vitamino c ,ir tarkuotu bulviu kompresai labai padeda mirksiukas.gif m,ano venos chemijos metu labai buvo neatsparios ir per kekviena vaistu leidima plysinedavo nuo vitamino labai sustiprejo,sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(CeRu @ 2005 09 20, 08:35)
Sveikutės,
norėjau jūsų paklausti, gal kas tvarkėtės neseniai invalidumą? Vyras gavo 3 grupę (naujai - 50proc. netekta nedarbingumo), bet mes buvom įsitikinę, kad su tokia liga gauna 2 grupę. Taip ir likom nesupratę. Gal reikėjo pinigėlių duoti ? Gal kas susidūrę su tuo, patarkite,nes mes tai visai žali toje srityje.

Mano mama gavo 2 grupe su 0 stadija be jokiu pinigeliu. Turbut jai pasiseke.
Atsakyti
Labai prasau padekite man. Pries kelias dienas radau gumba virs krutines, taippat padideje limfmazgiai ir mano krutys labai skausmingos, sunku kvepuoti, jauciuosi labai prastai, visiskai neturiu sveikatos. Gal man vezys?
Atsakyti