Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 2

Stiprybės toms, kurios neteko savo mamų. Pastaruoju metu supratau viena, kad būna, kai matai taip savo mamą nuo ligos ir skausmų kenčiant, kad nori, kad ji nebekentėtų.

Mes šią savaitę baigsim tą prakeiktą chemiją. Tikiuosi, kad švitintis reiks nedaug. Laukiam nesulaukiam, kada čia galėsim pradėt atsigaut. 4u.gif
Atsakyti
Daliela, 3 mėnesiai tai labai greit. Mums buvo laiko su tuo susitaikyt 2 metus, bet vis tiek iki galo negali susitaikyt. Man didžiausias šokas buvo tada kai tik sužinojau, kaip šlapiu maišu trenkta vaikščiojau, verkiau irgi kokius 3 mėn., paskui po truputį pratinies prie tos minties ir ieškai išeičių.. o gal galima pasveikt, sustabdyt, bandyt vienokius vaistus, kitokius, tradicinius ir netradicinius ir t.t. Viltis ir optimizmas visada buvo..

QUOTE(Sviesele @ 2005 09 07, 22:19)
Stiprybės toms, kurios neteko savo mamų. Pastaruoju metu supratau viena, kad būna, kai matai taip savo mamą nuo ligos ir skausmų kenčiant, kad nori, kad ji nebekentėtų.

Būtent. Bet paradoksas, tu stengies padėt tam žmogui, veži į ligoninę, prašai kad priimtų, leistų chemiją, bet iš principo tik pratesi jam kančias. Mama tėčiui ir broliui sakydavo, kad jie egoistai, kad neleidžia jai numirt, kad jie nori kad ji būtų gyva, nors kenčianti ir t.t. Iš tiesų tai taip, nes dabar jautiesi kad viską ką galėjai padarei, o kitaip visą gyvenimą graužtumeis. O man turbūt visam gyvenimui liks graužatis kad negalėjau nieko daug padėt, nes praktiškai per patį tą sunkų metą laukiausi, paskui gimdžiau, pirmą mėnesį po gimdymo irgi kaip sako "viena koja grabe"..
Atsakyti
Liūdna sad.gif Mergaitės praradusios artimuosius, laikykitės unsure.gif
Atsakyti
Nauja problema. Mano tėtis serga vėžiu (jau rašiau). kaip išsiprašyti iš gydytojų - ir kokių (čia gal esmingesnis klausimas) esmingesnių tyrimų. Nuvažiavus į Vilniaus onkologijos konsultacinę polikliniką paskiria tik vieną - specifinių rodmenų tyrimą ir paskiria vaistus. Šitie tyrimai yra geri. sumažėjo žymuo nuo 10,5 iki 1. Bet tėčio svoris krinta, kiek priesimenu iš mamos ligos - tai rodiklis, kad kažkur vaikšto metastazės... taigi, kaip ir kokių tyrimų ir kokių gydytojų prašyti?
Atsakyti
Noriu pasveikit su limfomos paminėjimo diena. Iš tikrųjų džiugu, kad ir Lietuvoje pradėta minėti ši diena (Koncertas, susitikimai). Šeštadienį mišios Arkikatedroje už tuos , kurie serga (kviečiu sudalyvaut ).
Atsakyti
Ar didelis nukrypimas nuo normos, jei markeris rodo vezio lazdeliu 32, kai norma 25. Testas darytas pirmakart.

Toms, kurios galvojot, kad kaina 100 LT, tai is tiesu 35 LT.
Atsakyti
Taip Sviesele ir man labai dziugu, kad pagaliau ir Lietuvoje minima limfomos diena, ta proga su Lepune aplankeme Kauno hematologijos klinika, isdalinome kraujo laselius - vilties simbolius, lankstinukus apie kaulu ciulpu dnoryste bei knygeles apie limfoma, pasveikinome cia dirbancius gydytojus, sesutes, ligoniams palinkejimo sveikatos. Visa tai ivyko onkohematologiniu ligoniu bendrijos iniciatyva, o mes su lepune padejome sia diena pamineti ir Kaune.

Visiems gero savaitgalio, geru gydymo rezultatu, optimizmo smile.gif Ir kaip mano gera drauge sako: "Kas is sirdies eina, sirdi ir pasiekia"
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2005 09 16, 12:42)
Ar didelis nukrypimas nuo normos, jei markeris rodo vezio lazdeliu 32, kai norma 25. Testas darytas pirmakart.

Toms, kurios galvojot, kad kaina 100 LT, tai is tiesu 35 LT.

cia turetum pasiklaust pas savo gyditoja unsure.gif ,mano vienos pazystamos norma yra kazkur 65 lasteles,o pas ja rado apie 200 blink.gif ,tai skaitosi labai daug,gavo is kart stipria chemija,bet jau dabar sveikata taisosi rolleyes.gif nepulkit panikuoti kol nepasikalbejote su medikais gal cia dar nieko baisaus,gal tik reikalingi kokie vaistukai,o ar jau tas markeris padarytas po chemijos? stiprybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasyte @ 2005 09 16, 13:32)
Taip Sviesele ir man labai dziugu, kad pagaliau ir Lietuvoje minima limfomos diena, ta proga su Lepune aplankeme Kauno hematologijos klinika, isdalinome kraujo laselius - vilties simbolius, lankstinukus apie kaulu ciulpu dnoryste bei knygeles apie limfoma, pasveikinome cia dirbancius gydytojus, sesutes, ligoniams palinkejimo sveikatos. Visa tai ivyko onkohematologiniu ligoniu bendrijos iniciatyva, o mes su lepune padejome sia diena pamineti ir Kaune.

Visiems gero savaitgalio, geru gydymo rezultatu, optimizmo smile.gif Ir kaip mano gera drauge sako: "Kas is sirdies eina, sirdi ir pasiekia"

rasyte kokios jus saunuoles wub.gif dalijates laimes ir vilties kibirkstelem su kitais,stiprybes ir sveikatos jums 4u.gif
Atsakyti
Man labai dziugu, kad pagaliau ir Lietuvoje minima limfomos diena, ta proga su Lepune aplankeme Kauno hematologijos klinika, isdalinome kraujo laselius - vilties simbolius, lankstinukus apie kaulu ciulpu dnoryste bei knygeles apie limfoma, pasveikinome cia dirbancius gydytojus, sesutes, ligoniams palinkejimo sveikatos.

Kokios Jūs šaunuolės. Skaitau ir džiaugiuosi.
Sveikatos visoms ir visiems sergantiems limfoma, kuo greičiau pasveikit. Žinau kaip padeda, kai bendrauji su panašaus likimo žmonėmis, viltis, kad pasveiksi, pasidaugina iš tiek kartų, kiek sutinki tuo tikinčių žmonių. Ačiū, atrodo Lepūnei, o gal kuriai kitai, nepamenu, už rekomenuotą knygą „Kelionė per vėžį“. Kas neskaitėt ir aš siūlau paskaityti. ax.gif
Atsakyti
tongue.gif taip taip, ta knyga nuostabi thumbup.gif

Taip, limfomos diena praejo, viskas normaliai. pasivaiksciojom po hematologini ir klinikas.. bet tikiuosi kad nors vienas ligonis nusisypsojo ir biskeli jam lengviau pasidare.. ax.gif
didelis aciu Rasytei- jei ne tu, as turbut nebuciau niekur nei dalyvavusi, nei suorganizavusi.

ryt bus koncertas ir misios uz servanciuosius znypliuotuoju, linkiu visiems pasveikti ir dideles vilties 4u.gif
Atsakyti
iskilo tokia problema- man paranoja- galvoju kad man per mazai vaistu skyre, nes gydytoja blogai apskaiciavo mano kuno plota..
paziurejau anamneze- o ten svoris 8 kg mazesnis doh.gif doh.gif tai dabar turiu dilema- arba tiesiog suklydo rasydama(taisydama ankstesne) arba is tiesu visass mano gydymas yra pusetinomis dozemis g.gif gal kas nors zino kaip paskaiciuot kuno plota? ar kt? ten apskaiciuoja pagal normas kiek vaistu tenka m2 atrodo,
HELP, gal kas zino?

gal todel man visi plaukai ir nenuslinko? negaliu dabar uzmigt doh.gif:
Atsakyti