Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 2

sveiki visi 4u.gif

aš jau po chemijos- vakar susislašinau, grįžusi numigau, po to tv pažiūrėjau, vėl numigau.. pavalgiau, pavėmiau, pagėriau kelis puodus arbatos ir šiandien kaip agurkėlis.. aišku zofranas į trasą eina, bet nepamenu kad 2-ą dieną kada taip gerai jausčiausi thumbup.gif
Man buvo 4kursai, dabar 2+, o spindulinės daugiau nesiruošia duot, sakė tik šitą įveik ir kad kaulų čiulpai neatsisakytų g.gif ir būsi sveika.. o tendencijos tai yra otkios- kuo toliau, tuo labiau pasitikima chemija wub.gif moterims iš vis nerekomenduojami spinduliai, vyrui tipo dar dažnai taikoma.. tik va, niekaip neprisiruošiu susirašinėt su užsieniu, tai tu Rasele, gal sužinok, ar ten irgi vengia aju spindulių? g.gif
Laikykitės šviesele... įtariu kad visiems tiap pat, pažada mažai, po to dar tiek arba truputį mažiau dadeda g.gif bet viską mes įveiksime.

p.s. tiems kas daug žiovauja- širdis nuo chemijos streikuoja, kalio trūksta.. tai pagerkit būtinai KCl.. (kalio chlorido), pavalgius, kad skrandžiui nepakenktumėt.. aš va įkalu jo, nes širdelė žiauriai stringa.. bet tikiu kad papildais ją atstatysiu, labai bijau vaistų nuo širdies cry.gif
Gero ir vėsaus savaitgalio (girdėjau kad bus audros- visai kaip mano nuotaikos biggrin.gif mirksiukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lepune: 15 liepos 2005 - 13:55
QUOTE(lepune @ 2005 07 15, 12:48)
sveiki visi 4u.gif

aš jau po chemijos- vakar susislašinau, grįžusi numigau, po to tv pažiūrėjau, vėl numigau.. pavalgiau, pavėmiau, pagėriau kelis puodus arbatos ir šiandien kaip agurkėlis.. aišku zofranas į trasą eina, bet nepamenu kad 2-ą dieną kada taip gerai jausčiausi thumbup.gif
Man buvo 4kursai, dabar 2+,Gero ir vėsaus savaitgalio (girdėjau kad bus audros- visai kaip mano nuotaikos  biggrin.gif  mirksiukas.gif )

Kaip keista,bet buten po 4-os ir paskesniu chemiju ir man dideliu "lomkiu" nebuvo....Man sake,kad pakeite truputi vaita i svaresni...Bet gal tai ne tame esme-gal organizmas prisitaiko ir nebe taip ziauriai reaguoja... As irgi vartojau Zofrana,bet per paskutines chemijas as jo net pritaupiau dovanai...
Gal dar kam panasiai buvo-isvestume daug zadancia taisykle,kuri padetu kitoms taip nebijoti chemijos... ax.gif
Atsakyti
4u.gif mErginos, kurios gydotės Vilniaus Onkologinėje ligoninėje reikalinga onformacija. Situacija tokia: Vaistus skiria Vilniaus onkologinė, gydomės savoje provincijoje, vaistai pasibaigė, lyg ir turėtų daryti tyrimus - ar tokiu atveju guldys į ligoninę? ar tik poliklinikoj? ar gal reikia gydytojams iš karto sumokėti, kad paguldytų ir padarytų visus įmanomus tyrimus?
Atsakyti
O kokiem tyrimam gali reiket gultis i ligonine? Viskas imanoma padaryt per dien...O jei Vilniaus skirti vaistai pasibaige,manau,kad nauju israsyt gali tik Vilnius..bent jau man ,pvz. Zofrana,israsinedavo tik Viniuje...
Apie mokejimus nieko konkretaus pasakyt negaliu-kad skirtu ne "tik tyrima is pirsto",o daugiau-gali tekt primoket dovanele...
Atsakyti
nežinau net kokių reiktų tų tyrimų - citologinio mėginio papildomai gal neims? Tėčiui prostatos vėžys. Nustatė per kraujo tyrimą (kažkokį specifinį) ir citologinius mėginius...
Dar klausimas - ar įmanoma nustatyti prieš pasirodant simptomams metastazės kur metasi?
Atsakyti
Azalija, metastazes pamatyti galima atlikus tyrimus kompiuterine tomografija, scintigramomis, echoskopija. Tyriami vidaus organai ir ziurima ar nera juose pakitimu, nustacius pakitimus manau daromos biopsijos. Taigi turint vezi ar po gydimo atliekamos nuolatines periodines patikros, kuriu metu ir tiriama ar liga neatsinaujino ar nemetaztazuoja. Gali buti taip kad simptomu zmogus nejaucia arba jie pasireiskia kai liga jau buna pazengusi. Laikykites, prostatos vezys gydomas, jau pasiekiami geri rezultatai.
Atsakyti
problematiška tai, kad uždelstas.... iš pradžių gydytojas, matydamas kraujo mėginį pakitusį, nematė reikalo pasiųsti biopsijos... metai, nuo pirmųjų simptomų pradžios atsidūrėme pas onkologus... gydytojai pamatę amžių - 74 metai - kažkaip nepuola ypatingų tyrimų ar dar kažko siūlyti..
Atsakyti
sveikos, prisijungsiu ir as prie Jusu pasidalint savo bedomis. Mano tetei diagnozavo plaučių vėžį (2004 m. lapkricio men.), pasalino dalį dešinio plaučio. nei chemijos nei švitinimo netaikė. iki šiol buvo visai neblogai laikėsi. Bet va prieš menesį operavo apendicitą, tuo pačiu padarė tyrimus, ir rado metastazių sad.gif tai toks liūdnumas apeme, kad net nu...turbūt reiks i Vilnių vežt. Žiūrėsim, ką vietiniai daktarai patars daryt...jaučiuosi tokia pasimetusi ir visai nežinanti, ką daryti.
Atsakyti
Pas mane plaučių vėžys , bet pašalinus visą plautį gavau smūginę chemoterapiją nes stadija jau buvo didelė sad.gif O kas liečia chemoterapiją tai priklauso kokia gauni ( daktarė sakė) man leido tik raudoną - nuo jos neįmanoma nevemti ir visi kiti blogumai , jau belašinant vaistus aš pradėdavau vemt ir plaukai nuslinko iškart kitą dieną po pirmo kurso .
Atsakyti
sveiki sviesuleliai,
istikro viso puslapio neskaiciau,ir as pati nesergu, taciau aplink mane daug serganciu.
norejau tik paklaust ar kas bande stebuklingaji metoda su degtine ir aliejum, pas mane viena pazistamos mama nuo patalo atsistojo ji gerdama ir jau 2 metai gyvena pilnaverti gyvenima, o kita mano drauge tai gal pries 3 menesius atsisake daktarai gydyt, pries kazkur 3 savaites jau nuskausminamieji jokie nepadejo, pradejo ji gert ta alieju su degtine,tam tikros dietos laikytis daug melstis ir siuo metu jau nuskausminamuju negeria, nors buna kad jauciasi blogai. jei ka domintu galeciau visa recdepta paskelbt.
Atsakyti
QUOTE(vikaPika @ 2005 07 19, 13:06)
sveiki sviesuleliai,
istikro viso puslapio neskaiciau,ir as pati nesergu, taciau aplink mane daug serganciu.
norejau tik paklaust ar kas bande stebuklingaji metoda su degtine ir aliejum, pas mane viena pazistamos mama nuo patalo atsistojo ji gerdama ir jau 2 metai gyvena pilnaverti gyvenima, o kita mano drauge tai gal pries 3 menesius atsisake daktarai gydyt, pries kazkur 3 savaites jau nuskausminamieji jokie nepadejo, pradejo ji gert ta alieju su degtine,tam tikros dietos laikytis daug melstis ir siuo metu jau nuskausminamuju negeria, nors buna kad jauciasi blogai. jei ka domintu galeciau visa recdepta paskelbt.

O gal galetumei parasyti ta stebuklinga metoda su aliejum ir deegtine? Gal kartais ir pagelbes nors kiek?
Atsakyti
Čiauškute, dar noriu paklausti tamstelės nuomones. Kaip minėjau, tėtei plaučių vėžys (smulkialąstis), yra metastaziu, 4-stadija. Operacija daryta 2004m. lapkričio mėn. Jis nežino arba žino, bet nenori suprasti (labai uždaras, žodžio neištrauksi). o imt ir viską tiesiai šviesiai jam pasakyt, manyčiau nereikėtų, nes jis tikrai nekovos, o iš vis pasiduos. Dar ir jo širdutė ant plauko kabo:( Pirmadienį ar antradienį važiuosim į Vilnių į onkologinį. Kaip manai, jei gydytojai siūlys chemiją ar švitinimą, ar verta? kančių daug...o tėtės atveju, nauda labai abejotina:( žinau, kad šį klausimą jis pats turėtų spręsti, bet bijau, kad tokio klausimo svarstymai duotų dar blogesnius rezultatus:(
Atsakyti