Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 2

man 23.
Migdyti nei karto nemigde. Dave tik vietine narkoze nuo smakro nejauciau iki pilvo apacios.
Atsakyti
Viskas aisku, taciau mano nuomone turi skirti gydyma, juk antra tai ne priesvezine stadija, kai gana tik harmonu terapijos, bet praejo nuo operacijos neperdaugiausia laiko, gal dar sprendzia kas kaip, tiesa kur gydaisi ir zinai, as pasikonsultuociau ir su kitu gydytoju.

O del narkozes, tai dabar dazniausiai taiko vietine nejautra, po 2 valandu trukusios operacijos, kai isiminejo limfmazgius virs raktikaulio, o jie tokie jau druckiai buvo, man net gulet neliepe, variau kitu tyrimu atlikinet, nebuvo kada gulineti smile.gif
Atsakyti
sveikutia dar kartelį...
Mūsų pobūdis yra populiariausias, bet ne pats lengviausiai įveikiamas.. todėl labai daug klausimų iškilo onkohematologui iš santariškių, kodėl man nenori daryt švitinimo, nes tipo užsilieka ten keletas neaiškių ląstelių ir liga atsinaujina g.gif
tai va, nėr ko džiaugtis kad toks pobūdis...

ir dar.. susitikau vaikinuką vakar klinikose su ta pačia diagnoze, tai laukėm kol išrašys vaistukus. Jam IIIa stadija, bet vis dar taiko ABVD chemiją.. taigi, pagalvojau, kad tau nepasisekė kad prieš du metus gydeisi, gal irgi būtų buvusi šita chemoterapija.. nes Beacop tai labai agresyvi ir labai žalojanti.. kiek mano ausis pasiekė unsure.gif svarbiausia kad dabar jautiesi geriau mirksiukas.gif ir taip jausies amžinai mirksiukas.gif
Atsakyti
O as va su "kolega" daba kalbuos kuriam III stadija, taiko BEACOPP, bet ir ta nelabai padeda, teks daryt transplantacija, o sios manau atsisako del to, kad vaistu nera pilno komplekto registruoto, kai mane gyde, tai buvo pazangiausias gydymo budas, ka tvirtino ir visa uzsienio literatura ta tema, na o po metu kitu paaiskes gal dar kokiu idomiu faktu, palauksiu smile.gif
Atsakyti
Tik siandien persiskaiciau Jusu pamastymus ir pasakymus. Nepykit, bet si karta as pyktelejau. Tas zmogus, apie kuri klause HOBO, esu as.

Nepyk , kiekviena išsakė kaip galvoja smile.gif bet ne mes daktarai ir ne mums skirt tau gydymą , kaip jau minėjau ir dar pasikartosiu - kiekvienas ligonis gydomas individualiai
Atsakyti
Ache23, jei ne paslaptis, kokius hormoninius preparatus Tau skyre?. Man smalsu, nes hormonais (tiksliau antihormonais) gydoma tik tada, jei auglys hormonams jautrus., t y. jis turi tam tikrus receptorius, kurie pritraukia hormonus. Jei tu receptoriu nera ir augliukas ju negali pritraukti ir pasisavinti, nera jokios prasmes tuos preparatus naudoti. Paprastai, kuo senesne moteris, tuo daugiau receptoriu turi auglys, tuo jis jautresnis. Niekada neteko girdeti, kad Tavo amziaus pacientes turetu hormonams jautru augli. Todel man ir idomu...
Linkiu, kad gautum pati tinkamiausia gydyma, atitinkanti tavo diagnoze. Sekmes ir stiprybes Tau.
Atsakyti
Diskutavot kada isleidzia po kruties operacijos. Mano mama isleido sekancia diena, nes gerai jautesi ir pati labai jau namo norejo.

Siaip tai jai tos krutys skausmingos. O kaip kitoms, kuriu 0 ar kita stadija? Ka tai gali reiksti?
Atsakyti
del skausmo..Man paaiskino,kad tai normalu,niekas nekreipia demesio,kai pasiskundziu..neva,ko tu nori,sitiek nervu,limfmazgiu ir kitokiu vieteliu buvo pjaustyta...Kaip minejau,gavau visokiu priceduru..Gal jas kitos gauna isvaziave i sanatorijas?Juk priklauso reabilitacinis gydymas...Ar buvot,kuri? As nevaziavau,nes nenorejau niekam uzkraut vaiku dar kelioms savaitems...
nesuprantu,gal tas,kurios salia ligonines gyvena, greit isleidzia? Palatoj "gyvenom" 4-5 moteriskes-tai nei vienos nepaleido is kart...Tiesa viena Vilniete buvo-bet ir ji uzsiliko..
O ka reiskia 0 stadija? As apie ja negirdejau. Gal tai ,vadinamoji,priesvezine?
Atsakyti
Mano supratimu, 0 stadija tai kai piktybines lasteles dar nepasiplatine organizme ir liga dar ne invazine, o taip vadinama "in situ". Be to pats augliukas dar mazas, lasteliu supiktybejimo laipsnis zemas ir t.t. Augliukas ispjaunamas, pasvitinama.
Isgijimo sansai beveik simpaprocentiniai.
Tina, nepergyvenk. Tavo mamai liga nustate taip anksti, todel tikrai tikiu, kad ji neatsikartos. O de skausmo, tai turbut tikrai nuo operacijos.
As reabilitacijos taip pat atsisakiau. Lekiu va 3 savaitem atostogauti i Lietuva. Man geriausia reabilitacija. thumbup.gif
Plaukai zelia kaip isproteje, jau visa galva eziuku pasidengusi. Bet 10 kg virssvorio
taip ir neatsikratau. cry.gif Dvi savaites tik liesa joghurta valgau ir NEI KILOGRAMO
nenumeciau! cry.gif Mistika kazkokia. Turbut nuo oro storeju. cry.gif Buvau sportiska, jaunatviska, o dabar tokia solidi teta. sad.gif I rubus per jega isispraudziu, siules traska braska,bet ir principo nesinori didesniu pirkti. Vis dar tikiosi, kad figura susitvarkys. Na, nesvarbu. Kraunuosi lagaminus, siandien vakare isvaziuojam. Palinkekit man gero oro atostogoms. smile.gif
Atsakyti
Per tas ligas ir as priaugau-bet dabar jau imu "mazet"..Priaugt,manau,beveik yra normalu,juk tiek visi lepina,o ir sustipret noris..Prie to paties prisideda ir pagulinejimai,kai silpna,ir kruvos vitaminu ir papildu..Dabar,kai jau praejo nemazai laiko-sumazinau vitaminu kieki r emiau suvaldyt apetita..Neskubek ,Catina..
gero tai poilsio!! Prisimink ir mus,jei kada prie imterneto pakliusi!
Atsakyti
Nu va pelietem mylimiausia visu moteru tema - svoris. Pries diagnoze vienu momentu sveriau kokius 49 kg, buvo baisu paziuret, tikrai nieks nepasake, kad labai graziai sveikai atrodau, gydantis kazkaip sugebejau islaikyti normalu savo svori, bet baigus gydyma labai greit priauginau papildomus kg, nors stauk, o atrodo tiktrai nepersivalgau, kaip jau buvo sakyta vaizdas, kad storeji nuo oro. Na pasiguodziu tuo, kad viename uzsienio straipsnyje perskaiciau, kad isgyvenamumo procentas didesnis tu moteru kurios papilneja, tai, kad kg neskaiciuoju, pasijuokiu, kad daba labai graziai - apetitnai atrodau ir dziaugiuosi, kad dar gyva.
Na bet aisku, kad noretusi atsikratyti na kokiu keliu kg, bet yra dar ir baime, nes kai nukrito svoris tai ir liga islindo, bijau net ant svarstykliu lipt kartais, nes man anas svorio nukritimas sutapo su mano pasiryzimu maziau valgyt, buvo po gimdymo praeje metai ir as ta svorio kritima palaikiau norma, nes po dukros gimimo ojojoj kiek buvo kg like. Ir dar merginos kaip jums su sportu ar kuri po ligos lankotes sporto klube, ka kultivuojat?

Catina gero poilsio drinks_cheers.gif
Atsakyti
gero poilsio ir oro catina 4u.gif

kultivuoju sportą mintimis tongue.gif vieną kart pabėgiojau- persitempiau raumenis, po to susilašinau ir iki šiol nuo pykinimo neatsigaunu..kuo toliau, tuo labiau galvoju kad neištversiu nei darbo nei gydymo. svoris neauga, bet pas mane visada yra ir buvo rezervas blush2.gif dabar tai bijau dietintis g.gif nes jėgų nėra ax.gif
Atsakyti