Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 2

tėčio 1 ampulė kainuoja 450 lt. kursas - 3 ampulės, po to patikrinimas.. nemanau kad jai kitaip būtų. kompensuojama pagal ligų sąrašą, ne pagal draudimo rūšį.
Atsakyti
Visgi, Hobo, manau, kad Tavo draugė gali meluoti. Tipo tokia paprasta operacija, vos ne nuo operacinio stalo namo išleidžia, o paskum paskiria nerealaus brangumo nekompensuojamus vaistus.

Nesutikčiau su tuo , nes būtent labai greit paleidžia po operacijos jei po narkozės gerai jaučiasi , o kai moki pinigėlius daktarui tada gulėk kiek nori . Ir jiems nesvarbu ar tu gali pats slaugyt ar ne - daug kas susidūrė su tuo sad.gif
Atsakyti
Oi Azalija klysti, mano vieni vaistukai net neitraukti i sarasa, o i gydymo schema ieidavo, tekdavo uz dviem kartams (tiek uztekdavo vieno buteliuko) paklot 400 litu, dabar girdejau kad tenka pirktis ir kitiems, siustis is kitu saliu, nes jau iseikvoti resursai, be to priklausomai nuo vaistu kiekio per chemoterapija, na mano pvz buvo 7, tai damokedavau beveik 100 lt per karta, nezinau kaip kitose srityse, taciau kas liecia kraujo ligas tikrai tenka ir damoketi daug ir patiems pirktis.
Atsakyti
Rasyte - niekada nesusidūriau kad tektų mokėti - mama sirgo - ir chemoterapija ir dar kažkokia velniava - viskas buvo už dyką... Tiesą sakant buvau tik šokiruota, kad mamai ONKKOLOGINėje ligoninėje gulint teko pirkti nuskausminamuosius - išeidavo 50 lt savaitėj pradžioj dar skausmų tik paskui mūsų miestelyje gydytoja išrašė kompensuojamus narkotinius vaistus...
Atsakyti
Visais laikais reikėdavo daug ką pirktis smile.gif Aš prisimenu turėjau pirkt savo lašelines, visus tvarščius žaizdai po operacijos,pleistrus ir kai kuriuos vaistus ir tai KAK . Tik niekad nepamirštu šios frazės todėl ir nesistebiu " Gydymas veltui ir yra veltui gydymas " mirksiukas.gif Kuo tuoliau tuo išties baisiau , nes peršasi mintis , kad išgyvens tik tie kas turės pinigų vaistams . Viskas link to krypsta , deja skaudu dėl tų kurie neturi pinigėlių nežmoniškom vaistų kainom sad.gif
Atsakyti
Norejau pasakyti, kad yra ligos , yra sarasai, yra vaistai kurie itraukti i sarasa ir ne, tuos kuriu nera tenka pirkti is savo kisenes ir tai ne mistika, tai realybe cry.gif
Atsakyti
Čiauškute - tai savaime suprantama tie pleistrai, mamai - krūvos kateterių, ar dar kažkokie niekalai, betgi nuskausminamieji- onkologinėje doh.gif doh.gif tuo metu tai buvo pikta, kad niekas neperspėjo guldant, kad ligoninėje savo lėkštes reikia turėti... man iki namų 150 km... buvome jau išvažiavę iš Vln, kai mama paskambino, grįžom, ieskojom indų pirkti.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rasyte @ 2005 06 28, 18:03)
Norejau pasakyti, kad yra ligos , yra sarasai, yra vaistai kurie itraukti i sarasa ir ne, tuos kuriu nera tenka pirkti is savo kisenes ir tai ne mistika, tai realybe  cry.gif

o tarkim juos kažkuo pakeisti? ar tai nuo gydytojo malonės priklauso???
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 06 28, 15:47)
dabar išvis susipainiojau, o po tokios operacijos iškart išleidžia į darbą? ir ką reiškia antra stadija?

hobo,informaciją apie krūties vėžį gali rastičia: www.nedelsk.lt,arba www.breastcancer.org, arba www.cancer.org

Atsiprašau,bet nemoku įterpti nuorodų,kad iškart galima būtų atsidaryt.

Merginos,manau diskutuojant svarbiausia nepamiršt,kad kalbama apie krūties vėži, todėl, ir gydymas, ir vaistų kompensacija gali būti skirtingi,nei kitais onkologinių susirgimų atvejais 4u.gif
Atsakyti
Nu žinau , pati pirkau nuskausminamus - tiksliau man pirko vyras kai gulėjau ligoninėje ir antibiotikus geresnius teko pirktis ... bet užtenka seselei duot ... blush2.gif ir gauni - gal iš kitų nuima vaistus nežinau .
Atsakyti
Labai graži nuotraukėlė rasyte 4u.gif thumbup.gif ačiū visiems už palaikymą.. man nuo to to tikrai geriau tongue.gif ax.gif

tai kad apie krūties vežį nežinom ax.gif tai rašom apie kitką ta pačia kryptim. atsakymas to hobo:

2stadija- gydymo pradžia, tai dažniausiai nustatoma stadija. pirma neturi jokių šalutinių reiškinių, o antros metu jau kraujo pakitimai silpni yra ir įvairūs-nu ligos pobūdžio priklausantys požymiai (gumbelis krūtyje pvz)

tą pačia dieną gali paleisti, jei darė tik punkciją (duria adata ir paima audinių, bet dėl to net neguldo į ligoninę g.gif ), jei guldė operacijai, tai tikrai negalėjo išleisti po 2 h schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
vaistai jei guli ligoninėje nekainuoja, o jei eini po to į dienos stacionarą- reikia vaistinėj "ant knygutės" pirkti ir primokėti kažkokias vaistinės išlaidas.. priklausomai nuo vaisto (manau apie 1proc..)
bet.. būna ir nekompensuojamų vaistų, kuriuos perka ligoninės planiškai (pvz. vaistai neregistruoti lietuvoje, bet juos naudoja visiems ligoniams) tai po to kai jie baigiasi- viskas ore, nusipikr pats, ir tai tikrai ne pigu- man užsisakyti tik vieną vaistą per vokiečių vaistinę kainuoja 1200lt, kai iš maskvos be recepto paieskant ir gaunant galima gaut už 300lt...
g.gif nutolau nuo krūties vežio g.gif

lyg nieko daugiau ir nebežinau blink.gif
sveikit visos ir visų artimieji- aš ką tik po chemijos, tai daugiau nebepasėdžiu cool.gif prie kompo..
Atsakyti
[quote=lepune,2005 06 28, 16:58]
Labai graži nuotraukėlė rasyte 4u.gif thumbup.gif ačiū visiems už palaikymą.. man nuo to to tikrai geriau tongue.gif ax.gif

tai kad apie krūties vežį nežinom ax.gif tai rašom apie kitką ta pačia kryptim.

Sorry, jei ne taip supratot, aš neturėjau omenyje visos temos,tik hobo užklausimą 4u.gif
Laikykis, Lepunyte,sveik! 4u.gif
Atsakyti