Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 2

QUOTE(Vyturelis @ 2005 06 09, 19:07)
Kokybe pries ar kokybe po..prasta? spinduline ,sako,pakenkia svitinant tiesiogiai ta vieta.... O siaip,kaip vyrai is vis istveria tokias ligas? Maniskis,manau,neisvertu-gal galo nepasidarytu,bet ....Jis pakankamai kvailysciu pridare vien kai as susirgau,o jei pats...net pagalvot bijau...

Kokybė buvo bloga po operacijos, prieš švitinimą. Kiek aiškinausi, tai daug kas priklauso nuo dozės, vietos, bei imuninės sistemos būklės. Bet dažniausiai po kurio laiko viskas būna gerai.

Dėl vyrų ištvermės, tai čia nieko ypatingo. Kaip ir moterys, ir bijo, ir kenčia, o kas belieka.
Atsakyti
O as vis tik manau,kad moterys didesne istverme ir atsakomybes jausma tvirtesni turi...Na,gal ne sitam skyreli reiketu apie tai diskutuot...Bet as bent jau palaikymo tikejaus,o ne to,kad ,gavos,as ji stiprint turejau...
Atsakyti
QUOTE(Viltis_ @ 2005 06 07, 13:57)
Deja, 2005 m. gegužes 21 d. ji mire. NIEKADA NEPRARASKITE VILTIES IR TIKEJIMO. RAMYBES VISIEMS.

Uzjauciu. verysad.gif Tau gyvenime tikrai dar bus atseiketa kazkokio didelio dziaugsmo, po sio skausmo. Juk visame kame yra pusiausvyra.
QUOTE(Melinake @ 2005 06 09, 13:30)

cry.gif  jo cia tai baisu su tom kontraceptinemis: vyras nuejo i paskaita, kur pasakojama apie kontraceptiniu zala, tai gryzes griestai uzdraude, nes buvo pakraupes kokia zala jos daro (vezys, sirdis, ir tt).

unsure.gif Baisu unsure.gif

QUOTE(Sviesele @ 2005 06 09, 13:46)
O kontraceptikų poveikis pasireiškia migreniniu vienos paros per mėnesį skausmu (tada nieko veikti negaliu ir analgetikai skausmą nuima tik trumpam).

huh.gif huh.gif man irgi
Atsakyti
Viltis... ar jūs dalyvavote prašau žodžio laidoje? užjaučiu jūsų šeimą ištikus tokiai nelaimei, laikykitės, visgi kaip viena gydytoja pasakė- nebuvo galima nei operuoti, nei tos vietos spinduliai, nei chemoterapija dar nepakankamai veiksminga. Tokia Dievo valia. Dievas duoda išbandymus žmonėms, kurie juos gali pakelti. unsure.gif unsure.gif laikykitės
Atsakyti
verkiu didelėm krokodilo ašarom cry.gif cry.gif cry.gif
po konsiliumo gydytojai nutarė kad man dar reikia 2 kursų,o spindulių neduos.. kaip ištverti dar keturis kartus? jausmas toks, kad geriau- nusišaut.. bet visi sako kad reikia gydytis.. bet ar galit paguost kaip nors, kad vietoj triju savaičių, man dar iki rugsėjo niekas nesibaigs? cry.gif cry.gif
catina, kaip tu laikaisi? tu sakei kad irgi galas gydymo, gal tau jau viskas baigėsi? kaip jautiesi?
Atsakyti
kaip pati minejai-Dievas neduoda daugiau,nei gali pakelt...ISTVERSI!!Patikek,istversi. Sunku...ir man sirdy pasidare negera pagalvojus apie tave...Panasiai ir as jauciausi,kai del prasto kraujo vis atidedinedavo chemijas..
O kokia tu gauni? man paskutines pakeite i "svaresnes"(to pat stiprumo)-nepatikesi koks tai skirtumas...Gal pabandyk pasiteiraut?
Laikykis..Uzjauciu ir palaikau tave...Jei galima, as uz tave melsiuos?
Atsakyti
Lepune, labai labai uzjauciu. Bet svarbu viska padaryti iki galo, kad tos ankstesnes kankynes nebutu buvusios veltui. Laikykis. Labai gerai suprantu ir uzjauciu.
As vakar gavau paskutini chemijos kursa. Jauciu sia savaite dar gana posmarkiai pasikamuosiu, bet po to busiu tas kancias atkentejusi. Taigi, ateis ir Tavo kanciu pabaiga, lepune...
Labai pradziugino mane ir tai, kad tolimesne terapija visiskai atitinka mano lukescius. Mano pasiulyma operaciniu budu "uzristi" estrogenus gydytojai labai pasveikino. Sake, kad ju nuomone, tai labai efektyvi priemone, tik didesnej Europos dalyje automatiskai netaikoma vien del to, kad moterys pacios nenori. Dabar gausiu 2 metus taxofiksus, o po to bus pereita prie Femaros. Pagal naujausiu studiju duomenis, kuriuos "susizvejojau" internete - tai efektyviausia terapija. Na nera tai ligai igijimui 100 %-tiniu garantiju, bet vistiek ramiau, kai tiki, kad gydymas optimalus.
O va dabar po keliu savaiciu atostogauti vaziuoju, tik savijauta tai labai keista - be krutu ir be plauku. doh.gif Jokio pereikio nera i viesuma lyst. Jauciu, atosogausiu pasislepusi nuo visuomenes. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo catina: 14 birželio 2005 - 06:33
Beja, Vytureli, kai daznai Tau dabar po 2,5 metu profilaktiniai patikrinimai buna?
Atsakyti
Kas pusmeti....Kai cia atvaziavau-padare is kart ir mamogramas ,ir echoskopijas..O po pusmecio tik paciupinejo.Tada pyktelejau ir nors kraujo tyrima issiprasiau..
Lietuvijman darydavo "markerio" testa-ar zinot toki? Cia jo nedaro....

Atleisk,uz tiesmukiskuma,Catina...Tau pasalino krutis? Issaugot nebuvo imanoma? O plaukai...ataugs! Cia tau pirmas nuplikimas?Galiu parodyt kokia sukuosena dabar turiu...O pries (LYGIAI) 2metus buvau plika,kaip Uzpak....naujausios nuotraukos neturiu,bet pavasarine ne ka blogesne...kai rasiu,kaip idet-idesiu...Pasijuoksit kartu su manim...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyturelis: 14 birželio 2005 - 08:57
Vytureli, as apie ta kraujo testa nelabai ka zinau. Dare man cia pries visas operacijas kazkokius kraujo tyrimus, bet nieko jie ten turbut aiskiai nemate, nes operavo mane su diagnoze, kad augliukas tik "in situ", 0 stadija, liga organizme neisplitusi ir t.t. Ka tiksliai tas "markerio" testas rodo?
Is pradziu man gydytojai krutis issaugoti norejo ir po pirmos operacijos viska buvo fantastiskai padare. Bet po tyrimu nusprende, kad per mazai ispjove. O be to mamografija rode keleta kitu mazu uzkalkejusiu zidinuku, nors ir nepiktybisku, bet dievas zino, kaip jie ten butu vystesi. Todel nusprende nerizikuoti ir pjauti viska. Netekau graziausios savo kuno dalies, kurios forma buvau idealiai patenkinta. cry.gif Va nuo sedynes nereikalingu lasiniu tai niekas nemokamai nenupjausto. sad.gif Vaikstau dabar su protezu ir mastau daryti operatyvini krutu atstatyma. Bet dabar dar truputi anksti, reikia palaukti, kaip liga toliau vystysis.
Vyras pyksta, atseit bereikalinga rizika tos papildomos operacijos, bet as vistiek tos minties neatsisakau.
O plauku, tai dieve, kaip laukiu. Atsiauginsiu tokius, kaip mano avitare! tongue.gif Bet vistiek pikta, kad per atostogas Lietuvoj pas savo megstamiausia kirpeja negalesiu nueiti...
Atsakyti
tas testas daromas kas 3menesius....Jis rodo pokycius,kazkurios kraujo dalies(kokios? nepasakysiu,nes jau neatsimenu,bet daktarai uzklausti,zinojo si tyrima)..Pagal tai sprendziama ar liga progresuoja. Man si tyrima dare gal 3-4 kartus-jokiu poktciu nebuvo,norejau,kad ir Londone ji man testu,bet ,deja,jie atsisake.."Kas is to,kad rasim,kad kazkur jis ima augt,negi visa kuna skanuosim?"-toks buvo ju atsakymas..
Pasiteirauk apie si tyrima-gal jis tau dar ramybes prides...
O del plauku...tokiu,kaip atavare,nezinia kada sulauksi..bent ja man tai ataugo ziauriai garbanoti biggrin.gif Po pusmecio buvau kaip juode-smulkiai garbanota,poto gal metus vaiksciojau,kaip 50-mete,su "cheminiu",o dabar..Galai sukasi stambiom garbanom,o ataugineja,pagaliau,MANO plaukai...
Su kirpeja atsisveikinau dar pries nuslenkant plaukams..
Atsakyti
sveikos mergaitės... šianakt nusprendžiau nusiskusti plaukus, bo atsobodo kad jie nerealiai slenka, bet niekaip nesibaigia g.gif bet įtariu kad jau nebenoriu... turiu nusipirkusi peruka, bet iki siol dar neuzsidejau viešai.. nu bet kiek imanoma dar vaikščiosiu su savais.. nes labai jau grašiuosi kaip ir jūs, kad esu plika kaip sikna blush2.gif blush2.gif
pvz man po epiliacijos plaukai neatauga nu orankų.. tai įtariu ir ant galvos neataugtų kol lašins..

šiaip tai gal dar pavyks lašinimo išvengti, važiuojam į santariškes pas gyd. Kriaučiūną (gal kas žinot jį?) kad jis peržiūrėtų ligos istoriją ir paaiškintų kai kuriuos gydytojų sprendimus.. g.gif

Catina, mieloji.. o kaip tu būsi be moteriško hormono? kaip tau juos užriš? ar nepradės ūsai augti dėl testoterono pertekliaus? kita vertus svoris ant užpakalio nesikaups g.gif papasakok plačiau, labai jau įdomus tas užrišimas ir priežastys blink.gif blink.gif

o dėl markerio- tai kai lašiuosi pašneku su moterimis... jos sako kad būtina šį testą atlikti.. jei jo daugėja, tai liga įsibėgėja.. o tuos pokyčius usžadinti gali bet kas- net ir saulė blink.gif bandyk išsiklausinėt gydytojos kaip angiškai tai vadinasi, apsidrausk ir lėk į ligoninę...
Atsakyti