Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 2

QUOTE(pa_radize @ 2005 05 27, 09:34)
sveikutės.perskaičiau viską viską.ir žaviuos jūsų stiprybe  wub.gif visoms daug daug sveikatos-tikiu,kad pasieksit gerų rezultatų ir galėsit gyvent pilnavertį gyvenimą
o dabar šioks toks klausimėlis.mano anytai 45m,jau gal 10 metų gimdoj yra kažkoks augliukas.tiesą pasakius,žinau gana mažai,nes ji visai pablūdus,visko bijo be proto,ir itin perdeda.jei paklausčiau,tai iš jos atsakymo būtų galima suprast,kad jau abiem kojom karste  doh.gif  bet vis tiek-vis važinėja pas gydytoją,tikrinas.darė kažkokius tyrimus,tipo,nepiktybinis (kaip ji sakė).bet man įdomu-koks jis bebūtų,kodėl neišpjauna?prirašė visokių vaistų,vitaminų,per kartą vaistinėj paliko apie 300lt doh.gif nuolat gausiai kraujuoja,buvo net taip,kad traukuliai prasidėjo (bet čia neaišku,nuo ko-nuo ligos ar nuo nervų).tai va,gal reiktų jai pasitikrint dar pas ką?nes ji visus tuos metus lankos pas tą patį ir šventai juo tiki.kiek aš jai apie tai sakiau,laiko mane visai durna-tik ji viena žino.tai vat,norėčiau išgirst jūsų nuomonę-ką geriau daryt-laukt ar pasitikrint pas kitą ir gal operuotis?

Pa radize, ziurint, kas ten per augliukas. As pvz. jau ketvirti metai su mioma vaikstau ir neoperuoja man jos niekas. Jau net priezasciu buvau prisigilvojusi, kad periodas nereguliarus, kad kraujuoju gausiai ir t.t. (Net perdejau smarkiai savo nusiskundimus bepasakodama). Bet nepjauna ir viskas. Sako operuotu tik tada, jei nusiskundimai labai rimti - pastovus skausmai, kraujavimas ypatingai gausus, mioma labai sparciai auga ir uzspaudzia kitus organus ir t.t. O jei netrukdo, tai tegu buna sau. Supiktybeja miomos labai labai retai, o prasidejus klimakteriniam periodui, kai ostrogeno gamyba labai sumazeja, tai jos daznai ir savaime isnyksta.
Tai gal ir Tavo anytai kazkas panasaus. Jei augliukas nepiktybinis ir jau 10 metu be pakitimu, tai turbut ten tikrai nieko baisaus. Gal anytai tikrai su nervais daugiau problemu, negu su tuo augliu...
Atsakyti
smagu kad atsirado kas susidūrę su mastopajia ir paaiškino..

o man iškilo bėda blink.gif ar kas nors susidūrė su tokia problema kaip mėlynės?
aišku, čia mielačius, bet man jos neišnyksta jau porą mėnesių.. netgi rimtai galvoju apie kokias nors dėles, gal išsiurbtų.. ar čia normalu, ar man reikia susirūpinti? nes kojos ir pilvas nusėti mėlynėm.. aišku aš pati užkliūvu, bet g.gif atrodau kaip sumušta užvakar biggrin.gif
Atsakyti
Lepūne čia tikriausiai, kad pasilpęs kraujukas kaltas, gal sumažėjęs trombocitų kiekis.
Atsakyti
g.gif g.gif žinai, o tu gali būt teisi.. nes seku leukocitus, seku hemoglobiną.. o vat trombocitų... tai jie tipo nesuvalgo mano melynėse esančio kraujo? atrodo jie atsakingi už organizmo valymą, tai kodel nevalo mano kraujo? doh.gif kas kelia trombocitų kiekį? cry.gif
Atsakyti
Edvina,rašei kad tau darė keletą konizacijų.Ar onkologiniam iš karto daro konizacijas,ar dar kartą kartoja tuos pačius tyrimus kaip ir paprastoj poliklinikoj? Kaip savijauta po tokios operacijos?Gydytoja sakė.kad būna labai bjauru apie 6 sav.Būtent kas?
Ir dar .Kur operuoja?Onkologinio sk. poliklinikoj ar jau ligoninėj?
Velniava.Man jau rankos dreba, kojos tirta...
Atsakyti
QUOTE(Ritaa @ 2005 05 30, 09:54)
Edvina,rašei kad tau darė keletą konizacijų.Ar onkologiniam iš karto daro konizacijas,ar dar kartą kartoja tuos pačius tyrimus kaip ir paprastoj poliklinikoj? Kaip savijauta po tokios operacijos?Gydytoja sakė.kad būna labai bjauru apie 6 sav.Būtent kas?

Kas man galėtų tvirtai atsakyti PAKITUSIOS ląstelės-tai VĖŽINĖS ar ne?Daktarai š.... mala.Vienas vienaip sako,kitas kitaip.
Na, atsiliepkit gi kas nors...
Atsakyti
tai kad negaliu nieko doro atsakyti: pakitusios ląstelės gali būti įvairiai, nebūtinai vežinės. bet daktarų žargonu šnekant, tai būtų vežinės..
nes ten gali pakisti daug kas, organėlių dydis, bet va, jei pakinta genetinė informacija, tada ji pradeda daugintis nerealiai sparčiai ir tokią jau galima vadinti vėžine.
o kas ta konizacija? kraujo perpylimas? ar kaulų čiulpu transplantacija, ar kita?
Atsakyti
Sveikos mielosios,

Na ir karsciai uzpuole. Kai sergi, tai toks karstis tam pa dar labiau nepakeliamu. schmoll.gif Vakar nusprendem, kad reiketu masinos su kondicionierium, es neimanoma niekur nuvaziuoti schmoll.gif

Pa radize, Catina teisingai parase. Tikriausiai tai mioma ir esant virs 40 metu moterim, kai jos nedideles, operacija nedadroma, o stebima eiga. Aisku, yra siokie tokie nemalonus pojuciai, bet... tai dar nieko baisaus. Taip moterys ilgai gyvena ir pripranta. Is pazistamu, buvo atvejis, kai mioma sumazejo, buvo atvejis kaip padidejo (kai uzauga labai didele, tai salina: mano pazistamos atveju (jai virs 50) pasalino visa gimda, bet tada kitos hormonines problemos atsiranda). 4u.gif Viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritaa @ 2005 05 30, 12:10)
Kas man galėtų tvirtai atsakyti PAKITUSIOS ląstelės-tai VĖŽINĖS ar ne?Daktarai š.... mala.Vienas vienaip sako,kitas kitaip.
  Na, atsiliepkit gi kas nors...

Kad pakitusios, tai dar nereiškia, kad vėžinės. Ar tai vėžys, pasakytų tik po histologinio tyrimo. Jos tiesiog atrodo kitaip, nei turėtų, bet pakisti jos gali tarkim ir dėl pvz. uždegimo (jei čia apie gimdos kaklelį). O konizacija, tai gimdos kaklelio operacija.
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2005 05 30, 13:52)
Kad pakitusios, tai dar nereiškia, kad vėžinės. Ar tai vėžys, pasakytų tik po histologinio tyrimo. Jos tiesiog atrodo kitaip, nei turėtų, bet pakisti jos gali tarkim ir dėl pvz. uždegimo (jei čia apie gimdos kaklelį). O konizacija, tai gimdos kaklelio operacija.

Na,pagaliau kažkas svarią mintį parašė.Ačiū.Tuomet klausimas toliau.
"Carcinoma in situ"-tai jau vėžys,ar dar ikivėžinė stadija-neoplazija(arba displazija)?
Atsakyti
Ritaa pasistenk nesinervint. O kodėl klausi kas yra carcinoma? Ar tau kas jau minėjo apie ją? Na tai jau nėra gerai.
Pakitusios lastelės nebūtinai vėžinės, tai gali būti vadinamos ikivėžinėmis.
Onkologiniame man kartojo visus tyrimus iš naujo, tai yra biopsiją, nors ji prieš kelias dienas buvo atlikta kitoje ligoninėje.
Atsakyti
QUOTE(Ritaa @ 2005 05 30, 09:54)

Šiaip koonizacijas daro ligoninėje, nes visgi reikia stebėti. Jeigu viskas gerai pavyksta sekančią dieną išleidžia namo.
O tas bjaurumas 6 sav. tai, kad visą laiką gali truputį teplioti, negalima maudytis, sportuoti, mylėtis.Žodžiu reikia saugotis kol neužgijo ir nenukrito šašas.
Pirmąjį kartą man gijo komplikuotai, o antrąjį nei tepliojo nei ką, jaučiausi tiesiog puikiai.
Tikrai nebijok. Tikėkis, kad viskas bus gerai.
Pirmąją dieną po koonizacijos šiek tiek pamaudžia pilvą, panašiai kaip prieš mėnesines.
Atsakyti