Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 2

QUOTE(Bastetė @ 2005 05 19, 19:47)
Laba diena,

Na,pagaliau aš vėl turiu "kompą" biggrin.gif
Joo,per tą mėnesį,kai čia nesilankiau,padaugėjo lankytojų sad.gif.Tikrai,geriau būtų,kaip ,rodos, Cikadelė sakė-baigtųsi šios ligos ir galėtumėmė atidaryt skyrelį "Postonkologinis" ar pan. smile.gif Ech, taip būtų gerai...

O dabar apie mane..
Buvau Vilniuje ,Centro poliklinikoj,pasidariau echoskopiją, ir ten daktarė nusprendė,kad reikia mamogramos,taigi pasidariau ir tą.Na, ir ką jūs pasakysit,pripažino man mastopatiją,rado dar vieną mikrocistą(dabar jau 3 bus) ,prigrasė tikrintis kas pusę metų ir..gyvą paleido namo thumbup.gif
Mamą šiandien irgi tikrino echoskopu(8 mėn. po operacijos) ir irgi viskas OK! drinks_cheers.gif
Taigi, mano fronte kol kas viskas liuks,tikėkimės,kad taip ir toliau bus..
Nežinau,gal kam reikalinga informacija,bet galiu pasakyt,jei kas norėtumėt pasitikrint krūtis,tai Centro poliklinikoj(Vilniuje),tai galima padaryt greičiau,nei Sntariškėse.Reikia paskambint ir užsiregistruot.Su siuntimu kainuotų 20lt, be siuntimo-40lt.Siuntimą,man rodos, gali išrašyt bet koks bendros praktikos gyd.ar pan.Taip kad, kas sau galit leist,prašom profilaktiškai pasitikrint 4u.gif Tiesa,girdėjau,kad jie ruošia akciją tikrint nemokamai,bet reiktų pasiskambint ir susižinot,jei kam įdomu, štai telefonas(5) 257-40-40
Ačiū visoms palaikiusioms,jūsų parama man labai padėjo galutinai nesupnikuot,kai pasakė,kad  kažkas ten neaišku, ir reiks mamogramos.

CIKADELE,taip, aš- vilnietė,bet šiuo metu gyvenu užsieny,tik namo neretai trumpam parlekiu 4u.gif

RITAA,mano mamai,kai darė krūties biopsiją,darė ją  Vilniaus onkologinėje poliklinikoj Santariškėse..

Merginos,labai visas užjaučiu ir taip norėčiau padėt,o galiu tik iš visos širdies palinkėt,kad su pavasariu viskas jums pašviesėtų wub.gif
ps.net kažkaip nepatogu,kad man  viskas gerai.tphu,tphu,tphu...
Dar klausimėlis:gal kas iš jūsų smulkiau žinot,kas per žvėris ta mastopatija.Aš tik bendrais bruožais žinau..Ir dar..gal žinot,kaip gelbėtis,kai krūtis skauda ilgai ir stipriai,gal kas ką naudojat?Man tik vitaminų prirašė,o skausmas po 10dienų kartais taip nuvargina,kad vien nuo prisilietimo kartais kaukt norisi, nekalbant jau apie smileysex.gif  ax.gif

Sėkmės.. wub.gif

Kaip gera girdet geras naujienas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Dziaugiuosi Bastete... tikiuosi greit prie tavęs prisijungsiu.. thumbup.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Visoms linkiu stiprybes.

Mano mamai padare tyrimus po svitinimo. Tai kitoj (operuotoj pries 5 metus) kruty tupi 3 mazos cistos. Pati jas maciau nuotraukoj. Ir kaip tos bjaurastys dauginasi. Bet dabar liepe jas tik stebeti ir pasirodyti po puses metu. Na o svitinta krutis kolkas lyg normali. Nors jai jos abi skausmingos sad.gif
Labai tikiuosi kad viskas bus tik gerai.

O gal reiktu dar pas kitus onkologus pasikonsultuot? Nu nieko nepataria Kaune - tik pjausto arba ramiai gyvent liepia. Jokiu vaistu, vitaminu, netgi tu hormonu neskyre g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 20 gegužės 2005 - 00:24
lepune,
as nuo pykinimo geriu tik tabletes: Fortecortin, Navoban ir Paspertin lasiukus. Pastaruosius retai nes mane nuo ju paciu kvapo pykina. Trecia-ketvirta diena po chemijos jauciu pykinima ir sleikstuli, bet taip bloga,kad skrandis issitustintu, niekada nebuvo. Man atrodo, cia kiekvienas organizmas reaguoja individualiai.
Kalbejausi su dviem kitoms moterims su ta pacia diagnoze ir gydymu, tai jos vemia istisai. Laikykis, lepune, juk Tavo terapija jau visai i pabaiga eina.

bastete,
mastopatija yra nepiktybinis krutu susirgimas. Esant 2 ir 3 stadijai padidintai dauginasi kruties audinio lasteles. Gali susidaryti guziukai, sukietejimai. Bet lasteles nebuna pakitusios, t.y. ne vezines. Todel mastopatija neskaitoma pries-
vezine stadija. Visdelto svarbu reguleriai tikrintis, nes turint aukstos stadijos mastopatija, galimi velesni lasteliu suvezejimai. Ligos priezastis yra manoma, kad yra hormoniniai sutrikimai, pvz. per daug ostrogeno, arba krutu audinys per jautriai reaguoja i ostrogena.

tina,
dvieju daktaru nuomones visada geriau negu vieno. As Tavo mamos vietoje tiesiai
gydytoju klausciau, kodel hormonu neskiria. Juk tie tamofixsai yra skiriami netgi profilaktiskai, o jei jau buvo rastos pakitusios lasteles, tai jie butini. Tai vienintele apsauga nuo naujo ligos pasikartojimo. Nebent augliukas buvo visiskai nejautrus hormonams. Bet ar tikrai jis buvo nejautrus?
Atsakyti
QUOTE(lepune @ 2005 05 19, 16:02)
nu tai aš jau nebesuprantu, kieno chemija stipresnė,, gal tiesiog veikimas kitoks? man 2 kursai praėjo be didesnių blogumų, bet dabar tai po chemijos tris dienas vemiu.. bet valgau, kad būtų ką vemt.. nes kitaip vien tulžimi varau.. nėr jau visai jėgų.. tiesa, aš neguliu, o einu į dienos stacionarą.. pasėdžiu 4 valandikės ir lekiu namučio miegot, kad taip nepykintų.. nes tik miegant pailsiu.. taip po chemijos stabiliai- 16h miego kaip nieko.. prašysiuos jaučiu iš darbo jau.. nebegaliu.. anksčiau tai savaitgaliais kažkaip gaudavosi.. o dabar tai ragas, dar tik ketvirtadienis. bet nors man visi plaukai neišslinko, bet šviečia pakaušis iš tų likusiųjų.. tai tu teisi Rasyte- kiprsiu, bet jau kai neslinks tomis saujomis.. nes kirpėja išvarytų turbūt, nejuokas, kai sauja plaukų lieka rankoj..
nieko, liko paskutinis kartas, ir labai tikiuosi, kad gyvenime nebesikartos..

Na vaistus mes naudojametuos pacius, jei tavo ABVD, tai pagal mane tau leidzia Adriomicina, Dekarbamizinas, Bleomicinas ir Vinkristinas, pirmus du gauni pirma diena, sekancius po savaites, ane? As prie sio kokteilio dar gaudavau ciklofasfamida + Natulanas geriamas ž prednizilonas, kuri manau ir pati geri. Na tai del stiprumo nezinau, ale gaudavau dozyte bickuliuka didesne, beja as ir gydziausi dienos stasionare, tik vietoj dvieju dienu per kursa, ten praleisdavau 4, tai vaizdas, kad as is ten ir neiseidavau smile.gif
Pasiprasyk is darbo, arba eik bilietenio, reikia pailseti, be to paskutines ir buna sunkesnes, nes jau nuodu organizme apsciai.
Ir aisku nusikirpk, tikrai nei viena kirpeja neisvarys, jei jautiesi nesmagiai, eik i kliniku kirpykla, jos ten prate, o ataugs plaukeliai greitai ir dar geresni nei buvo, pamatysi mirksiukas.gif
Atsakyti
ačiū catina. kai nors iškęsiu, tik kartelis liko.. matai, man pirmus du kursus tai tik karštis pildavo, šiaip silpnumas buvo ir papykindavo, susitraukinėdavo skrandukas nežymiai.. galvojau kad taip ir bus doh.gif naivuolė doh.gif bet dabar jau ligoninėj neišlaikiau.. ir organizmas labai sujautrėjo- tas durstymas adatomis- venų nebėra, baisingai graužia, tai chemija prateka iš venos į išorę- nes veną suskirdusi, sutrūkinėjusi, trapi tokia.. uiiii.. reiks gal kokia koja pasiūlyt? blink.gif

tiek naujienų, šiandien jau gyva.. tiksliau vakar po eurovizijos prabudau, taip suėmė jaudulys, kad miegot negalėjau pusę nakties g.gif
Atsakyti
nu va, tai tavo organizmas žymiai daugiau gavo nuodų Rasyte..
aš gaunu: vinblastine, decarbazine (kurį pati pirkau,nes lietuvoje jau neliko, tai siunčiausi iš maskvos..), doxirubicina, (aktyvioji medžiaga iš A raidės) ir bleomiciną.. du kart lašinimas į viena kursą.. tik kad kraujo ėmimas buvo kokį šimtą kartų jau.. vis neatsistato neutrofilų kiekis.. pas mane visi nuodai tik slopina jų gamybą, o pas tave Rasyte- rodos natulan skatina.. bet bėda kad jį už savus reik pirkt..
jo.. kirptis.. bet kad dirbu dar.. tai už kokio mėnėsi ojau pradės atauginėt..
Atsakyti
Laba dienelė,

Taip, žinau, kad šiais laikais visas ligas greičiau diagnozuoja, gal todėl
vizualiai atrodo, kad ligonių padaugėjo. Bet juk ir pasaulinė ir Lietuvos
statistikos rodo, kad sergančiųjų onkologinėmis ligomis padaugėjo ir nuolat
daugėja. Kodėl taip yra? Juk mūsų senelių, prosenelių laikais tikrai vėžys
tiek gyvybių nenusinešdavo? Gal tikrai čia koja pakiša, kad stengiamės ar
savo valia, ar prieš ją, vis moderniau gyventi- visokios ozono skylės, tarša
nesveikas maistas, kompiuteriai, mob.tel ir t.t sad.gif

Nežinau, kartais, kas geriau, ar geriau sužinoti diagnozę, ar geriau
nežinoti. Kartais tie, nežinantys, yra kur kas laimingesni už tuos, kurie
žino ir tikisi. Matyt, čia priklauso nuo žmogaus. Visai neseniai sužinojau
apie vieną tokį savo negalavimą, tai va, vartoju vaistus, tikiuosi pasveikti
bet gal geriau būč nežinojusi, nes dabar mane tarsi graužia iš vidaus, o
būčiau nežinojusi būtų geriau, t.y ne fizine, bet moraline prasme.

Kad eilės onkologiniuose skyriuose didelės aš žinau. Lankiausi Klaipėdoje
onkologiniam skyriuje kelis kartus (konsultavausi dėl savo apgamų), vieną
kartą nepapuoliau pas gydytoją, kitą kartą teko laukti 4 val, galų gale
pakliuvau jau pas kitą daktarą, į kitą pamainą...

Ek...prifilosofavau čia... bet jau tokios filosofinės melancholiškos natūros
esu.

Laikykitės group.gif aš visai šalia jūsų. Nors... smile.gif kaži kam kieno rankos palaikymui reikia, man jūsiškė taip pat praverstų smile.gif
Atsakyti
aš vežį prilyginu šių laikų marui.. kažkada lygiai taip buvo ir su maru, nebuvo vaistų, visi sirgo išeilės.. va tikiuosi kad mūsų vaikai galės iš to pasijuokti- bus sukurti vaistai, iki kitos kritinės ligos atsiradimo..
nes dabartinis gydymas chemoterapija man primena kaip senovėj nuleidus kraują ligoniai turėdavo pasveikti mirksiukas.gif doh.gif tikiu ateitimi, kad ją pamatysiu wub.gif
Atsakyti
...sveikutes stipruoles,
tikriausiai jusu zodziai Dievuliui i ausi nuejo, vezio nerado, bet rado zaizda, kuria gydau. Gydytoja netaktiska labai pasitaike, isgasdino mane neapsakomai. net nuejus pas ja nepasakius tyrimu rezultatu pradejo sesutei dejuoti, kad tokioj jaunystej TOKIOM ligom sergama, o KOKIOM nepasake, kol as pati nepaemiau is jos tyrimu rezultatu ir neperskaiciau. aisku puse terminu reikejo su jos pagalba issisaiskinti, bet issiaiskinau. ne vezys. toks nepaaiskinamas palengvejimas apeme ir tuo paciu vel isijunge budrumo rezimas. kad sia liga aptikti reikia buti budriam, kad paskui galetum sekmingai su ja kovoti.
aciu jums uz palaikyma, 4u.gif kuris man ir ne tik man yra labai svarbus.
Atsakyti
Saunu Daile, o ginekologe tai reiktu keist, nu ir varna, be to koks jos reikalas, jaunysteje senatveje, gal ji klausyk senmerge kokia - tai aisku tada pelesis neleidzia jokiai ligai atsirasti, gal ir neblogai, ka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daile @ 2005 05 20, 15:00)
...sveikutes stipruoles,
tikriausiai jusu zodziai Dievuliui i ausi nuejo, vezio nerado, bet rado zaizda, kuria gydau. Gydytoja netaktiska labai pasitaike, isgasdino mane neapsakomai. net nuejus pas ja nepasakius tyrimu rezultatu pradejo sesutei dejuoti, kad tokioj jaunystej TOKIOM ligom sergama, o KOKIOM nepasake, kol as pati nepaemiau is jos tyrimu rezultatu ir neperskaiciau. aisku puse terminu reikejo su jos pagalba issisaiskinti, bet issiaiskinau. ne vezys. toks nepaaiskinamas palengvejimas apeme ir tuo paciu vel isijunge budrumo rezimas.  kad sia liga aptikti reikia buti budriam, kad paskui galetum sekmingai su ja kovoti.
aciu jums uz palaikyma, 4u.gif  kuris man ir ne tik man yra labai svarbus.

Sveikute 4u.gif Ilgokai taves laukem,bet malonu,kad geros zinios thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Sekmes wub.gif
Atsakyti