QUOTE(Ausras @ 2010 01 13, 18:36)
Sorry, kvadraturos tikrai neparasiau - ~160 m2: 1 a ~85, o 2a - ~75, Lubu aukstis - 2.50, 2a - -2.80m. Taigi is esmes turbut kazkas panasaus, kaip pas jus.
Tik as visam name planuoju grindini sildyma sudeti, kad kokius 2x per savaite uzkaitinus tuos 2m3 , butu galima ramiai grindimis vandenuka varineti, kol jis atves iki 40 oC. Kaip mastote, ar tai labai nereli ideja?
Kas kiek laiko (ir prie kokios lauko temp.) kuriate savo katiliuka?
Kaip to Kalvio kurenimas ir aptarnavimas? Pvz., zvakes ikurimo ir kurenimo peripetijom "supermamoje" skirti net 2 forumai, be to, pasirodo, ji gali ir nama sugriauti
Jei ir Klavis panasus "kosminis laivas", tai gal rinktis koki primityvesni aparata?
Dekui uz protingas mintis
pas mane abiejuose aukstuose grindinis sildymas, KKK atmos 32kw, 1m³ statine. galiu atsakingai pareiksti, kad uzkaitinus statine iki 75°C ji atvesta per 4 valandas iki 20°C. Buvau ir as kosmonautas optimistas ir galvojau, kad man tos statines uzteks dviem dienom! deja deja.. kai dabar pagalvoju, tai visiskai nelogiska, kad statine ilgiau laikytu kaip 4 valandas, nes uzkaitint statine reikia dvieju ikrovu, pirma ikrova ikaitina grindis, antra ikrova ikaitina statine. Jei viena ikrova peciuje dega 4-5 valandas ir lygiai tiek laiko teikia siluma namui, tai kaip galima tiketis, kad supleskinus dar viena ikrova ir ikaitinus statine, joje sukaupta siluma galesi sildyti namus 24 valandas. VISISKAI NELOGISKA. Isidemekite - statine skirta sukaupti pertekline energija! t.y. energija, kurios pecius isskiria degindamas malkas, kai jau grindys yra susile. jei nebutu statines, tokiu atveju, pecius automatiskai turetu prigesineti ir leisti siluma lauk pro kamina. Akumuliacine talpa igalina peciu VISUOMET dirbti optimaliu rezimu, pasiekiant didziausia naudingumo koeficienta. Manau, kad akumuliacine talpa sutaupo kokius 20% energijos isreikstos malkomis
t.y. efektyviai isnaudosi malkose sukaupta energija, BET NE DAUGIAU!
Papildyta:
QUOTE(Ausras @ 2010 01 15, 21:54)
prie +5 kuriau kas antra diena, viena dvi ikrovas bet pas mane dar ne iki galo apsiltintas namas, nera tamburo, statybininkai lakste laukan pirmyn atgal. Tmperatura kambariuose 17-20°C
prie -5 reikia kurti kas diena VIENA karta per diena. Uztenka vienos/dvuieju ikrovu. nuo dvieju ikrovu ikaista statine iki 75°C, temperaturos svyravimai namuose nedideli. temperatura kambariuose 17-18°C
prie -15 tikrai reiktu kurti du kartus per diena, bet as dar negyvenu, todel kuriu tik viena karta per diena, dvi ikrovas, temperatura kambariuose 15-17°C
Jusu ziniai:
Sildomas plotas ~170m².
stogo termoizoliacija - 40cm ekovatos + PU putomis uzsandarintas perimetras
sienu termoizoliacija - 17-18cm ekovatos
grindu termoizoliacija - 15cm polistirolio
Langai: dvi kameros, trys stiklai, du is ju selektyviniai. Du vitrininiai langai.