QUOTE(vobla @ 2009 12 17, 17:46)
blimab, o as jau buvau geoterminiu nusivylus- nu vesu man, nors +18, +20 pas mumi...aisku, namas dar nauzbaigtas, antras aukstas, neirengtas ir nesildomas, duru vidaus dar nera- vejai skersi vaiksto. bet vistiek isivaizdavau, kad va malkiniu peciuku pasikurus butu kur kas kitokia siluma...vos ne pirtele
ale kai cia paskaiciau-pasirodo ne ka kitaip...
Nei geoterminis,nei malkinis, nei tas siulomas granulinis sildymai tikrai nieko nepakeis. Jei naujas namas, o juo labiau dar irenginejams jis neduos tokio konforto kokio norimasi. Pats patyriau ir supratau. Teisybe zmones kalbejo, kol namas neisdziuves tol silumos ir nebus. Nors tikrai netikejau. Jau gyvensin trecia ziema: pirma ziema buvo tragiska.malku sudeginom kruva. antra ziema jau normalesne, o sia - problemu jau nebus. Pirma ziema kartu su malkiniu ir krosnele kurenom. Ir tai silumos neuzteko.Pereita ziema didiji sildyma pabaigiau apie kovo 10 d.Toliau sildziaus tik krosnele. O dabar iki salciu didiji katila gal buvau pakures kokius 6/8 kartus, o sildimes tik su krosnele. Galingumas 8kw(dekalruojamas), o sildome 300 m2. Sudegindavom glebi berziniu malku per diena ir uztekdavo silumos. I aukste iki 24c pakildavo, o II auskte - 19/21c.
O grindiniu as pats irgi truputi nusivyles. Jis labai gerai, kai nera staigiu silumos pokyciu lauke. Tada ok. O dabar kai taip staigiai atsala, as tik ant antros dienos pasiekiu vel komforta name. Tai gerai,kad tik pirmam tera grindinis. II aukste radiatoriai. Tai kai pakaitini - kambariai is karto silti, apaciai reikia laiko.
O sistemos is karto kaltinti nereikia. Reikia biski ir pakurenti, pasekti, o tada jau ziureti kur negerai. Su laiku ir pats pasidarai santechniku, pradedi perprasti kur negerai. Tiktai blogai,kad pasistatai nama, apsisiltini, ir nuo salcio dar reikia kenteti.