Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilas

QUOTE(aistuzele @ 2009 10 07, 11:26)
visu pirma, tai firma, del darbu kainos viskas aisku, man neaisku del medziagu kiekiu ir kainu  unsure.gif

Nueini, susiperki visas medziagas (pries tai susitari su imone kad pertekliu grazinsi). Jas paduodi santexnikams - pradeda darba.
Pabaige darba, imi medziagu sarasa ir eini palei kiekviena vamzdeli ("va cia alkune ismatavimas toks ir toks", ok alkune su tokiu ismatavimu -1).
Kai viska parodo, suskaiciuoji kiek medziagu turi likti, jei tiek ir liko, tada galima tartis apie apmokejima.
Jei kazko truksta, bet nesugeba parodyti - medziagos kaina nuo darbo vertes.
Lengvas budas atpratinti santexnikus nuo vagysciu ir po to susigrazinti pinigus is imones uz perteklines medziagas.
Atsakyti
Laba diena. Noretumem jusu patarimo. Perkam senos statybos nama (1986), gyv ploto 214, viso 340. Yra visos komunikacijos. Nama pilnai rekonstruosim ( ir siltinsim ...)
Nezinom koki geriau sildymo buda pasirinkti. Ko daugiau skaitom to daugiau susipainuojam. Aisku noretusi geriau uz iranga brangiau sumoketi bet paskui islaidos ekspluatavymo mazesnes butu. Galvojom apie kieto kuro katilus, bet paskaicius forumus isigandom. Mes ne technikai su vyru, o ziurim cia problemu buna kartais labai daug. Dujos ir elektra per brangu. Jeigu dabar irenginetumet savo nama koki sildyma pasirinktumet??? Bukit geri patarkit, nes mes kraustomes po 3 savaiciu, pas mus 3 menesiu vaikas ir katilus reikes statyti labai greitai smile.gif
Dabar ten stovi sugedes dujinis ir anglim kurenamas, bet savininkas saziningai pasake kad sezono jau nebeatlaikis
Atsakyti
Priklauso nuo to kokia suma kiseneje, apziurekit visus budus:
1. Kietas kuras (malkos/anglis)
2. Granulinis sildymas
3. Dyzelis
4. Dujos
5. Geoterminis

Pas mane tas kuri ir parduodu - granulinis+kieto kuro, nusistatau temperatura ir pastoviai ja man palaiko namuose.

Manau kiti vartotojai kitokiu sildymo budu pasakys ta pati smile.gif
Atsakyti
QUOTE(umnicka @ 2009 10 07, 12:08)
Laba diena. Noretumem jusu patarimo. Perkam senos statybos nama (1986), gyv ploto 214, viso 340. Yra visos komunikacijos. Nama pilnai rekonstruosim ( ir siltinsim ...)
.......

vienareiksmiskai manau niekas neatsakys kuom pigiau, patogiau ir t.t. sildytis. Kiekvienas sildymo budas turi savo pliusu ir minusu, o ir eksploatavimo kainos nuo daug ko priklauso. Keletas pvz:
1. Kietas kuras deklaruojamas kaip pigiausias, taciau jei neturi "draugo Petro girininko" ir perki malkas is pakeles, tai tas kietas kuras nebe toks pigus gaunasi. Kieto kuro katilas reikalauja sistemingos priezuros- valymo, pakurimo, pelenu isnesimo ir t.t. Taciau kieto kuro katiline galima sakyti nepriklausoma, nes malka visada turbut susirasi, o jei rusas dujas uzsuks kas su dujuniu katilu, tai jau nepribezdes tiek kad namas uzsiltu smile.gif
2. Dujine katiline savarankiska ir is esmes nereikalaujanti prieziuros, taciau duju kaina yra neprognozuojama kaip ir elektros. Suskystintomis dujomis kurenti siuo metu pigiau iseina nei su gamtinemis, taciau prisieda irengimo darbai (rezervuaras ir t.t.)
Is esmes reikia patiems siek tiek susidaryti nuomone ir po to ieskoti argumentu "uz" ir "pries" del konkrecios sildymo sistemos. Aisku daug ka reiskia finansai. Dabar naujuose namuose kur statomas dujinis katilas zmones daug kur statosi ir k.k.k. - tada turi dvi alternatyvias sistemas, kurias pagal situacija kaitalioja pigesne/patogesne ir pan.
Atsakyti
[quote=Spakainas,2009 10 07, 11:28]
vienareiksmiskai manau niekas neatsakys kuom pigiau, patogiau ir t.t. sildytis. Kiekvienas sildymo budas turi savo pliusu ir minusu, o ir eksploatavimo kainos nuo daug ko priklauso. Keletas pvz:

Dujini katila statysim kaip alternatyva jeigu isvykstam ( kad vamzdziai neuzsaltu ir vasarai karstam vandeniui). Blogiausia yra tai kad esam visai visai "zali"tuoj sriti. Tevai turi toki pat nama, ant duju jiems i menesi buvo 1300-1500 Lt ir nepasakiciau kad silta, dabar susigunde ir pstate elektrini kazkoki (stovi pats lauke), tai per para suede 90 KW. Matematika baisi 90x30=2700 KW, kiek bus elektra po nauju niekas nezino. ir cia valge prie temperaturos +10!!! O kas bus ziema?
Del to mums galvos ir svaiksta smile.gif
Skaitem cia ir apie joninius ir elektrodinius... Kaip sakau galveles visai susisuko sad.gif
Bet zinau tik viena - taupiti ant namo siltinimo, sildymo irangos, langu, santechnikos ir elektos instaliaciju negalyma, visada paskui brangiau apseina.
Atsakyti
o ka apie granulini galvojat?

P.S. elektrodinio nelabai rekomenduoju, geriau jau geoterminis sanaudu sildymui klausimu
Atsakyti
aš tai imčiau kieto kuro katilą ir kaip alternatyvą statyčiau elektrinį katiliuką (jei būtų pinigų). Kadangi pas jus terminas labai trumpas - imčiau KKK ir gerą santechniką, kuris kokybiškai ir greitai viską sumestų. Granulinis gerai, bet... mirksiukas.gif nesiginčysiu, tegu asai geriau pasakoja jų pliusus. Aš pasilieku prie KKK, kadangi žinau kur galima nebrangiai (sąlyginai, palyginus vilniaus kainom) pirkti malkų...
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 07, 12:51)
aš tai imčiau kieto kuro katilą ir kaip alternatyvą statyčiau elektrinį katiliuką (jei būtų pinigų). Kadangi pas jus terminas labai trumpas - imčiau KKK ir gerą santechniką, kuris kokybiškai ir greitai viską sumestų. Granulinis gerai, bet...  mirksiukas.gif  nesiginčysiu, tegu asai geriau pasakoja jų pliusus. Aš pasilieku prie KKK, kadangi žinau kur galima nebrangiai (sąlyginai, palyginus vilniaus kainom) pirkti malkų...

ax.gif Gal galima sužinot, kur? listen.gif

P.S. Mes pasidarę tiek kieto kuro, tiek dujinį katilus, kad turėti alternatyvą.
Atsakyti
O koki katila rekomenduotumet? Paliukas rekomenduoja savo firmos. kaina ne maza bet ar tikrai geras? Gal dar kas toki turit?
Atsakyti
QUOTE(Endendu @ 2009 10 07, 12:48)
ax.gif Gal galima sužinot, kur?  listen.gif

P.S. Mes pasidarę tiek kieto kuro, tiek dujinį katilus, kad turėti alternatyvą.

vakare pažiūrėsiu vizitkėj... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 07, 08:08)
doh.gif o aš norėjau sužinoti tik paskutinę eilutę su skaičiuku...  lotuliukas.gif

Na, pas mane gavosi katilinė su darbu apie 6k lt...  smile.gif

na cia kiekvienam pagal poreiki - jei terupi tik galutine eilute, tai gal tokie ir poreikiai bei namo paskirtis g.gif arba as klystu.
Ne tik tai paskutines eilutes galutiniame variante rodys gyvenimo komforta mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2009 10 07, 10:38)
Nueini, susiperki visas medziagas (pries tai susitari su imone kad pertekliu grazinsi). Jas paduodi santexnikams - pradeda darba.
Pabaige darba, imi medziagu sarasa ir eini palei kiekviena vamzdeli ("va cia alkune ismatavimas toks ir toks", ok alkune su tokiu ismatavimu -1).
Kai viska parodo, suskaiciuoji kiek medziagu turi likti, jei tiek ir liko, tada galima tartis apie apmokejima.
Jei kazko truksta, bet nesugeba parodyti - medziagos kaina nuo darbo vertes.
Lengvas budas atpratinti santexnikus nuo vagysciu ir po to susigrazinti pinigus is imones uz perteklines medziagas.

jei tokie santechnikai tai gal tokiu visai nerekia g.gif
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2009 10 07, 18:16)
jei tokie santechnikai tai gal tokiu visai nerekia  g.gif

O kaip suzinosi kokie? I akis paziurejes? smile.gif
Atsakyti