Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilas

Mes nusiziurejom Viadrus U 26-3150lt. tikiuosi gyvensim siltai
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2008 11 17, 09:05)
man visada patinka zodis "manau" kuris daznai nuo zinau skiriasi kaip diena nuo nakties smile.gif
Tai juk nudega ta smala kiekviena karta, ka ten valyt dar nesuprantu
As ZINAU tai kad pvz pas tevus stovejo spizinis virsutinio degimo ir priaugdavo ant sieneliu tu degesiu tai malkas ir anglis rijo belekokiais kiekiais, o temperaturos nekazka buvo.
nugremzi viska kiek imanoma, kuri laika viskas gerai, paskui priauga kailiniai ir vel ragai, nieko neikaitina vandens.
Cia fizikos profesorium but nereikia, kad suprastum kada laidumas yra, o kada ne. O nei stebuklingai pats, nei burtazodzius kalbant nenudega. Katila valyt reikia, o ne manos laukt.
Atsakyti
QUOTE(daivius @ 2008 11 17, 10:19)
su termostatais esu gerai susipazines. tik tikriausiai jus nezinote, kad kietam kurui termostatus statyt nepatartina, o pagal patametrus kartais net draudziama  4u.gif

Sistema gerai padaryta viskas veikia perfekt. Ana kart galima uosviene pelenus isiminejo dureliu apatiniu gerai neuzdare ir ka? va tau ir problema.

Siaip termostatai bene vienintele automatika(jei taip galima vadinti) kuri tikrai save atperka ir greitai. Cia kas nustate, kad nepatartina smile.gif . tai bene vienintele galimybe kurenant kietu kuru isvengti temperaturos suoliu, perkaitinimo ir pan. ypac jei sistema be tukstancius kainuojanciu pribumbasu. Idomu kada katilas ilgiau degs ar kai prisilus kambariams jis ir toliau juos sildys pilnu pajegumu ar kai termostatai uzdarys radiatorius ir sildys tik kuri nors viena radiatoriu ar gyvatuka pvz.. Nes tie parametrai, kad draudziama tai ir susije su tuo, kad jei padarysi visus radiatorius uzdaromus termostatais, katilas paprasciausiai uzvirs siems uzsidarius.
O uosvienės prie peciaus geriau neprileisti biggrin.gif .
Papildyta:
QUOTE(Dario @ 2008 11 17, 21:29)
As ZINAU tai kad pvz pas tevus stovejo spizinis virsutinio degimo ir priaugdavo ant sieneliu tu degesiu tai malkas ir anglis rijo belekokiais kiekiais, o temperaturos nekazka buvo.
nugremzi viska kiek imanoma, kuri laika viskas gerai, paskui priauga kailiniai ir vel ragai, nieko neikaitina vandens.
Cia fizikos profesorium but nereikia, kad suprastum kada laidumas yra, o kada ne. O nei stebuklingai pats, nei burtazodzius kalbant nenudega. Katila valyt reikia, o ne manos laukt.

Nu nelyginkim skirtingu degimo ir konstrukcijos principu. Pilnai sutinku, kad valyti reikia jei priauga. bet paklauskit tu kurie kurena stropuvos tipo katilus ir dauguma tik nusisypsos isgirde toki klausima. Ten juk tos smalos kokie 2mm jei bus tai ir viskas, o nudega tikrai sauniai, ypac jei aukstesne temperatura laikai tai gabaliukais nuo sieneliu atsoka susiraicius. Cia tik pirma karta uzkurus baisoka buna kai pamatai pajuodusi vidu ir puoli gremzti, bet paskui supranti, kad tai bergzdzias darbas nes nuo to nei geriau nei blogiau veikia.
Sildo taip pat ar bent jau panasiai, bet pajausti to is salies tikrai neimanoma.
Atsakyti
sveiki 4u.gif
pasidalinkit patirtin, tie kurie jau sildosi naujuose namuciuose. bus kieto kuro pecius(manau viadrusas) o kokio diametro vamzdzius dejote grindiniam, kokio radijatoriam? man firma paskaiciavo samata ir ten radau kad viskas ir grindinis ir radijatoriu vamzdziai pas mane paskaiciuoti 16 diametro ar ne per siauri?? ar pakankamai sils radijatoriai antram aukste? jie man sako kad taip taupiau, atseit maziau vandens vamzdziuose greiciau uzsils g.gif
Atsakyti
Is esmes jie teisus. Spiziniu radiatoriu gal nedesit. Taip kaip skiriasi reikalingas energijos kiekis ir laikas kai bandot uzvirinti pilna virduli ir trecdali, ir kai sildomas didelis ir mazas kiekiai katile. Nuo fizikos cia nepabegsi. O grindiniam tai paprasciausiai tankesnis vamzdynas bus ir dar tolygiau sils.
Atsakyti
QUOTE(palang-mamyte @ 2008 11 18, 17:18)
sveiki  4u.gif
pasidalinkit patirtin, tie kurie jau sildosi naujuose namuciuose. bus kieto kuro pecius(manau viadrusas) o kokio diametro vamzdzius dejote grindiniam, kokio radijatoriam? man firma paskaiciavo samata ir ten radau kad viskas ir grindinis ir radijatoriu vamzdziai pas mane paskaiciuoti 16 diametro ar ne per siauri?? ar pakankamai sils radijatoriai antram aukste? jie man sako kad taip taupiau, atseit maziau vandens vamzdziuose greiciau uzsils  g.gif

I radiatorius 16x2,0 ar pan tai normalu (na aiku atsizvelgiant i kW). Grindiniam, sakyciau - optimalu smile.gif (cia mano asmenine nuomone), svarbiausia, kad ziedu neuzilgintu o taip viskas turetu buti ciki. Siaip konkreciai reikia ziureti jusu projekta ir ju samata, ka ten kas priskaiciavo ir kodel.
Atsakyti
sveiki  4u.gif
pasidalinkit patirtin, tie kurie jau sildosi naujuose namuciuose. bus kieto kuro pecius(manau viadrusas) o kokio diametro vamzdzius dejote grindiniam, kokio radijatoriam? man firma paskaiciavo samata ir ten radau kad viskas ir grindinis ir radijatoriu vamzdziai pas mane paskaiciuoti 16 diametro ar ne per siauri?? ar pakankamai sils radijatoriai antram aukste? jie man sako kad taip taupiau, atseit maziau vandens vamzdziuose greiciau uzsils  g.gif

Labas,

kad jums patart reiktu zinot kiek sildomu grindu, kokio dydzio namas, kokie silumos nuostoliai. tada galima skaiciuot visusk kitus parametrus.

bet jei grindinio sildymo daug tai 16 vamzdio nepatarciau jam naudot. 18 tinkamiausias. Kietam kuriui pasirinkit tinkama grindinio sildumo pamaisymo mazga, kolektoriu su debitomaciais tai leis lengviau isbalansuot sistema.

gal i manoma butu pamatyt namo projekta ir samata (palyginimui) ax.gif
Atsakyti
sveiki  4u.gif

sesioliktuku jau mazai kas ka bedaro. i radiatorius mazesnio kaip 18 tikrai nepatariu vesti. Grindini irgi 18 ar 20. Del to kad vamzdziuose maziau vandens ir greiciau sils tai nelabai i tema pasake, kadangi cia yra svarbus pratekancio vandens kiekis, o ne sisemoje esantis, taip pat pagal ideja didesnis pavirsiaus plotas isspinduliuoja daugiau silumos (vamzdelio pavirsiaus plotas)
Atsakyti
QUOTE(daivius @ 2008 11 17, 11:19)
nematau as cia nieko nkeisto  g.gif

su termostatais esu gerai susipazines. tik tikriausiai jus nezinote, kad kietam kurui termostatus statyt nepatartina, o pagal patametrus kartais net draudziama  4u.gif

praviras langas cia kazkas blogai?  blink.gif

nematau nieko blogo tyas oras (aisu priklauso nuo vietoves). Pelesio nebus. Jei katilas per galingas, kaip pas mumis, ekonomija kuro ta pati (nu nebent pasaulinem atsilimui padedam).

Klausykit gerbiamasis (-oji). Maza to, kad nusisnekat kiekviename sakinyje, tai dar ir leidziate sau dalinti patarimus. Atleiskit, cia pastaba daugiau ne jums, o zmonems jus skaitantiems smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Spakainas @ 2008 11 20, 11:14)
sesioliktuku jau mazai kas ka bedaro. i radiatorius mazesnio kaip 18 tikrai nepatariu vesti. Grindini irgi 18 ar 20.

Sakyciau paziurekit i radiatoriaus prijungimo vamzdziu diametra ir didesnio galit nedet, jokios naudos is to nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(varijotas @ 2008 11 21, 13:04)
Sakyciau paziurekit i radiatoriaus prijungimo vamzdziu diametra ir didesnio galit nedet, jokios naudos is to nebus smile.gif

visi radiatoriai jungiasi standartiniu 3/4" pajungimu (t.y. d20). Vamzdziu diametrai turi itakos visos sistemos hidrauliniam surisimui. Galima daryti ir paciais didziausiais diametrais, tik tada reikes jau sistema balansuoti balansiniu ventiliu pagalba. Siaip ziurinti i reikala rimtai, tai tokie dalykai ne speliojami, o projektuojami.
Atsakyti
QUOTE(Spakainas @ 2008 11 21, 13:00)
Siaip ziurinti i reikala rimtai, tai tokie dalykai ne speliojami, o projektuojami.

labai gera pastaba. smile.gif ..neįsivaizduoju kaip galima optimaliai ir efektyviai susimontuot šildymo sistemą iš akies
Atsakyti
Nu jo,jau du santechnikai praejo ir kiekvienas buria savo.....O ir kaina burimo atlikimo skirtinga......
Atsakyti