Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinukės,

QUOTE(smilga1972 @ 2010 09 14, 17:05)
O dar turiu 4 spec.poreikių mokinius (viena kurčia mergaitė ir 3 riboto intelekto). Dirbu su padėjėja (pusę pamokų, nes dalinamės su kita mokytoja), tai dar bijau, kad ir dėl to gali mane tikrinti  doh.gif . Šiaip esu girdėjusi, kad eina pasirinktinai, ne į visas klases, ar nieko nežinot  g.gif ?

Pas mus ejo i visas ir po keleta kartu.
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2010 09 14, 17:22)
O dieninių planų prašo? Aš tai jų nerašau, nebent kažkas painaus arba naujo  blush2.gif

Jau geriau, kad dieninį planą turėtumėte, nes jei auditoriui nepatiks pamoka, tai gali paprašyti plano.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2010 09 14, 19:11)
Svarbu pamokoje, kad būtų skelbiamas pamokos uždavinys ir dar geriau, jei būtų užrašytas lentoje. Šiaip pamokoje taikiau įvairius metodus, ypač patiko, kad temą siejau su gyvenimiška vaikų patirtimi. Dėmesį kreipė ar vaikai pamokoje buvo vertinami. Po pamokos auditorius pasako 3 pliusus ir 3 minusus.

thumbup.gif
Ir dar butinai pradzioje paskelbti pamokos tema.
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2010 09 14, 17:05)
O dar turiu 4 spec.poreikių mokinius (viena kurčia mergaitė ir 3 riboto intelekto). Dirbu su padėjėja (pusę pamokų, nes dalinamės su kita mokytoja), tai dar bijau, kad ir dėl to gali mane tikrinti  doh.gif . Šiaip esu girdėjusi, kad eina pasirinktinai, ne į visas klases, ar nieko nežinot  g.gif ?

Rašote, kad turite padėjėją. Sudomino, kaip dirbate su padėjėja, kokios jos pareigos, ar ji pamokos metu būna kartu su vaiku, ar jam užduotis aiškina. Parašykite, jei nesunku.
Atsakyti
Taip susidūrusi su  tuo reikalu, bet nėra taip baisu kaip visi gąsdina. Atvyksta grupė auditorių ir jie sėdi mokykloje nuo ryto iki pavakario. Eina į pamokas, būrelius ir tikrina dokumentaciją. Pas mane buvo 5-iose pamokose. Iš anksto nežinai į kokią pamoką ateis. Svarbu pamokoje, kad būtų skelbiamas pamokos uždavinys ir dar geriau, jei būtų užrašytas lentoje. Šiaip pamokoje taikiau įvairius metodus, ypač patiko, kad temą siejau su gyvenimiška vaikų patirtimi. Dėmesį kreipė ar vaikai pamokoje buvo vertinami. Po pamokos auditorius pasako 3 pliusus ir 3 minusus. Mano vienoje pamokoje gal neturėjo ką pasakyti, tai paminėjo, kad negerai sukirčiavau žodį. Tai čia minusas. Tai tiek. Jei kas įdomu, klauskit. Šiaip patenkinta,kad stebėjo tiek pamokų, nes įvertino mano darbą.

o pas mus turėjo pasakyti 3 pliusus, 2 taisytinus dalykus ir 1 minusą.
Įdėjau SE ir CS 1 kl.
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2010 09 14, 17:30)
Merginos, šiemet mūsų mokykloje bus išorinis auditas  doh.gif . Gal kuri nors jau realiai su tuo susidūrėte ir galite apšviesti, kaip viskas vyksta  ax.gif? Ar čia labai bijoti, ar neverta  blush2.gif ?

PAS MUMI JUO IRGI KVEPIA doh.gif doh.gif doh.gif AR JUS JAU ZINOT TIKSLU LAIKA? MUMS PASAKYTA, KAD IKI NAUJU METU TURI PRAEIT g.gif
Papildyta:
QUOTE(ninkute @ 2010 09 14, 20:11)
Taip susidūrusi su  tuo reikalu, bet nėra taip baisu kaip visi gąsdina. Atvyksta grupė auditorių ir jie sėdi mokykloje nuo ryto iki pavakario. Eina į pamokas, būrelius ir tikrina dokumentaciją. Pas mane buvo 5-iose pamokose. Iš anksto nežinai į kokią pamoką ateis. Svarbu pamokoje, kad būtų skelbiamas pamokos uždavinys ir dar geriau, jei būtų užrašytas lentoje. Šiaip pamokoje taikiau įvairius metodus, ypač patiko, kad temą siejau su gyvenimiška vaikų patirtimi. Dėmesį kreipė ar vaikai pamokoje buvo vertinami. Po pamokos auditorius pasako 3 pliusus ir 3 minusus. Mano vienoje pamokoje gal neturėjo ką pasakyti, tai paminėjo, kad negerai sukirčiavau žodį. Tai čia minusas. Tai tiek. Jei kas įdomu, klauskit. Šiaip patenkinta,kad stebėjo tiek pamokų, nes įvertino mano darbą.

OOOOII unsure.gif unsure.gif ZOPDZIU, BUS SMAGU doh.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduuse @ 2010 09 14, 16:18)
nu ką, galiu tik užjaust, nes man jau tas auditas  blink.gif Bet ataskaitoje skaičiau, kad patiko mano pamokos, nes buvo diferencijuojamos užduotys pagal mokinių pajėgumą ir t.t.  biggrin.gif  Kai nežinaui, kurią dieną bus auditorius, tai tenka kasdien susirašyti į tokius lapelius visas pamokų temas ir kiekvienai temai po planą pasirašyt. Pamokose turi būti daug visko: įvadas, gal dar kartojimas, jei reikia, naujos temos skelbimas, daugybė įvairiausių metodų, ypač netradicinių, darbai grupelėse, pedagoginės pertraukėlės, užduotys mokiniams pagal lygius ir t.t. Žodžiu po vizitacijos buvom išsisunkusios  doh.gif Sėdėjo pas mane tik 1 pamoką, pas kitas teko ir po daugiau.
Vakare įmesiu, kokias temas turiu civilinei ir saug.e.

Tai jei ruoši atskiras užduotis vaikams, tai nenaudoji pratybų ar kaip? g.gif
Papildyta:
QUOTE(pauliausirmosmama @ 2010 09 14, 19:06)
PAS MUMI JUO IRGI KVEPIA doh.gif  doh.gif  doh.gif AR JUS JAU ZINOT TIKSLU LAIKA? MUMS PASAKYTA, KAD IKI NAUJU METU TURI PRAEIT g.gif
Papildyta:

OOOOII unsure.gif  unsure.gif ZOPDZIU, BUS SMAGU doh.gif  blink.gif  blink.gif

Smaguma, tai smaguma laukia.
Alytaus miestas žino kada bus smaguma. Bent metus ir ketvirtį kur ir kurioj mokykloj.
Atsakyti
Gal turit trečiai klasei ilgalaikius matematikus planus pagal „Riešutą"
Atsakyti

Pas mus ir pavaduotoja stebėjusi pamoką visada pasako 3 pliusus ir 3 minusus. Būna kartais juokinga mintyse, kai nelabai turi prie ko prikibti ir minusai būna tokie nereikšmingi... lotuliukas.gif

QUOTE(ninkute @ 2010 09 14, 19:19)
Rašote, kad turite padėjėją. Sudomino, kaip dirbate su padėjėja, kokios jos pareigos, ar ji pamokos metu būna kartu su vaiku, ar jam užduotis aiškina. Parašykite, jei nesunku.

Padėjėja dirba tik su kurčia mergaite. Pirmoj ir antroj klasėj buvo nuolatos, aiškino visas nurodytas užduotis. Šiemet tik dalį pamokų būna, nes dėl lėšų trūkumo dalijamės dviese vieną padėjėją doh.gif . Šiaip pradžioje labai nervinausi, nes visgi svetimas žmogus nuolatos klasėje (kaip ir auditas, aš jau pripratus prie svetimų akių lotuliukas.gif ), bet dabar džiaugiuosi, nes man nereikia nuolatos būti prie mergaitės (jai viską asmeniškai reikia aiškinti), galiu dirbti su klase. Nors turiu ir daugiau spec poreikių vaikų, bet su jais dirbti lengviau, turiu patirties blush2.gif .

QUOTE(pauliausirmosmama @ 2010 09 14, 20:06)
PAS MUMI JUO IRGI KVEPIA doh.gif  doh.gif  doh.gif AR JUS JAU ZINOT TIKSLU LAIKA? MUMS PASAKYTA, KAD IKI NAUJU METU TURI PRAEIT g.gif
Papildyta:

OOOOII unsure.gif  unsure.gif ZOPDZIU, BUS SMAGU doh.gif  blink.gif  blink.gif

Mums pasakė, kad metų gale, bet nepatikslino kokių metų - kalendorinių ar mokslo ax.gif , tai užtai ir pradedu bijoti lotuliukas.gif .
QUOTE(Mergelė @ 2010 09 14, 20:14)
Tai jei ruoši atskiras užduotis vaikams, tai nenaudoji pratybų ar kaip? g.gif
Papildyta:
Smaguma, tai smaguma laukia.
Alytaus miestas žino kada bus smaguma. Bent metus ir ketvirtį kur ir kurioj mokykloj.

O čia kaip jūs žinot? Išduokit paslaptį ir man, nes aš irgi iš ten mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2010 09 14, 19:49)
Pas mus ir pavaduotoja stebėjusi pamoką visada pasako 3 pliusus ir 3 minusus. Būna kartais juokinga mintyse, kai nelabai turi prie ko prikibti ir minusai būna tokie nereikšmingi...  lotuliukas.gif 
Padėjėja dirba tik su kurčia mergaite. Pirmoj ir antroj klasėj buvo nuolatos, aiškino visas nurodytas užduotis. Šiemet tik dalį pamokų būna, nes dėl lėšų trūkumo dalijamės dviese vieną padėjėją  doh.gif . Šiaip pradžioje labai nervinausi, nes visgi svetimas žmogus nuolatos klasėje (kaip ir auditas, aš jau pripratus prie svetimų akių  lotuliukas.gif ), bet dabar džiaugiuosi, nes man nereikia nuolatos būti prie mergaitės (jai viską asmeniškai reikia aiškinti), galiu dirbti su klase. Nors turiu ir daugiau spec poreikių vaikų, bet su jais dirbti lengviau, turiu patirties  blush2.gif .
Mums pasakė, kad metų gale, bet nepatikslino kokių metų - kalendorinių ar mokslo  ax.gif , tai užtai ir pradedu bijoti  lotuliukas.gif .

O čia kaip jūs žinot? Išduokit paslaptį ir man, nes aš irgi iš ten  mirksiukas.gif

2011 m. II ketv.
Atsakyti
Labas, mergaitės, gal galit parašyt, kaip planuojate profesinį orientavimą pradinukams? Integruojat į pamokas, ar klasės vadovo darbą? Kiek temų turi būti?
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2010 09 14, 21:03)
2011 m. II ketv.

Visose užplanuotose mokyklose? Ar pas jus konkrečiai? blush2.gif ax.gif g.gif
Atsakyti