Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinukės,

Papasakokit man, mergaitės, kaip integruojat jūs saugų eismą, civilinę saugą ir priešgaisrinę? Ar nusimatot šių dalykų integruojamas temas ilgalaikiuose planuose, ar rašot jas į dienynus? Kaip pvz. saugaus eismo temas susiskirstę tarp klasių ir pan. Žodžiu, pasidalinkim šia tema mintimis.
Atsakyti
QUOTE(nengute @ 2010 09 10, 13:53)
Papasakokit man, mergaitės, kaip integruojat jūs saugų eismą, civilinę saugą ir priešgaisrinę? Ar nusimatot šių dalykų integruojamas temas ilgalaikiuose planuose, ar rašot jas į dienynus? Kaip pvz. saugaus eismo temas susiskirstę tarp klasių ir pan. Žodžiu, pasidalinkim šia tema mintimis.

Ilgalaikiuose planuose turim skiltį "Žmogaus sauga", ten ir susirašom tam tikrai klasei skirtas temas. Tas pačias temas rašom ir dienynuose. Kažkada kažkur buvom radę kiek valandų turim skirti saugiam eismui, civilinei saugai ir priešgaisrinei.(jei reikia tiksliai, galiu paieškoti). Pagal tai ir pasidarę klasėm šių temų sąrašą,kurias reikėjo pateikti pavaduotojai patvirtinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BalBal: 10 rugsėjo 2010 - 17:02
QUOTE(Iruciukass @ 2010 09 10, 13:45)
Sveika, vaiduuse, gal būtų galima pamatyti jūsų naudojamas pasiekimų knygeles? Ačiū.

bandysiu atšviest biggrin.gif
Vildinga, tas ketvirtas lygis yra žymimas raudonu lipduku smile.gif
nengute, SE, CS ir PS integruojame su matematika, liet.k., kūno kult. ir kt. Turiu sąrašą temų, ką kuriai klasei reikia dėstyt.
Atsakyti
QUOTE(vaiduuse @ 2010 09 10, 18:35)
nengute, SE, CS ir PS integruojame su matematika, liet.k., kūno kult. ir kt. Turiu sąrašą temų, ką kuriai klasei reikia dėstyt.

gal galėtum pasidalinti? 4u.gif
Atsakyti
user posted image
šis lapas skirtas kasdieniniam vertinimui. Įrašome arba raideles A, P, Pt, arba klijuojame lipdukus geltona, žalią, mėlyną, raudoną.
Atsakyti
QUOTE(BalBal @ 2010 09 10, 18:01)
Ilgalaikiuose planuose turim skiltį "Žmogaus sauga", ten ir susirašom tam tikrai klasei skirtas temas. Tas pačias temas rašom ir dienynuose. Kažkada kažkur buvom radę kiek valandų turim skirti saugiam eismui, civilinei saugai ir priešgaisrinei.(jei reikia tiksliai, galiu paieškoti). Pagal tai ir pasidarę klasėm šių temų sąrašą,kurias reikėjo pateikti pavaduotojai patvirtinti.

Atsakyti
QUOTE(vaiduuse @ 2010 09 10, 18:35)
Vildinga, tas ketvirtas lygis yra žymimas raudonu lipduku  smile.gif

Na taip, atrodo taip ir parasiau. Tik ne lipdukus, o spalvas piesiam wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduuse @ 2010 09 10, 19:35)
bandysiu atšviest  biggrin.gif
Vildinga, tas ketvirtas lygis yra žymimas raudonu lipduku  smile.gif

jetau kaip but gerai pamatyt ax.gif mirksiukas.gif
smurgliuojuos, net pikta, kad vos tik pradejau darban ir prasidejo, bet ka padarysiu. tipo, atsisedau klses veiklos programos kurpt, bet skauda galva, tai tik rymau ja paremus ir tiek doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(pauliausirmosmama @ 2010 09 11, 18:05)
jetau kaip but gerai pamatyt ax.gif  mirksiukas.gif
smurgliuojuos, net pikta, kad vos tik pradejau darban ir prasidejo, bet ka padarysiu. tipo, atsisedau klses veiklos programos kurpt, bet skauda galva, tai tik rymau ja paremus ir tiek doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

o kas del vertinimo...is esmes vis dar visur isradinejamas dviratis. juk simboliu kaip ir negalima, bet spalvos juk taip pat simboliai, kaip ir raides, nors mer irgi turim raides, tik tokias painias, kad as pati dar neastimenu, ka kuri tiksliai reiskia, tik eiliskuma jau isiminiau, geriausia: D, po to G, T, R, !. ir kas man pasakys, kad cia ne simboliai ir kuom jos skirias nuo skaiciu, tik kad mums paciosm ir tevams painiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif koleges kai kuriuos i sasvo sasiuvinius dar papildomai rasos ir pazymius 10 balej sistemoj ir paslapciom rodo tevams, as nedarau, nepaslenku, o ir prasmes nematau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pauliausirmosmama @ 2010 09 11, 17:10)
jetau kaip but gerai pamatyt ax.gif  mirksiukas.gif
smurgliuojuos, net pikta, kad vos tik pradejau darban ir prasidejo, bet ka padarysiu. tipo, atsisedau klses veiklos programos kurpt, bet skauda galva, tai tik rymau ja paremus ir tiek doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:

o kas del vertinimo...is esmes vis dar visur isradinejamas dviratis. juk simboliu kaip ir negalima, bet spalvos juk taip pat simboliai, kaip ir raides, nors mer irgi turim raides, tik tokias painias, kad as pati dar neastimenu, ka kuri tiksliai reiskia, tik eiliskuma jau isiminiau, geriausia: D, po to G, T, R, !. ir kas man pasakys, kad cia ne simboliai ir kuom jos skirias  nuo skaiciu, tik kad mums paciosm ir tevams painiau lotuliukas.gif  lotuliukas.gif koleges kai kuriuos i sasvo sasiuvinius dar papildomai rasos ir pazymius 10 balej sistemoj ir paslapciom rodo tevams, as nedarau, nepaslenku, o ir prasmes nematau doh.gif  lotuliukas.gif

ir aš manau, kad tokie vertinimai -absurdas. Nematau nieko blogo , kai vertinama pažymiais - paprasta, informatyvu, mažai laiko sugaištama ir mokytojui, ir tėvams. Juk penktokai vistiek bus vertinami pažymiais, tai kam dar painiot viską g.gif
Baik sirguliuot, imk karštos arbatos ir degtinės - padeda thumbup.gif lotuliukas.gif
O kuriai klasei tau reikia SE ir kt.?
Atsakyti
QUOTE(nengute @ 2010 09 10, 13:53)

Saugiam eismui, civilinei saugai ir priešgaisr. skirta 18 valandų. Mes neintegruojame į pamokas, o planuojame prie klasės vadovo darbo ir dienyne pildome prie klasės vadovo.
Atsakyti
sveikos pradinukės,
tikriausiai visos jau baigėt vargt su planais, o aš vis vargstu... gal galite padėti su muzika 4 kl. (Krakauskaitės)?...
Atsakyti
Mergaitės, atbėgu pas jus su klausimu. Gal kuri jau susidūrėt ir galėsit pagelbėt, nes mes neturim nei vieno vadovėlio, tik pratybų sąsiuvinius ir nežinau kaip ten daryti... Etikos "Nendrėje" 2 klasės pratybų sąsiuvinukyje yra boružėlės. Jas vaikams reikia nuspalvinti ir uždėti taškiukus. Kokios spalvos rekomenduojamos, ką jos reiškia ir kaip ten su tų taškų reikšmėm yra?

Daug čia diskutavot apie vertinimą. Nuo praeitų metų atsiradus lygiams kontrolinius darbus pradėjom vertinti A, P, Pt, N raidėmis. Bet man tai yra tie patys pažymiai - tik ne dešimtbalė, o keturbalė sistema. Tas pats su veidukais, saulytėm, spalvom...
Kažkada piešiau vaikams diagramas ant milimetrinio popieriaus apskaičiavus procentais kiek darbo jie atliko. Visai buvo nieko, bet darbo labai daug reikia įdėti kol kiekvieno apskaičiuoji, pažymi... Dabar to jau atsisakiau, bet labai panašiai tai vaikai patys gali daryti matematikos testuose dirbant pagal "Riešutą".

Ir dar... Gal kuri paaiškins atvirai kaip įsilieti į jūsų platų ratą? Turiu galvoj, čia vis minit paštan paštan... Siunčiau šiek tiek ir aš jums ten, bet kažkaip ar mažai pasiunčiau, kad man slaptažodžiu nepasidalinat, ar nepatikima dar jums atrodau...
g.gif
Atsakyti