Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinukės,

QUOTE(BalBal @ 2010 08 17, 07:37)
dar papildau: Nusiunčiau į bendrą paštą Matematika pradinukui.
Gal kas turi galimybę nuskenuoti ir įdėti į paštą šiuos papildomus užduočių sąsiuvinius 4 klasei: lietuvių kalba Ponomariovienė. Lietuvių kalbos užduotys.
Ir autoriaus neatsimenu, matematikos sąsiuvinis: Mokausi ir tikrinuosi.

Ačiū.

Matematikos sasiuvini "Mokausi ir tikrinuosi" turiu darbe, galeciau nuskenuoti, bet ta galeciau padaryti tik paskutine rugpjucio savaite. Jei niekas to nepadarys to anksciau, as ikelsiu pries rugseji.
Atsakyti
sveikos, o jūs, kurios turite 2,3,4 kl. ką nors ruošiatės rugsėjo 1-osios dienos šventei klasėje?
Atsakyti
Man irgi labai aktualu, jau suku galvą, nors i darbą tik ketvirtadienį ax.gif . Mintys padrikos laksto ir nieko dar gero nesugalvojau g.gif . Sakau, gal kolegės ką nors patars, bet dar vis nelabai sulaukiu schmoll.gif ...
Atsakyti
balbal, padaryk padėkos raštus šauniausiems skaitytojams, dar kokį žunaliuką (ar ką kita) gali padovanot.
Dabar dirbsiu su pirmokais, tai ketvirtokų sąsiuviniai jau nukišti į palėpę biggrin.gif
Rugsėjo pirmai su vyresniais pradinukais galit išspręsti lentoj kryžiažodį , kad paryškintuose langeliuose gautumėt žodį pvz. antrokas (žiūrint, kokią klasę mokysi). Mano mokiniams labai patikdavo ieškot paslėpto lobio pagal duotas nuorodas (vienais metais buvau paslėpusi ledų dėžę, kitais - tortą, saldainių ar pan.). Galit rašyti ant lapo palinkėjimus draugui, tada padaryt iš jų gniūžtes, pasimėtyt ir perskaityt, ką linkėjo kiti.
O va, su pirmokais, teks daugiau pasukt galvą, nes jie dar nemoka skaityt ir rašyt g.gif
Atsakyti
Jėga thumbup.gif , ačiū, vaiduuse, už geras idėjas thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BalBal @ 2010 08 17, 08:56)
Sveikos,

Gal netyčia pražiūrėjot mano prašymą
Norėjau paklausti, gal galite pasidalinti savo mintimis ir idėjomis ką darytumėte mano vietoj: vasarai buvau uždavus savo mokiniams skaityti ir aprašyti 5 knygas. Nežinau, kaip dabar elgtis,kai patikrinsiu jų skaitymą rugsėjo mėnesį? Gal apdovanoti, gal išsivežti į kokią kelionę, tuos kurie įvykdė šią užduotį? Kokios mintys kyla jums? Patarkit 

Ačiū. tongue.gif

as po tokiu uzduociu gavau per galva ir gerai gavau net teko is darbo iseiti ir tai buvo tik 2 knygos
Atsakyti
Tai čia dar nieko biggrin.gif , mano dukters mokytoja vasarai užduoda tam tikrą skaičių diktantų parašyti, matematikos kelis lapus užduočių išspręsti ir dar knygas skaityti g.gif . Tai net atrodo, kad vaikui nereikia nei pailsėti nuo mokslų doh.gif . Ir nieko, kažkaip niekas nesiskundžia, o man, kaip kolegei irgi nesmagu pyktis doh.gif ...
Atsakyti
QUOTE(janiku @ 2010 08 17, 14:32)
as po tokiu uzduociu gavau per galva ir gerai gavau net teko is darbo iseiti ir tai buvo tik 2 knygos

Oho ho ho..... Baisu, kad tik man dabar nebūtų perkūnijos iš giedro dangaus. Tai bent sužinai naujienų ir ko tik nepasitaiko. Taip jau stengiamasi iškelti į paviršių vaiko teises, kad jau jie tuoj nežinos, ką reiškia "pareigos"
Bet skaityti kiek teko girdėti daug kas vasarai užduoda. bandysim šį skaitytmą apsiforminti ,kaip kokią projektinę dalelę,kas buvo susiję su vasaros atostogomis. g.gif

Teko girdėti, kai kitose mokyklose vasarai liepia prirašyti tam tikrą skaičių sąsiuvinių, pvz., jei tau nesiseka lietuvių kalba ir tu esi trečiokas, tai prirašyti 3 sąsiuvinius įvairiausių tekstų, nesvarbu kokią knygą tu pasirinksi.
Ir šis pavyzdys iš tiesų susijęs su manimi: mokslo metų vidury sulaukiau naujoko, jam nesisekė lietuvių kalba, motina buvo nupirkus papildomų užduočių, jis jas atlikinėjo, aš tikrindavau, o mokslo metų pabaigoje jis manęs paklausė, ar vasarą nereikės prirašinėti sąsiuvinių, taip kaip kitoj mokykloj?

Ačiū visoms už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, visoms. Jungiuosi prie Jūsų šaunaus būrelio blush2.gif
Šaunu, kad esate, nesijauti toks vienišas, gali pasitarti ir pasikonsultuoti sau artima tema...jau seniai klaidžiojau po Jūsų forumo labirintus, na...bet šaindien jau ir prisijungsiu... biggrin.gif

Vėl pradėsiu dirbti su mažaisiais... šiek tiek baugu, bet...kaip nors.

Tiesa, norėjau Jūsų paklausti - ar per rugsėjo 1-ąją (kai būnate klasėje) stengaitės į suplanuotą veiklą įtraukti ir tėvus, ar tiesiog jie yra kaip stebėtojai klasės gale?

Dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2010 08 17, 13:36)
Tai čia dar nieko  biggrin.gif , mano dukters mokytoja vasarai užduoda tam tikrą skaičių diktantų parašyti, matematikos kelis lapus užduočių išspręsti ir dar knygas skaityti  g.gif . Tai net atrodo, kad vaikui nereikia nei pailsėti nuo mokslų  doh.gif . Ir nieko, kažkaip niekas nesiskundžia, o man, kaip kolegei irgi nesmagu pyktis  doh.gif ...

Va ir mano vaikui mokytoja uždavus užduočių vasarai, bet aš jam karts nuo karto liepiu tik paskaityti, o jau rašyti tai tikrai neliepiu. Juk jiems atostogos. cool.gif Reikalingas poilsis.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2010 08 17, 15:59)
Va ir mano vaikui mokytoja uždavus užduočių vasarai, bet aš jam karts nuo karto liepiu tik paskaityti, o jau rašyti tai tikrai neliepiu. Juk jiems atostogos. cool.gif Reikalingas poilsis.

Aš irgi neverčiu kad būtų viskas smulkmeniškai padaryta schmoll.gif . Mokosi tikrai labai gerai, jaučia atsakomybę, nes "mokytoja liepė" doh.gif , tai pati ir dirba. Gaila vaiko, nes juk namų darbai net savaitgaliui neužduodami, o čia vasara - jūra, saulė, smėlis, draugai, žaidimai - ir dar turi rūpesčių nepamiršti atlikti užduočių doh.gif ... Gal kam tikrai reikia, tai suprantu, viskas aišku, bet jei vaikas ir taip pareigingas, net sirgdamas visas užduotis atlieka, tai tikrai nemanau, kad būtinai reikia rugsėjo mėnesį atsiskaitinėti už vasaros darbus (o taip ir būna, visi atsiskaitinėja) ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 17 rugpjūčio 2010 - 15:24
QUOTE(vaiduuse @ 2010 08 17, 14:17)
Mano mokiniams labai patikdavo ieškot paslėpto lobio pagal duotas nuorodas (vienais metais buvau paslėpusi ledų dėžę, kitais - tortą, saldainių ar pan.). ...O va, su pirmokais, teks daugiau pasukt galvą, nes jie dar nemoka skaityt ir rašyt  g.gif

panaudok šią idėją ir su pirmokais mirksiukas.gif kiekvienam po suolu ar kėde priklijavau po piešinuką (viena tema mokyklinės prekės, kita- poilsio) žaidimo forma kiekvienas ieškojo po suolu ir ką rado nešė į priekį: jei tiko mokyklai dėjo į kuprinę, jei netiko į pintinę ax.gif
Atsakyti