Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

QUOTE(Juro @ 2008 03 20, 08:56)
as irgi turiu, bet palikau lauke, o kadangi ziema buvo, kaip pavasaris, tai tos ziles beveik ir spalvos nepakeite, siemet turetu lyg ir zydeti, bet jos tokios isstype, gal zinot kas, gal jas pagenet reiketu, kad tankiasnes butu

Yra tokiu ziliu, kurios zemauges, neisstypsta, auginau tokias, labai grazus ju krumeliai http://i262.photobuc...tijon/zile2.jpg
Rudeni priskyniau, ir i zurnala ju sakeles, prislegiau, grozis ju sausu ne mazesnis, va puokstele dariau ''ziemiskas Valentinas" blush2.gif http://i262.photobuc...05-02-15028.jpg [ten dar ''sniegu'' apipurksta]

QUOTE(Tina* @ 2008 03 20, 10:28)
Kazkaip nesinori, kad penktadienio nakti -9 butu.

blink.gif ................... doh.gif
ar dabar zydincios Leukojos nenusals??? unsure.gif verysad.gif

QUOTE(#Antradiene# @ 2008 03 20, 10:38)
cia gi snieguolytes, tik gal kokios skiepytos..

ir as taip mintijau, bet pasirodo ne... unsure.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 03 20, 10:41)
Gėlytės  tai leukoja (leucojum vernum).  Kadagys pilkas tai Žvynuotasis kadagys "meyeri"
Puskiparisius gali karpyt bet kada, tik pušis ir egles reikia genėti tam tikru laiku.
Būna kartais nepaklusnių šakeliu, bet per metus ir jos paklūsta. Pririši, prigeni ir tvarka.

ACIU! 4u.gif

Kada tas pusis ir egles geneti? Vyras ka tik nugenejo sitos apatines sakas unsure.gif http://i262.photobuc...0913_123102.jpg [cia pries 1,5 metu medis]

QUOTE(vida777 @ 2008 03 20, 14:37)
nee, tas kur kairej, prie pat nuotraukos krasto   .

tai jis ne pilkas schmoll.gif jis zalias su gelsvom virsunelem:
http://i262.photobuc...on/DSCF6301.jpg
bijau sakyt, ar cia kukmedis? blush2.gif
spygliai tokie patys kaip ir sio apvalaus per pievos viduri http://i262.photobuc...05-05-17085.jpg kuri uosvis vadina kenu unsure.gif
Noriu ta maza pirmaji formuot panasiai kaip didiji, nes ir sakos vainiku panasiai auga, kada ji karpyti?

Papildyta:

Labas, Kaskoniuk, pamirsau tau apie tuos a la varpucius ir kupstus, kita diena musu temelej, ok? eisiu jau miegot...ir tu, gerai?
Oi dar kiek cia paklaust norejau...kita karta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 21 kovo 2008 - 00:55
QUOTE(rokoko @ 2008 03 21, 00:54)
tai jis ne pilkas  schmoll.gif jis zalias su gelsvom virsunelem:
http://i262.photobuc...on/DSCF6301.jpg
bijau sakyt, ar cia kukmedis? blush2.gif

kukmedis kukmedis, is arti dar primatau biggrin.gif , grazuolis..., man kukmedziai tai lb lb wub.gif . Cia gal piramidinis ( tik piramide sausainiu, o ne Egipto lotuliukas.gif) ?

man asmeniskai labai grazu, kai spygliuociai auga laisvai, jie gi jau ir taip yra dekoratyvus, o atitinkamose vietose aisku tinka ir nudailinti, bet jei ju ne per daug. Aisku cia tik mano skonis, as ypac paskutiniu metu svaigstu del naturalaus grozio, tik "sumazinta" forma, perkelto i sklypa. Tai - mano svajoniu sodai ax.gif . Kaip as sakau, isciustytam sode jautiesi kaip muziejuj, o po muzieju vaikstai visada isitempes, susikaupes, o laisvo stiliaus sodai puikiai atpalaiduoja, ramina, suteikia jaukumo. Rokoko, tik nepagalvok, kad cia taikau tau, tik siaip prie progos pasakiau...

nusipirkau zurnala - lb daug (bent jau man) info apie spygliuocius, ju genejima ir t.t., gal kam is jusu bus naudinga:
SPYGLIUOCIAI
Dygus sodo receptai
"Sodo idejos" Nr.20.
Atsakyti
Va butent sitam zurnale labai daug prisiskaiciau apie spygliuocius, ir tu dideliu persodinima taip pat.

O as tai su cukiniju, melionu ir arbuzu daigais duoduos doh.gif kad pasejau, kad sudygo, tai dabar tuos durpinius kubiukus i daigykla perkeliau, nes kur jau toj dezutej tilps doh.gif Na anksi sejus, gal ir koki arbuza uzauginsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
ar turit kas is "Sodo ideju" Nr. 7-ta
JAPONISKO SODO ideja ? Yra ten kokios geros info g.gif ???
Atsakyti
na viska perskaiciau, kil cia kai kuriu ideju, bet reikia pradziai su remontais pabaigt, o poto jau i kiema zvalgytis, nes kai dirbama 100 darbu, tai ne kas ir iseina doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 03 21, 11:25)
ar turit kas is "Sodo ideju" Nr. 7-ta
JAPONISKO SODO ideja ? Yra ten kokios geros info  g.gif ???

cia ir mane tas domintu ax.gif
Atsakyti
Kas galit nuspėti priežastį kodėl nežydi mano snieguolės? Susodinau aplink puskiparisį gal prieš 3 metus. Lapiukai išlenda ir viskas. Žiedų vis nėr. Sodinau po vieną svogūniuką kas sprindį. Jie gal kuokštais turi suželt? Draugiją mėgsta, šonais trintis? Atrodo tokia nereikli gėlytė.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 03 21, 17:46)
Kas galit nuspėti priežastį kodėl nežydi mano snieguolės? Susodinau aplink puskiparisį gal prieš 3 metus. Lapiukai išlenda ir viskas. Žiedų vis nėr. Sodinau po vieną svogūniuką kas sprindį. Jie gal kuokštais turi suželt? Draugiją mėgsta, šonais trintis? Atrodo tokia nereikli gėlytė.

O gal nepatinka joms kitų šalia esančių augalų kaiminystė?
Atsakyti
Merginos, stai taip galima papuosti savo namu kiema mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 20, 09:01)
na tai visiška netvarka, kad būnat šalia ir neužsukat doh.gif mano dvarelis už to miškelio, prie kurio Somlita įsikūrusi - tuirbūt joje pirkot plėvelę mirksiukas.gif mes dažnai pasivaikščiodami iki ten per miškelį daropojam smile.gif

Taip, Somlitoj ax.gif Gal kada kitą kartą ir aplankysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 03 21, 22:23)
Taip, Somlitoj ax.gif Gal kada kitą kartą ir aplankysiu mirksiukas.gif

tik švilptelėkit, kad po mano kaimuką gastroliuosit ir išvyniosiu raudoną kilimą sutikimui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 03 21, 10:19)
kukmedis kukmedis, is arti dar primatau  , grazuolis..., man kukmedziai tai lb lb  wub.gif . Cia gal piramidinis
man asmeniskai labai grazu, kai spygliuociai auga laisvai, jie gi jau ir taip yra dekoratyvus, o atitinkamose vietose aisku tinka ir nudailinti, bet jei ju ne per daug. Aisku cia tik mano skonis, as ypac paskutiniu metu svaigstu del naturalaus grozio, tik "sumazinta" forma, perkelto i sklypa. Tai - mano svajoniu sodai  . Kaip as sakau, isciustytam sode jautiesi kaip muziejuj, o po muzieju vaikstai visada isitempes, susikaupes, o laisvo stiliaus sodai puikiai atpalaiduoja, ramina, suteikia jaukumo. Rokoko, tik nepagalvok, kad cia taikau tau, tik siaip prie progos pasakiau...

Vida 777, viskas ok! mirksiukas.gif 4u.gif
Tavo mintys thumbup.gif
Zinai, as atejau i gatava sutvarkyta sklypa, buvusi sodo, ir isiliejau i ji. Mano svajoniu sodai tai irgi kitokie nei as gyvenu, noreciau to 'japonisko' ir kt... bet privalau gerbt kitu triusa, geru 20 metu, nes tikrai yra ka wub.gif
Taigi turiu taikytis prie konteksto, gelynus pertvarkiau is esmes, o va su medeliais privalau derintis...
Ne kazkokie ir plotai - 12a, kur namas ir pagalbiniai pastatai, siltnamis, darzas, sodas, vejos, na, ir aisku, dekoras ax.gif
Pas mus sklypas toks ''intensyvus'' siuzeto prasme, daug visokiu kampeliu, mini ''scenu'', kiekviena su savo ''cinkeliu'' ... Naturaliai taip isejo dirbant...
O dar juk soduose mes tiesiogine prasme.... o naturalumai - uz 500metru miskas ax.gif
''Nudailinti'' spygliuociai ypac ryskus saltuoju sezonu ir pavasari [beje egle ir pusi nesiaubiam su zirklem] , kol nesulapuoja vaismedziai aplink, stai kad ir uzvakar vakarine saule http://i262.photobuc...on/DSCF6749.jpg , nu negaliu tampausi fotika i lauka doh.gif , o kai geles .... doh.gif
Patikek, ''nesikaustome'' mes ... lotuliukas.gif

QUOTE(janna @ 2008 03 21, 17:12)
Merginos, stai taip galima papuosti savo namu kiema  mirksiukas.gif

labai grazu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2008 03 19, 16:27)
as pernai geguzes gale sugalvojau sukuciu pasiset, nu sudygo man gerai, bet paskui buvo ta zymioji, baisioji liutis ir gerokai islauze visus doh.gif  Tai siaip isaugo kazkas su labai apskurusiais lapeliais, ir net zydet pradejo gal rugpjucio gale, tai tiek ir spejau pasidziaugt iki pirmu salnu doh.gif Seklu liko dar....gal cia vel bandyt g.gif  Bet man nelabai patiko, kad labai pats augalas nelapotas gavos, toks siulas su keliais lapeliais, as kadangi tikejaus terasoj biski nuo saules atsidengt, tai nieko gero....gal kazkokiu medziagu truko g.gif

Apie sukučius tai nelabai ką žinau,o tiksliau,nieko nežinau unsure.gif .
Sakau gal jam tikrai kažko trūko,o gal toks augalas.
Pernai mano uošvienė buvo pasodinusi irgi vijoklinį augalėlį, lyg ir liana,ružavai žydi,turėjo būti pilnaviduriais žiedais ,ji buvo pasodinta į kibirą,aš ją liedavau kas antrą savaitę trašomis ir šiaip,kas rytą vandeniu palaistydavau,bet jau irgi man atrodo,kad ji labai ten vargo.Nes ir amalai užpuolė,ir toks kažkos nelabai gražus augalėlis buvo.Tikriausiai negerai padarė,kad to kibiro neįkasė į žemes g.gif ,nesta žemė buvo smarkiai susiplakusi,nors ją ir stengiausi purenti,bet kaip koks gipsas pasidarė doh.gif unsure.gif
O sakot,kad kobėjos žiedas tik 1 dieną težydi unsure.gif ,gaila,gaila.na matysim,ai,juk reikia viską išbandyti rolleyes.gif ,nepatiks ji ir man,tai kitą met jos nė kojos pas mane nebus hihihi.gif
Atsakyti