Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

Sveikos, augalų mylėtojos 4u.gif

ax.gif ar galima ir man į jūsų draugišką būrį?

Iš kart prisipažinsiu, kad man iki jūsų žinių toli gražu, bet mokytis niekada nevėlu.
Kadangi gyvenam amžinoj statyboj, tai rimtu aplinkos tvarkymu galėsiu užsiimt vėliau, kai išnyks plytų ir žvyrų krūvos. Labai susidomėjau prieskoniu darželiu, apie kuriuos diskutuojama gan dažnai. Kaip ir kur darysiu dar nenusprendžiau, bet sėklų jau nusipirkau. Ir noriu paklaust ar tiesiai į dirvą tuos prieskonius bert ar iš pradžių susidaugint vazonuose g.gif. Ir jeigu daiginta, tai jau dabar?
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2008 03 19, 13:13)
Kadangi ant praėjusiais metais sėtų žilių buvo parašyta, kad jos dvimetės, tai aš jas i rpalikau lauke per žiemą blush2.gif Žiūrėsiu kas liko doh.gif Tiesa, sėjau tiesiai į dirvą gegužės mėn.

as irgi turiu, bet palikau lauke, o kadangi ziema buvo, kaip pavasaris, tai tos ziles beveik ir spalvos nepakeite, siemet turetu lyg ir zydeti, bet jos tokios isstype, gal zinot kas, gal jas pagenet reiketu, kad tankiasnes butu g.gif

Papildyta:
QUOTE(Melodi @ 2008 03 19, 16:27)
as pernai geguzes gale sugalvojau sukuciu pasiset, nu sudygo man gerai, bet paskui buvo ta zymioji, baisioji liutis ir gerokai islauze visus doh.gif  Tai siaip isaugo kazkas su labai apskurusiais lapeliais, ir net zydet pradejo gal rugpjucio gale, tai tiek ir spejau pasidziaugt iki pirmu salnu doh.gif Seklu liko dar....gal cia vel bandyt g.gif  Bet man nelabai patiko, kad labai pats augalas nelapotas gavos, toks siulas su keliais lapeliais, as kadangi tikejaus terasoj biski nuo saules atsidengt, tai nieko gero....gal kazkokiu medziagu truko g.gif

Maniskiai sukuciai irgi graziai sudygo, lauksiu dar vieno lapelio ir pikuosiu bigsmile.gif, o del tu papildomu medziagu g.gif , gal trasu g.gif

Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2008 03 20, 07:53)
Sveikos, augalų mylėtojos  4u.gif

ax.gif ar galima ir man į jūsų draugišką būrį?

Iš kart prisipažinsiu, kad man iki jūsų žinių toli gražu, bet mokytis niekada nevėlu.
Kadangi gyvenam amžinoj statyboj, tai rimtu aplinkos tvarkymu galėsiu užsiimt vėliau, kai išnyks plytų ir žvyrų krūvos. Labai susidomėjau prieskoniu darželiu, apie kuriuos diskutuojama gan dažnai. Kaip ir kur darysiu dar nenusprendžiau, bet sėklų jau nusipirkau. Ir noriu paklaust ar tiesiai į dirvą tuos prieskonius bert ar iš pradžių susidaugint vazonuose  g.gif. Ir jeigu daiginta, tai jau dabar?

Labai nemazai sia temele parasyta, bet kitam forume, ten merginos tikrai geru patarimu pridejusios bigsmile.gif 4u.gif , pasiieskok, tikrai nesigailesi
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 03 20, 00:19)
Šiandien buvom Riešėje pirkti plėvelės, tai pagalvojau, kad visai netoli kažkur ir jolaxus dvarelis biggrin.gif

na tai visiška netvarka, kad būnat šalia ir neužsukat doh.gif mano dvarelis už to miškelio, prie kurio Somlita įsikūrusi - tuirbūt joje pirkot plėvelę mirksiukas.gif mes dažnai pasivaikščiodami iki ten per miškelį daropojam smile.gif

QUOTE(Juro @ 2008 03 20, 09:46)
as irgi turiu, bet palikau lauke, o kadangi ziema buvo, kaip pavasaris, tai tos ziles beveik ir spalvos nepakeite, siemet turetu lyg ir zydeti, bet jos tokios isstype, gal zinot kas, gal jas pagenet reiketu, kad tankiasnes butu g.gif

manau, kad pagenėjus jos nelabai sukrautų žiedų, na nebent tų žiedų ir nereikia. Kaip minėjau brolienė buvo pražydinusi antrais metais, tačiau ji tikrai negenėjo, tai jos buvo tokios šiek tiek ištysę, žiedas berods iš augalo vidurio augo.
Atsakyti
QUOTE(Juro @ 2008 03 20, 09:56)

Papildyta:
Labai nemazai sia temele parasyta, bet kitam forume, ten merginos tikrai geru patarimu pridejusios  bigsmile.gif  4u.gif , pasiieskok, tikrai nesigailesi

o gal būtų galima sužinot kuriam? šiaip skaitinėju šios temos senesnes temas, bet dar daug liko.
Atsakyti
Kazkaip nesinori, kad penktadienio nakti -9 butu. Viska atidengiau. Roziu pumpurai turbut nusals verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuks @ 2008 03 19, 21:20)
o as pasejau penktadieni triju rusiu serencius, tai viena rusis tik sudygo, o ir ziliu dar nesimato...sedziu kasdien prie vazonu nosi priklijavus, gal todel jos ir nelenda....ir drekinu normaliai, ir pakalbinu, nu nelenda... verysad.gif

ir as panasiai jauciuos lotuliukas.gif ...nosi priklijavusi, kur buvus kur nebuvus, vel prie savo daigyklos
pas mane irgi kas dygsta kas ne, bet visumoj tai nieko, tvarkele..jau kaip laukiu geresniu oru, nagai niezti
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 03 20, 00:53)
sveiki vel!

pirmiausia: ka as cia auginu?:
user posted image
gal kas zinote? blush2.gif  dabar zydi, ryte ziuriu guli visos blink.gif , o diena atsistojo vel  wub.gif

cia gi snieguolytes, tik gal kokios skiepytos..
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 03 20, 01:53)
sveiki vel!

pirmiausia: ka as cia auginu?:
user posted image
gal kas zinote? blush2.gif  dabar zydi, ryte ziuriu guli visos blink.gif , o diena atsistojo vel  wub.gif
cia kadagys. [ unsure.gif ]

Papildyta:
Knifofija, o puskiparisius irgi bet kada galima karpyt? blush2.gif , nes sita noriu apvalu turet http://i262.photobuc...on/DSCF6298.jpg , o yra nepaklusniu sakeliu.

Gėlytės tai leukoja (leucojum vernum). Kadagys pilkas tai Žvynuotasis kadagys "meyeri"
Puskiparisius gali karpyt bet kada, tik pušis ir egles reikia genėti tam tikru laiku.
Būna kartais nepaklusnių šakeliu, bet per metus ir jos paklūsta. Pririši, prigeni ir tvarka.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 03 20, 10:28)
Kazkaip nesinori, kad penktadienio nakti -9 butu. Viska atidengiau. Roziu pumpurai turbut nusals  verysad.gif

rozes iki -10 nebijo, bet jei tiek pranesineja pas jus, as tavo vietoj gal ir denciau...pas mus pajury tai tikrai tiek nebus, o salneles-2-3 jos tikrai nesibaido

panos mane irgi domina kur jus apie prieskonini darzeli kalbejot...ar yra dar ta tema?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Antradiene#: 20 kovo 2008 - 10:42
QUOTE(rutulux @ 2008 03 20, 06:53)
Ir noriu paklaust ar tiesiai į dirvą tuos prieskonius bert ar iš pradžių susidaugint vazonuose  g.gif. Ir jeigu daiginta, tai jau dabar?

Kai kuriuos jau reikia pasisėti namie - mairūnus, bazilikus, dašį, rozmariną, šalaviją ir kt. Kitoje pakelio pusėje būna nurodyta kada sėti, kur - tiesiai i dirvą ar anksčiau daigelius pasiauginti. O šiame forume galima ir apie kai kuriuos prieskonius pasiskaitinėti.
Atsakyti

Dėkui, crocus, kaip tik apie šį forumą ir galvojau. Reiks iki tavęs atstraksėt patirties pasisemt smile.gif
Atsakyti
apie pireskonius aš ir čia skaičiau:
http://www.rojaussod...i...246&start=0
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 20, 11:01)
na tai visiška netvarka, kad būnat šalia ir neužsukat doh.gif mano dvarelis už to miškelio, prie kurio Somlita įsikūrusi - tuirbūt joje pirkot plėvelę mirksiukas.gif mes dažnai pasivaikščiodami iki ten per miškelį daropojam smile.gif
manau, kad pagenėjus jos nelabai sukrautų žiedų, na nebent tų žiedų ir nereikia. Kaip minėjau brolienė buvo pražydinusi antrais metais, tačiau ji tikrai negenėjo, tai jos buvo tokios šiek tiek ištysę, žiedas berods iš augalo vidurio augo.

jolaxius is rieses? kaip smagu as irgi riesete
Atsakyti