Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

tixliai, jolaxus, priminei apie purškimą thumbup.gif
aš dar šiemet vazoninių pomidorų pasisėjau ir jau visai nemažučiai bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Melodi @ 2008 03 19, 09:57)
va su situo tai problema pas mus, nera name vesesnes nei + 20 vietos doh.gif
Papildyta:
aciu wub.gif

ir jūsų diena šiandien tokia maginė bigsmile.gif visi septintukai thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi ant praėjusiais metais sėtų žilių buvo parašyta, kad jos dvimetės, tai aš jas i rpalikau lauke per žiemą blush2.gif Žiūrėsiu kas liko doh.gif Tiesa, sėjau tiesiai į dirvą gegužės mėn.
Atsakyti
Apie dideliu spygliuociu persodinima skaiciau zurnale "Sodo idejos" ar kaip ten jis... Esme ta, kad persodinimas vyksta apie 3 metus. Pirmiausiai, nukertamos augalo saknys is vienos puses, po metu - is kitos. Treciais metais iskeliamas su kuo didesniu saknu ir zemiu gumulu ir persodinamas. Taip augalas speja prisiauginti nauju smulkiu, toli nepaejusiu, saknu apie save, kurios ji maitina.

Panasiai ir Knifofija aiskino 4u.gif
Atsakyti
na parodykit man kuri paveiksliuka kaip ta - žilė atrodo g.gif o sita...dideliu medziu persodinimui reikalingas ir kranas,esu macius per televizoriu reportaza rolleyes.gif
Atsakyti
Stai cia ji:
http://www.alma.skyn...uole_zile_2.jpg
Atsakyti
O man tai va kokie reikaliukai su kobėja-iš 7 sėklyčių išdygo tik 1 unsure.gif verysad.gif .Niu lauksiu dar,gal gi dar pasirodys koks vienas daigelis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nikitaL @ 2008 03 19, 15:16)
O man tai va kokie reikaliukai su kobėja-iš 7 sėklyčių išdygo tik 1 unsure.gif  verysad.gif .Niu lauksiu dar,gal gi dar pasirodys koks vienas daigelis unsure.gif

as pernai geguzes gale sugalvojau sukuciu pasiset, nu sudygo man gerai, bet paskui buvo ta zymioji, baisioji liutis ir gerokai islauze visus doh.gif Tai siaip isaugo kazkas su labai apskurusiais lapeliais, ir net zydet pradejo gal rugpjucio gale, tai tiek ir spejau pasidziaugt iki pirmu salnu doh.gif Seklu liko dar....gal cia vel bandyt g.gif Bet man nelabai patiko, kad labai pats augalas nelapotas gavos, toks siulas su keliais lapeliais, as kadangi tikejaus terasoj biski nuo saules atsidengt, tai nieko gero....gal kazkokiu medziagu truko g.gif
Atsakyti
Oi kokie musu tempai thumbup.gif

[quote=nikitaL,2008 03 16, 08:57]
Vajazau,kiek visokių grožybių primačiau ,man labai patiko tavo spiralinė tuja rokoko .O aš maniau,kad tokios nėra,kad reikia pačiam apsikarpyt,kad tokią turėtum.Nors aišku jeigu moki,tai tai nėr problemų ir turint paprastą.
[/quote]

Musu nekarpyta, Aciu Knipofijai, kad paaiskino kaip tai daryt 4u.gif
siaip visi didieji medziai uosvio sodinti [manes dar nebuvo] ir priziurimi, o as galiu liest tik savo medzius http://i262.photobuc...on/DSCF6281.jpg
[uztad gelynus peremiau visus cool.gif ]

Knipofija, o jei spiraline tuja jau paaugusi, geri 3 metrai, tai ar galima ja karpyti tomis spiralemis?
[noriu daugiau zinoti pries ka nors sakant uosviui blush2.gif , jis sunkai priiimma naujoves, nors jau ir pradejo skaitytis su manimi del augalu, nes man sekasi ax.gif ]

Ir dar:
kada dekor spygliuocius karpyt? koki menesi?

[quote=jolaxus,2008 03 16, 10:54]
na, rokoko, tu apskritai prisiželdinus kaip reikiant labai gražiai nusidriekęs čiobrelis turbūt jau seniai įsikūrę esate, kad augmenija jau spėjusi taip suaugti
aš vistik mintiju kažką minimalistinio toj tarpuvartėj kurti, nes šiaip gėlynų ir kituose kampuose per akis. Gal tikrai kokį ne per daug besiplečiantį, bet formuojamą spygliuotį pasirinkti
[/quote]

na sklypas priziurimas jau seniai, as atejau pries 5 metus, ir po metu isikisau, taigi ''stazas'' tik 4 metai...
pradzia buvo nuo vienmeciu pagal paveikslelius ant pakuociu doh.gif , aciu Dievui pasisejau daugiameciu, ir kitam sezonui jau kai ka turejau + nemazai augalu jau buvo, emiausi pertvarku biggrin.gif
kadangi yra dar didelis gelynas uzstojantis darza, kur ziema ''plika zeme'',
tai mazesniji suaglvojau padaryti grazu VISAIS metu laikais - taip kilo ideja apie spygliuotyna su viszaliu kilimu - jam tik 2-3 metai, vis keitineju, tobulinu...
Man tas sliauziantis ciobrelis wub.gif , visus takus graziai ''apkrastavo''...

O tu Jolaxus ok nusprendei del tuju palei kelia thumbup.gif - tas ''raudonas kilimas'' turi ziuretis visais sezonais, be ''plikos zemes'' periodo.

[quote=jolaxus,2008 03 16, 16:02]
daug šitų ir kitokių įdomių sėklų galima rasti Vilniuje, Rygos g. ir Laisvės pr. kampe,
kažkaip nė viena neparašiusi iš kokio LT krašto esate, gal Vilnius jums irgi nepakeliui...
[/quote]

Trakai smile.gif
Aciu uz info 4u.gif , as maniau, kad ten tik irankiai..

[quote=rozamunda,2008 03 16, 16:12]
[quote=rokoko,2008 03 15, 17:07]
user posted image
Nu baisiai grazu
Tik papasakok,kada tujas gyvatvoreje reikia kirpti geneti- vieni sako kad birzelio laukt,kiti-kad dabar pats laikas
[/quote]

Nezinau unsure.gif Uosvio darbas ten,dabar taip atrodo [s.m. sausis]:
http://i262.photobuc...on/DSCF6272.jpg

[quote=Vaidusiukė,2008 03 17, 20:17]
Mb jau pradėjo kalbėt, kad thumbup.gif būtų į vienkiemį išsikelt nereikėtų netvarkingų kaimynų kesti .

Pas mus tas variantas su kiaulpienėm , aš einu raviu, o kaimynė sako taigi kaip gražiai žydi...................
[/quote]

kad man tik tos kiaulpienes.....
tokiu kaimynu niekas turbut neturit http://i262.photobuc...on/DSCF6251.jpg
Aciu D, kad is siaurines puses, kur tik 1 langas laiptinej rolleyes.gif
baisiausias sodu bendrijos sklypas, ir butinai prie musu!...

Kazkaip nesklandziai man isejo..... gal suprasit blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 19 kovo 2008 - 16:14
Pernai pavasarį netyčia buvome pataikę į augalų mugę prie Megos. Gal žinot ar bus šiais metais? Jei taip, tai kada.
Atsakyti
Aha as jau irgi mugiu labai laukiu smile.gif
Atsakyti
Melodi Paskelbta Šiandien, 17:27
Aš kaip sėjau, tai priberiau ne taip jau retai į tą vieta ,kartais patrešdavau ,augo normaliai ,tik man nepatiko tai ,kad žiedas žydi vieną dieną.Ir kad vaizdas nesigadintų,atsibosdavo rankioti tuos suvytusius skudurelius.Šiemet sesiu peležirnius.Gal kas bandet auginti daugiamečius pelėžirnius?
Atsakyti
QUOTE(veronika1 @ 2008 03 19, 17:13)
Melodi Paskelbta Šiandien, 17:27
  Aš kaip sėjau, tai priberiau ne taip jau retai į tą vieta ,kartais patrešdavau ,augo normaliai ,tik man nepatiko tai ,kad žiedas žydi vieną dieną.Ir kad vaizdas nesigadintų,atsibosdavo rankioti tuos suvytusius skudurelius.Šiemet sesiu peležirnius.Gal kas bandet auginti daugiamečius pelėžirnius?

aha, man irgi sitas momentas visai nepatiko schmoll.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti