Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

QUOTE(Knifofija @ 2008 03 18, 20:21)
Jezau kaip protingai parašiau, reiks išrinkti viską iš forumo ir išleisti Knifofijos patarimų knygą  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif jau laikas tuo užsiimti, nes paskui pasimes tokia išmintis taip suprantamai išdėstyta thumbup.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(holiday @ 2008 03 18, 23:00)
nors man rodos, kad žilės yra dvimetės  rolleyes.gif jei neteisi - pataisykit  4u.gif

teoriškai žilės tikrai dvimetės, t.y. antrais metais jos žydi, tačiau pas mus jos nežiemoja. Nors... kai tokios žiemos, tai tarkim pernai brolienė buvo palikusi kelias, tai po žiemos jos atsigavo ir sužydėjo biggrin.gif Žiedukai tai nėra kažkoks stebuklas - primena šlamučio, to kur smėlynuose auga žiedyną, tokie geltoni smulkučiai žiedukai.
Atsakyti
reikia žinovo umn.gif turiu silpnybę sprigėms ir nusipirkau jų sėklyčių , parašyta valerio sprigės "accent" H,aukštis 10-15cm , tai čia užaugs kupstas(ko man ir reikia), at tik stiebas? mastau.gif
Atsakyti
atsiprašau jei klausiu ne į temą, bet neradau tokios forume. blush2.gif Noriu pasidomėti ar išvis įmanoma persodinti suaugusius krūmus ar medelius, ar jie 100 proc. neprigis. Turiu bėda, greit sklype prasidės statybos, o nuo prieš tai buvusios sąvininkės kaip palikimą gavome krūūūūvą įvairiausių žydinčių krūmų, krūmelių, kadagių, eglučių , pūšelių ir t.t 4u.gif Kaikurie iš jų gali tikrai užkliūti statybininkamsar technikai, o labai norėtūsi išsaugoti juos. verysad.gif Gal galite patarti ką nors, kaip kada ir kur juos galima persodinti. Ačiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikutuke: 18 kovo 2008 - 23:33
QUOTE(rena @ 2008 03 18, 15:41)
na kadangi as nuo kryzkalnio 30 km, tai pas mane sniego, kaip pas Knifofija buvo, o dabar atrodo taip smile.gif
user posted image
wub.gif

bet va uztat kaip viskas graziai stovi biggrin.gif ...

QUOTE(rozamunda @ 2008 03 18, 15:46)
Is tikruju vasaros gale geriausia,ypac jei augalas ne pirmos jaunystes,nes poto prasideda ramybes periodas.As savo puseles persodinau pavasari, nes vyko didieji perplanavimo darbai-nieko,berods prigijo,nes ugtelejo nemazai mirksiukas.gif Tik stenkis kuo daugiau zemes,kurioje augo, prie saknu prilaikyti pernesant, geriausia pries tai gerai prilieti,dar kokios durpes pamaisyk, pasodinus gerai pamulciuok.
O kas de l puseles kreivumo-tai tame ir  jos grozis.

pasisodinau tik pernai visai maza, o del kreivumo, tai dar jokio grozio ten nera, o atrodo, lyg kas butu pasedejes ant jos lotuliukas.gif .

QUOTE(jolaxus @ 2008 03 18, 16:08)
bet aš tai tinginė doh.gif ieškau gi kaip įmanoma optimalesnio sprenimo, kad ir gražu būtų ir kuo mažiau tupinėt reikėtų aplink tuos gėlynus blush2.gif užtat ir tariuosi su jumis, nes kuo daugiau galvų, tuo daugiau minčių ir reikės gi rasti aukso vidurį smile.gif

ir gerai darai, kad tariesi, cia gi visos tingines tongue.gif .

QUOTE(Knifofija @ 2008 03 18, 19:21)
Jezau kaip protingai parašiau, reiks išrinkti viską iš forumo ir išleisti Knifofijos patarimų knygą  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

aciu, pas tave kaip visada viskas paprasta 4u.gif . Po tavo knygos butu visiems "rasytojams" bakrotas lotuliukas.gif .
Atsakyti
Na Vikutuke paskaityk Knififijos patarimų kaip tik raše vakar. manau kad labai jau aiškiai parašyta puslapis atrodo 42. Tai dabar jau išeina kad užvakar. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2008 03 19, 00:32)
atsiprašau jei klausiu ne į temą, bet neradau tokios forume. blush2.gif  Noriu pasidomėti ar išvis įmanoma persodinti suaugusius krūmus ar medelius, ar jie 100 proc. neprigis. Turiu bėda, greit sklype prasidės statybos, o nuo prieš tai buvusios sąvininkės kaip palikimą gavome krūūūūvą įvairiausių žydinčių krūmų, krūmelių, kadagių, eglučių , pūšelių ir t.t 4u.gif  Kaikurie iš jų gali tikrai užkliūti statybininkamsar technikai, o labai norėtūsi išsaugoti juos. verysad.gif  Gal galite patarti ką nors, kaip kada ir kur juos galima persodinti. Ačiu.

Turetum tai padaryti kuo greiciau,kol neprasidejo vegetacija,ka gali susikisk i vazonus.
as pernai parsiveziau krumelius ir puseles tik su trupuciu zemiu,tai parvezus sustaciau i viene vieta,uzpyliau zememis saknis ir dar truputi paliejau kad neisdziutu.Taip jos ir pralauke dienele kita,kol sugalvojau kur pasodinti.Prigijo puikiai,tik poto tai jau turi laistyt kaip reikiant.
Dar girdejau kas didelius medziu,bent jau spygliuocius tai ziema ,kol zeme susalus iskasdavo ir i nauja vieta sodindavo su visu gumulu susalusiu.

apie spygliuociu persodinima ir ju slapta parsigabenima kad ir is is misko
http://www.sodovizij...dex.php?id=2592 ph34r.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 19 kovo 2008 - 08:34
QUOTE(gekoniuke @ 2008 03 18, 23:33)
reikia žinovo umn.gif turiu silpnybę sprigėms ir nusipirkau jų sėklyčių , parašyta valerio sprigės "accent" H,aukštis 10-15cm , tai čia užaugs kupstas(ko man ir reikia), at tik stiebas? mastau.gif

valero sprigės auga krūmeliu, vieną stiebą augina balzamininės sprigės - jau pasiomėjau, kadangi pati esu prisisėjusi balzamininių, tai reikėjo išsiaiškinti smile.gif
tik kad geriau šakotūsi, formuotų krūmelį, matyt tas velero spriges reikia prignybti ūgtelėjusias, nesu jų auginusi iš sėklų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(vikutuke @ 2008 03 19, 00:32)
atsiprašau jei klausiu ne į temą, bet neradau tokios forume. blush2.gif  Noriu pasidomėti ar išvis įmanoma persodinti suaugusius krūmus ar medelius, ar jie 100 proc. neprigis. Turiu bėda, greit sklype prasidės statybos, o nuo prieš tai buvusios sąvininkės kaip palikimą gavome krūūūūvą įvairiausių žydinčių krūmų, krūmelių, kadagių, eglučių , pūšelių ir t.t 4u.gif  Kaikurie iš jų gali tikrai užkliūti statybininkamsar technikai, o labai norėtūsi išsaugoti juos. verysad.gif  Gal galite patarti ką nors, kaip kada ir kur juos galima persodinti. Ačiu.

štai čia paskaitinėk mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu ***** vel ziema gryzo, mano krokai po sniegu palaidoti mega_shok.gif

Nu reiks pasiset tu ziliu, dar naslaiciu radau, gal kas isdygs aciuks.gif Bet is mano ankstesniu bandymu ka nors set paciai tai s....gaudavosi blush2.gif Na sudygt tai sudygdavo, o paskui as nemoku tu daigeliu mazuteliu priziuret, kaip juos laistyt kad neprisiplotu prie zemes? Kaip ir kada pikiuot? Atsimenu naslaites buvo sudyge, bet isstypo ir nulinko ir vsio... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 03 18, 15:29)
?????? Ar teisybe, kad pusheles galima persodinti tik nuo rugpjucio iki rugsejo vidurio? Atseit ankstyvas pavasaris ir antroji rudens puse netinka, nes pushys nemegsta shaltos dirvos. O as jau buvau numacius artimiausiu metu viena persodint  g.gif .

mes sodinom pavasarį (balandį), tai mažos prigijo, o didelės, aštuonmetės, ne verysad.gif , dabar knifofija išaiškino kodėl, ačiū jai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2008 03 19, 10:06)
o paskui as nemoku tu daigeliu mazuteliu priziuret, kaip juos laistyt kad neprisiplotu prie zemes? Kaip ir kada pikiuot? Atsimenu naslaites buvo sudyge, bet isstypo ir nulinko ir vsio... doh.gif

kelios bendros rekomendacijos:
kai sudygsta reikėtų paieškoti šviesios, bet vėsesnės vietos, būtent šilumoje daigeliai per greitai auga ir išstypsta;
pikiuoti geriausi, kai išlenda tikrieji lapeliai;
su laistymu nepersistengti, nes nuo per didelės drėgmės supūva, geriau dažniau papurkšti, nes jei buvo sėta į gerai sudrėkintą substratą, tai iš jo drėgmė ne taip ir greit išgaruoja
Atsakyti
Melodi, tavo labai gražutė mergytė wub.gif
o su sėjimu man ir visaip būna biggrin.gif bet va pernai tagetes, žydrūnus pati užsiauginau thumbup.gif o pelargoniją norėjau pasidauginti, tai iš dvylikos šakelių tik trys prigijo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 19, 09:51)
kelios bendros rekomendacijos:
kai sudygsta reikėtų paieškoti šviesios, bet vėsesnės vietos, būtent šilumoje daigeliai per greitai auga ir išstypsta;
pikiuoti geriausi, kai išlenda tikrieji lapeliai;
su laistymu nepersistengti, nes nuo per didelės drėgmės supūva, geriau dažniau papurkšti, nes jei buvo sėta į gerai sudrėkintą substratą, tai iš jo drėgmė ne taip ir greit išgaruoja

va su situo tai problema pas mus, nera name vesesnes nei + 20 vietos doh.gif
Papildyta:
QUOTE(holiday @ 2008 03 19, 09:55)
Melodi, tavo labai gražutė mergytė wub.gif
o su sėjimu man ir visaip būna  biggrin.gif bet va pernai tagetes, žydrūnus pati užsiauginau  thumbup.gif o pelargoniją norėjau pasidauginti, tai iš dvylikos šakelių tik trys prigijo  unsure.gif

aciu wub.gif
Atsakyti