Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

[quote=vida777,2008 03 18, 16:29]
bigsmile.gif pas mane irgi ir sninga, ir pusto, nu visai oras pasiuto doh.gif .
?????? Ar teisybe, kad pusheles galima persodinti tik nuo rugpjucio iki rugsejo vidurio? Atseit ankstyvas pavasaris ir antroji rudens puse netinka, nes pushys nemegsta shaltos dirvos. O as jau buvau numacius artimiausiu metu viena persodint g.gif .
Is tikruju vasaros gale geriausia,ypac jei augalas ne pirmos jaunystes,nes poto prasideda ramybes periodas.As savo puseles persodinau pavasari, nes vyko didieji perplanavimo darbai-nieko,berods prigijo,nes ugtelejo nemazai mirksiukas.gif Tik stenkis kuo daugiau zemes,kurioje augo, prie saknu prilaikyti pernesant, geriausia pries tai gerai prilieti,dar kokios durpes pamaisyk, pasodinus gerai pamulciuok.
O kas de l puseles kreivumo-tai tame ir jos grozis.
Atsakyti
QUOTE(holiday @ 2008 03 18, 15:06)
jolaxus, aš palei tavo įvažiavimą formuočiau daugiamečių ir vienmečių gėlių eilutes  4u.gif kad žydėtų nuo pavasario iki rudens. esu mačiusi gražių pavyzdžių internete, jei rasiu - įmesiu  4u.gif

QUOTE(holiday @ 2008 03 18, 15:45)
man labai gražu:gėlytes aišku galima derinti pagal skonį  4u.gif

tikrai gražu vienmetės su daugiametėm, man labai gražu žilė kad ir retai pamėtyta prie ryškesnių gėlių wub.gif
bet aš tai tinginė doh.gif ieškau gi kaip įmanoma optimalesnio sprenimo, kad ir gražu būtų ir kuo mažiau tupinėt reikėtų aplink tuos gėlynus blush2.gif užtat ir tariuosi su jumis, nes kuo daugiau galvų, tuo daugiau minčių ir reikės gi rasti aukso vidurį smile.gif
Atsakyti
jolaxus, man žilės irgi super thumbup.gif aš jas pernai komponavau plačiuose vazonuose su sprigėm, su žydrūnais, su tagetėmis thumbup.gif
Atsakyti
Pas mane irgi labai gražiai prisnigo,net ir dabar krenta didžiulės snaigės bigsmile.gif bigsmile.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

4 trilitrinius prisidėjom sniego su dukra,tai dabar laistysiu su tuo vandeniu savo gėlytes thumbup.gif

Dėkui knifofija už spiralinės tujos paaiškinimą mirksiukas.gif

Pas mane irgi kiek krokiukų žydi bigsmile.gif ,vakar buvom nuvažiavę prie namo(na,mes dar ten negyvenam,bet jau tuoj tuoj .......).
Inkilėlius 2 naujus įsikėlėm wub.gif ax.gif .truputi apgenėjom 2 obelis,kitas dar palikom,lietus pradėjo lyt doh.gif
Prilindę tulpių lapelių bigsmile.gif .žodžiu faina,faina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(holiday @ 2008 03 18, 16:42)
jolaxus, man žilės irgi super  thumbup.gif aš jas pernai komponavau plačiuose vazonuose su sprigėm, su žydrūnais, su tagetėmis  thumbup.gif

as kaip tik namie radau ziles seklyciu, kazin jei dabar paseciau kas nors isaugtu? g.gif Ar jas tiesiai i dirva seja tik?
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2008 03 18, 18:25)
as kaip tik namie radau ziles seklyciu, kazin jei dabar paseciau kas nors isaugtu? g.gif  Ar jas tiesiai i dirva seja tik?

tikrai išaugtų - aš prieš kelias dienas pasėjau, tai jau gražiai sudygę. Nepatingėjau kone po sėklikę išdėliot tvarkingai, tai taip gražiai sudygę, neužlipę vienos ant kitų, bus mažiau vargo pikiuojant, nereikės šaknelių labai draskyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 03 18, 16:29)
bigsmile.gif pas mane irgi ir sninga, ir pusto, nu visai oras pasiuto  doh.gif .
?????? Ar teisybe, kad pusheles galima persodinti tik nuo rugpjucio iki rugsejo vidurio? Atseit ankstyvas pavasaris ir antroji rudens puse netinka, nes pushys nemegsta shaltos dirvos. O as jau buvau numacius artimiausiu metu viena persodint  g.gif .

ir dar, jei mano kalnine pushele (dar visai mazule), nuaugusi viena puse i saule, tai persodinant jei atsuksiu i sviesa kita puse, tai kazi ar issitiestu?

Gali sodinti drąsiai, tai tikri paistalai, sodinu kai tik pašalas išeina ir jos nieko nepajunta. Jei pušaitė nesenai sodinta, tai sukiok drąsiai, bet jei auga vienoj vietoj daugiau kaip 3metai, tada reikia labai atsargiai iškasti, kad nepažeistum šaknų ir apsukti. Jei augalą dažnai persodini, jis susiformuoja aplink save tankų maitinančių šaknų kuokštą ir visiškai nebereaguoja į persodinimus, bet jei jis pasodintas ir daug metų augo vienoje vietoje jo šaknys plačiai išsikeroja ir persodinant jas nukirtus augalas lieka be maitinimo, o tada didelė rizika, kad neprigis. Jei aš planuoju kokį medį ar krūmą (senai augantį) persodinti maždaug prieš metus pradedu su kastuvu jam apie šaknis "vaikščioti" - esant lietingam orui laikas nuo laiko iš kurio nors šono atkertu šaknis (tik negalima visų šonų vienu metu).
Jezau kaip protingai parašiau, reiks išrinkti viską iš forumo ir išleisti Knifofijos patarimų knygą lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šiandien pranešė ,kad šią savaitę numatomi nuo 6 iki9 laipsnių šalčiai naktimis,kažin ar nesušals mano pelergonijos.Aš jas išnešus į nešildomą šiltnamį ir dar uždengus agroplėvele.Bet jei tokie šalčiai bus ,kažin ar nereiks pernešti į namą.
Atsakyti
QUOTE(Lolitaaa @ 2008 03 18, 20:33)
Šiandien pranešė ,kad šią savaitę numatomi nuo 6 iki9 laipsnių šalčiai  naktimis,kažin ar nesušals mano pelergonijos.Aš jas išnešus į nešildomą šiltnamį ir dar uždengus agroplėvele.Bet jei tokie šalčiai bus ,kažin ar nereiks pernešti į namą.

Kai minusas, nakčiai nešk į vidų, nes dienomis pranašauja pliusinę temperatūra ir tik naktimis minusą.
Atsakyti
Kažin ar ilgai tie šalčiai laikysis?Jau taip norisi viską pradėti tvarkytis, o čia tai lyja ,tai dar geriau, prisninga.Pas mus tokia klampynė, kad tuoj botų reikės. g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolitaaa @ 2008 03 18, 20:23)
Kažin ar ilgai tie šalčiai laikysis?Jau taip norisi viską pradėti tvarkytis, o čia tai lyja ,tai dar geriau, prisninga.Pas mus tokia klampynė, kad tuoj botų reikės. g.gif  g.gif  g.gif

reiktų kortas mesti, metereologai taip toli nemato tongue.gif ( puikiai pamenu datą balandžio 20 d., sniego tiek privarė, kad teko kailius traukti)
Atsakyti
mane irgi neviltis ima dėl tokio oro unsure.gif

melodi, aš pernai pirkau daigelius, bet jau jolaxus atsakė, kad gali sėti. reiks ir man nusipirkti jų sėklyčių thumbup.gif nors man rodos, kad žilės yra dvimetės rolleyes.gif jei neteisi - pataisykit 4u.gif
pas mane katilinėje jau visas kampas sėjinukais užstatytas doh.gif kobėjas jaučiu per anksti pasėjau doh.gif
Atsakyti