Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

Jolaxus, koks grazus pas tave sermuksnis wub.gif Is tiesu, kokia lapu spalva buna vasara? Kiek mokejai?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 03 17, 18:00)
ar taviskis jau veda vaisius, o lapai visa sezona bordiniai, prasom issamiau  tongue.gif .

na sužydėjo ir keletą kekių uogų užmezgė jis pas mane jau pirmą vasarą, o lapai tik rudenį, kai atvėsta oras nusispalvina. štai radau internete dvi to paties šermukšnio fotkes skirtingu metu. Iš tiesų lapai įgavo tokią ryškią spalvą, tik kad jų dar ne per daug buvo, laukiu kol mano medis subujos wub.gif
user posted image

QUOTE(Melodi @ 2008 03 17, 18:11)
O man patarkit, kokiu vienmeciu pasisodint siaurinej pusej i lovelius, na ten pavesis beveik visada, tai visokios petunijos, surfinijos tai skursta mirksiukas.gif

ir sutapk man šitaip - ką tik varčiau žurnalą, kur aptarinėtos gėlės įvairių pusių balkonams biggrin.gif
Taigi, šiaurinei pusei, kaip gana normaliai toleruiojančios šešėlį rekomenduojamos:
šliužiančioji šilingė (Lysimachia nummularia) (nors dažniau auginama lauke, tačiau rekomenduojama ir loveliams); Notrelė (Lamium); gumbinė begonija; našlaitė; sprigės; bakopa - rašoma, kad pusšešėlyje ji žydės ne taip gausiai, tačiau nereikės ir dažnai laistyti, o drėgmę ji mėgsta
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 03 17, 19:14)
Jolaxus, koks grazus pas tave sermuksnis  wub.gif Is tiesu, kokia lapu spalva buna vasara? Kiek mokejai?

kaip jau supratai, tokia spalva tik rudenį, o kiek mokėjau tai neprisimenu, pas mane kainos neužsilaiko galvoje ilgiau nei kelios dienos doh.gif bet tikrai 100 nekainavo, gal kokius 40-60 Lt g.gif
Atsakyti
Bet tikrai labai grazutis ... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 03 17, 13:44)
irnesakyk.gif nezinau kur tu lakstei,bet maniskes levandos visa ziema graziausiai zalios,kad nekilo ranka kai kuriu apkarpyt,nezinau ar butina jas kiekviena meta apkarpyt ar ne  g.gif tos kurios daugiau tokiu stagaru turejo tai gana trumpokai apkarpiau

Apie levandas žinau,kad genėti rudenį arba pavasarį iki 1/3 augalo. Aš geniu pavasarį, kad nubarstytų savo sėklytes.
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2008 03 17, 17:11)
Cia gal as pernai savo svyranti sermuksni imetus buvau g.gif  Bet labai jaunas pas mus, tai dar kolkas nelabai vaizdo yra smile.gif

user posted image

tavo tavo ir turejau omeny, grazus jis man tada pasirode, tai ir prisimenu biggrin.gif . O tikslaus vardo nepameni?

QUOTE(jolaxus @ 2008 03 17, 18:29)
kaip jau supratai, tokia spalva tik rudenį, o kiek mokėjau tai neprisimenu, pas mane kainos neužsilaiko galvoje ilgiau nei kelios dienos doh.gif  bet tikrai 100 nekainavo, gal kokius 40-60 Lt g.gif

nu bet koks didelis, ir taip pigiai wub.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 kovo 2008 - 19:37
Turiu rododendrą,sodinau prieš 3 metus,tačiau visai neauga ,dar nė kart nežydėjo.Gal netinka vieta?Žemė pas mus rūgšti,netoli augo eglės,tačiau jas nupjovėme,nes buvo labai didelės ir sudarė pavėsį.Gal dar verta rododendrą persodinti kitur,ogal jam kas nors netinka? g.gif Ir dar, ar galiu dabar persodinti bijūnus, ar žydės jie po persodinimo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 03 17, 19:36)
tavo tavo ir turejau omeny, grazus jis man tada pasirode, tai ir prisimenu  biggrin.gif . O tikslaus vardo nepameni?
nu bet koks didelis, ir taip pigiai  wub.gif .

Nea, tiksliai netasimenu, bet man rodos tas pats kaip pas Jolaxus, nes ten pat pirkom ir mokejom 60 lt, ten pas juos tik 1 rusis svyranciu ir tebuvo blush2.gif

Aciu Jolaxus thumbup.gif Varysiu viena lovi sprigem, kita begonijom, paziuresiu katros geriau augs, o bakopa pabandysiu pakabint 4u.gif biggrin.gif

O naslaites dabar set jeigu i lovius? g.gif
Atsakyti
o kaip jus aosaugot patvorius nuo kaimynu dilgeliu? as kelis kartus nupurskiau, bet vistiek pro tvoros apacia lenda...
Atsakyti
QUOTE(emiliuks @ 2008 03 17, 20:01)
o kaip jus aosaugot patvorius nuo kaimynu dilgeliu? as kelis kartus nupurskiau, bet vistiek pro tvoros apacia lenda...

dilgėles raučiau, jei jų tik būtų su mielu noru ax.gif Maniškis kaimynas garšvos neišsinaikina. Nebeiškenčiau ir vakar pati ėmiausi jo kiemą tvarkyt.
Atsakyti
QUOTE(emiliuks @ 2008 03 17, 20:01)

Geras ir labai aktualus klausimas lotuliukas.gif Mb jau pradėjo kalbėt, kad thumbup.gif būtų į vienkiemį išsikelt doh.gif nereikėtų netvarkingų kaimynų kesti .

Pas mus tas variantas su kiaulpienėm , aš einu raviu, o kaimynė sako taigi kaip gražiai žydi................... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 17, 17:55)
Į pavėsį pasiūlyt galiu sodinti begoniją. Gražiai atrodo smulkiažiedės begonijos. bigsmile.gif Didelės priežiūros nereikia ir amarai nepuola. thumbup.gif

vat apie begonijas ir as susidomejau g.gif einu apie jas pasidomet daugiau g.gif

QUOTE(Vaidusiukė @ 2008 03 17, 20:17)
Pas mus tas variantas su kiaulpienėm , aš einu raviu, o kaimynė sako taigi kaip gražiai žydi................... blink.gif

doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolitaaa @ 2008 03 17, 20:42)
Turiu rododendrą,sodinau prieš 3 metus,tačiau visai neauga ,dar nė kart nežydėjo.Gal netinka vieta?Žemė pas mus rūgšti,netoli augo eglės,tačiau jas nupjovėme,nes buvo labai didelės ir sudarė pavėsį.Gal dar verta rododendrą persodinti kitur,ogal jam kas nors netinka?    g.gif    Ir dar, ar galiu dabar persodinti bijūnus, ar žydės jie po persodinimo?  g.gif

rododendrai kaip tik geriausiai auga egliu kaimynystej...ir pavesi jie megsta...pas mane jie visi tokiu didziuliu egliu pasoneje ir zydi graziausiai...o bijunai labai nemegsta persodinimo ir gali nebezydet mirksiukas.gif
Atsakyti