As irgi pagalvojau kaip cia tos levandos stagarai, apsidziaugiau, kad pas mane po ziemos grazios.
QUOTE(gekoniuke @ 2008 03 17, 13:46)
tam kamputy kaip ir kad priklauso šermukšni pasodinčiau, kad nedraugai nerastu kelio į jūsų namus, jei neklystu dabar ir svyrančių yra
taigi jau turim šermukšnį, kaip tik kitoj pusėj įvažiavimo jau saugo kelią vienas dar jaunas, bet būsimas gražuolis
pas mane lenavdų irgi keli krūmeliai gyvena, rudenį aš jas apkarpiau, tai gana padoriai jos atrodo
As irgi noriu sermuksnio, o kaip ta svyruokle forma atrodo?
QUOTE(Melodi @ 2008 03 17, 12:47)
aha, pas mane jau ir geltoni prazydo keli, o kiti tai dar ne Bet jetau kaip mazas vaikas as tais krokais dziaugiuos, tiesiai po langu, tai vis begu ziuret ir dar vaikui vis rodau
vaikui tai as jau nerodau bo maniskis is kart skina jis tik per didziuosiu akmenis strikalioja, o as tik ziuriu, kad man ant kroku nenusoktu
krokai, tarp akmenu susodinti
Papildyta:
Tina, ziurek koki radau
Šermukšnis šiaurinis 'Gibbsii' - Sorbus hybrida 'Gibbsii'
Dydis: 5m aukščio ir 2-3m pločio.
Lajos forma: suformuoja kolonišką lają, šakos ir šakelės kylančios į viršų.
Augimo greitis: auga lėtai:10-15 cm per metus.
Žiedai: balti, susitelkę skėtiškuose žiedynuose, apie 10 cm pločio. Žydi VI mėn.
Vaisiai: beveik vyšnios dydžio, tamsiai raudoni, valgomi. Ilgai išsilaiko ant šakelių.
Lapai: elipsiški, negiliai skiautėti, tamsiai žali (8-15cm).
Poreikiai: saulėta vieta ar lengvas pavėsis, šalčiui ir vėjui atsparus.
Dirva: nuo vidutiniškai sausos iki drėgnos, nuo lengvai rūgščios iki lengvai šarmingos.
Pritaikymas: dėl savo augimo būdo, ypač tinkamas nedidelių teritorijų apželdinimui.
QUOTE(Wolke @ 2008 03 17, 13:44)
nezinau kur tu lakstei,bet maniskes levandos visa ziema graziausiai zalios,kad nekilo ranka kai kuriu apkarpyt,nezinau ar butina jas kiekviena meta apkarpyt ar ne tos kurios daugiau tokiu stagaru turejo tai gana trumpokai apkarpiau.
nu kur kur laksciau, pakiemiais, patvoriais .
QUOTE(Tina* @ 2008 03 17, 14:11)
As irgi pagalvojau kaip cia tos levandos stagarai, apsidziaugiau, kad pas mane po ziemos grazios.
nu jauciu be irodymu as cia neapsieisiu . A tai gal jos tokios negrazios, kad rudeni nekarpytos ?
Merginos, o kada medžius laikas purkšti nuo visokių kenkėjų? Gal jau galima? ir kada kamienus baltai dažyti būtų galima? Gal jau šį savaitgalį ar dar anksti?
Gal žinot kokį vyriškį, kuris galėtų pagelbėti sodo darbuose: krūmus apkarpyti, žemę sukasti?
Ačiū
Gal žinot kokį vyriškį, kuris galėtų pagelbėti sodo darbuose: krūmus apkarpyti, žemę sukasti?
Ačiū
QUOTE(Daivad @ 2008 03 17, 14:43)
Merginos, o kada medžius laikas purkšti nuo visokių kenkėjų? Gal jau galima? ir kada kamienus baltai dažyti būtų galima? Gal jau šį savaitgalį ar dar anksti?
Ačiū
Ačiū
sia tema jau snekejom sioje temoje atgal psl. pavartyk
QUOTE(Tina* @ 2008 03 17, 15:37)
As irgi noriu sermuksnio, o kaip ta svyruokle forma atrodo?
pas kaimynus yra svyruoklis, bet dar jaunas irgi, tai neatsiskleidęs visu grožiu ko gero tiesiog nuo viršaus šakos kažkaip žemyn nulenktos, net nekreipiau dėmesio ar ten kažkaip įskiepyta, ar tokia medelio forma ir yra iš prigimties Tačiau man kažkaip nelabai atrodo viršus, nes jis "plikas", t.y. žemyn šakos nusvirę, jos žemiau lapuojasi, o viršus gaunasi kaip ir be lapų, na nebent kaip minėjau, čia dėl jaunumo, gal dar suvešės...
o mano šermukšnis dar vis laiko kokias šešias geltonas pernykštes uogeles tikiuosi šiemet dar gražiau sužydės, nei pernai tik pirmi metai buvo kai pasodintas.
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 17, 10:19)
Eleborui tikriausiai trūko drėgmės ir apšalo lapeliai. Maniškis gyvena lauke, tik žiedeliai nukeipo, o šiaip lapas į lapą žaliuoja. turėtų atželti iš šaknų, jie gajūs, tik nekapstyk ir netręšk, bet neduok žemei perdžiūti.
palengvejo, aciu uz paguoda.
as pagooglinau, tai svyruoklinio neradau
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 17, 14:49)
pas kaimynus yra svyruoklis, bet dar jaunas irgi, tai neatsiskleidęs visu grožiu ko gero tiesiog nuo viršaus šakos kažkaip žemyn nulenktos, net nekreipiau dėmesio ar ten kažkaip įskiepyta, ar tokia medelio forma ir yra iš prigimties Tačiau man kažkaip nelabai atrodo viršus, nes jis "plikas", t.y. žemyn šakos nusvirę, jos žemiau lapuojasi, o viršus gaunasi kaip ir be lapų, na nebent kaip minėjau, čia dėl jaunumo, gal dar suvešės...
tai tu pafotkink vasara, as apie toki irgi svajoju , paziuresim kaip jis ten in real atrodo. Viena forumiete anksciau gi buvo idejusi foto su sermuksniu savo kieme - jaunas, ale graziai atrode. Matai, kai skiepyta i zemesni kamiena, tai labai tas plikas pakaushis matosi, o jei i auksta, tai manau viskas ok.
QUOTE(rena @ 2008 03 17, 15:54)
as pagooglinau, tai svyruoklinio neradau
va radau, tik kokybė ne itin gera