Aisku
Beje siandien zeme kapsciau, perkeliau auskarelius, tai zeme silta kaip ne vienais metais. Ir rozes jau atidengiau, jei bus saltuko - nemanau, kad joms labai pakenks.
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 15, 17:31)
išlėkiau ir pykštelėjau pora šiandieninių kadrų va čia tas pakraštys, kur susodinti astrai ir kur ieškau minčiųastrus kažkuo pakeisti. pamintykit su manim kartu, a?
nu tas tavo ivaziavimas toks isciustytas, kad tik raudono kilimo truksta ! Taigi mano nuomone, gal kazko tokio elegantisko ir palei krasta reiketu, pvz. buksmedziai - formuoti gali kaip sirdis geidzia, o amzina zaluma labai pagyvintu tavo didelius plotus, o dabar, bent jau sitoj nuotraukoj, atrodo truputi tustoka. Jei pasodintum truputi toliau nuo krasto, tai palei borteli galetum ir kokiu vienmeciu zemu pasiseti, kad ir tavo isgirtuju laibeniu, lobularijos ar alysu (augalas tas pats, tik visi skirtingai vadina ). Visi siulyti ir aptarti augalai nera viszaliai, ir anksciau ar veliau juos reikes nupjauti, ir vel bus tuscia.
Del levandu as dar vakar suabejojau, o jau siandien aplekiau (kur tik zinojau kad yra) paziureti kaip siuo metu atrodo - nu nee - stovi pilki stagarai, kur ne kur bandantys zaliuoti.
QUOTE(crocus @ 2008 03 16, 12:07)
Man tame trikampiuke į kampą norėtųsi kokio vertikaliai augančio spygliuočio ir šalia smarkiai nesiplečiančių šliaužiančių. Nes vietos ten nedaug atrodo. Ir jei kitoj pusėj levandos tai gal tiktų koks pilkšvas sidabrinis spygliuotis - derėtų gal. Arba ir tame trikampyje vertikalų spygliuotį ir levandas.
man sitas pasiulymas irgi priimtiniausias .
QUOTE(Sraunius @ 2008 03 16, 21:16)
šį pavasarį ir vasarą greičiausiai apsieisiu su turimomis sėklomis, o kitą rudenį-žiemą turiu nusižiūrėjus kelis psl ( vokiečių), bandysiu per Vokietijoje gyvenančią merginą užsisakyti ir atsisiųsti
nu jei akei, tai pasufleruok ir man tuos puslapiukus .
Papildyta:
Koki sirdies smugi apturejau siandien - mano naujasis pilkalapis eleboras muset jau ant mirties slenkscio . Lapai geltonai rudi (beveik visi!), kaip dziovintu geliu kad buna, ziedeliai ir ziedpumpuriai nurudave ir nusvire, gal koks vienas dar gaivaliojasi. Nusalt negalejo manyciau, tai gal saule sitaip nudegino (ikisau beveik sauletoj vietoj) . Knifofija, tu viltis mano, sakyk, ar jau jam amen?
QUOTE(nikitaL @ 2008 03 16, 08:57)
Ačiū labai už info,apie diasciją-išdykele
Tik dar vienas tada klausymėlis man iškilo,
o kaip reikia jas apkarpyti,ar tik ten kur buvo žiedeliai iki tos vietos,ar dar kitaip?
Tik dar vienas tada klausymėlis man iškilo,
o kaip reikia jas apkarpyti,ar tik ten kur buvo žiedeliai iki tos vietos,ar dar kitaip?
Kai šakos užauga ilgos ir būna daug peržydėjusių žiedų (atrodo kad žydi tik patys galiukai), apkerpu visą krūmelį (ne po vieną šakutę) palikdama pusę šakų ilgio arba tik trečdalį.
As asmeniskai levandu krumiukus dengiu eglisakem, tai kazi kaip ziema ta pakele atrodytu Bet levandos vasara labai grazios
QUOTE(vida777 @ 2008 03 17, 00:32)
nu tas tavo ivaziavimas toks isciustytas, kad tik raudono kilimo truksta ! Taigi mano nuomone, gal kazko tokio elegantisko ir palei krasta reiketu, pvz. buksmedziai - formuoti gali kaip sirdis geidzia.
Koki sirdies smugi apturejau siandien - mano naujasis pilkalapis eleboras muset jau ant mirties slenkscio . Lapai geltonai rudi (beveik visi!), kaip dziovintu geliu kad buna, ziedeliai ir ziedpumpuriai nurudave ir nusvire, gal koks vienas dar gaivaliojasi. Nusalt negalejo manyciau, tai gal saule sitaip nudegino (ikisau beveik sauletoj vietoj) . Knifofija, tu viltis mano, sakyk, ar jau jam amen?
Buksmedžiai mūsų sąlygomis laikas nuo laiko apšala, tad geriau rinktis rutulines tujas. Pav. "Teddy" labai kompaktiškos ir lėtai auga, nei karpyti, nei apšals.
Eleborui tikriausiai trūko drėgmės ir apšalo lapeliai. Maniškis gyvena lauke, tik žiedeliai nukeipo, o šiaip lapas į lapą žaliuoja. turėtų atželti iš šaknų, jie gajūs, tik nekapstyk ir netręšk, bet neduok žemei perdžiūti.
vakar apsiziurejau, kad geltoni krokai jau ziedus rodo bet kiti dar miega
nu tas tavo ivaziavimas toks isciustytas, kad tik raudono kilimo truksta
vau kokia gera mintis, gal tikrai reikėtų pradėt su raudonu kilimu organizuot priėmimus, nes dabar gi plaukia į palankynas visi giminės, draugai, kaimynai ir pažįstami, tai ko jų nepagerbus
Taigi mano nuomone, gal kazko tokio elegantisko ir palei krasta reiketu, pvz. buksmedziai - formuoti gali kaip sirdis geidzia, o amzina zaluma labai pagyvintu tavo didelius plotus, o dabar, bent jau sitoj nuotraukoj, atrodo truputi tustoka. Jei pasodintum truputi toliau nuo krasto, tai palei borteli galetum ir kokiu vienmeciu zemu pasiseti, kad ir tavo isgirtuju laibeniu, lobularijos ar alysu (augalas tas pats, tik visi skirtingai vadina ). Visi siulyti ir aptarti augalai nera viszaliai, ir anksciau ar veliau juos reikes nupjauti, ir vel bus tuscia.
Del levandu as dar vakar suabejojau, o jau siandien aplekiau (kur tik zinojau kad yra) paziureti kaip siuo metu atrodo - nu nee - stovi pilki stagarai, kur ne kur bandantys zaliuoti.
ačiū vida777 už fantazijas mano įvažiavimo tema tikrai reikia rimtai susimąstyti, tik va ne buksmedžių, o gal Knifofijos paminėtų tujų tema, nes buksmedžiai kiek žinau ne tik apšąla, bet būna ir saulėje nudega, o čia visai atvira vakarinė pusė, tai saulės vonios iš pietinės pusės garantuotos praktiškai visą dieną. Dar tuos plotus galvojau pagyvinti numesdama maždaug tokiu atstumu nuo įvažiavimo, kaip tolumoje matosi šermukšnis, kokius 2-3 žemus, plačius kadagius, o gal dar ką sumastysiu, aš niekur neskubu - va jau ketvirta vasara čia gyvensim, o dar kiek kampų, kur reikia apsispręsti ką ten patupdyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 15, 18:31)
tam kamputy kaip ir kad priklauso šermukšni pasodinčiau, kad nedraugai nerastu kelio į jūsų namus, jei neklystu dabar ir svyrančių yra
QUOTE(rena @ 2008 03 17, 10:49)
aha, pas mane jau ir geltoni prazydo keli, o kiti tai dar ne Bet jetau kaip mazas vaikas as tais krokais dziaugiuos, tiesiai po langu, tai vis begu ziuret ir dar vaikui vis rodau
Buksmedis, tai tokia ziema kaip sita labai graziai zaliavo
Mes savo siemetine "kaledine" sidabrine eglute ikasem i zeme sausio men, tai zaliuoja dar, kazin cia jau skaityt, kad prigijo, ar dar visaip gali but
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 17, 00:52)
Nebetampyk tu jo tegu būna, šiemet tokia žiema, kad galėjo ir peržiemot, bet sekantiems metams iškask, nerizikuok.
Na, bet man jį vistiek reikai perkelt į kitą vietą, tai sakau gal iš karto į vazonėlį.. Joo, taip ir darysiu. Šiandien eisiu į lauką tai ir sutvarkysiu
QUOTE(gekoniuke @ 2008 03 17, 13:46)
tam kamputy kaip ir kad priklauso šermukšni pasodinčiau, kad nedraugai nerastu kelio į jūsų namus, jei neklystu dabar ir svyrančių yra
Va, dabar suprantu, kodėl mūsų sklypo vienoje pusėje kai pirkom namą, net 3 šermušniai augo. Mes vidurinį išpjovėm, gerai, kad dar 2 palikom
o jau siandien aplekiau (kur tik zinojau kad yra) paziureti kaip siuo metu atrodo - nu nee - stovi pilki stagarai, kur ne kur bandantys zaliuoti.
nezinau kur tu lakstei,bet maniskes levandos visa ziema graziausiai zalios,kad nekilo ranka kai kuriu apkarpyt,nezinau ar butina jas kiekviena meta apkarpyt ar ne tos kurios daugiau tokiu stagaru turejo tai gana trumpokai apkarpiau
QUOTE(rena @ 2008 03 17, 11:49)
mano jau baigia nuzydet bet nesigirdama pasakysiu pas mane tulpes zydi...dziaugiuosi kaip mazas vaikas kiekvienu ziedeliu nezinau ar cia tokia ankstyva veisle bet jos yra zemauges tik lenda lapeliai is zemes is karto su ziedeliu jau kaip ir tie zemaugiai narcizai...pafotkinsiu ikelsiu nuotraukyciu...o dabar pasiraitojus rankoves rozes persodineju,sakau padarysiu pauzike ir paskaitysiu ka sodininkes-.darzininkes raso