Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

QUOTE(Knifofija @ 2008 03 16, 16:02)
Kukmedį ir puskiparisį kask ir sodink kur nori, kol neprasidėjo vegetaciją jis nieko nepajus.
O kambariniams kiparisams į lauką dar anksti, sušals, jie gi nežiemoja, o šalnų dar bus.

O kaip man žinot, kad kiparisas naminis, o ne laukinis? Aš ta kur noriu persodint į lauką gavau tik vakar. Jis visiškai toks pats kaip tas kur lauke žiemojo. unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(veronika1 @ 2008 03 16, 15:30)
sename sodo spalvos žurnale užtikau gelyno planeli ,kuris man labai patiko savo giminingomis spalvomis ir atspalviais taip pat ir žiedų forma.Grožio aš kurt  nemoku,nors tu ką doh.gif .tai pagalvojau toks planelis kaip tik man.Nemažai turiu augalelių,kurie padrikai išsimėtę po visą sodybą.Dalį iš to sąrašo turiu: raganė,pentinai rudgrūdelė,vilkdalgis,levanda,krūm.astras,rudbekija,flioksas,ir kiti.....tetrūksta tik varpotoji veronika(Veronica spicata) ir Gojinis šalavijas(salvia nemorosa)Realiai aš jų nemačiusi,paveikslelyje dailiai atrodo.Gal kas iš jūsų auginate šias gėlytes,ar gerai žiemoja ?Ar nereiklios?Ir kur jų būna pirkti,nes niekur neteko matyti?

Manau ,kad prie kaimiškos aplinkos ir senų pastatų tiks šitoks gėlynėlis?

Beje,ieškodama augalų seklų, internetinese platybėse radau tinklalapį www.originalios sėklos.lt. gausu ivairių seklų ,svogūninių gėlių,ir kt. O jau kardelių gražumas..... jurginų.....

Žiemoja abi be problemų.
Papildyta:
QUOTE(JuzTea @ 2008 03 16, 20:12)
O kaip man žinot, kad kiparisas naminis, o ne laukinis? Aš ta kur noriu persodint į lauką gavau tik vakar. Jis visiškai toks pats kaip tas kur lauke žiemojo. unsure.gif g.gif

Pas mus kiparisai nežiemoja, tik puskiparisiai. Kiparisai būna ryškiai salotiniai (kambariniai) O puskiparisių būna visokių. Paklausk pas tą kas dovanojo.jei tai puskiparisis, tai nešk į lauką greičiau, nes kambaryje greit pradės vegetuoti, o tada jau reikės grūdinti nešant į lauką.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 16, 21:22)
Pas mus kiparisai nežiemoja, tik puskiparisiai. Kiparisai būna ryškiai salotiniai (kambariniai) O puskiparisių būna visokių. Paklausk pas tą kas dovanojo.jei tai puskiparisis, tai nešk į lauką greičiau, nes kambaryje greit pradės vegetuoti, o tada jau reikės grūdinti nešant į lauką.

Viska sužinojau jau. unsure.gif Pas mane kiparisas, ji ryškiai salotinis. Bet ir lauke žiemojo ryškiai salotinis kiparisas unsure.gif Dabar tą naują tai laikysiu namie, vasarą bus balkone.. unsure.gif O vat ką daryt su anuo kur buvo lauke unsure.gif Ar iškast i vazona ir tempt į balkona kol neprasidėjo vegetacija, ar šią vasarą palaikyt lauke.. unsure.gif ir preiš žiemą tempt namo.. unsure.gif Nors vistiek jis buvo numatytas persodint.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 03 16, 01:06)
<...>
betgi daugelis augalu ''isgriuva'' del ivairiausiu priezasciu: smarkus lietus, dideli issiplete kerai, sunkus ziedai...
Juk juos galima graziai pa/ap/pri/risti tinkamos spalvos siulu, virvele, spagatu, pagaliuka tenka salia ismeigti, net aptvara visa sukalti jei reikia, atrama kokia sumeistrauti..
Daugeli augalu taip sutvarkau, ir jie nuostabiai atrodo!
tik apristi ne virsuje, nes bus kaip kokonas, pagal augala tinkamai...
<...>

būtų niekas negyręs tų "gėlių", gal ir būčiau kažką mąsčius, o kai pernai taip išgyrė ir po to pamačiau realų vaizdelį savo kieme ir pas kaimynus - net rankos nekilo raišioti ar dar kaip nors "pastatyt" schmoll.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 03 16, 16:02)
daug šitų ir kitokių įdomių sėklų galima rasti Vilniuje, Rygos g. ir Laisvės pr. kampe, prie pat vadinamojo širdies chirurgijos centro yra parduotuvė sodininkams. Štai ten tikrai prekiauja Mr. Fothergill's, Johnsons, Plantsman's ir kt. sėklomis, kurių prekybos centruose nebūna.
<...>

O Carl Sperling produkcijos yra net mano kaime ( Schetelig parduotuvėj ) flirt.gif
Atsakyti
Tai va gyvenu Kretingoje, kur sėklų gali nusipirkti Žaliojoj stotelėj ir PC. Tai ir džiaugiuosi interneto platybėmis, kur ką įdomaus sužvejot galiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 03 16, 20:40)
Tai va gyvenu Kretingoje, kur sėklų gali nusipirkti Žaliojoj stotelėj ir PC. Tai ir džiaugiuosi interneto platybėmis, kur ką įdomaus sužvejot galiu tongue.gif

šį pavasarį ir vasarą greičiausiai apsieisiu su turimomis sėklomis, o kitą rudenį-žiemą turiu nusižiūrėjus kelis psl ( vokiečių), bandysiu per Vokietijoje gyvenančią merginą užsisakyti ir atsisiųsti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 03 16, 21:16)
šį pavasarį ir vasarą greičiausiai apsieisiu su turimomis sėklomis, o kitą rudenį-žiemą turiu nusižiūrėjus kelis psl ( vokiečių), bandysiu per Vokietijoje gyvenančią merginą užsisakyti ir atsisiųsti wink.gif

Tai tada prašom kviesti ir mus SM-ietes, jei gerai bus kai daugiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 03 16, 21:41)
Tai tada prašom kviesti ir mus SM-ietes, jei gerai bus kai daugiau  ax.gif

akei wink.gif
Atsakyti
Žiemoja abi be problemų.

jeigu jau taip, tai reikes paieškoti,gal gi rasiu kur nusipirkti.

daug šitų ir kitokių įdomių sėklų galima rasti Vilniuje, Rygos g. ir Laisvės pr. kampe

kaip gerai menesio pabaigoje važiuosiu į Vilnių bus proga, nusipirkti įvairių seklų.Reik taupyti pinigėlius. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 03 16, 15:41)
Bet www.originaliosseklos.lt kiek žiūrėjsu paštu nesiunčia. Ten kaip ir internetu gali užsisakyt, bet neišeina. Gal kas daugiau žinių turrit. Nes ir aš ten tokių gerų ir trokštamų sėklyčių mačiau.

lotuliukas.gif nieko nebus, gausi mane aplankyt Skuode, as imu seklas is ten ir ne tik ten ax.gif
Arba gal sakyk ko nori, aš atsiųsiu tau siuntinuku smile.gif
Atsakyti
Priminkit, o kada tujas galima pradet sodint? ax.gif

Tiesa, as daigelius paliejau oksigumatu, ar gerai padariau?
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 03 16, 20:49)
Viska sužinojau jau. unsure.gif Pas mane kiparisas, ji ryškiai salotinis. Bet ir lauke žiemojo ryškiai salotinis kiparisas unsure.gif Dabar tą naują tai laikysiu namie, vasarą bus balkone.. unsure.gif O vat ką daryt su anuo kur buvo lauke unsure.gif Ar iškast i vazona ir tempt į balkona kol neprasidėjo vegetacija, ar šią vasarą palaikyt lauke.. unsure.gif ir preiš žiemą tempt namo.. unsure.gif Nors vistiek jis buvo numatytas persodint.. unsure.gif

Nebetampyk tu jo tegu būna, šiemet tokia žiema, kad galėjo ir peržiemot, bet sekantiems metams iškask, nerizikuok.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 03 16, 23:33)
Priminkit, o kada tujas galima pradet sodint?  ax.gif

Tiesa, as daigelius paliejau oksigumatu, ar gerai padariau?

jei tik įbrendi į dirvą ir gali sodinti, kuo anksčiau tuo geriau.
Atsakyti