QUOTE(veronika1 @ 2008 03 16, 15:30)
sename sodo spalvos žurnale užtikau gelyno planeli ,kuris man labai patiko savo giminingomis spalvomis ir atspalviais taip pat ir žiedų forma.Grožio aš kurt nemoku,nors tu ką
.tai pagalvojau toks planelis kaip tik man.Nemažai turiu augalelių,kurie padrikai išsimėtę po visą sodybą.Dalį iš to sąrašo turiu: raganė,pentinai rudgrūdelė,vilkdalgis,levanda,krūm.astras,rudbekija,flioksas,ir kiti.....tetrūksta tik varpotoji veronika(Veronica spicata) ir Gojinis šalavijas(salvia nemorosa)Realiai aš jų nemačiusi,paveikslelyje dailiai atrodo.Gal kas iš jūsų auginate šias gėlytes,ar gerai žiemoja ?Ar nereiklios?Ir kur jų būna pirkti,nes niekur neteko matyti?
Manau ,kad prie kaimiškos aplinkos ir senų pastatų tiks šitoks gėlynėlis?
Beje,ieškodama augalų seklų, internetinese platybėse radau tinklalapį www.originalios sėklos.lt. gausu ivairių seklų ,svogūninių gėlių,ir kt. O jau kardelių gražumas..... jurginų.....
Žiemoja abi be problemų.
Papildyta:
QUOTE(JuzTea @ 2008 03 16, 20:12)
O kaip man žinot, kad kiparisas naminis, o ne laukinis? Aš ta kur noriu persodint į lauką gavau tik vakar. Jis visiškai toks pats kaip tas kur lauke žiemojo.
Pas mus kiparisai nežiemoja, tik puskiparisiai. Kiparisai būna ryškiai salotiniai (kambariniai) O puskiparisių būna visokių. Paklausk pas tą kas dovanojo.jei tai puskiparisis, tai nešk į lauką greičiau, nes kambaryje greit pradės vegetuoti, o tada jau reikės grūdinti nešant į lauką.