Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

QUOTE(Knifofija @ 2008 03 15, 16:40)
Čia spiralinė tuja. Ją labai lengva karpyti spirale.

Būna labai įvairių spalvų,nuo baltos iki tamsiai bordo,  o pernai įsigijau raudonlapę formą ( Lapai juodai bordiniai) vadinasi "Lady in black"

Geda peleda as blush2.gif
Nepykit, dar ne karta taip bus [nzn pavadinimu augalu], bet as stengsiuos!
Is anksto dekoju uz visus pataisymus 4u.gif , labai dziaugsiuos!
Na kas del tu ''kiparisu'' lotuliukas.gif mano, bent jau puskiparisius tai tikrai turiu tongue.gif

Knifofija, nuostabus augalas turetu but wub.gif
Turiu bijuna bordiniais lapais wub.gif , bet jis ne toks jau ir retas..

Man svarbu augalo isvaizda ir ''elgesys'' visa vegetacija - kad pries ir po zydejimo butu grazus lapai, kad ''nesiukslintu'' ir tt. pagal si reikalavoma nemazai augalu isbrokijau.

QUOTE(Sraunius @ 2008 03 15, 17:16)
turiu tokią vieną daugiametę, ale tik priešui galėčiau atiduot - kažkoks nesusipratimas, o ne gėlė: auga auga krūmas, paskui ima ir išsiverčia į išorę ( išgriūna), žydi smulkučiais geltonais žiedeliais. Pernai dar mąsčiau ją kur nors įkomponuot, bet po sezono nutariau rauti suvisam.

betgi daugelis augalu ''isgriuva'' del ivairiausiu priezasciu: smarkus lietus, dideli issiplete kerai, sunkus ziedai...
Juk juos galima graziai pa/ap/pri/risti tinkamos spalvos siulu, virvele, spagatu, pagaliuka tenka salia ismeigti, net aptvara visa sukalti jei reikia, atrama kokia sumeistrauti..
Daugeli augalu taip sutvarkau, ir jie nuostabiai atrodo!
tik apristi ne virsuje, nes bus kaip kokonas, pagal augala tinkamai...

QUOTE(crocus @ 2008 03 15, 18:32)
Palei takelį galėtų sodint  šilokus, bergenijas. Šilokai labai gražu rudenį kai sužydi, o bergenijos ištisus metus gražiai. Be to  paplitusios nebrangiai galėtų kur įsigyt ar net kas praretinęs atiduotų. Aš tai pirmiausia levandom bandyčiau apsodint

dekui 4u.gif
suzinojau, kad auginu silokus ir bergenijas ax.gif blush2.gif
taip graziai visos apie Levandas kalbat g.gif kazkaip iki siol visai nedomino manes jos blush2.gif pamastysiu siuo klausimu...

QUOTE(LaPerla22 @ 2008 03 15, 22:03)
kad avatare mano anukas (kompiuteristas  ).

wub.gif

Papildyta:

QUOTE(jolaxus @ 2008 03 15, 17:31)
išlėkiau ir pykštelėjau pora šiandieninių kadrų ax.gif  va čia tas pakraštys, kur susodinti astrai ir kur ieškau minčiųastrus kažkuo pakeisti. pamintykit su manim kartu, a?
user posted image

o štai čia mažą kampuką tarp didžiųjų vartų ir mažų vartelių planuoju užpilti skalda [COLOR=yellow]kaip jau palei namą turim užpylę, taigi ir stilius bus išlaikytas[COLOR=yellow] ir pasodinti kelis nedidelius spygliuočius. Svarstau 2-3 kelmelius tokio mažuliuko melsvo kadagio, lyg žvynuotuoju vadinamas  ir gal kokį vieną vidury didesnį spygliuotį įtupdyti. Ar neiškritikuosit tokių mano ketinimų? gal ką dar originalesnio galit pasiūlyt?

user posted image

Jolaxus 4u.gif
Palei kelia zadejau apie silokus ir bergenijas irgi kalbet, bet jau Crocus pasake.
Nu man silokai wub.gif dievinu saviski! toks ''garantuotas'' augalas!

Del savo patarimu, tai ne visu augalu pavadinimus zinau, tai kaip jau iseis...
1.Galima tokius lapuociu kupstus, pas mane ju gal 3-4 rusys, kupstai taisyklingai apvalus, lapai ivairaus zalumo, buna dryzuoti su baltu, ar tik pakrasciai kaip sie:
http://i262.photobuc...aiskrastais.jpg
cia did kupstas pas mane, bet jie skaidosi, mazesni puikiai atrodo,bet kokiu atveju vainikas taisykl apvalus. o gal issiplete tau tiktu ir patiktu..

2. Nezinau, kaip dabar pasakyt apie tai, ka noriu, nes nuotr. neturiu unsure.gif
Tokia gele: lapai kardo formos [pan kaip vilkdalgiu], zelia kupstu, kuris visa sezona zaliuoja. Ziedai panasus i leliju, ant ilgu plonu stiebu, dazniausiai po kelis pakaitom zydi. Saknu vainikas labai issikerojes, giliai ir placiai. Buna ivairaus aukscio ir ziedu spalvu, ivairiu metu zydi. Turiu 3 rusis, dvi ankstyvesnes tik dydziu skiriasi, o kita velyvesne smulkesniais ziedais ir lapais- visi geltonai zydi.
Nu va radau archyva pries 3m, tas smulkesnis variantas dygsta prie akmenu:
http://i262.photobuc...05-05-17079.jpg
siulau todel, kad kupstai tvarkingi, neisgriuna [jei neaukstos rusys], o dar ir pazydi bei kvepia wub.gif

3. kiti panasiai atrodantys geliu kupstai, nzn pavad., tvarkinga vegetuoja, o svarbiausia- zydi nuo geguzes iki salnu, ziedeliai smulkus [turiu aukstesni rozini ir zemesni violet], sauleta diena -- tik iki pietu lotuliukas.gif .Nuotrauka nevykusi, tas augalas desinej:
http://i262.photobuc...jon/augalai.jpg

4. pajurine gvaizde, arba tiesiog gvaizde - zema [10-15cm], kupsteliai viszaliai, zydi nuo pavasario iki salnu roziniais burbuliukais ant stiebelio plono [zaliu kupsteliu eile, jie pleciasi, cia neseniai sodinti]:
http://i262.photobuc...0427_110538.jpg

Dabar del ''tarpuvarcio'' tiesiogine sio zodzio prasme lotuliukas.gif
Minejai zvyriuka ir spygliuocius. Tai vidury to zvyriuko galima suformuoti ''kalniuka'' su spygliuociu. As pvz taip toki kalniuka kampe padariau, kad augala iskelt, kurio nesimate :
Ka tik padarytas
http://i262.photobuc...0514_115041.jpg
po pusmecio:
http://i262.photobuc...on/DSCF6297.jpg
is kitos puses:
http://i262.photobuc...on/DSCF6294.jpg
Naudojau sliauzianti ciobreli, akmenskele.

Na dar vietoj to zvyro galima koki viszali ''kilimuka'':
http://i262.photobuc...on/DSCF6281.jpg
http://i262.photobuc...on/DSCF6298.jpg
http://i262.photobuc...on/DSCF6292.jpg
http://i262.photobuc...on/DSCF6291.jpg
http://i262.photobuc...on/DSCF6289.jpg

Del spygliuciu - na aisku ziurek formos, kad paskui vartus atidaryt galetum, kai issiples, arba karpyt, formuot..
Papildyta:

tiesa, Jolaxus, visos nuotraukos del viszalio ''kilimuko'' su spygliuociais darytos sausio men!, nutirpus kelintam sniegui...
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Vajazau,kiek visokių grožybių primačiau bigsmile.gif ,man labai patiko tavo spiralinė tuja rokoko rolleyes.gif .O aš maniau,kad tokios nėra,kad reikia pačiam apsikarpyt,kad tokią turėtum.Nors aišku jeigu moki,tai tai nėr problemų ir turint paprastą.
Ačiū labai už info,apie diasciją-išdykele 4u.gif
Tik dar vienas tada klausymėlis man iškilo,matai aš dar visai žalias agurkėlis topsecret.gif rolleyes.gif ,beveik viskam,tai ir klausiu:
o kaip reikia jas apkarpyti,ar tik ten kur buvo žiedeliai iki tos vietos,ar dar kitaip?

Man tos levandos,tamsios irgi labai jau patiko,bet tik gaila,kad pas mus jos nelabai išgyvena verysad.gif .

Papildyta:
o dėl to augimo aktyvatoriaus,aš tai laistau taip:pasėju sėklytes,ir palieju su juo(yra tokia žalia kapsulė,ją reikia išardyti ir atskieksti su 5 litrais vandens.Jų yra pirkt betkurioje parduotuvėje,kad ir maximoj,ar iki,ten kur sėklos,ten toks pats pakelis ,kaip ir sėklų,tik parašyta augomo aktyvatorius,ten būna 2 kapsulės),.
tada kai išdygsta jos ,tai laistau tik po 10dienų,na,jos vistiek veikia kaip trąšos unsure.gif ,tai dažniau laistant gali nudegint daigelius.
Po to dar žinau,kad yra toks šaknų įsišaknijimo stimuliatorius,žodžiu jis tinkamas kai perpikuoji daigelius.Jo mačiau yra pirkt pas mus(Panev.) tai žalioj stotelėj.Turėtų būt ir dar kur nors g.gif
tai va tiek va biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 03 16, 02:06)
Del savo patarimu, tai ne visu augalu pavadinimus zinau, tai kaip jau iseis...
1.Galima tokius lapuociu kupstus,

tai melsvė (lot. hosta) - turiu jų kituose kampuose. Bet jos iš tiesų labai tinka psodinti kokiems pakraščiams. Dargi esu mačiusi įvairių rūšių melsvių sodelį, visai neblogai tas mixas atrodė. thumbup.gif

2. Tokia gele: lapai kardo formos [pan kaip vilkdalgiu], zelia kupstu, kuris visa sezona zaliuoja. Ziedai panasus i leliju, ant ilgu plonu stiebu, dazniausiai po kelis pakaitom zydi. ...
3. kiti panasiai atrodantys geliu kupstai, nzn pavad., tvarkinga vegetuoja, o svarbiausia- zydi nuo geguzes iki salnu, ziedeliai smulkus [turiu aukstesni rozini ir zemesni violet...

man atrodo čia Andersono tradeskantės, gal ir nieko gėlikės, bet kol kas dar link jų širdis nelinksta... ax.gif man atrodo kad joms pas mane būtų per ekstremalios sąlygos, nes mūsų žemė prasta - žvyras, tik ant viršau užpiltas sluoksnis geresnės, bet irgi nelabai storas...

4. pajurine gvaizde, arba tiesiog gvaizde

o va gvaizdė tai neseniai mano nusižiūrėtas augalėlis, jos tai tikrai reikės užsiveisti thumbup.gif

Dabar del ''tarpuvarcio'' tiesiogine sio zodzio prasme  lotuliukas.gif
Minejai zvyriuka ir spygliuocius. Tai vidury to zvyriuko galima suformuoti ''kalniuka'' su spygliuociu. As pvz taip toki kalniuka kampe padariau, kad augala iskelt, kurio nesimateDel spygliuciu - na aisku ziurek formos, kad paskui vartus atidaryt galetum, kai issiples, arba karpyt, formuot..

na, rokoko, tu apskritai prisiželdinus kaip reikiant thumbup.gif labai gražiai nusidriekęs čiobrelis wub.gif turbūt jau seniai įsikūrę esate, kad augmenija jau spėjusi taip suaugti smile.gif
aš vistik mintiju kažką minimalistinio toj tarpuvartėj kurti, nes šiaip gėlynų ir kituose kampuose per akis. Gal tikrai kokį ne per daug besiplečiantį, bet formuojamą spygliuotį pasirinkti g.gif
Atsakyti
Man tame trikampiuke į kampą norėtųsi kokio vertikaliai augančio spygliuočio ir šalia smarkiai nesiplečiančių šliaužiančių. Nes vietos ten nedaug atrodo. Ir jei kitoj pusėj levandos tai gal tiktų koks pilkšvas sidabrinis spygliuotis - derėtų gal. Arba ir tame trikampyje vertikalų spygliuotį ir levandas.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 03 16, 13:07)
Man tame trikampiuke į kampą norėtųsi kokio vertikaliai augančio spygliuočio ir šalia smarkiai nesiplečiančių šliaužiančių. Nes vietos ten nedaug atrodo. Ir jei kitoj pusėj levandos tai gal tiktų koks pilkšvas sidabrinis spygliuotis - derėtų gal.  Arba ir tame trikampyje vertikalų spygliuotį ir levandas.

drinks_cheers.gif mano vizijose kažkas tokio ir sukasi, tik dar nepavirto konkrečiais augalais rolleyes.gif
Atsakyti
Ar galima iškasti kiparisą, kukmedi ir dar viena tokį ir persodinti į kitą vietą, jeigu jie sodinti praitais metais? Galvoju, kad gali susigadins šaknų sistema unsure.gif

Ir dar. Ar galima jau sodinti kiparisas iš vazonėlio į lauka? Jis dabar stovi kambaryje gal tokia temperatūrų kaita pakenkt gali? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 03 16, 13:36)
Ar galima iškasti kiparisą, kukmedi ir dar viena tokį ir persodinti į kitą vietą, jeigu jie sodinti praitais metais? Galvoju, kad gali susigadins šaknų sistema unsure.gif

Ir dar. Ar galima jau sodinti kiparisas iš vazonėlio į lauka? Jis dabar stovi kambaryje gal tokia temperatūrų kaita pakenkt gali? unsure.gif

Kukmedį ir puskiparisį kask ir sodink kur nori, kol neprasidėjo vegetaciją jis nieko nepajus.
O kambariniams kiparisams į lauką dar anksti, sušals, jie gi nežiemoja, o šalnų dar bus.
Papildyta:
QUOTE(nikitaL @ 2008 03 16, 09:57)
Labas rytas 4u.gif
Vajazau,kiek visokių grožybių primačiau bigsmile.gif ,man labai patiko tavo spiralinė tuja rokoko rolleyes.gif .O aš maniau,kad tokios nėra,kad reikia pačiam apsikarpyt,kad tokią turėtum.Nors aišku jeigu moki,tai tai nėr problemų ir turint paprastą.

Spiralinė tuja mažai kuo skiriasi nuo paprastos koloninės tujos, tik jos šakelės auga išsidėsčiusios spirale (nuo to kilo ir jos pavadinimas), todėl keletą pašalinus iš tarpų, gaunasi labai graži spiralė.
Atsakyti
sename sodo spalvos žurnale užtikau gelyno planeli ,kuris man labai patiko savo giminingomis spalvomis ir atspalviais taip pat ir žiedų forma.Grožio aš kurt nemoku,nors tu ką doh.gif .tai pagalvojau toks planelis kaip tik man.Nemažai turiu augalelių,kurie padrikai išsimėtę po visą sodybą.Dalį iš to sąrašo turiu: raganė,pentinai rudgrūdelė,vilkdalgis,levanda,krūm.astras,rudbekija,flioksas,ir kiti.....tetrūksta tik varpotoji veronika(Veronica spicata) ir Gojinis šalavijas(salvia nemorosa)Realiai aš jų nemačiusi,paveikslelyje dailiai atrodo.Gal kas iš jūsų auginate šias gėlytes,ar gerai žiemoja ?Ar nereiklios?Ir kur jų būna pirkti,nes niekur neteko matyti?

Manau ,kad prie kaimiškos aplinkos ir senų pastatų tiks šitoks gėlynėlis?

Beje,ieškodama augalų seklų, internetinese platybėse radau tinklalapį www.originalios sėklos.lt. gausu ivairių seklų ,svogūninių gėlių,ir kt. O jau kardelių gražumas..... jurginų.....
Atsakyti
Bet www.originaliosseklos.lt kiek žiūrėjsu paštu nesiunčia. Ten kaip ir internetu gali užsisakyt, bet neišeina. Gal kas daugiau žinių turrit. Nes ir aš ten tokių gerų ir trokštamų sėklyčių mačiau.
Atsakyti
QUOTE(veronika1 @ 2008 03 16, 15:30)
Beje,ieškodama augalų seklų, internetinese platybėse radau tinklalapį www.originalios sėklos.lt. gausu ivairių seklų ,svogūninių gėlių,ir kt. O jau kardelių gražumas..... jurginų.....

QUOTE(crocus @ 2008 03 16, 15:41)
Bet www.originaliosseklos.lt kiek žiūrėjsu paštu nesiunčia. Ten kaip ir internetu gali užsisakyt, bet neišeina. Gal kas daugiau žinių turrit. Nes ir aš ten tokių gerų ir trokštamų sėklyčių mačiau.

daug šitų ir kitokių įdomių sėklų galima rasti Vilniuje, Rygos g. ir Laisvės pr. kampe, prie pat vadinamojo širdies chirurgijos centro yra parduotuvė sodininkams. Štai ten tikrai prekiauja Mr. Fothergill's, Johnsons, Plantsman's ir kt. sėklomis, kurių prekybos centruose nebūna.
kažkaip nė viena neparašiusi iš kokio LT krašto esate, gal Vilnius jums irgi nepakeliui... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 16 kovo 2008 - 16:13
[quote=rokoko,2008 03 15, 17:07]
nu pas mane dideli jau, ir nesala! biggrin.gif [tikiuos kiparisai cia, a Knifofija? blush2.gif ]:
user posted image
Nu baisiai grazu bigsmile.gif
Tik papasakok,kada tujas gyvatvoreje reikia kirpti geneti- vieni sako kad birzelio laukt,kiti-kad dabar pats laikas g.gif
Atsakyti
Prieš keletą metų kaimynas genėjo tujas gegužės mėn. pabaigoje ir man atidavė šakas, iš kurių jau pati auginu gyvatvorę, nes daug prigijo. mirksiukas.gif
Atsakyti