Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

QUOTE(jolaxus @ 2008 03 12, 14:59)
o aš gi vėl radau dėl ko pasvaigti blush2.gif užkliuvo tokis augalas rūgtis ax.gif  ne ta rūgtis, kuri mūsuose žinoma, kaip piktžolė, o pasirodo yra sukultūrintos formos, gana įspūdingos, kai kurios auga kilimais, o kitos net rašoma, kad neleidžia ūsų, auga krūmeliais. "Sodo spalvų" žurnale kažkuriam seniau mačiau sodybos nuotraukas ir labai patiko kažkokios rausvai baltomis varpomis žydinčios kilimu nusidriekusios gėlytės, spėju, kad tai buvo rūgtis, tačiau ar būna jų sėklų pirkti, ar dairytis pavasarį mugėse neturiu supratimo... g.gif

nu tu vis susizavi tokiais augaliukais, kurie man tiktu, prie mano meskos bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2008 03 15, 15:09)
merginos nusipipirkau daugiamety putokly tai parodyta kad auginamas ir pakabinamam krepšelyje, gal kuri auginate? Atseit reikia seti 4-5 men, manau kad pasesiu šiandien g.gif

aš lyg užpernai tiesiai į dirvą putoklį pasėjau, tai pernai jau žydėjo. tikrai nusidriekė labai plačiai, ir gana įspūdingai žydėjo, tačiau man kažkaip palyginus greitai nužydėjo unsure.gif jei taip nužydėtų lovelyje, tai būtų pusė vasaros tik žaluma be žiedų blink.gif o gal nužydėjo dėl to, kad ten kur pasėjau buvo prastoka ir šiek tiek sausoka žemė g.gif šiemet lauksiu antro žydėjimo ir žiūrėsiu kaip jis atrodys

QUOTE(rena @ 2008 03 15, 15:30)
nu tu vis susizavi tokiais augaliukais, kurie man tiktu, prie mano meskos bigsmile.gif  thumbup.gif

šit kaip bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
karsta.gif permeciau akim, nu scyriai neskaiciau blush2.gif
kazka norejau pakomentuot, bet kol viska permeciau tai ir pamirsau doh.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,
Praėjusį rudenį ar vasaros pabaigoj pasodinau keletą erikos (erica) krūmelių. Žiemą jų neuždengiau. Dabar tie krumeliai stovi nudžiūvę be jokių gyvybės ženklų. Ar tai reiškia, kad jie jau nebeatsigaus? O gal tas nudžiūvusias šakeles reikia nupjauti iki pažemės ir išleis naujus ūglius? Gal kuri nors jas auginate ir turite daugiau patirties. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 03 15, 12:27)
drinks_cheers.gif man irgi daugiam astrai! turiu dar tokia aukstesne [koks geras metras], man ji pati graziausia:
user posted image
tik turek galvoj, kad zydi spali [paskutiniai ziedai pas mane], o vasara - mini gyvatvoryte tams zalia.

man astrai irgi patinka, ypac spalvu ir aukscio ivairove, tik kad pas kaimyne vis matau rudeniop miltlige ar koks biesas apstoja (visi lapai ir stiebai pabala), tai va tada jau schmoll.gif , tai kazin ar jiems visiems tai budinga, ar tik pas ja kas negerai su tais astrais.
Atsakyti
Man astrai irgi wub.gif ypac kai visas suzydi, tik gaila, kad ir salnos neuztrunka...
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 03 15, 13:02)
Bet ar kiparisai neapsala pas mus  Pietuose ju daug maciau - dideliu, graziu 

nu pas mane dideli jau, ir nesala! biggrin.gif [tikiuos kiparisai cia, a Knifofija? blush2.gif ]:
user posted image
cia pries du metus balandzio sniegas, kiparisas prie iejimo i darza desinej, [dabar didesnis gerokai, ir tuju gyvatvore jau virs metro aklina tanki]
dar pora [4metru] kiparisu kt vietoj auga, ir negalvoja salti ax.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 03 15, 13:51)
snieguolės vienoje vietoje gali augt daug metų ir nenustoja žydėt.

drinks_cheers.gif as taip ir mastau smile.gif

QUOTE(jolita123 @ 2008 03 15, 14:09)
merginos nusipipirkau daugiamety putokly tai parodyta kad auginamas ir pakabinamam krepšelyje, gal kuri auginate? Atseit reikia seti 4-5 men, manau kad pasesiu šiandien

auginu kelis metus ta Putokli,
is pradziu kaip ir Jolaxus dirvoj, ir is tiesu jis neilgai tezydi verysad.gif ,[ pas mane zeme ok buvo], lieka puri zaluma.
perkeliau i vazonus, tai dabar kai nuzydi, kur nors nukisu uz voljero, ir likusi laika laistau ''ant isgyvenimo''. Ziemoja tie vazonai siltnamy, nereikia stagariuku liest - jie gyvi, sekanti vegetacija gausesne bus, jei ju nenupjausim mirksiukas.gif
Siais metais i platesnius vazonus kisiu, o per viduri balta pilnavidure Begonija planuoju, kai Putoklis nuzydes, aplink Begonija liks ta zaluma ax.gif
Ziuresiu kas gausis, gal nesusipjaus tarpusavy unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 03 15, 15:35)
man astrai irgi patinka, ypac spalvu ir aukscio ivairove, tik kad pas kaimyne vis matau rudeniop miltlige ar koks biesas apstoja (visi lapai ir stiebai pabala), tai va tada jau  \ , tai kazin ar jiems visiems tai budinga, ar tik pas ja kas negerai su tais astrais.

maniskiu astru miltlige ne karto nepuole schmoll.gif , va flioksus - taip:oh , ir nors anksciau tas ''miltinis'' flioksas salia tos bordines astros augo - nepersimete unsure.gif thumbup.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 03 15, 15:38)
Man astrai irgi  wub.gif ypac kai visas suzydi, tik gaila, kad ir salnos neuztrunka...

tai kad pasakyciau nebijo jie salnu schmoll.gif g.gif ,
rudeniniai lietus labiau juos ''driozia'', jei istisai gausiai lyja ju zydejimo metu...
maniskiai tik lapkriti ''kaput'', ir dar is po sniego zydi:
http://i262.photobuc...1111_132735.jpg
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 03 15, 16:35)
man astrai irgi patinka, ypac spalvu ir aukscio ivairove, tik kad pas kaimyne vis matau rudeniop miltlige ar koks biesas apstoja (visi lapai ir stiebai pabala), tai va tada jau  schmoll.gif , tai kazin ar jiems visiems tai budinga, ar tik pas ja kas negerai su tais astrais.

Man irgi tie astrai patinka, tik aš juos visur matau tokios ir dar kiek šviesesnės violetinės spalvos. Įdomu, ar kitokios spalvos tų strų nebūna? g.gif
Atsakyti
QUOTE(VJM @ 2008 03 15, 16:30)
Sveikos, merginos,
Praėjusį rudenį ar vasaros pabaigoj pasodinau keletą erikos (erica) krūmelių.  Žiemą jų neuždengiau. Dabar tie krumeliai stovi nudžiūvę be jokių gyvybės ženklų. Ar tai reiškia, kad jie jau nebeatsigaus? O gal tas  nudžiūvusias šakeles reikia nupjauti iki pažemės ir išleis naujus ūglius? Gal kuri nors jas auginate ir turite daugiau patirties.  Ačiū

Erikas ko gero nusipirkai rudenines (rudenį gausiai žydėjo) jos pas mus nežiemoja, tai pietų kraštų augalai. Pas mus žiemojančios erikos tik dabar pradeda skleisti žiedus, žiemoja be problemų, dengti nereikia, tik sodinti į rūgščią dirvą.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 03 15, 16:35)
man astrai irgi patinka, ypac spalvu ir aukscio ivairove, tik kad pas kaimyne vis matau rudeniop miltlige ar koks biesas apstoja (visi lapai ir stiebai pabala), tai va tada jau  schmoll.gif , tai kazin ar jiems visiems tai budinga, ar tik pas ja kas negerai su tais astrais.

Dauguma rudeninių astrų kenčia nuo miltligės, vasaros metu juos profilaktiškai reikia purkšti fungicidais. Ypač linke sirgti seni kelmai, nes suželia tankiai, o augalo vidus nesivėdina, todėl susidaro palankios sąlygos plisti miltligei.
vida777 tu dar Lietuvoj ?
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 03 15, 17:07)
nu pas mane dideli jau, ir nesala!  biggrin.gif  [tikiuos kiparisai cia, a Knifofija? blush2.gif ]:
user posted image

Čia spiralinė tuja. Ją labai lengva karpyti spirale.
Papildyta:
QUOTE(staselė @ 2008 03 15, 17:14)
Man irgi tie astrai patinka, tik aš juos visur matau tokios ir dar kiek šviesesnės violetinės spalvos. Įdomu, ar kitokios spalvos tų strų nebūna? g.gif

Būna labai įvairių spalvų,nuo baltos iki tamsiai bordo, o pernai įsigijau raudonlapę formą ( Lapai juodai bordiniai) vadinasi "Lady in black"
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 03 15, 17:07)
...auginu kelis metus ta Putokli,
is pradziu kaip ir Jolaxus dirvoj, ir is tiesu jis neilgai tezydi verysad.gif ,[ pas mane zeme ok buvo], lieka puri zaluma.
perkeliau i vazonus, tai dabar kai nuzydi, kur nors nukisu uz voljero, ir likusi laika laistau ''ant isgyvenimo''. Ziemoja tie vazonai siltnamy, nereikia stagariuku liest - jie gyvi, sekanti vegetacija gausesne bus, jei ju nenupjausim mirksiukas.gif
Siais metais i platesnius vazonus kisiu, o per viduri balta pilnavidure Begonija planuoju, kai Putoklis nuzydes, aplink Begonija liks ta zaluma ax.gif
Ziuresiu kas gausis, gal nesusipjaus tarpusavy  unsure.gif

gera mintis dėl vazonų, kad ir laikinai, gal reikės pasvarstyt tą variantą po šiųmetinio nužydėjimo, nes gėlyne ir taip užtenka visokių kiliminių

QUOTE(staselė @ 2008 03 15, 17:14)

pas mane irgi žemais šviesiai alyvinės spalvos astrais įvažiavimas apsodintas, bet šiemet ketinu juos rauti lauk, nes jie labai vėlyvi. Aišku visą vasarą kelmeliai stovi, tvirti tokie, nei vėjų nebijo, nei ką, tačiau jei tik anksčiau rudenį stipriai pašąla tai šitie astrai būna vos spėję sužydėt ir paskutinioji čia pat verysad.gif gal kur kitur jų šiek tiek įkišiu, o šiaip didžiąją dalį matyt teks likviduoti ax.gif
gal kas norėtumėt juos priglausti? man labai patinka jų greitas plėtimasis ir patogus išskirstymas persodinant - pavieniais augaliukais, o ne kelmais susivėlusiomis šaknimis labai lengvai išsidalija ir lengva persodinti smile.gif padovanočiau mirksiukas.gif
o vietoj jų rezgu mintį pasiieškoti ryškiais žiedais arba ir lapais puikiųjų šilokų. man jie irgi neblogai visą vasarą žiūrisi, o rudeniop ne taip vėlai sužydi, o jei dar ryškiai tai wub.gif o gal dar kokių minčių kils, bet kad mano astrai laukia savo valandos tai jau beveik faktas ax.gif
gal kas galit pasidalint kokių daugiamečių įdėjomis, kuriuos galėčiau kupsteliais palei įvažiavimą susodinti? noriu nelabai aukštų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 15 kovo 2008 - 17:08
turiu tokią vieną daugiametę, ale tik priešui galėčiau atiduot - kažkoks nesusipratimas, o ne gėlė: auga auga krūmas, paskui ima ir išsiverčia į išorę ( išgriūna), žydi smulkučiais geltonais žiedeliais. Pernai dar mąsčiau ją kur nors įkomponuot, bet po sezono nutariau rauti suvisam.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 03 15, 18:16)
turiu tokią vieną daugiametę, ale tik priešui galėčiau atiduot - kažkoks nesusipratimas, o ne gėlė: auga auga krūmas, paskui ima ir išsiverčia į išorę ( išgriūna), žydi smulkučiais geltonais žiedeliais. Pernai dar mąsčiau ją kur nors įkomponuot, bet po sezono nutariau rauti suvisam.

ar ne rykštenė yra tas tavo nesusipratimas? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 15 kovo 2008 - 17:20