Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

QUOTE(jolaxus @ 2008 03 13, 22:06)
pas mumi toks pats "briedis" drinks_cheers.gif , bet matyt žemė sausesnė, tai pernai paršelis pridėliojo dėmių, o šiemet voljere įkurdinom ir jau į kiemą nebeleisim, nebent dukra trumpam su juo pasigrumt užsimanys biggrin.gif

Gaila uždaryt meškutį, mes tik nakčiai ir išvažiuodami uždarom, o taip duodas kiaurai visur doh.gif , kol naujai sužels veja teks apriboti jo laisves lotuliukas.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 03 14, 00:21)
na jus spartuoliai saunuoliai thumbup.gif pas mus kas savaite - jau daznai, o siaip gerokai reciau... blush2.gif

ax.gif čia aš tokia pačiuožus lotuliukas.gif lotuliukas.gif , aš nupjaunu paradinę pusę tai sūnus grįžęs iš mokyklos priverstas kitą pjaut lotuliukas.gif , nepatinka man tokia apžėlus veja, ir pjauti po to sunkiau kai per ilga užauga.

Merginos turiu klausimėlį kuom apsodinti daržą, turiu tokį nediduką vos kelios lysvelės braškių, svogūnų, žirnių iš terasos šviečia visas prieš akis doh.gif kas tiktų
g.gif
Atsakyti
QUOTE(nikitaL @ 2008 03 14, 09:02)
Aš irgi Rokoko,laistau visas sėklas,ir po to jų daigelius su aktyvatorium,tai gal bus gerai ir tai mano kobėjai rolleyes.gif ,ir išvis,man šiemt viskas pirmas kartas.Kai sodinu kažką,ar sėju ax.gif .Labai jau laukiu tų dienų,kai tie mano daigeliai sužaliuos,o tuo labiau apdovanos žiedais tikiuosi rolleyes.gif

Man įdomu kaip jūs su tuo aktyvatorium laistot? Ar laistot visada tik su aktyvatorium, ar rečiau? g.gif
Aš esu nusipirkusi tokių mėlynų rusiškų tablečių, tai gal ir man su jom visada laistyti, gal augs geriau g.gif Pernai tai tik gumbus ir sėklas apdorojau, bijojau padauginti, nes instrukcijoj rašo, kad tik kelis kartus per sezoną reikia laistyti blush2.gif
Atsakyti
Ačiū visoms,kas apie apsaugas nuo vėjo patarėt 4u.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 03 13, 21:15)
...
Jei netingit grėbti lapų ir karpyti rinkitės pūslenį, jis spalvingesnis, raudonlapis, geltonlapis, galima pažaisti spalvomis. Tik turėkit galvoje, kad raudonlapis mažiau šakojasi, o geltonlapis daugiau.
Papildyta:

bet kupolinės tujos žemos, o jei norima apsisaugoti nuo vėjo.

Tikriausiai link pūslenio ir linksim, nes kažkaip nesinori man spygliuočių, blogiausia, kad negaliu paaiškinti kodėl doh.gif lotuliukas.gif Net ir lapuočių su spygliais nesinori, net rožių blink.gif

QUOTE(gekoniuke @ 2008 03 13, 21:15)
rytai ir pietūs atviri, iš šiaurinės pusės eglučių siena, vakarinės- berželių. Taip mano senelis išsprendė šią bėdą.

ech, kad taip turėčiau bent pusę hektaro rolleyes.gif taip ir daryčiau... O dabar kelis ariukus tik turim, tai slepsimės po krūmeliais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 14, 10:45)
Man įdomu kaip jūs su tuo aktyvatorium laistot? Ar laistot visada tik su aktyvatorium, ar rečiau? g.gif
Aš esu nusipirkusi tokių mėlynų rusiškų tablečių, tai gal ir man su jom visada laistyti, gal augs geriau g.gif Pernai tai tik gumbus ir sėklas apdorojau, bijojau padauginti, nes instrukcijoj rašo, kad tik kelis kartus per sezoną reikia laistyti blush2.gif

man irgi butu idomu daugiau apie tuos aktyvatorius suzinoti is jusu praktikos. blush2.gif O tai juo reik laistyti ir sejinukus ant palangiu, ar jau ispikuotus su pirmais tikrais lapeliais, ar jau susodintus zemelen ax.gif g.gif
Atsakyti
Merginos turiu klausimėlį kuom apsodinti daržą, turiu tokį nediduką vos kelios lysvelės braškių, svogūnų, žirnių iš terasos šviečia visas prieš akis kas tiktų
Vaidusiuke, manau apsėk ir apsodink vaistažolėmis - ir grožis ir didelė nauda.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2008 03 14, 10:01)
ech, kad taip turėčiau bent pusę hektaro rolleyes.gif taip ir daryčiau... O dabar kelis ariukus tik turim, tai slepsimės po krūmeliais smile.gif

o aš nesuprantu, kaip berželiai nuo vakarinių vėjų saugo g.gif , kaip tik eglės patikimiau atrodo.
Atsakyti
nu gavau as tu serenciu, tai triju rusiu pasisejau...laukiam dygstant.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidusiukė @ 2008 03 14, 10:34)
Merginos turiu klausimėlį kuom apsodinti daržą, turiu tokį nediduką vos kelios lysvelės braškių, svogūnų, žirnių  iš terasos šviečia visas prieš akis  doh.gif  kas tiktų
g.gif

jei aš teisingai supratau, tai tu teiraujiesi ne kuo patį daržą apsodinti, o kaip jį nuo akių šiek tiek užmaskuoti, taip?
manau tokiu atveju geriausia kažkokias daugiamečiais, tai kasmet nereikės galvos sukti. Tarkim astilbė gali tapti dailia ne per aukšta gyvatvore, arba daugiamečiai astrai, galima ir buksmedžių tvorelę padaryt, tačiau ji lėčiau auga, o štai paminėtos gėlės kasmet bus vienoda priedanga, žydėjimo metu dar ir graži priedanga. O labai jau įspūdingai galima atitverti su koloninėmis obelaitėmis - mačiau "sodo spalvose" net įvažiavimo takas kaip gyvatvore tomis obelaitėmis apsodintas, su obuoliais ypaš gražiai atrodo wub.gif
Darant tokią priedangą reikia pagalvoti ir iš kurios pusės ji bus, ar neužstos saulės, nemes šešėlio ant daržiuko ir pan.
dar mintis šovė apie vienmečius - smulkiažiedis serentis auga aukštėlesniais krūmeliais, žydi visą vasarą, dargi sako, kad savo intensyviu kvapu jie saugo nuo kai kurių kenkėjų. Aš serenčių jau kelinti metai darže padrikai pamėtau kur ne kur lysvėse ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 14 kovo 2008 - 16:36
QUOTE(yuki @ 2008 03 14, 17:11)
o aš nesuprantu, kaip berželiai nuo vakarinių vėjų saugo g.gif , kaip tik eglės patikimiau atrodo.

kad ir koks bebūtų medelis- vejo gūsį apramins, vakarinis vėjas ne toks baisus, o eglių siena apsitvėrus po 20 metų gali kaip narvelį pasijust, o pro beržynėlį ir laukai kažkiek matosi ir pats medelis greit auga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 13, 21:15)
Krokus kas pora metų (lepesnes rūšis) būtinai reikia persodinti. Nudžiūvus lapams palaikyti šiltoje patalpoje (tik ne vėsiai), bet neperdžiovinti ir antroje vasaros pusėje sodinti. Augdami toje pačioje vietoje jie pradeda trūkti maisto medžiagų, nustoja žydėti, o paskui susmulkėja ir per laiką visai sunyksta. dabar juos būtinai patręšk, kad jie pasimaitintų ir suformuotų žiedus kitiems metams, nes jei netręši, tai persodinti pirmais metais vistiek nežydės.

O kokiomis trasomis reiketu tresti svoguninius augalus ar yra kazkokios specialios?
Ir dabar jau laikas tai daryti, ar dar palaukti?
Atsakyti
QUOTE(Bernado @ 2008 03 14, 14:43)
Merginos turiu klausimėlį kuom apsodinti daržą, turiu tokį nediduką vos kelios lysvelės braškių, svogūnų, žirnių iš terasos šviečia visas prieš akis  kas tiktų
Vaidusiuke, manau apsėk ir apsodink vaistažolėmis - ir grožis ir didelė nauda.

tokio daržiuko maskuotei siūlyčiau tik gėlytes, nes po poros metų to daržiuko vietoj gali būt kokia pievutė arba tvenkinukas, o koloninių obelėlių siena, gali pasirodyt visai ne vietoj.
Atsakyti
as tresiu zydinciu geliu trasomis ir visai gerai...yra ir specialiai atskiroms geliu rusims...arba dar geriau, prisigaudau kur nors meslo, uzpilu ji vandeniu ir paskui laistau...jega, patinka visoms....
Atsakyti