Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

ne ten parašiau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilja: 13 kovo 2008 - 08:09
Aš ir pasisėjau pirmą kart Diasciją svyrančią,tokią ružava spalvytė,bent jau tokia ant pakelio smile.gif

Man atrodo,kad jai ten nieko įpatingo nereikia,panašiai auginsiu kaip kokią petuniją ar surfiniją unsure.gif biggrin.gif .
Manoji tai labai gražiai sudygo,gražiai ir auga(tfu tfu tfu) bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=Knifofija,2008 03 12, 22:05]
net susijuokiau skaitydama tavo poustą (tik nesupyk).

Balinti reikia ne pavasarį, o rudenį,

Žinai, tikrai nematau dėl ko pykti, bet skaitydama tavo mintis irgi šyptelėjau. Negirdėjau ir nemačiau, kad medeliai būtų balinami rudenį. Balinu visada anksti pavasarį ir jokių problemų nebūna, o obuolių prinoksta tiek, kad paskui reikia galvoti kur ir kaip juos apdoroti. thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(une @ 2008 03 12, 22:00)
ar ne per anksti dar ?  unsure.gif

Tikrai neperanksti, tik reikėtų orų paklausyti, nes jei labai lis, tai gali "išplaut" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolitaaa @ 2008 03 12, 14:48)
Noriu paklausti , ar ne per anksti nudengti rožes?Ir dar vienas klausimas,turiu nedidelį baseinuką ,norėčiau jame pasodinti kokių nors augalų ,galvojau apie lelijas,tačiau nepatyrusiai per brangu ,gal yra kokių nors paprastesnių augaliukų, kuriuos galėčiau išbandyti.

rožes jau reikia nudengt...šią žiemą (bent pas mus pajūry)jos būtų ir nedengtos peržiemojusios...rožės nebijo mažų šalnų iki -10.
Aš irgi buvau sunerimusi, jau toookie ūgliai pas mane.....pati klausinėjau patyrusiu, tai pasakė man - ramiakas irnesakyk.gif
dėl lelijų supratimo neturiu, bet Tavo vietoj pabandyčiau...kokią vieną - nepabandęs nesužinosi, sudėtinga ar ne biggrin.gif
šiaip kažkodėl įsivaizduoju, kad neturėtų būti labai sudėtinga, nes vienas mano dėdė augina jas savo baseiniuke, tai jei vyrui nepersudėtinga, gal mums kaip tokioms kruopštesnėms ir atsakingesnėms asoboms tikrai turėtų gautis cool.gif
Papildyta:
QUOTE(dzamaika @ 2008 03 13, 05:31)
bet dabar gal dar negalima zoles set gal jau kokia kita savaites nes naktys dar saltokos gi paskui busiu be reikalo seklos prisipirkus o tokiems laukams ne vienas simtukas kainuos isivaizduoju

sunku žinai kažką patart...aš iš savo pažystamų kiek mačiau, visi kažkodėl yra sėję žolę vėliau, kokią gegužę, tipo kai išrinktos senos pktžolės, bet jei pas tave išdezinfekuota nuo jų, gal ir gali sėt. Baisiausia su veja yra tos nelabosios piktžolės, kai pradeda lyst, užgožia visą gražią veją...o jei su piktžolėm viskas ramu, tai gali sėt, jos gi šalnų nebijo, tik turi dirva ne per šlapia(klampi) būti.Tik planuojamo daržo vietoj(jei tokį planuoji) - aš tavo vietoj pievos nesėčiau g.gif

....Aš irgi , kai pažiūriu į tokį plotą - silpna pasidaro, bet nieko pamažu, pamažu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Antradiene#: 13 kovo 2008 - 09:52
QUOTE(Tina* @ 2008 03 12, 14:29)
Bent jau tiek gerai, kad aplink ta namuka nera kokios velenos, kuria raut reiketu, dabar tik palygint dar galbut ir galima set. O mes sulaukine stagaru pieva pirkom, iki dabar dar tvarkos neivedem  doh.gif

o kuo blogai laukinė? mes irgi tokią turim, pjaunam, kultūrinam, plotai didesni nei pas dzamaiką, tai teletabių pievos net nesvajojam turėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 13, 10:44)
Negirdėjau ir nemačiau, kad medeliai būtų balinami rudenį.

o tu nesilaikyk įsikibusi senų teorijų, žvelk plačiau, laikai keičiasi, technologijos irgi nestovi vietoje mirksiukas.gif aš irgi ne taip seniai sužinojau ir tuomet buvau nustebusi, tačiau kai viskas išaiškinta tai ir abejonių nelieka. Pasirodo balinimas daug prasmingesnis iš rudens, juk pagrindinė balinimo paskirtis ne kova su kenkėjais, o medžio žievės apsauga nuo sutrūkinėjimo (va tuose įtrūkimuose jau paskui ir kenkėjai mėgsta prisiglausti), kuris žiemą atsiranda nuo temperatūrų svyravimo, kai saulė įkaitina atšalusią žievę ir ji trūksta. Daug vėliau buvo pradėti ruošti specialūs balinimo mišiniai su priedais nuo kenkėjų, jau kaip papildoma apsauga. mirksiukas.gif

QUOTE(#Antradiene# @ 2008 03 13, 10:58)
Baisiausia su veja yra tos nelabosios piktžolės, kai pradeda lyst, užgožia visą gražią veją...

jei pradeda lįst vienmetės piktžolės, tai nieko baisaus, vienmetės tik pradžioje sudaro ne kokį įspūdį - juk pjaunant veją jos nusipjaus, nespės sėklų subrandinti ir gana greit veja įgaus normalų vaizdelį. Kur kas svarbiau gerai išrinkti daugiamečių šaknis, tarkim varpučio neišnaikinus prieš sėją, tai paskui jau niekaip kitaip to bjaurybės nesudorosi. Arba kokia garšva iš mažiausios šaknelės gali beviltiškai išplisti.
Kalbu iš patirties - patys sėjom savo 11 arų ir prisimenu kaip sunerimau kai po sėjos plūstelėjo augti vienmetės, bet jau į pirmos vasaros pabaigą jos dingo, veja sutankėjo ir beliko kovoti su kiaulpienėm, gysločiais ir pan.
Atsakyti
Kokią veją sėti, kad būtų malonu vaikščioti basom nupjovus ir dydelio šuns šėlimą atlaikytų ? Turėjom kažkokią stadioninę užsisėję schmoll.gif nupjovus toks jausmas , kad ražiena vaikštai doh.gif
Atsakyti
[quote=jolaxus,2008 03 12, 18:27]
va va tokia mane ir užkabino, tokį vaizdelį pamačiusi ir pradėjau domėtis kas čia per augalas. Beje, kokiu metu ir ar ilgai ji žydi? Ar po žydėjimo reikia nupjauti žiedkočius ar ir be pjovimo normaliai atrodo? Domiuosi iš anksto, jei aptikčiau jau žinosiu iš pirmų lūpų kas kaip ir ar verta užsiveisti... ax.gif
[/quot

Žydi gana ilgai. Labai gražu, kad vienas žiedynas vienos spalvos, prasiskleiddęs, kitas voisaoi kitoks. Peržydėję irgi vaizdo negadina - rudi stagarėliai, bet visai dekoratyvūs. Aš jei tenka eiti pro ėalį, nukerpu, jei ne - patys kažkur dingsta lotuliukas.gif
Atsakyti
jolaxus, tikrai jūs mane stebinat, g.gif reikės pasidomėti. bigsmile.gif Gal ir pasenusios mano pažiūros. schmoll.gif
Atsakyti
Na jo,as irgi gerokai atsilikus su medeliu balinimu rudeni blush2.gif O as ir galvoju,kodel tokia zieve negrazi ir jaunu medeliu ir senu doh.gif Gal pavasari kokia kitokia yra prieziura?Gal sena zieve sutepti kuo? g.gif
Atsakyti
taip taip taip....medelius geriau balinti rudenį..... 4u.gif bet ir pavasarį tikrai ne pro šalį, juolab jei iš rudens nenubalinot. Aš balinu ir rudenį (daugiau dėl naudos) ir pavasarį (daugiau iš grožio pusės tongue.gif )
Atsakyti
Kad grazu,tai grazu,bet gal geriau nebalinsiu siemet schmoll.gif O gal yra kokiu pavasariniu priemoniu,kad kiek pagydyti zieve?Nes man ji kazkokia keista,norisi visa nuvalyti g.gif
Atsakyti