Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 12, 14:59)
Siūlyčiau žolę sodinti. Dabar pats laikas kol sudygs praeis dvi savaitės. g.gif

ar ne per anksti dar ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 12, 19:43)
Medžius pavasarį reikia nubalinti kuo anksčiau. bigsmile.gif  Kad nespėtų "atsibudusios" kirmėlės sulipti į medžius. bigsmile.gif

net susijuokiau skaitydama tavo poustą (tik nesupyk).

Balinti reikia ne pavasarį, o rudenį, kad žiemos saulė nekaitintų tamsios medžio žievės, (tuomet ji pradeda skilinėti) Ir kirmėlių balinimas neveikia, kalkės dezinfekuoja ir naikina grybines ligas (obelų rauples, puvinį, rūdligę ir kitas) Kirmėlei jei užtepsi ant šono, tai mačys, bet jei palindusi po žieve, tai jau tuščias reikalas. O pavasarinis balinimas dėl grožio. Jaunų medelių išvis negalima balinti, nes kalkės gali apdeginti jauną žievę ir be to trugdo kvėpuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 12 kovo 2008 - 21:13
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 12, 22:05)
Jaunų medelių išvis negalima balinti, nes kalkės gali apdeginti jauną žievę ir be to trugdo kvėpuoti.

ir dar pridėsiu ax.gif , kažkur skaičiau, kad jaunų medelių žievė dar yra elastinga ir ji netrūkinėja, o tempiasi/traukiasi nuo temperatūrų kaitos, tai dar ir dėl to jų nereikia balinti
Atsakyti
nu lyg tai lenda mano surfinijos....pro padidinamaji stikla dvi jau galetu matyt... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuks @ 2008 03 12, 23:23)
nu lyg tai lenda mano surfinijos....pro padidinamaji stikla dvi jau galetu matyt... lotuliukas.gif

Jos jau tokio dydžio, kad reikia padidinamojo stiklo.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 03 12, 20:25)
o čia perliukas? Hm, manrods, visai rimtai knygoj tą patį skaičiau - perneša amarus ant naujų augalų, jaunų pumpurėlių ir tuo plečia savo "karvių" ganyklas  laugh.gif

Amarus pernešti daug kas gali. Be to jie ir patys juda, o skruzdės būna ten, kur yra amarų todėl, kad amarų išskyros yra saldžios, o skruzdėms tai patinka.
Atsakyti
QUOTE(forta @ 2008 03 11, 12:52)
4u.gif Mamce bigsmile.gif sveikute...taip tau ir reikia doh.gif
  Greit mars i zenenhundu foruma bigsmile.gif  4u.gif
  Mes jus su Zige mylesim ir neleisim karstytis po medzius...jei vyresnieji vyrai nepadeda doh.gif paprasyk Jokubelio thumbup.gif  4u.gif
  Laukiam jusu  4u.gif  4u.gif

ax.gif Kaip tyyyngiu taip toli eiti..... biggrin.gif Geriau butumet pasilike SM.

QUOTE(rena @ 2008 03 11, 13:53)
mamce, jau alpinistes igudziu igavai, tai dabar gali drasiai ir i kalnus biggrin.gif

I kalnus tai as pirma pioneer.gif - tiek ziema, tiek vasara. Tik vezkit biggrin.gif

QUOTE(dzamaika @ 2008 03 12, 12:38)
na va ka tik isejau i lauka ir padariau keleta kadriuku labai prasau padekit savo idejomis noriu prisipirkt visokiu augaliuku o nezinau nei ka nei kur tam prieky sodint
man svarbiausiai tai priekis nes kelias zvyrkelis o is sono va siandien eglutes pasodinom tai bus gyvatvore

Kai pasiziuru, kas taves laukia... doh.gif Man rodos, labai sunku ka nors tokioj tuscioj vietoj pradeti.
Atsakyti
Aš irgi sutinku su jolaxus kad dzamaikai reikėtų pasėti visur žolę kol dar neturi konkrečių minčių kur kas bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 13 kovo 2008 - 00:07
bet dabar gal dar negalima zoles set gal jau kokia kita savaites nes naktys dar saltokos gi paskui busiu be reikalo seklos prisipirkus o tokiems laukams ne vienas simtukas kainuos isivaizduoju
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Šiam savaitgaliui lygtai gerą orą pranašauja, mes planuojam žolytę sėti jeigu tik per visą savaitę nepliaups lietus. Pas mus reikia geru dešimčia centimetrų pakelti visą plotą doh.gif , baigsis šuniukui gastrolės kol žolytė sužels lotuliukas.gif

Kada maždaug medelius pirmą kartą pūsti reikia ? pastoviai praleidžiam pirmajį nupūtimą, o po to kimba visokie kirminai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuks @ 2008 03 12, 23:23)

labis rolleyes.gif , o kodel as ju niekur nerandu pirkt, tik petunijos g.gif , gal galit isduoti slaptas viecikes. Uzsirustinus, kad nerandu prisipirkau kitokiu, labai patiko fotkes ant pokucio (i balkona) "Diascija svyranti" g.gif gal ir apie sitas ka nors ismanot?
Atsakyti
na viskas reik pasiraitot rankoves ir pult savaitgali zolyte sodint tik pirma dar karta pereit viska islygint atrodo tiek nedaug bet kaip skruzdelyte vis po maza plotuka paeinu pailsiu ir vel tas pats 4u.gif
Atsakyti