nuostabios gėlytės. Dar tokių neauginau.
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 12, 15:32)
jau laikas, tik pasirinkit sausesnę dieną tokiam darbui, kad lietūs vos nubalintų nenuplautų
as cia tokia tundra.. kam juos reikia balint??? ir ar butina??? pirmi metai bus su nuosavu kiemu..tai nieko nezinau
Medžius pavasarį reikia nubalinti kuo anksčiau. Kad nespėtų "atsibudusios" kirmėlės sulipti į medžius.
as cia tokia tundra.. kam juos reikia balint??? ir ar butina??? pirmi metai bus su nuosavu kiemu..tai nieko nezinau
[[/quote]
Šiaip tai reikia,balinimas apsaugos medžio kamieną nuo pavasario aštrių saulės spindulių,nuo visokių gyvių taip pat šiek tiek apsaugo,ir dar daugiau nuo ko tau tikriausiai pasakys kitos daugiau žinančios merginos
Papildyta:
Man taip pat labai gražios gėlės,net nežinojau,kad dar tokių yra
o aš apie balinimą girdėjau/skaičiau priešingą nuomonę Berods Rojaus sodų forume rašė, kad nereikia balinti, nes tos kalkės neleidžia medžiui kvėpuoti Taip kaip yra iš tiesų?
QUOTE(ilja @ 2008 03 12, 19:50)
o aš apie balinimą girdėjau/skaičiau priešingą nuomonę Berods Rojaus sodų forume rašė, kad nereikia balinti, nes tos kalkės neleidžia medžiui kvėpuoti Taip kaip yra iš tiesų?
Nesamonė. Jau balinam medžius apie 15metų ir dar negirdėjau tokių kalbų.
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 12, 19:43)
Medžius pavasarį reikia nubalinti kuo anksčiau. Kad nespėtų "atsibudusios" kirmėlės sulipti į medžius.
Radau internete:
"Geriausiai balinti rudenį, nes kalkių pienas saugo medelių kamienus nuo staigios temperatūrų kaitos, o kartu ir nuo žievės pleišėjimų, be to, sunaikina daug ten pasislėpusių žiemojančių kenkėjų, ligų sukėlėjų. Prieš balindami senų medžių kamienus nugramdykite atšokusią žievę (ant žemės pasitieskite polietileno arba audinio atraižą, nukritusias atplaišas surinkite ir sudeginkite"
As pati balinau dabar,kad saule tu vietu ,kur zieve supleisejus,nenukaitintu.Atvirai kalbant,kai susiruosiau rudeni-kaimynai choru ties smilkiniu pasiukiojo
Aciu ,kad nuraminot del tu miskantu:valio paveiksleliuose matau,kad ties prudeliais auga kazkokie varpiniai,tai pamaniau kad ir jiems(miskantams) reikia kuo slapiau , o sode numaciau vieta pacioj saules atokaitoj....Atleiskit,pirmi metai sodininkystes ir gelininkystes savarankiskos
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 12, 18:55)
Nesamonė. Jau balinam medžius apie 15metų ir dar negirdėjau tokių kalbų.
Nepatingėjau surasti, kur esu skaičius Tikrai nesapnavau
http://www.rojaussod...i...as&start=45
as kazkaip niekad nebalinu, man tai tik kad grazu ir viskas...nei ten tu skruzdeliu ir kirmeliu yra, nei ten ka..
QUOTE(ilja @ 2008 03 12, 19:06)
Nepatingėjau surasti, kur esu skaičius Tikrai nesapnavau
na ir mintį-perliuką ten radau. Į klausimą ką turi bendro skruzdės ir amarai, atsakyta, kad skruzdės atneša amarus ant augalų
QUOTE(išdykėlė @ 2008 03 12, 20:11)
na ir mintį-perliuką ten radau. Į klausimą ką turi bendro skruzdės ir amarai, atsakyta, kad skruzdės atneša amarus ant augalų
o čia perliukas? Hm, manrods, visai rimtai knygoj tą patį skaičiau - perneša amarus ant naujų augalų, jaunų pumpurėlių ir tuo plečia savo "karvių" ganyklas
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 12, 17:07)
va tai tau ačiū bent už gražius ketinimus, žinosiu, kad nėra tai kažkoks neaptinkamas stebuklas, mažu kur akis užklius o kurios pas tave buvo, ar radai tarp tų googlo vaizdelių? rojaus soduose viena ypač įdomi rūšis aprašoma
Šios veislės lapai ne violetiniai, o bordo, čia tik taip pagražinta, pagooglinkit Persicaria "Red dragon" ir pamatysit tikrą spalvą. Ir dar ši veislė Lietuvoje žiemoja tik stipriai uždengta (jei neiššunta).