Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

O as siandien dirbau vovere.... ax.gif Vaziavau pas anyta i soda tik vaiko vezimelio miske pastumdyti, bet vyras sugalvojo apgeneti senas mamos obelis. Tai spekis is vieno karto, kas karstesi po obelu virsunes su pjuklu dantyse.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2008 03 10, 22:10)
O jurginus nusipirkau olandiškus, irgi pasodinau lauksiu žiedukų, tik kad iš žemaūgių neišeitų aukštaūgiai tongue.gif

Ar dar ne per anksti jurginus sodinti?Aš dar vis laukiu. Bijau, kad kambaryje šilta ir jie greitai paaugs g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 10 kovo 2008 - 23:45
Sumąsčiau ant laiptų aikštelės pastatyti didelį vazoną ir dabar galvoju kokios gėlės jame geriau augtų: jurginai ar kanai? Kurias rekomenduotumėt? O gal visai gerai ir Azijinės lelijos atrodytų, man jos labai patinka wub.gif Tik klausimas ar šioms gėlėms patiks vazone g.gif
Atsakyti
Sveikutės,aš taip pat noriu prie jūsų prisijungti 4u.gif .Tik tikriausiai nedažnai galėsiu pasirodyt čia rolleyes.gif ,vaikai du mažiukai padaro savo mirksiukas.gif
Šiaip,aš jusų temą pasiskaitinėju kažkur jau nuo praito rudenio ax.gif .Tik va parašyt nelabai turėdavau ką.Nusipirkom mes namuką praitais metais su 12arų žemės.Pernai nieko nedarėm tik medžius kelis išrovėm,krūmus senus.O šiemt gal tik žolyte pasisėsim.Labai jau noriu gėlyčių pasisodint,bet dar šiais metais tik vienmetes,nes niekas dar nesuprojektuota,kur kas bus.Statysim šiltnamį,tik tą ir žinau kurioje vietoje jis bus smile.gif ,o toliau begyvenant "susisuksim" gražią aplinką.
Šiemt pasisėjau lobeliją tamsiai mėlynais žiedeliais,melsvąją pasiflorą,bandysiu vieną ar dvi užauginti lauke,po medžiu,o kitas namie smile.gif .Dar diascija svyrančią,rožiniais žiedeliais.Ir dar didžiažiedę petuniją "whine red",bet tik žiūriu iš kokių 12 grudelių išdygo tik 4 unsure.gif .Nors tie grūdeliai ir dražuoti buvo,bet vis viena tik tiek sudygo.
Ir dar šiaip,keletas kitokių gėlyčių yra,bet kitas sėsiu į žemę.
Turiu daug planų kuriuos labai noriu pradėt įgivendinti,bet tam labai reikia laiko rolleyes.gif unsure.gif .
Noriu paklaust,o hiacintą,ar reikia visiškai užkast žemėmis,kai jis man peržydės,ir ar jam reikia nupjauti lapus kai norėsiu pasodint lauke unsure.gif ?
Papildyta:
Tiesa,kažkuri klaustė kodėl radot lobelijas nugriuvusias,(daigelius),man atrodo,kad jom arba per sausa,arba gal truputi pertręštos.Nes man su vienu indeliu prieš kelias dienas taip nutiko.Jom trūko vandens tada unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2008 03 11, 10:06)
Sumąsčiau ant laiptų aikštelės pastatyti didelį vazoną ir dabar galvoju kokios gėlės jame geriau augtų: jurginai ar kanai? Kurias rekomenduotumėt? O gal visai gerai ir Azijinės lelijos atrodytų, man jos labai patinka wub.gif Tik klausimas ar šioms gėlėms patiks vazone g.gif

Lelijos labai wub.gif , bet grožis - trumpalaikis, kol žydi.
Jurginai - labai wub.gif , bet aukštaūgiai gali išvirsti, reikėtų juos tikriausiai rišti, žemaūgiai gal ir neblogai g.gif
Geriausiai (čia tik mano nomone) - kanai. Jie dekoratyvūs visą sezoną bigsmile.gif Arba žemaūgiai jurginai(žemesniame vazone, kad ir "bliūde")
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilioja: 11 kovo 2008 - 10:10
QUOTE(Vilioja @ 2008 03 11, 10:09)
Lelijos labai wub.gif , bet grožis - trumpalaikis, kol žydi.
Jurginai - labai  wub.gif , bet aukštaūgiai gali išvirsti, reikėtų juos tikriausiai rišti, žemaūgiai gal ir neblogai g.gif
Geriausiai (čia tik mano nomone) - kanai. Jie dekoratyvūs visą sezoną bigsmile.gif Arba žemaūgiai jurginai(žemesniame vazone, kad ir "bliūde")

Apie žemaūgius jurginus ir kalbėjau ax.gif
tik klausimas ar tiek jurginai, tiek kanai nesikamuos tam vazone? ar jiems pakaks vietos g.gif Vazoną planuoju apie 50 cm aukščio ir 40 cm skersmens
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2008 03 11, 10:33)
Apie žemaūgius jurginus ir kalbėjau ax.gif
tik klausimas ar tiek jurginai, tiek kanai nesikamuos tam vazone? ar jiems pakaks vietos g.gif Vazoną planuoju apie 50 cm aukščio ir 40 cm skersmens

Tai kad net būna ir ant jurginų, ir kanų pakuočių parašyta tinka auginti vazone. Draugė vat tas didžiąsias raudonlapes kanas augino vazone lauke. Žiedų nežinau ar krovė, bet ir tie lapai gražiai atrodė.
Atsakyti
4u.gif 4u.gif
išdygo mano petunijos, bet kaip greitai blink.gif . O lobelijų dar nė kvapo nėr, nors jas pirmas pasėjau g.gif .

JUZTEA, ar jau turi 18 metų??? blush2.gif blush2.gif blush2.gif . Tik nesupyk, kad klausiu. Žiūrėjau tavo albumą - labai gražūs augalai (kaktusai ypač) thumbup.gif thumbup.gif , ir pažiūrėjau foto, kur tu esi. Tai va žiūriu tokia jauna..... ir tokiais dalykais domisi.
Nu aš čia visai ne į temą.

Sorry 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2008 03 11, 09:06)

o brugmansijas kur žadi sodint - jas kaip tik terasai ir šalia laiptų planuoju pasistatyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2008 03 11, 00:45)
Ar dar ne per anksti jurginus sodinti?Aš dar vis laukiu. Bijau, kad kambaryje šilta ir jie greitai paaugs g.gif

as pernai kovo pradzioj ikisau juos i vazonelius, tai jetau jetau, kaip isstypo, su kardeliais irgi tas pats buvo, nebezinojau, kur paskui det juos, vos ne iki bambos man ...dar anksti, as lauksiu truputi..
o surfinijos dar nesudygo g.gif ziuriu 10 kartu per diena, neikvapelio dar ner...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emiliuks: 11 kovo 2008 - 10:51
QUOTE(crocus @ 2008 03 11, 10:38)
Tai kad net būna ir ant jurginų, ir kanų pakuočių parašyta tinka auginti vazone. Draugė vat tas didžiąsias raudonlapes kanas augino vazone lauke. Žiedų nežinau ar krovė, bet ir tie lapai gražiai atrodė.

Susiskambinau su mama, tai ji daug kanų turi, sakė pasidalins, tai bandysiu tas paprastąsias auginti vazone. Kitoj temoj perskaičiau, kad arklio mėšlas labai tinka kaip trąša, reikės praeiti pro ganyklas, tik kaimiečiai nesupras ko aš ten ieškau lotuliukas.gif

QUOTE(Sraunius @ 2008 03 11, 10:47)
o brugmansijas kur žadi sodint - jas kaip tik terasai ir šalia laiptų planuoju pasistatyt wink.gif

Pas mane beveik 19 arų, tai visiems vietos užteks doh.gif Ir laiptai "dideli" tai ne vienas vazonas ten tilps ax.gif
Atsakyti
aga, arklio meslas pats geriausias....
Atsakyti