Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 18

QUOTE(Juro @ 2008 03 07, 08:39)
oi ir as apie jas svajoju, turiu jau treti metai, krumas, tikras grazuolis, o ziedelio ne vieno schmoll.gif , ziemai dengiu, saugau, bet vistiek nezydi.
O 4u.gif jolaxus, ka reiskia "rugsti zeme", kaip ta reikala nustatyti g.gif  ax.gif

Šiaip juk nebūtinai rūgšti žemė. Tik žiūrint kokioje jie augs priklausys žiedų spalva. Šarminėje regis turėtų žydėt rožiniais žiedais, rūgščioje žydrais. Svarbu nenušaldyti antramečių ūglių su pumpurais iš kurių ir skleidžiasi žiedai. Mano tai keliauja į rūsį.
Atsakyti
ot tai tau, as net nezinojau, kad jos iskasamos doh.gif ,tai ka su tais visais stagarais, kazkur padedi, bet juk daug vietos reik g.gif , o kada atgal sodini, o dabar sove mintis, tai gal delto ir zydi, kas antri metai, kad iskasineji blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Juro @ 2008 03 07, 09:00)
ot tai tau, as net nezinojau, kad jos iskasamos doh.gif ,tai ka su tais visais stagarais, kazkur padedi, bet juk daug vietos reik g.gif , o kada atgal sodini, o dabar sove mintis, tai gal delto ir zydi, kas antri metai, kad iskasineji blush2.gif

Žydi kasmet. Iškasti nebūtina, bet apsaugoti , kad nenušaltų tada apdengiant. Sodinu į kibirus ir užima tos vietos. Bet man taip paprasčiau ir laabiau pasitikiu sulaukti teigiamų rezultatų.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 03 07, 10:06)
Žydi kasmet. Iškasti nebūtina, bet apsaugoti , kad nenušaltų tada apdengiant. Sodinu į kibirus ir užima tos vietos. Bet man taip paprasčiau ir laabiau pasitikiu sulaukti teigiamų rezultatų.

Mano visas sodo sklypas tarsi tokioje dauboje, tai ten salnos nelabai isijaucia, bet as ziemai dengiu agroplevele, apsuku, apsuku, surisu, bet vistiek nezydi, gal trasu per mazai g.gif schmoll.gif , jau jeigu ir siemet nezydes, tai tikrai rudeni issikasiu ir as. O tas mano krumas toooks didelis, jo kartais nereikia pagenet, kad ne vien i lapus augtu, o ir zieda krautu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 03 07, 09:50)
Svarbu nenušaldyti antramečių ūglių su pumpurais iš kurių ir skleidžiasi žiedai.

QUOTE(Juro @ 2008 03 07, 10:14)
O tas mano krumas toooks didelis, jo kartais nereikia pagenet, kad ne vien i lapus augtu, o ir zieda krautu blush2.gif

manau, kad negalima, bent jau pavasarį, nes kaip matai iš crocus posto, jos žydi ant antramečių ūglių, tai sugalvojus pavasarį genėt visas žiedų užuomazgas išpjautum, nebent iš karto po žydėjimo paformuot kažkiek g.gif
Atsakyti
klausimas zinovems ax.gif :

kazkaip siandien pagalvojau, kad nors didesne dalis lietuvos skaitoma 5 zonoj, bet juk jau kelinti metai pas mus klimatas tikrai gerokai atsiles... sakyciau net 7 zonai artimas g.gif ar jus rizikuotumet sodinti augaliukas na bent jau 6-7 zonai skirtus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 03 07, 11:10)
ar jus rizikuotumet sodinti augaliukas na bent jau 6-7 zonai skirtus?  4u.gif

aš tai tinginė blush2.gif teoriškai gal ir galima, tačiau žiemą visvien užeina šaltuko, kad ir trumpam, tai tokius augalus reikėtų "popinti", aprišinėti geriau, dangstyti, tai va dėl tokių dalykų aš tiesiog tingėčiau užsiimti blush2.gif
ar ne Knifofija kažkada labai puikią mintį išsakė apie augalus, kokius ji mėgsta auginti g.gif - "auk arba dvėsk, o žaisti aš su tavim nežaisiu" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 07 kovo 2008 - 10:32
QUOTE(une @ 2008 03 07, 12:10)
klausimas zinovems  ax.gif  :

kazkaip siandien pagalvojau, kad nors didesne dalis lietuvos skaitoma 5 zonoj, bet juk jau kelinti metai pas mus klimatas tikrai gerokai atsiles... sakyciau net 7 zonai artimas  g.gif  ar jus rizikuotumet sodinti augaliukas na bent jau 6-7 zonai skirtus?  4u.gif

na, pora metu tai dar ne kita klimato zona, manau tongue.gif užpraeitą žiemą ar ne minus 30 buvo? gal neverta taip jau skubėt smile.gif
Atsakyti
Aš su augalais irgi draugauju tokiu prinsipu. Kad jei nenori "gyventi" ar ten prie jo reikia daug šokinėt (amarai apstoja ar šeip nyksta), tai tegu dvesia ir daugiau neperku.
Aš tai šiandien iš sklepo ištraukiau smulkiažiedes begonijas ir padėjau ant palangės. Jas labai mėgstu.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 07, 10:30)
aš tai tinginė blush2.gif teoriškai gal ir galima, tačiau žiemą visvien užeina šaltuko, kad ir trumpam, tai tokius augalus reikėtų "popinti", aprišinėti geriau, dangstyti, tai va dėl tokių dalykų aš tiesiog tingėčiau užsiimti blush2.gif
ar ne Knifofija kažkada labai puikią mintį išsakė apie augalus, kokius ji mėgsta auginti g.gif  - "auk arba dvėsk, o žaisti aš su tavim nežaisiu" lotuliukas.gif

aha, atsimenu ir as sita Knifofijos 'perliuka' biggrin.gif ir dar viena:
"geriausias menulis-lietus " biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 03 07, 11:48)
aha, atsimenu ir as sita Knifofijos 'perliuka'  biggrin.gif  ir dar viena:
"geriausias menulis-lietus " biggrin.gif

drinks_cheers.gif jo jo, tas irgi vertas dėmesio biggrin.gif
nežinančioms apie ką čia, paaiškinu - taip Knifofija įvertino teorija apie augalų priežiūrą pagal mėnulio fazes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2008 03 07, 10:31)
na, pora metu tai dar ne kita klimato zona, manau  tongue.gif  užpraeitą žiemą ar ne minus 30 buvo? gal neverta taip jau skubėt  smile.gif

sutinku drinks_cheers.gif
nepilnai paaiskinau as doh.gif -jei as zinau apie ka, tai galvoju, ir kiti is puses sakinio supranta blush2.gif doh.gif

ziemot tokiu augalu nepalikciau. bet tarkim koks ramunes medelis-jis skirtas siltesnems zonoms, bet ziemot vistiek reikalinga inesti i tamsia salta patalpa. as isivaizduoju, kad tik zydejimo laikas sutrumpetu... blush2.gif na jei jis toj juostoj zydi-balandi-spali, tai pas mus gal koki birzeli-rugpjuti... blush2.gif
va tokie ir panasus klausimai mane kankina biggrin.gif ar tai visai neturi logikos? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 07 kovo 2008 - 11:01